Welcome Back Log In Create Account

J64V - rasnita SD corecta

Nu mi-a plăcut niciodată espresso de pe cuțite plate la sub 1000 rpm. Nu văd o problemă blocajele la 600
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
Nici mie nu-mi place la 600rpm. Chiar mi-a plăcut ce scoate la maxim 1800rpm. Dar am zis s-o incerc zilele astea pe 600rpm la cererea colegilor mai sus ca să vedem ce poate.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(15-02-2026, 14:42)cristi5922 Wrote: 31 pentru Columbia omni la 1500 rpm

Rectific, 41, nu eram acasă când am scris mesajul.

Și eu am tot încercat-o la turații mai mici, dar tot la maxim îmi place cel mai mult.

Urmează să văd ce poate și pe parte de brew. Aici o turație minima cu slow feeding este abordarea pe care mi-o doresc, însă e de testat și la turația maximă.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
Un alt inconvenient descoperit este că acel jgheab magnetic de evacuare se înfundă destul de rapid din cauza plasticului ce împarte evacuarea in două. (1/2 se înfundă) Deci trebuie urmărit destul de des.
Și am mai văzut un video in care spuneau că trebuie avut grijă cu aceea clapeta de pe jgheab că se rupe destul de ușor dacă este tras de ea mai tare.

Reply
Folositi RDT ? Are sens sau nu ? Cum vi se pare retentia ?

Reply
(16-02-2026, 12:43)cyrusct82 Wrote: Un alt inconvenient descoperit este că acel jgheab magnetic de evacuare se înfundă destul de rapid din cauza plasticului ce împarte evacuarea in două. (1/2 se înfundă) Deci trebuie urmărit destul de des.
Și am mai văzut un video in care spuneau că trebuie avut grijă cu aceea clapeta de pe jgheab că se rupe destul de ușor dacă este tras de ea mai tare.

La mine n au fost probleme cu infundatul, am rasnit vreo 250g boabe pe gradatia 41 in mai multe ture sa i fac putin seasoning inainte de prima utilizare si nu s a infundat deloc, chiar am scos acum jgheabul ala sa l verific si era surprinzator de curat.

Reply
Pentru cine inca nu a plasat comanda si sta pe ganduri : vedeti ca a aparut una la resigilate la 1.999 lei

Reply
Pai daca e retur... nu ramai pe ganduri si mai tare ca la inceput ? Huh
Daca cel care a returnat-o citeste aici, poate ne da motivul... stiu ca cer prea mult... Confused

Reply
Am găsit și video in care se spune că ar putea să se rupă clema aceea
https://youtu.be/-XVMIKYWlYc?si=Lbl70WCXgLYV-p6K

(16-02-2026, 22:51)renatoa Wrote: Pai daca e retur... nu ramai pe ganduri si mai tare ca la inceput ? Huh
Daca cel care a returnat-o citeste aici, poate ne da motivul... stiu ca cer prea mult... Confused
Poate nu a vrut sa o cumpere ci doar să o vadă/testeze. Cam cum obișnuiesc unii in ziua de azi să facă.

(16-02-2026, 15:58)Maanu Wrote: La mine n au fost probleme cu infundatul, am rasnit vreo 250g boabe pe gradatia 41 in mai multe ture sa i fac putin seasoning inainte de prima utilizare si nu s a infundat deloc, chiar am scos acum jgheabul ala sa l verific si era surprinzator de curat.
Eu m-am jucat cu mai multe cafele, setări de finețe și turații. Am avut și vreo 2-3 blocaje (ale motorului).

Reply
(16-02-2026, 14:18)RaduD Wrote: Folositi RDT ? Are sens sau nu ? Cum vi se pare retentia ?
Eu am folosit până azi. De mâine nu voi mai folosi deoarece am o bănuială că blocajul acela în jgheabul de evacuare (de care spun mai sus) de aici s-ar putea să provină.
Oricum am înțeles că nu prea e nevoie din videoclipurile malaieziene (astea sunt majoritatea).

Reply
Depinde cat de abundent umezesti boabele... daca raman lipite de recipientul din care torni in rasnita, atunci e prea multa apa, vor ramane lipite si de feeder sau cutite.

Daca nu aveti spray ultrafin, aproape de nivel aerosoli. mai bine le umeziti manual... spalat pe maini, scuturat bine, sa nu mai ramana apa de loc, decat ce e in epiderma, luati un pumn de boabe si le frecati intre palme.

Reply
Pentru curatare, aceasta rasnita se poate desface si pune la loc fara unelte, sau mai trebuie o surubelnita,o cheie?

