Hello There, Guest! Login Register


Host Milano 2017-Noutati

#1
In materie de profilare, Rocket ne pregateste ceva serios:
https://m.youtube.com/watch?v=Ud7a1znoo2w#
iar Bezzera a trecut la fabricarea dei dual boilere:
https://m.youtube.com/watch?v=peSxaG8DdYk#
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#2
...Pacat ca a intrerupt filmarea , la filmul 2 cu Bezzera...eram curios ce fatza face Luca , dupa ce a inghitit shotul facut de Markus... Big Grin ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#3
(28-10-2017, 23:54)Levo Wrote: ... ce fatza face Luca , dupa ce a inghitit shotul facut de Markus... Big Grin ...

o fi dulce...doar e dual boiler!
[Image: VffbSYs.jpg]

iar Markus nu se lasa...
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
#4
Nu ratati partea cu adevarat interesanta:

https://www.youtube.com/watch?v=p9pxCTomqbw

Sunt cam dezamagit ca nu vad video-uri cu rasnitele concept nou.
 
Reply
#5
...Am avut senzatia ca ar vrea sa se incrunte putin... Big Grin ...( ...nu de alta , dar italienii mai arunca cate un vf. de lingurita  de zahar , ininte sa extraga...sunt mari iubitori de dulciuri... Big Grin ...)...iar Markus e o mare figura de om , la inceputuri se mai stramba si el , dar acum stie cam la ce sa se astepte - s-a obisnuit... Cool ... si ai da inainte...

@Denis

    -  Vostok este aparut de ceva timp , insa acum , va veni si cu afisajul acela LCD din dreapta jos...cat o fi de folositor , asta numai ei stiu...ca lumea cere , iar ei se conformeaza... - treaba este ca , de acum incolo nu mai scapa nimeni de afisaje si electronica pe espressoare....cred ca s-a dus vremea cand ne faceam singuri mentenanta la espressoare  - ca si la auto dealtfel... Big Grin ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#6
pentru mine, cele ce vad dau un amestec de entuziasm (profesional, ca om al tehnicii) si descumpanire:
(1) - da tehnologia a ajuns sa fie suficient de ieftina pentru nivelul de cerere al pietii 'particularilor' si
(2) - cat de usor poti ameti un spirit entuziast/infierbantat cu o... margica colorata!

cum spune Levo:

"lumea cere , iar ei se conformeaza... - treaba este ca , de acum incolo nu mai scapa nimeni de afisaje si electronica pe espressoare...."
si cu valabilitate la cei prinsi de valuri:
..."cred ca s-a dus vremea cand ne faceam singuri mentenanta la espressoare"

unele 'gaselnite'/inovatii ma entuziasmeaza, cum ar fi un grup saturat de 2l alaturi de un boiler de 4l!
sau faptul ca poti face si drip pe un espressor!
dar chestia aia gen catamaran e...plecata pentru mine!
probabil in timp, urmare a versatilitatii tehnologice care a invadat si lumea asta traditionala, mai conservatoare, cu italieni la baza, a echipamentelor sofisticate de preparare cafea, va apare o scindare intre
- cei care sunt luati de valurile tehnologiei, tentati de convenience-ul real ce li se ofera, si
- cei incapatanati, mai traditionalisti, care vor ramane sa mestereasca daciile si trabanturile lor...

chestia asta se regaseste in mai toate celelalte domenii, sportul fiind unul dintre ele si ca exemplu particular, arcurile: exista arcurile compound, minuni ale fizicii clasice, cu scripeti si accesorii de tot felul inclusiv contragreutati si luneta, la care nu-ti trebuie forta, ci doar exercitiu si dedicare... si exista arcurile traditionale coreene de ex., sau hunice, care n-au nici macar sprijin de sageata si la care, iti trebuie pe langa multa indemanare, si... muschi;

imi permit luxul de a mai umple ecranul cu cele de mai sus, pentru ca eu raman la convingerea, pe care toti o afisam, in ciuda slabiciunii celor mai multi pentru lustrul tehnologic, ca la baza a toate e prioritara si primordiala, cafeaua!

echipamentele tehnologic performante ale prezentului, lucreaza in acea catime superioara de, poate 1-2% in care intra peste 80% din costul lor! restul in ceasca, cel putin acei 95%, sunt cafeaua!
de regula, cand ai echipamente ultraperformante, folosesti cafea superioara; si ceea ce iese merita aceleasi calificative!
incercati va rog, care puteti, sa faceti cu un Mina, sau un GS/3, sau un KvdW Speedster, sau dece nu, cu un Slayer, un espresso wow, dintr-o cafea verde batrana, (proaspat) prajita exemplar si fara aditivi, ramasa goala in celuloza! puteti face la fel de bine asa ceva din carton colorat Smile

restul, sigur, e prezentul Smile
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
#7
ce parere ai de cele doua dual boiler Bezzera?
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#8
vladdooo Wrote:ce parere ai de cele doua dual boiler Bezzera?

de-aia am postat poza lui Luca Smile

tehnologic, se poate orice, dar totul costa; se pot trimite acum oameni pe Marte, de ex. (poate rusii au si trimis deja Smile )
in cazul Bezzera DB, e important cat costa vs. minunile aparute, mai ales Rocket, care mi se pare ca tinteste ezotericul superior;
la Bezzera e de remarcat PID-ul pe grup, acelasi concept de grup BZ care se regaseste si pe Strega mea...
si mai e de remarcat ca - in sfarsit - si-au schimbat putin situl web, or fi dedicat si ei mai mult propagandei comerciale... au 70 de oameni in firma...

un PID in loc de termostat cu bimetal la grup, sau PID in loc de pressurestat la boiler, au devenit alternative superioare pret/performanta; in fond si avioanele de pasageri sunt indopate cu electronica suficient de fiabila!
ce am incercat sa spun de mult incoace, e ca foarte mult din indoparea asta cu electronica, dar si cu solutii atractiv lucioase (gen megapixelii foto) e compromis de marketing!
si zona in care se fac cuceririle este zona in care sunt sensibili o majoritate: convenienta, confortul: un grup E61 pe un dual boiler, intesat cu o armata de circuite electronice, este un asemenea compromis;
foarte mult din pretul actual, foarte ridicat al echipamentelor de facut cafea, se datoreaza modei si structurilor artizanale de productie in Italia; e ceva ca si produsele de parfumerie, sau fashion;
cand se va 'coace' o piata suficient de atractiva deci cu un minim de discernamant, cativa giganti capabili de asa ceva, se vor apuca de o productie de masa cu espressoare de ultima tehnologie; obiecte de fetis in tot mai multe case;
si semnele nu vin de la Rocket, sau Bezzera - ramasi pe cumparatori pasionati, ci de la un Ascaso, sau Lelit, dar mai ales de la un Breville, care dupa mine ramane pentru piata vestica, una din cele mai interesante alternative de abordare de inceput, a lumii espresso!

dar cafeaua va ramane dependenta de pamant si clima; sau va trece si ea, ca si bietele civete, in custi (sau sere, cum vreti) mai mult sau mai putin salubre; dupa laboratorul de genetica etc. Smile
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
#9
Este normal sa evolueze si sa implementeze pe aparate tehnologie mai noua/ecrane/etc deoarece tot mai multi homeuseri (nu imi place termenul home barista) doresc sa cheltuie o suma importanta de bani pt a avea constanta acasa.

De ex, eu vreau sa-mi iasa cafelele excelente zilnic, iar daca nu ai control pe fiecare parametru, si sa fie afisat/memorat ca o curba de extractie atunci nu ai cum sa faci asta (sau poti face asta cu zeci de ore dedicate, asa cum a facut radudani, dar decat sa-mi dedic timpul acela perfectionarii/sau mai bine zis evitarii de esec pe un aparat prost gandit, mai bine merg sa degust cafele prin cafenele).

Nu toata lumea vrea control manual direct asupra shotului, multi vor sa seteze niste cifre pe un ecran si sa dea start. Nu trebuie sa fiti de acord cu tehnologia implementata, insa este un lucru perfect normal, si vine de la sine.

