S-a tras tare cu J-ul la @
cradun la birou :)
@
MyR asteptam noutati despre sosirea stocului nou, preferabil pe
thread-ul vostru de reduceri pentru acest model, ca sa nu amestecam aici cu discutiile tehnice.
Din ce am vazut la Radu, pare hitul anului 2026. Daca producatorul nu se calicește la profit si vom putea cumpăra tot cu 2100 si ceva de lei cat e acum, sectiunea de marketplace cred ca se va umple de Eureka. Cutite verticale ce pot fi înlocuite cu orice pereche de SSP compatibilă, feeder care aduce ordonat boabele catre cutite, amprentă foarte redusa pe blat, zgomot ca un zumzet, design miniatural de EK43s...greu sa iti doresti mai multe in acest pret. Bineînțeles, fiabilitatea va fi un punct cheie, sperăm sa nu fie probleme in viitor.
Initial am stabilit cu @
cradun sa testam Honne v1 cu J64 dar am pus pe to do comparatia pentru ca aveam temporar si WPM zp-1, o rasnita si ea foarte foarte misto, construită mai solid ca J64 as spune, cu diferente principale ca pozitionarea cutitelor este oblică nu verticala si nu are feeder.
Opinia mea este ca libertatea de a folosi cutite SSP de Mazzer 64 este un drept pe care trebuie sa vi-l castigati cu fiecare achiziție de râșniță!
Spre exemplu J64 a scos corp mai bine evidențiat si arome mai conturate, cand a fost vorba de Guido Perla Negra, o cafea legendară, cunoscuta de majoritatea espressomanilor vechi. Pe ZP1 prunele uscate si ciresele ai virat mai mult spre ferment. In schimb, pe Ethiopia Banko J64 a scos mai multe migdale si samburi de caise, iar ZP1 a fost mult mai iertatoare cu aceste gusturi nenecesare (desi unii le preferă).
De asta spun de obligativitatea compatibilitatii SSP, pentru ca poti transforma rasnita in ce vrei tu, fara sa mai revinzi in pierdere la SH, cumparand ceva care oricum nu iti garantează ca va fi mai bun. In cazul ZP1 as pune niste SP-uri MP sau high uniformity si iese racheta, mai ales ca e o rasnita grea, usor de desfacut. In cazul J64 nu as mai inlocui nimic pana nu as experimenta mai mult, cutitele originale fiind copiate cumva dupa MP-uri. O sa vedem in alt versus cu Honne v1 a lui cradun cum se comporta pe cafele acide, foarte fructate.
Sa nu uit de DC Studio, care s-a dovedit un espressor extrem de precis, care livreaza simplu si constant, ajuta d foarte mult când te joci cu variabile din rasnire si iti dorești o stabilitate termica perfecta pe espressor. Altfel ar iesi un talmes balmes in comparatiile astea, deja subiective.
![[Image: uRpbtRr.jpeg]](https://i.imgur.com/uRpbtRr.jpeg)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper