Welcome Back Log In Create Account

J64V - rasnita SD corecta

Nu cred ca sunt zeci de rasnite trimise retur, or fi una, doua listate, relistate, etc. Aici pe forum sunt destui colegi care au cumparat rasnita. Statistic, in cazul unui numar semnificativ de retururi ar trebui ca si dintre espressomani sa fie cativa care au returnat rasnita, profund nemultumiti de functionarea acesteia. Deocamdata vad ca parerile sunt mai mult pozitive.

Reply
(12-03-2026, 15:44)cyrusct82 Wrote: Pentru RDT mai e și asta (pusese un coleg acum ceva timp link pe undeva dar nu mai știu cine și unde) https://a.aliexpress.com/_EjITqdq
Dar trebuie testat

Testat jucăria de aici și chiar face treabă bună. Mi-a ajuns exact după ce postasem cele de mai sus.
Face o ceată fina și nu se pune mult pe boabe dar reduce foarte mult din praful împrăștiat și retenția in paharul colector și nici nu influențează extracția spre deosebire de pulverizator.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Poti descrie cum crezi ca se realizeaza ceata fina ?
E un spray ambalat mai fancy, sau chiar un nebulizator pe bune, cu pompa sau piezo ?
Adica, mai pe scurt, are baterie sau nu ? Smile

Reply
Are încărcare usb-c și este un nebulizator piezo.

Vezi video de prezentare pe AliExpress

Reply
Tocmai mi-a venit ideea de a râșni direct în portafiltru, în loc să folosesc acel dosing cup, chiar dacă asta ar însemna să țin portafiltrul în mână pe durata râșnirii. A încercat cineva metoda aceasta? Există vreun dezavantaj față de râșnirea în dosing cup și transferul ulterior în portafiltru?

Reply
Nu mai poti folosi burduful fiindca o sa imprastie jumatate din ce ai macinat
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
Si fara palnie (funnel sau dosing ring)... sanse la fel de mari sa dai cu maturica pe blat.
Doar ca diferenta nu se va mai chema retentie Tongue

Reply
(17-03-2026, 18:41)RaduD Wrote: Tocmai mi-a venit ideea de a râșni direct în portafiltru, în loc să folosesc acel dosing cup, chiar dacă asta ar însemna să țin portafiltrul în mână pe durata râșnirii. A încercat cineva metoda aceasta? Există vreun dezavantaj față de râșnirea în dosing cup și transferul ulterior în portafiltru?

Am incercat eu de cateva ori, evident cu acel inel pus deasupra la portafiltru, am incercat si in pahar si in portafiltru, in afara de faptul ca tii in mana portafiltrul, nu am vazut alt dezavantaj, poate putin  - fines- pe langa la aplicarea burdufului, dar nici acolo nu dai ca si cum - te.ai feri de caini-...deci pentru mine a fost ok, mai rapid putin, evitand trecerea prin paharul colector.
Nu pierzi nimic daca incerci, dar nici nu castigi cine stie ce...
Ce am in gand este realizarea unui stand ca la rasnitele DF, si achizionarea unui pahar mai scund dar si putin mai mic la gura pentru a se potrivi in portafiltru, cel din dotare dupa cum stim este cam la limita.

Reply
Am luat-o si eu. a ajuns, insa in pachet pare ca lispseste ceva. Din pacate nu sunt la locatia in care am comandat-o ca sa pot verifica 100%.
atasat poza de pe site si poza cu ce am primit
si la voi a fost la fel sau sunt eu ghinionist?

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
(18-03-2026, 18:23)vladcirstea Wrote: Am luat-o si eu. a ajuns, insa in pachet pare ca lispseste ceva. Din pacate nu sunt la locatia in care am comandat-o ca sa pot verifica 100%.

Și mie mi-a ajuns azi și e exact la fel. Nu știu dacă lipsește ceva sau e loc pentru cuțite extra :))
Doge Fenix | Kinu M47 Phoenix| J64V | ex. Eureka Mignon Specialita

Reply
Azi am repetat intalnirea cu @cradun mai ales ca aveam pe lista si o comparatie cu Honne. Olteanca s-a dovedit o nuca mult mai tare ca data trecuta si nu s-a lasat cu una cu doua. In fapt, cutitele echivalent MP de pe J64 scot cel mai probabil mai putine particule fine fata de Honne, care mereu a avut caracteristica asta a melanjului intre arome. Practic nu aveai cea mai mare claritate posibila in ceasca dar inclusiv pe cafele medii obtineai o...medie buna. 

