Welcome Back Log In Create Account

J64V - rasnita SD corecta

(05-03-2026, 11:42)magnus99 Wrote: Am primit și am testat modelul J64V. La mine, statica este relativ ridicată, iar „generatorul de plasmă” atrage mult praf. A fost la fel și la voi la început? Mă gândesc să folosesc RDT.

It's true that the collector recipient keeps a fair amount of fines after grinding, but I don't see this as something to worry. I tap the collector recipient against the tamping mat and most of the fines detach from the collector recipient. Probably RDT would reduce this effect, but there is a chance that RDT will affect the particle distribution (I have no source for this affirmation, only vague recollection of someone mentioning this on the forum a long time ago), so I kept away from RDT.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
How i learned to stop worrying and love... removing the fines Smile

Reply
(05-03-2026, 12:58)renatoa Wrote: How i learned to stop worrying and love... removing the fines Smile

Nu, problema cu fractia fina cred ca poate fi serioasa. Daca din macinatura lipseste o parte importanta din fractia fina, trebuie sa rasnesti mai fin si asta poate afecta gustul in sens negativ, la anumite cafele. Apoi, daca o data ramane o cantitate de fractie fina, data viitoare alta cantitate, asta strica repetabilitatea unui shot si iar nu e ok. Dar, la cum se comporta J64V pana acum, as zice ca aceasta chestiune se poate gestiona printr-o lovire relativ usoara a paharului colector de suportul de cauciuc pe care tampam.

Reply
Mulțumesc pentru răspuns! Până acum sunt extrem de mulțumit de râșniță! Consider că modelul Multipurpose este chiar mai bun decât modelul original SSP MP. Tocmai am preparat un filtru la 100 și un espresso co-fermentat din Columbia la 37. În plus, soarele strălucește, sunt fericit.

Reply
ai folosit si SSP MP ca sa poti face asemenea afirmatii?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(05-03-2026, 11:42)magnus99 Wrote: Am primit și am testat modelul J64V. La mine, statica este relativ ridicată, iar „generatorul de plasmă” atrage mult praf. A fost la fel și la voi la început? Mă gândesc să folosesc RDT.
Da, daca aplici RDT se reduce destul de mult dar trebuiesc folosite vreo 3-4 pufuri din spray-ul care a a venit împreună cu râșnița. Dar dacă folosești așa mult începi să ai inconsistență in extracții.
Eu am început de câteva zile sa nu mai folosesc RDT dar folosesc râșnița la turații joase 600rpm cea ce reduce din particulele fine.

Și aici un video despre RDT 
https://youtu.be/nLnB99VJ0HE?is=pZjUsnWSkun41cMt
De unde mi-a venit sa incerc cu 3-4 pufuri.
Dar din punctul meu de vedere nu este ok deloc. Începi să ai variații mari in extracții.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(05-03-2026, 14:56)RazvaNNN Wrote: ai folosit si SSP MP ca sa poti face asemenea afirmatii?
Da, am folosit discurile de măcinare SSP MP mult timp pentru a putea face această afirmație :)

Reply
Dar asta este experiența mea personală. Consider că discurile abrazive ale modelului J64V nu au un gust atât de pronunțat ca cele ale modelului SSP MP și, prin urmare, sunt foarte plăcute. În plus, nu am probleme cu Channeling încă de la prima Shot. Am avut această problemă relativ mult timp cu modelul SSP MP.

Reply
Dacă îmi permiteți și mie o părere personală: nu zic ca nu e o rasnita buna, sau ca scoate cafea proasta, însă mi se pare prea mult hype pe ea, de zici ca am reinventat roata.De apreciat entuziasmul insa e doar o rasnita. 
Cat despre comparația cu cuțitele SSP MP, consider ca cele din urmă sunt cu mult superioare celor montate pe rasnita asta, indiferent cat v-ați da de gard sa ma convingeți.
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
Mi se potrivește :) Accept orice părere, dar eu sunt mulțumit – mai ales pentru prețul pe care l-am plătit! Un Timemore nu poate face mai mult, pentru 1/3 mai mulți bani.

Reply
@GeorgianM, hype ul este cel mai probabil din pricina faptului ca este best buy in acest moment si as zice ca reprezinta un pachet foarte "complet", ca sa zic asa. Am vazut ca zilele trecute s a putut achizitiona cu 1.800 lei. SSP urile sunt cu siguranta superioare, insa ma indoiesc ca sunt atat de superioare incat sa merita inca 50% din pretul rasnitei.
Chiar sunt curios cum s ar schimba cu o pereche de SSP uri montate. Din ce observ, creatorii de continut de prin Asia sustin ca se transforma intr o rasnita endgame cu SSP HU

Reply
Depinde in care bula te joci...

