Hello There, Guest! Login Register


Kinu M47 Phoenix

(08-03-2020, 23:52)priza Wrote: Eu cred ca fiecare lot e calibrat diferit. 
Eu am primit rasnita vineri(06.03.2020) si am reusit sa trag un shot corect la reglaj de 1.0.3...

S-ar parea ca lotul nostru a venit calibrat astfel.

Pentru a elimina orice indoiala, am atasat o foto cu filetul axului meu. Se vede ca se termina la o distanta echivalenta cu cca. doua spire de linia de demarcatie, acolo unde axul devine putin mai gros. Puteti verifica unde se termina filetul in cazul vostru.

[Image: 3ueFBMG.jpg]
Expobar Leva | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
De ce nu ai pune 1-2 saibe din tabla de 0.5 = fix o tura, ca sa poti avea zero real, cu blocare cutite... si am avea un punct de plecare un pic mai ferm...  Confused

Oricum, zero-ul asta neclar stabilit poate oferi o explicatie doar celor care ajung sa extraga sub 1.5 ture.
In cazul celor care extrag la 3 ture, in continuare nu vad o explicatie...  Confused
3 ture inseamna 1.5mm deplasare ax, aprox 1 mm intre cutite, deci niste particule imense, total nepotrivite pentru extractie espresso.
Asta chiar nu o vad explicata prin originea si gradul de prajire al cafelei.
 
Reply
Sigur, la nevoie se poate pune si o saiba, dar nu cred ca e cazul. Am incercat sa macin cateva boabe cu rasnita stransa la zero in cazul meu, si cafeaua iese, practic, pudra. Nu am facut ibric, dar cred ca este suficient de fina.
Am mai cautat foto pe internet si filetul axului pare sa fie la fel, nici eu nu mai cred ca de acolo vin diferentele.
Expobar Leva | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
DO NOT try this at home!
Am incercat zilele trecute sa rasnesc o Costa Rica de la BOB. 4 Doar faptul ca am devenit o fire mai activa in ultima perioada m-a ajutat sa nu renunt. Big Grin
Pana si electrica a fost pusa la incercare. Pe langa duritatea boabelor, a mai fost necesara si o rasnire foaaarte fina!
Expobar Leva | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
Do not try... what? Costa Rica de la BOB am avut si eu pana acum vreo 2 zile, profilul de filtru chiar. Atat de buna, incat a meritat tot efortul, chiar si cu cutitul de brew Smile. Intr-adevar, unele dintre cele mai tari boabe pe care le-am intalnit.
 
Reply
Do not try... sa o bagi in Kinu! Smile
Cafeaua e ok daca ai energie!
Expobar Leva | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)