In cazul nostru cafeaua a fost excelenta, o Costa Rica spalata de la Mabo, degazata ~10 zile, cu note inscriptionate de vanilie, fructe de padure, nuci, ciocolata. Extractiile au fost 1:2 din 17.6g.  In realitatea extractiei, vanilia s-a simtit ca nota dominanta doar pe Honne, inca din shot-urile nereusite de test, fiind mult mai subtil prezenta pe J64V. 
Surpriza a fost la gust, acolo unde fines-urile pe care le scoate suplimentar Honne, echipata cu SSP-uri red speed (care suplimenteaza aceasta cantitate de fines) au scos de fiecare data un espresso mai intens aromat, pe pat de fructe dulci, cu notele primare in fata. In replica, pe J64V am avut doar un iz de vanilie, ceva corcoduse crude dar cu un finish interesant, spre acea vanilie cautata. Am si zis, daca aveam un espressor cu profilare cu siguranta o extractie cu preinfuzie controlata prin debit, dusa in 40sec, ar fi conferit shot-ului mai multa dulceata, mai ales ca discurile de macinare de pe J64V nu aduc bitter in gust, fiind cumva o replica dupa SSP MP. Altfel, impresionanta in continuare J64V prin forma superslim, silentiozitate, rapiditate in macinare, rezultate generale in ceasca.

Espressorul s-a comportat exemplar, un Dalla Corte Studio muncit, cu mult iani in spate dar cu raspuns instant in reglajele de temperatura si constanta pe revenirea la gustul dorit cand ne-am reintors la temperatura initiala (93), pacat ca nu are profilare, ar fi fost cu adevarat un reper high end.

Misto experienta, va sfatuiesc si pe voi cand va gasiti cativa espressomani (nu foarte multi caci devine greu) sa mai testati rasnite, caci de acolo vin multe diferente in gust. 

[Image: JdIecyn.jpeg][Image: GUrBVIe.jpeg][Image: PwC6x34.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(18-03-2026, 18:23)vladcirstea Wrote: Am luat-o si eu. a ajuns, insa in pachet pare ca lispseste ceva. Din pacate nu sunt la locatia in care am comandat-o ca sa pot verifica 100%.

Cred ca sunt multiple variante: uno, duo, uno ssp, duo ssp. Cred ca variantele "duo" vin cu set extra de cutite. E doar o banuiala, nu sunt sigur.

https://www.youtube.com/watch?v=iruYYJeFE9c
Gaggia Classic E24 | Timemore Sculptor 064S | Kingrinder K6

Reply
Acela este locaș pentru cuțite extra. Nici la mine nu a venit cu un set suplimentar și cred că nimeni de aici din cei care au luat-o de la Barshaker nu au primit o pereche suplimentară.

Reply
Am vazut un unboxing, nu mai am link-ul la indemana, unde a venit chiar fara cutite montate !
Probabil vreo comanda speciala...
Clipul a inclus si montarea cutitelor, dar nu am acordat atentie la vremea respectiva de unde le-a luat... Confused

Oricum, imaginea de mai sus, de la BS de pe site, as zice ca e generica, de stock... nu facuta de ei in depozit dupa un produs real.

Reply
Wink 
(18-03-2026, 20:28)cyrusct82 Wrote: Acela este locaș pentru cuțite extra. Nici la mine nu a venit cu un set suplimentar și cred că nimeni de aici din cei care au luat-o de la Barshaker nu au primit o pereche suplimentară.

Confirm si eu, la fel a venit si la mine, cu acele spatii goale, asa cum spun colegii, pentru setul suplimentar de cutite ce il poate cumpara fiecare dupa...
cred totusi ca au ghicit ei ca iubitorii de espresso classic isi vor lua si alte cutite deaceea au pregatit terenul... Blush

Reply
(16-03-2026, 15:56)vladcirstea Wrote: observ ca tot apare in reisigilate rasnita asta. tare-s curios de ce..