In cea in care nu te simti bine daca nu bei cafea rasnita pe "regele rasnitelor" in orice cafenea de cartier, ca altfel iti pleaca clientii...
...sau in cea in care in ultimii 5 ani ai ajuns din urma toata traditia florii cam vest(ej)ită a întregului Apus...

Reply
Dupa aproximativ 14 dimineti si 3 origini, ma declar foarte multumit de ce ofera.
Impreuna cu Flair 58 am scos putin mai mult corp si o aciditate mai temperata, iar cu WPM Primus notele sunt putin mai pronuntate, dar cu corp putin mai subtire si aciditate prezentata mai in fata. Cel mai probabil fiecare espressor isi face simtite atuurile.

Momentan nu vad ce alta rasnita as putea recomanda pana in 3000 de lei pentru cine isi doreste single doser cu cutite plate.

Ce imi lipseste in comparatie cu Varia:
-un dosing cup mult mai prietenos cu portafiltrul, adica mai scund
-un buton mai usor accesibil si eventual in afara rasnitei, nu inauntru
-text ceva mai fin la reglaj, astfel incat micro adjustarile intre 2 liniute sa fie mai usor de vazut
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
Pe mine ma descurajeaza destul de tare faptul ca este model nou si ca nu exista feedback dupa folosit o perioada mai lunga de timp, de macar jumatatea de an. Deocamdata pare ca posesorii sunt inca in luna de miere, cel putin cei din Europa.
Gaggia Classic E24 | Timemore Sculptor 064S | Kingrinder K6

Reply
O găsești pe canalele creatorilor de conținut din Asia sub denumirea de NZR 64V; din ce am văzut, review-urile lor au deja cam 7–8 luni. Dacă ar fi existat vreun dezavantaj major, probabil ar fi devenit cunoscut până acum, mai ales că au trecut deja 2–3 luni de când a ajuns și la primii posesori.

Sunt aproape convins că niciunul dintre membrii acestui forum, inclusiv cei care o dețin, nu se limitează la o singură cafea pe zi.

Chiar sunt curios: ce crezi că s-ar putea schimba la o râșniță după o perioadă mai lungă, dacă în primele 2–3 luni a performat foarte bine?

Reply
Multumesc! Nu stiam ca se gaseste sub denumirea de NZR 64V. Din ce am citit pana acum eu sunt ferm convins ca memberii forumului nu se limiteaza la o cafea pe zi.
De fapt, singurul motiv care ma determina sa mai caut despre rasnita asta este faptul ca posesorii de aici au fost convinsi sa o cumpere.
Doar ca spre deosebire de mine, i-am vazut mai early adopters si mai curajosi. Sunt sigur ca vine odata cu experienta.

Cand am facut referire la relevanta feedback-ului dupa o perioada mai lunga de timp, nu ma gandesc neaparat la schimbari dramatice in gust, ci la chestii care banuiesc ca pot strica workflow-ul pe termen lung si ar deveni din ce in ce mai enervante. Nu stiu daca e relevant ce enumar eu aici, dar ma refer la situatii ca, infundat din ce in mai des si sa aiba nevoie de curatare mai des. In timp sa se slabeasca piese si sa apara vibratii.
Sa devina instabil reglajul si se deplaseze indicatorul la sfarsitul procesului de rasnire, cum vazusem un review la varia vs3 pe emag. Sa dea semne ca se useaza componente mai rapid fata de cum se uzeaza la altele, motor, rulmenti etc.

Sunt de acord ca daca era major fail pana acum ieseau la suprafata, dar eu ma refer la genul de probleme care pot aparea pe termen mai lung. Nu sunt ferm convins, dar mi-e greu sa cred ca rasnitele electrice sunt exceptate de regula asta.

Daca mai tii minte vreunul dintre review-urile NZR 64V care ti s-au parut cele mai relevante, imi dai si mie 1 - 2 link-uri, te rog?

Reply
(06-03-2026, 22:29)marian_dumitru Wrote: Pe mine ma descurajeaza destul de tare faptul ca este model nou si ca nu exista feedback dupa folosit o perioada mai lunga de timp, de macar jumatatea de an. Deocamdata pare ca posesorii sunt inca in luna de miere, cel putin cei din Europa.