Sa luam bezzera magica, cum as putea eu sa jonglez pe temperatura de extractie ? (azi mi se pune pata vreau sa beau o limonada si sa extrag la 85 grade, cum fac asta?).
 
Reply
#10
Colegul Radudani tocmai zise ce zise despre cafele cateva randuri mai sus.Si cum zise el ce zise despre cafea de calitate,asertiunea respectiva fu instantaneu total ignorata.Nu uitati, la inceput a fost cafeaua .Asta asa ca sa fortez o parafraza.
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
#11
....
 
Reply
#12
(29-10-2017, 16:08)organon Wrote: Colegul Radudani tocmai zise ce zise despre cafele cateva randuri mai sus.Si cum zise el ce zise despre cafea de calitate,asertiunea respectiva fu instantaneu total ignorata.Nu uitati, la inceput a fost cafeaua .Asta asa ca sa fortez o parafraza.

Asa, si...?
Bezzera Unica, Sette 270
 
Reply
#13
Denis Wrote:...tot mai multi homeuseri ... doresc sa cheltuie o suma importanta de bani pt a avea constanta acasa.
... mai bine merg sa degust cafele prin cafenele.

[radudani]
acasa nu ai neaparat mai multa consistenta/constanta/calitate/etc. ai doar mangaierea placebo ca poti/sau (masina) poate, sa controlezi/e procesul, mai bine decat un neavenit pe post de barista intr-o cafenea din oras/sat...
in Bv s-au deschis vreo 4-5 spalatorii auto - poate mai multe - cu... autoservire;
in primele luni erau goale, acum, ca s-au prins oamenii, stai mereu la coada, cu altul in coasta!
ce-si face omu' cu mana lui...


... decat sa-mi dedic timpul acela perfectionarii/sau mai bine zis evitarii de esec pe un aparat prost gandit....

'prost gandit' e o sentinta prea aspra si ramane suspendata in asteptarea unei argumentatii solide!
conceptia acestor echipamente se face totdeauna in limitele unor compromisuri asumate; impuse de cerintele comerciale si sigur, de limitele tehnologice ale momentului;
cine stia, din echipa Faema, in 1961, de espressoare cu profilare de presiune, de ex. care vor folosi - saracia momentului 2017 - aceleasi grupuri E61!

in lumea reala, conceptul e aplicabil la prosti, de ambele parti...trebuie sa fii suficient de prost, ca sa nu te 'prinzi' ca iei o masina 'prost gandita'!?

altfel totul trebuie privit intr-un context istoric, nu?! cei ce-au trait inaintea noastra n-au fost cu nimic mai prosti ca au avut destinul respectiv! si nici parintii sau bunicii noastrii!
traim dupa ei nu pentru ca suntem mai destepti, nu?
daca mai vezi si azi oameni macinand cafeaua intre 2 pietre, undeva prin Africa, sa zicem, aia nu-s mai prosti!
pentru ca nu e mare deosebire fata de entuziastul homeuser (user, de ce anume?) care-si rasneste cu o rasnita manuala boabele... Smile   functional, principiul si truda sunt cam aceleasi!


Sa luam bezzera magica, cum as putea eu sa jonglez pe temperatura de extractie ? (azi mi se pune pata vreau sa beau o limonada si sa extrag la 85 grade, cum fac asta?).

temperatura de extractie nu poate fi controlata la grad, decat daca vei controla si temperatura macinaturii, vei aplica toate corectiile tinand cont de rezistenta hidraulica a macinaturii (forma, marimea, distributia dimensionala etc.)
lucram totusi cu alimente si procese complexe la nivel micro!
temperatura de extractie e la nivelul peretilor fiecarei particule scaldata de apa de extractie inca nesaturata de solubile in drumul ei prin puc! si variaza substantial (5-7C) atat pe verticala, cat si pe orizontala!
si temperatura de extractie descrie prea putin procesul, daca nu e asociata cu un debit: ne putem imagina o balta de apa la 99C, intr-o 'punga' din pucul prost gandit/ pardon, prost preparat (!) care, saturata de solubile dizolvate, nu mai extrage nimic in continuare! si e tare fierbinte, nu? etc.