Păi de ce returnează lumea produsele de obicei? Probabil din cauză ca nu ne-a plăcut, nu ?
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
(19-03-2026, 00:15)GeorgianM Wrote: Păi de ce returnează lumea produsele de obicei? Probabil din cauză ca nu ne-a plăcut, nu ?

Interesant ar fi de aflat ce mai exact? Cum zicea foarte plastic Liviu mai sus, gustul pregnant de corcoduse sau altceva :)

Reply
IMHO au o singura rasnita la resigilate dar oamenii prefera sa cumpere  una noua. E careva de pe aici care a returnat-o? Il rog sa spuna motivul, poate scapam de aceasta insistenta legata de existenta resigilatei.

Reply
dada, stiu si eu pe cineva. a vorbit cu cei de la barsheker si i`au spus sa comande ambele rasnite df64 si j64, si i`a placut mai mult gustul scos din df64 deci a dat retur j64. in acelasi timp cred ca acel j64 returnat a fost dupa comandat de un prieten de`al acestuia. la ce reviewuri doar pozitive sunt pe aici, cred ca va faceti prea multe griji. daca era ceva gresit la rasnita asta se afla aici sigur
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Nu există produs fie el din gama de vârf, de mijloc sau budget care să nu aibă un procent de retururi. 

Doar la o primă vedere vad 3 telefoane din gama de vârf returnate, oare n-o fi bun modelul? 
Se cam exagerează în această privință.

[Image: IMG-4296.jpg]
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
(19-03-2026, 11:57)edri Wrote: IMHO au o singura rasnita la resigilate dar oamenii prefera sa cumpere  una noua. E careva de pe aici care a returnat-o? Il rog sa spuna motivul, poate scapam de aceasta insistenta legata de existenta resigilatei.

V-am zis deja de 3 ori in 3 posturi diferite ca eu am returnat-o.
Rasnita este ok, functioneaza in parametri normali, nu am depistat probleme constructive. Eu am dat-o pt ca nu se împacă bine cu espressorul de la birou, probabil cu unu care poate profilare, ar fi mai ok, dar nu și pt mine .
Nu imi place gustul, nu reușesc sa descopăr notele corecte in cafele,indiferent de rpm, și consider ca acel set de cuțite este de departe incomparabil cu SSP MP, poate odata montate SSP-uri, isi schimba radical gustul insa nu am incercat.
Ma deranjeaza ca s-a blocat la rpm minim pe o brazilie cinstita prăjită medium, nu imi place staticul masiv din pahar, chiar și cu RDT, într-adevăr aglomerează cafea pe acel jgheab și în final ajunge la a se bloca acolo, iar butonul on off mi se pare cam fragil în timp, dar asta e doar o părere subiectivă .
Rasnita este super ok, dar nu pt ce am eu nevoie. Am luat conica și totul s-a îmbunătățit.
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
@Lyvyoo, curgerea cu cafeaua rasnita pe J64V nu-mi pare sa fie o curgere ok...
Nu a fost puck-ul atent facut sau cum explicati channeling-ul?
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop

Reply
Am facut mai multe teste, probabil 3-4 pentru fiecare rasnita, pana a curs totul in parametri. Gustasem oricum si din primele shot-uri nereusite, Honne avand o amprenta aromatica mai puternica. 

Ceea ce i-am spus si lui @cradun este ca cel mai misto e sa ai doua rasnite, una cu un stil "ceva mai unimodal", cum e J64, alta cu macinatura clasica bimodala. Este si exemplul meu personal in acest sens, putand aborda orice tip de cafea.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Un espressoman adevărat adaptează echipamentele in jurul cafelei, mai mult decât cafeaua în jurul echipamentelor.

Cred că oricine e mai experimentat pe aici are pe bar minim 2 râșnițe (obligatoriu una conică) și 2-3 site la portafiltru.

Reply
(19-03-2026, 14:56)CosminN Wrote: @Lyvyoo, curgerea cu cafeaua rasnita pe J64V nu-mi pare sa fie o curgere ok...
Nu a fost puck-ul atent facut sau cum explicati channeling-ul?