In schimb la alte rasnite nu deranjeaza lipsa de feeback, e coada la ele pe baza de renume, chiar daca istoricul e negativ, culmea...
Poate e timpul sa invatam sa judecam singuri un echipament, asa cum faceam in timpuri mai recente decat ar crede unii.

(06-03-2026, 23:36)marian_dumitru Wrote: ...
Daca mai tii minte vreunul dintre review-urile NZR 64V care ti s-au parut cele mai relevante, imi dai si mie 1 - 2 link-uri, te rog?

Pai primele clipuri, de la inceputul topicului, in Thailanda sunt date, singurul loc unde le gaseai prin vara.

Reply
@renatoa scuze, dar nu cred ca am inteles foarte bine. Cum este lipsa de feedback, dar exista istoric negativ? Sau te referi la un alt fel de istoric, care n-ar tangenta cu feedback-ul?
Si spune-le pe nume ca sa stiu sa ma feresc si eu de ele  Smile

Reply
Bună dimineața...in sfârșit am pus rasnita in funcțiune,, am râșnit niște boabe sa fie așa la început de "curățare".
ce am observat, la doua cafele făcute azi dimineață în comparație, retenția este mult peste ce aveam la Eureka mignon dolce vita...acolo aveam 0.1...0.2 maxim sau deloc, la J64V am avut azi 0.5 repetat...poate se mai "așează"
Nu spun neapărat că e mare insa mult sub Eureka ..la voi cum este ?
Și da, am folosit burduful generos...

Reply
Aproape de 0,1g la peste 10 shoturi ,uneori in=out 100%, dupa care nu am mai măsurat.Ori este pt ca aveam cantar chinezesc Timemore, și ținea cu rasnita :)).
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
Serios, 0.2g la plate orizontale ? Huh
Folosesti vreun burduf ?

Reply
Da, așa am scos la Eureka, fara burduf, cu boabe in hoper

Reply
Mie când îmi lipsește atât înseamnă că s-a înfundat 1/2 din evacuare. In rest 0.1g.
Mai uitati-va  și în pahar că și acolo rămâne lipită câteodată.

Reply
(07-03-2026, 11:09)altposesor Wrote: Da, așa am scos la Eureka, fara burduf, cu boabe in hoper

Pai atunci inseamna ca tot traseul e plin, si consistenta asta iti vine de fapt din impins in sita cateva grame de cafea veche de fiecare data cand rasnesti... Confused
Nu vad cine ar putea sa iti ventileze totuk pe acolo ca sa aduca toata macinatura in sita la fiecare rasnire.

De fapt... de ce retentie vorbim la boabe in hopper ? Huh
Retentia este la SD, cand cantaresti inputul si outputul si faci diferenta.

Probabil dumneata rasnesti pe timer, si te referi la faptul ca scoate aceasi cantitate in mod regulat.
Daca presupunerea e corecta, atunci se aplica ce am scris mai sus deja.

Reply
Am folosit ambele variante, și cu hoper și cu burduf in mod SD....deacea am spus că retenția era de la 0 la ..0.2.
Voi urmări pe parcurs retenția la J64V, mă gândesc că primele 7...8 râșniri va fi așa apoi se va regla in intervalul 0...0.2 cum aud la majoritatea ușierilor...
Vedem cum va fi.

Reply
Eu nu înțeleg de unde hopper? Că asta nu vine cu hopper Huh

Reply
cyrusvt82...
Daca la ce am scris mai sus te referi, eu am făcut comparație între Eureka mignon dolce vita pe care am avut.o și J64V pe care o am acum.
Cea din urmă am folosit.o și cu hopper și cu burduf, de-aici vorba despre el și diferența de retenție între ambele...

Reply
Pai asta am întrebat
De unde hopper la J64V?

Reply
Asa scrie in manualul rasnitei AVX, cilindrul mic din plastic e denumit hopper. Nu e oala aia mare si urata care sta deasupra rasnitelor care nu sunt SD si in care unora le place sa tina boabele la oxigenat in soare  Tongue

Reply
IMHO, retentia e un concept incompatibil dpdv tehnic cu rasnitele cu cutite asezate vertical. Nu zic ca nu poate retine ceva pe undeva, mai ales fractie fina, ca doar de aia avem blow-up hopper si clema aia, dar e insignifiant, e fractie fina incarcata static, exista si la EK43s. De retentie vorbeam in contextul rasnitelor plate cu cutite asezate orizontal, care aveau declumper si un canal de evacuare.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)