da, tot fabricantul de exhipamente de calitate se straduie sa-ti demonstreze ca ai temperatura constanta a apei de extractie la intrarea pe suprafata pucului!

de aceea, mi se pare mult mai realist sa lucram nu cu cifre, ci cu aprecieri calitative: rece, mai rece, potrivita, mai calda etc.

si la acest nivel vei putea controla extractia la Magica, bazandu-te pe recomandarile altora, care au facut masuratori;
au avut timp sa faca asta - nici la Slayer nu poti lucra altfel!
sau te bazezi pe intuitie, simturi si trial and error...
vreau sa spun ca nici la Slayer nu poti face o extractie, asa zisa la 85C - unde or fi masurate ele, fara sa ai un instrument de masura care sa te ghideze pentru 85C; sau urmezi strict o procedura descrisa de altii si speri, din ce-ti spun aia, ca esti pe drumul pe care ai intentionat...
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
#14
Am scris mai sus cateva randuri dar ceva nu a mers!

Cafeaua este, intr-adevar, foarte importanta!
Dar, in opinia mea, nu mai este suficient. 

Citeam pe undeva ca in cafea sunt peste 1500 de compusi, din care peste 800 volatili si peste 700 solubili in apa. Chiar daca cifrele nu sunt foarte exacte, ne pot crea totusi o imagine legata de complexitatea acestui produs alimentar. 

Preparand o cafea urmarim ca o parte din acei compusi volatili, solubili in apa, sa-i transferam, odata cu apa de extractie, din macinatura in ceasca.
Responsabile de gustul rezultat sunt substantele care ajung sa fie dizolvate, de cantitatile acestora si de raportul in care se afla. 

O cafea, in functie de calitatea ei, are mai multi sau mai putini compusi ai caror gusturi ne plac sau nu.
Aparatele, rasnita si expresorul, pot sa faca posibile transferurile din cafea in ceasca, doar a acelor slubile care dau ca rezultante gusturile pe care ni le dorim.
Mai mult, complexitatea aparatelor ne dau posibilitatea sa optam pentru unele gusturi sau altele si pentru reproductibilitatea acestora, cu precizie mai mare sau mai mica.
Cum? Prin stabilitate, profilari, control, programari si alte solutii pe care le vedem la noile generatii.

Vrem sau nu, ne place sau nu, se pare ca evolutia expresoarelor merge in directia performantelor crescute, care sa permita operatorului interesat sa obtina acasa un gust aflat in zonele sale de preferinte.

Iarasi, daca se exagereaza sau nu, este un lucru ce va fi rezolvat de testul piatei si al timpului.

Un scurt exemplu.
Ieri, impreuna cu un coleg de forum am facut o serie de degustari cu o cafea deosebita. 
Doar cu un anumit mod de extractie am putut ajunge la un rezultat memorabil.
Cu mici modificari, ne-am mentinut in zona gustului foarte bun.
Schimband modul de extractie si renuntand la preinfuzie, gustul a fost complet diferit, pozitionat in alta zona de arome. Nu rau, dar nu a placut tuturor! 
Faptul ca am putut fixa in aparat niste parametri, de timpi, temperatura,  ne-a permis sa ne bucuram pe parcursul mai multor extractii, de un gust foarte stabil. Asta arata, din nou, cat de sensibile sunt volatilele din cafea la modificarile, oricat de mici, ale parametrilor de extractie.

Cu un expresor mai simplu nu am fi putut avea aceleasi rezultate si nu am fi putut experimenta in acelasi mod. 

Noile generatii de aparate vor permite, probabil, un control mai avansat. Confused
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#15
(29-10-2017, 14:50)radudani Wrote: foarte mult din pretul actual, foarte ridicat al echipamentelor de facut cafea, se datoreaza modei si structurilor artizanale de productie in Italia; e ceva ca si produsele de parfumerie, sau fashion;
cand se va 'coace' o piata suficient de atractiva deci cu un minim de discernamant, cativa giganti capabili de asa ceva, se vor apuca de o productie de masa cu espressoare de ultima tehnologie; obiecte de fetis in tot mai multe case;
si semnele nu vin de la Rocket, sau Bezzera - ramasi pe cumparatori pasionati, ci de la un Ascaso, sau Lelit, dar mai ales de la un Breville, care dupa mine ramane pentru piata vestica, una din cele mai interesante alternative de abordare de inceput, a lumii espresso!