Prepararea puck-ului a fost identica pt toate shot-urile, rasnire in paharul colector, dupa care macinatura turnata in blind shaker. A fost nevoie de ceva mai mult dial-in la J64V, dar am obtinut si cu ea curgere fara channeling.
Am gasit util mai nou sa rasnesc direct in blind-shaker, e si asta o varianta pentru a sari paharul colector care cam aduna fines.

Inca nu am identificat o regula, dar pare ca J64V prefera BR ceva mai lungi de 1:2 si timpii de extractie se pot lungi bine dincolo de 25s fara sa apara amarul (poate si temperatura mai mare, voi testa), dar merg si turbo shot-urile fara sa existe impresia de subextras (depinde de cafea, probabil turbo-shot-urile merg bine pe cafele naturale si infuzate si extractiile lungi merg pe spalate).

O sa iau si eu o punga de Costa Rica folosita in test ca sa inteleg cum pot sa scot mai bine din spalate pe J64V. Intr-adevar, in varianta clasica (1:2, 25s, dar 6-7 bar in loc de 9), Honne a avut rezultate mai bune, mai usor de obtinut, a facut cafeaua aceea sa fie mai usor de extras.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Acum puteti vorbi de clonare... tovaraseasca... ca intre chinezi... :)

Itop si-au scos si ei propria rebranduire, care aduce un pic cu J64V, dar se vede ca e altceva.

Doar o semnalez, in general nu ma intereseaza produsele itop, stiu ca nu sunt ale lor, daca am interes caut pe alibaba fabricantul primar.

Reply
Ma tenteaza si pe mine de cateva zile sa-mi schimb Eureka Specialita pe care o folosesc deja de 4 ani. E consistenta, rapida si destul de curata si tocmai de-aia pana la J64V nu m-a tentat sa o schimb. 
Tot am asteptat aici pe thread sa vad daca exista probleme sau deficiente dar pare din ce in ce mai mult ca J64V e un baby EK43. 
Sunt curios de la cei care au testat cum se prezinta corpul la turatii mai mari. Se pot produce shoturi cremoase cu cutitele plate?
Gaggia Classic GT | Eureka Mignon Specialita | KinGrinder K6 | Ceado Hoop | Aeropress
Ex: Lelit PL41TEM | Gaggia Classic Pro | Gaggia MDF

Reply
Din cate am testat pana acum, turația maximă ar fi cea mai bună, iar corpul este prezent, dar foarte modest.
Geometria high clarity presupune sacrificarea corpului, iar cuțitele așezate vertical cu prebreaker nu facilitează nici ele.

Ca gust am dubii că ar putea rivaliza cu EK43, dar la prețul cerut cu siguranță că nu există o râșniță mai bună pentru claritate.

Fiind mare băutor de cafea măcinată și cu Eureka și cu EK43, pot să zic că J64V nu se aseamănă cu nici una din ele, ci oferă un profil unic de gust.

Reply
Depinde si la ce tip de "cremozitate" te astepti, corpul este destul de prezent.

In alta ordine de idei, inca nu este nimeni care sa se fi inhamat la schimbarea cutitelor cu altceva ?

Reply
Am incercat copia dupa SSP HU de la Lebrew.
Au cerut o crestere cu inca 10 la reglaj, insa la turatia maxima (care s-a dovedit si cea mai gustoasa) cam "chitaiau" boabele, parca nu s-ar imperechea prea bine cutitele astea cu viteza foarte mare.

Ca gust nu m-au convins. A crescut putin corpul in cazuri izolate, aciditatea s-a domolit, insa extractia cu totul a fost neimpresionanata. Am cautat o caracteristica a shotului care sa ma faca sa opresc cutitele, insa nu am gasit.

Cred ca cutitele asezate vertical cu prebreaker sunt mai pretentioase de fel.

Depinde si la ce tip de "cremozitate" te astepti, corpul este destul de prezent.
Depinde si de cafea, poate am nimerit niste varietaluri mai apoase. Nu zic ca e cel mai absent corp gustat vreodata, dar tendinta e acolo.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)