Reply
Nu trebuie nimic pentru demontat
Vezi videouri de prezentare in prima pagina

Reply
Impresia dupa primele zile este foarte buna, scoate un corp bun, echilibrat as zice ( asta era marea mea teama, lipsa corpului ) alaturi de o claritate foarte buna. 
Workflow genial, personal ma declar mai mult decat multumit de alegere, raportul calitate pret este imbatabil in acest moment.

Reply
(16-02-2026, 23:09)cyrusct82 Wrote: Am găsit și video in care se spune că ar putea să se rupă clema aceea
https://youtu.be/-XVMIKYWlYc?si=Lbl70WCXgLYV-p6K

Ar fi bine daca la Barshaker ar aduce acel jgheab de evacuare ca piesa de inlocuire, la nevoie. In video, spune ca cei de acolo au comandat, sa fie pentru cand utilizatorii mai rup clema aceea.

Asa ca observator neutru ;) pare singurul punct slab al acestei rasnite (problema asta e posibil sa se manifeste si la preturi semnificativ mai mari, la EK40 sau EK43).   

Ce se intampla fara acel jgheab de directionare, se imprastie macinatura pe langa recipientul de colectare?

Reply
Jgheabul nu se rupe, ci clema aceea care bate in el pentru a elimina praful de cafea rămas pe jgheab.

Reply
Pai... tot ca observator neutru... csf daca nu au copiat bine Zerno Tongue

... nu-i mai bine sa iti zboare pleava peste tot, dar stii ca nu ai ce rupe...

Reply
Biggrin Biggrin ​​​​​​​ Biggrin
​​​​​​​Copiem noi utilizatorii când și dacă se va rupe

Reply
Planul initial cu J64V-ul era sa o folosesc pentru light roast si a satisface o curiozitate. Acum m-a convins si mi-e greu sa ma intorc la Mignon Zero :).
Profitec Drive, Eureka Mignon Zero

Reply
(20-02-2026, 13:51)cyrusct82 Wrote: Biggrin Biggrin Biggrin
​​​​​​​Copiem noi utilizatorii când și dacă se va rupe

[Image: hBaZPSX.jpeg]

Poate ajuta, sa nu ne stricam manichiura  Smile
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop

Reply
Exact, voiam sa ma plang ca trebuie sa imi tai si unghiile cand fac cafea Confused

Reply
Pe ce site trageti cu rasnita?

Cu IMS 16-18g nanotech (B702tfh24nt) si Bucovina obtin rezultate foarte bune, dar fiind cam high-flow, cu cafea de 2 saptamani deja obtin 2ml/s la doar 3-4 bari.

Reply
Pune filtru de hartie, pana cand iti iei o sita mai putin permisiva.

Reply
Urmăriți axul metalic care tine clapeta deoarece în timp se deplasează și iese, de aceea eu cred că acesta este cauza ruperii clapetei. Azi am scos jgheabul sa vad daca se adună cafea cât să se înfunde dar nu a mai apărut fenomenul.
[Image: j4wZ4jJ.jpeg][Image: SS9jgJD.jpeg]

Reply
Similar cu axul care tine aripioarele laterale la aceste filtre... iese mereu.

[Image: D8RsaTt.png]

L-am inlocuit cu unul mai lung.

Reply
Hallo :)
Are cineva noutăți recente? Cât de mulțumiți sunteți după o anumită perioadă de timp?
Mă gândesc să comand modelul J64V sau DF64V Gen3. Mă interesează în special prăjirea ușoară, espresso-ul fructat și Flat White.

- translated with DeepL, want to stick in your language!

Reply
Am J64V-ul de aproximativ 2 saptamani, am parte atat de beneficiile sale specificate in thread (eg, extractii bune, dial in precis, workflow imbunatatit), cat si de lacune (eg, infundarea cu cafea a jgheabului). 

Avantajul cel mai mare pentru mine e faptul ca am plaja larga acum sa macin mai fin. Cu rasnita anterioara (Mignon Zero) nu reuseam sa ma bucur de unele cafele light roast. De asta am si renuntat la ea recent.
Profitec Drive, Eureka Mignon Zero

Reply
Și eu sunt foarte mulțumit de ea, gust, workflow.... 
Înfundarea jgheabului am avut o dată săptămâna trecută în weekend și azi la fel când am râșnit o DECAF care necesita râșnire mult mai fina față de ce beau eu.

Reply
Mie personal nu mi s a intamplat niciodata de cand o am sa se infunde acea evacuare. Folosesc un puf dintr un spray RDT foarte fin la 24g cafea rasnita (de mentionat ca inainte nu foloseam deloc RDT si tot nu s a infundat ) 
Nu am ce sa reprosez, pentru mine este rasnita ideala.

Reply
Cam la ce setare ati macinat cei la care s-a infundat? In prezentarea video de la inceputul topicului apare zona 40-60  ca potrivita pentru espresso. Pana acolo e teritoriul ibricului?  Undecided

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)