Welcome Back Log In Create Account

J64V - rasnita SD corecta

Cam pe la ce rpm o învârti pt light ?
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
(17-01-2026, 20:25)GeorgianM Wrote: Cam pe la ce rpm o învârti pt light ?
La maxim, mai jos nu prea am coborat.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Cum se mai prezinta ? 
@cradun ceva update ? ? consideri ca are vreun dezavantaj major ? Ma tenteaza foarte tare, mai ales ca nu am nimic care exceleaza pe light / medium .
De asemenea, am vazut ca vine cu ceva travel case, se monteaza / demonteaza usor pentru a o pune in acel travel case ?

Reply
Nu se demonteaza deloc pentru asezare in travel case.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Aș fi fost curios de o comparație cu Timemore 064s
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic 

Reply
(20-01-2026, 23:23)GeorgianM Wrote: Aș fi fost curios de o comparație cu Timemore 064s

chiar voiam sa propun si eu asta si cu restul similare in relatie cu pozitia cutitelor
SBE BES875 // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max // Kingrinder K6

Reply
Si eu sunt curios despre rasnita asta. Foloses deja de 2 ani un Mignon Specialita cu upgrades si continui sa analizez niste alternative ok dpdv rezultat (sa fie mai fluffy si mai aerisite) si viteza (aici sunt foarte multumit de cele 13-14 secunde pentru 19g la mignon cu cutite plate de 55mm). Zona asta de grinder SD in 600-1000 EUR mi se pare din ce in ce mai interesanta. 

Daca sunt mai multi interesati poate putem organiza un demo day cum au facut anul trecut Liviu si Bogdan pentru Gaggia GT vs Lelit Bianca.
Gaggia Classic GT | Eureka Mignon Specialita | KinGrinder K6 | Ceado Hoop | Aeropress
Ex: Lelit PL41TEM | Gaggia Classic Pro | Gaggia MDF

Reply
Mie mi se pare ca la rasnita asta zona este 4-500 Euro... e sub 2500 lei Confused
Si da, joaca cap la cap cu cele la pret dublu.

Reply
Si mai bine! :)
 Concurenţa stimulează spiritul antreprenorial şi eficienţa, le asigură consumatorilor o ofertă mai variată şi contribuie la micşorarea preţurilor şi sporirea calităţii. - text direct de la comisia europeana
Gaggia Classic GT | Eureka Mignon Specialita | KinGrinder K6 | Ceado Hoop | Aeropress
Ex: Lelit PL41TEM | Gaggia Classic Pro | Gaggia MDF

Reply
Ceva updates baieti ? 
Este cineva care o foloseste pe medium si dark roast sau care i a pus SSP HU ?

Reply
Făcut comandă săptămâna trecută. 
Am trimis azi mesaj să văd ce se întâmplă. 
Răspuns: nu este stoc, durează 2 săptămâni să vină.
Așteptăm
Așadar cei care mai vreți să o achiziționați să știți la ce să vă așteptați.

Punem convertizor de frecventa la Mazzer SJ între timp.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Am plasat si eu comanda, se pare ca o sa avem de asteptat ceva. 
Aparent sunt destul de multe persoane care au comandat J64V.

Reply
Oare ne aduc și nouă râșnițele cei de la Barshaker? 
Zilele trecute pe site AVX erau 163 în stoc, azi vad că sunt 153.

Reply
Banuiesc ca trebuie sa ajunga din China, nu Ungaria. Cel putin asa banuiesc, din moment ce am primit si eu acelasi termen de 2 saptamani cand i am contactat.
Poate ne fac o surpriza si livreaza mai devreme  Smile

Reply
Pentru cine dorește și pe alta culoare
https://a.aliexpress.com/_Eyd8Oe0
Negru, alb și argintiu.

Reply
Am întrebat la Barshaker și mi-au spus că a mea ar trebui să plece luni sau marți săptămâna viitoare de la ei.

Reply
S-a tras tare cu J-ul la @cradun la birou :) 

@MyR asteptam noutati despre sosirea stocului nou, preferabil pe thread-ul vostru de reduceri pentru acest model, ca sa nu amestecam aici cu discutiile tehnice.
Din ce am vazut la Radu, pare hitul anului 2026. Daca producatorul nu se calicește la profit si vom putea cumpăra tot cu 2100 si ceva de lei cat e acum, sectiunea de marketplace cred ca se va umple de Eureka. Cutite verticale ce pot fi înlocuite cu orice pereche de SSP compatibilă, feeder care aduce ordonat boabele catre cutite, amprentă foarte redusa pe blat, zgomot ca un zumzet, design miniatural de EK43s...greu sa iti doresti mai multe in acest pret. Bineînțeles, fiabilitatea va fi un punct cheie, sperăm sa nu fie probleme in viitor.