Breville e deja o certitudine, am vazut la NY coffee festival un lapte frotat automat de un asemenea aparat cu care Chris Baca ( un cunoscut barista 3rd wave) a facut un latte art foarte reusit. Pe calitatea extractiei nu am avut timp sa explorez, dar au dual boiler pe care iarasi Clive Coffee il considera saturat ( nu stiu configuratia) deci probabil e decent. 

Interes pentru espresoare semiautomate este, norocul italienilor s ar putea sa fie tocmai faptul ca Breville s ar putea sa sara la superautomate prea repede si ei sa ramana "artizanii" espresoarelor, incapabili fiind oricum sa faca saltul tehnologic datorita organizarii "arhaice" a liniilor de productie. Deci daca pana acum rezistat pentru ca erau singurii, acum s ar putea sa reziste tocmai pentru ca vor fi mai manufacturieri intr- o epoca automatizarilor din ce in ce mai reusite.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#16
In caz ca sunteti curiosi cum s-a prezentat Hedone la Host, am reusit sa trec 10 min pe la ei in vizita. Interesant noul grup, nu e E61, abia l au lansat. Aparatul de profilare nu functiona, dar se pare ca in cateva luni ar putea fi testat. Oricum, bravo lor ca au fost prezenti, sunt convins ca au primit feedback bun si a fost o experienta folositoare. O echipa de oameni pasionati!


[Image: NAjK2mq.jpg][Image: 2SEfj2l.jpg][Image: b1qLNlO.jpg][Image: kdhtEGE.jpg][Image: zqSgiDb.jpg][Image: Xh9cTiX.jpg]
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#17
...Frumos...nicely done... Cool ...Bravo lor... ( multumim Razvan... Smile ...)
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#18
Frumos, foarte frumos, cum ar spune-o Dem Radulescu Big Grin. Drip tray-ul imi aminteste de operele lui Kees van der Westen, switch-urile cu maneta, panoul si cadranele negre de fabrica de avioane de la Craiova iar steam wand-urile cu 2 fire de praz Smile.
Serios vorbind, nu vreau sa fiu rautacios dar am vazut DIY-uri mai reusite de pe care daca demontezi componentele after-market cromate ramane ceva ce poti privi in continuare fara sa te strambi prea tare si s-o iei la sanatoasa.
M-as bucura sa vad mai mult de-atat.
 
Reply
#19
@vdub : "... am vazut DIY-uri mai reusite de pe care daca demontezi componentele after-market cromate ramane ceva ce poti privi in continuare fara sa te strambi prea tare si s-o iei la sanatoasa. ..."

    _ Acum trebuie sa fim si noi mai intelegatori , eu zic  - bine ca am avut cu ce ne prezenta si ca putem avea un stand ... unde RO ...nu prea se mai prezinta in multe locuri din targurile internationale ...( si nu din saracie ! ) ...
  asa ...cu tot cu praz ... personal ma simt bine sa-i vad acolo , bine ca este ceva si poate / sper ceva de succes , iar cand fabrica se va perfectiona ( ...in ce priveste finisajele...) posibil sa avem si noi scule , pentru care sa nu ne mai cramponam de piese , accesorii si mentenanta ... Cool ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#20
De acord, si eu ma bucur sa stiu ca un nume de brand romanesc ne reprezinta la un eveniment de o asemenea magnitudine, insa pe de cealalta parte nu-mi plac jumatatile de masura. Lateralele din plexiglass care nici macar nu sunt aliniate nu aveau ce sa caute acolo si in mod clar ar fi putut fi inlocuite cu cate 2 bare cromate sau negre pe fiecare latura.
In opinia mea, "ceva nou" nu inseamna o cutie de pantofi cromata cu un E61 montat in fata, cum arata mai toate espressoarele la preturi piperate pe care le aveti majoritatea in semnaturi.
Una din masinile cu un design exceptional, practice si care exceleaza dpdv tehnic este LS Vivaldi de care sunt indragostit.[Image: maxresdefault.jpg]

Evident, nu ma asteptam sa apara cu ceva de calibrul LS dar plastic peste crom si inox, plastic dom'le?
 