Initial am stabilit cu @cradun sa testam Honne v1 cu J64 dar am pus pe to do comparatia pentru ca aveam temporar si WPM zp-1, o rasnita si ea foarte foarte misto, construită mai solid ca J64 as spune, cu diferente principale ca pozitionarea cutitelor este oblică nu verticala si nu are feeder.
Opinia mea este ca libertatea de a folosi cutite SSP de Mazzer 64 este un drept pe care trebuie sa vi-l castigati cu fiecare achiziție de râșniță!

Spre exemplu J64 a scos corp mai bine evidențiat si arome mai conturate, cand a fost vorba de Guido  Perla Negra, o cafea legendară, cunoscuta de majoritatea espressomanilor vechi. Pe ZP1 prunele uscate si ciresele ai virat mai mult spre ferment. In schimb, pe Ethiopia Banko J64 a scos mai multe migdale si samburi de caise, iar ZP1 a fost mult mai iertatoare cu aceste gusturi nenecesare (desi unii le preferă). 
De asta spun de obligativitatea compatibilitatii SSP, pentru ca poti transforma rasnita in ce vrei tu, fara sa mai revinzi in pierdere la SH, cumparand ceva care oricum nu iti garantează ca va fi mai bun. In cazul ZP1 as pune niste SP-uri MP sau high uniformity si iese racheta, mai ales ca e o rasnita grea, usor de desfacut. In cazul J64 nu as mai inlocui nimic pana nu as experimenta mai mult, cutitele originale fiind copiate cumva dupa MP-uri. O sa vedem in alt versus cu Honne v1 a lui cradun cum se comporta pe cafele acide, foarte fructate.
Sa nu uit de DC Studio, care s-a dovedit un espressor extrem de precis, care livreaza simplu si constant, ajuta d foarte mult când te joci cu variabile din rasnire si iti dorești o stabilitate termica perfecta pe espressor. Altfel ar iesi un talmes balmes in comparatiile astea, deja subiective.

[Image: sxoT72a.jpeg]
[Image: uRpbtRr.jpeg][Image: iayKJAa.jpeg]

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Dacă înainte mai aveam ceva emoții după plasarea comenzii, în urma acestei "sesiuni" inițiate de voi doi pot spune că sunt convins că am făcut o alegere bună. Acum chiar aștept cu nerăbdare să ajungă râșnița  Smile

Reply
(31-01-2026, 09:27)cyrusct82 Wrote: Oare ne aduc și nouă râșnițele cei de la Barshaker? 
Zilele trecute pe site AVX erau 163 în stoc, azi vad că sunt 153.

Se vând ca pâinea caldă la vecini. Acum mai sunt în stoc 131 la avxcafe.hu

Reply
Asa va trebuie daca ati laudat-o atat !
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Ceva noutati ? A primit cineva vreo notificare cum ca ar urma sa ajunga curierul ?  Smile

Reply
Azi nimic
Mâine e scadența

Reply
Urmariti thread-ul de reduceri Barshaker, acolo ar trebui sa vine update-uri comerciale, aici ramanem pe discutii generale.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(09-02-2026, 21:53)Maanu Wrote: Ceva noutati ? A primit cineva vreo notificare cum ca ar urma sa ajunga curierul ?  Smile

Gata
La mine s-a actualizat comanda. Au emis AWB. Azi pleacă de la ei.
Precizie nemțească

Reply
Am plasat si eu o comanda. Imi doream de mult o rasnita cu cutite asezate vertical.

Poate intre timp face cineva o comparatie intre cutitul stock si un SSP HU.
WPM Primus | Flair 58 | J64V | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE

Reply
Si pe mine ma tenteaza foarte tare, dar cred ca e mai intelept sa o testam o perioada cu cutitele stock, din ce am inteles sunt deja foarte bune. Oricum, daca apare vreo oferta la SSP, nu cred ca mai stau pe ganduri  Smile

Reply
Există printre utilizatori cineva care deține atât râșnița J64S, cât și DF64? Aș fi interesat să aflu ce diferențe de note aromatice ați observat folosind cuțitele stock.

Reply
O imagine a cutitelor stock ar fi suficienta sa ne spuna multe.

Reply
Asta apare pe site Barshaker și altele [Image: 8zShwOw.jpeg]

Reply
Acum am vazut si in titlu... sunt MultiPurpose, nu ar trebui sa spuna destul ?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)