Reply
#21
...Inteleg ce spui , ...insa ma gandesc ca e cam greu sa compari o fabrica consacrata , cu traditie si vechime in bransa , care subzista in permanenta concurenta pe o piatza Italiana saturata cu espressoare de talie grea... cu o noua fabricutza , care se chinuie sa razbata din lumea a 3-a , pe o piatza internationala...
  In alta ordine de idei si eu am cochetat candva cu ideea de a cumpara un La Spaziale mini Vivaldi II , o masinuta draguta si f. apreciata ...mai ales in afara tarii ( pentru ca doar pe acolo , mai poti gasi ceva piese , accesorii si componente pentru ea...) iar... cum ai pus imaginea , cu panourile laterale din lemn...deja intra la o editie mai speciala un pic......
   Banuiesc ...ca ai citit si sectiunea consacrata lui...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#22
Ce sa facem,ramanem sa folosim in continuare cutiile noastre de pantofi cromate cu grup E61 in apartamentele noastre mici si urate scornicite prin anii 80. Undecided
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
#23
Este de apreciat ca oamenii incearca. E mare problema sa faci productie intr o piata lipsita de consumatori cu putere de cumparare. Plus designeri industriali cat si mana de lucru calificata greu de gasit de catre antreprenorii din toate domeniile productive.  Sa vedem ce va fi de acum incolo. Poate noul grup o sa aduca si un design mai original si atunci chiar o sa fie si mai cool. Bf
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#24
De la o investitie infima intr-un mic detaliu ca prelucrarea plexiglass-ului cu pricina care oricum cred ca a costat cat 6 bare de ∅8mm gaurite si eloxate, pana la investitiile masive in R&D la care faci referire, intra-devar, e cale lunga de care sunt constient.
De obicei cine este interesat de astfel de masini nu agreeaza plasticul iar panourile alea chiar par bricolate de cineva care a masurat o singura data si a taiat de mai multe ori Smile).

Vivaldi are forme atat de reusite incat ii sta bine atat cu panouri din plastic colorat la 30$ bucata cat si cu unele din lemn la $2k. In concluzie, masina trebuie sa iasa cu ceva in evidenta pentru a putea trece cu vederea un compromis.
 
Reply
#25
De acord, si eu sunt de parere ca Vivaldi arata bine. E nevoie de niste aparate gen CNC pentru decupaje precise, probabil inca nu au in dotare asa ceva.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#26
(30-10-2017, 15:16)razvanMB Wrote: De acord, si eu sunt de parere ca Vivaldi arata bine. E nevoie de niste aparate gen CNC pentru decupaje precise, probabil inca nu au in dotare asa ceva.

Cu CNC au fost taiate bucatile din plexiglass. Pentru bare metalice au nevoie de un bomfaier Smile) si o masina de gaurit verticala.
@organon, Locuiesc intr-un apartament de prin '80, renovat acum vreo 15 ani, curat, calduros si in care ma simt bine.
Sunt lucruri mai importante decat pretul ceasului pe care-l porti sau marimea casei pentru care ti-ai rupt oasele toata viata.
Avatarul tau imi spune ca deja stii lucrurile astea, insa comentariul ma face sa cred ca esti genul de om care isi doreste o masina scumpa, mai mare si mai noua decat a vecinului la care inca te uiti urat pentru ca v-ati certat acum 30 ani din cauza unui pachet de tigari.
N-ai inteles nimic! Stai jos, ai 4.
 
Reply
#27
Iar emiti judecati de valoare excesiv generalizatoare.Nimic din ceea ce presupui nu ma caracterizeaza,dar absolut nimic.Eu ce sa fac, sa pun note?Si acum sa iti spun si ce m-a intrigat oarecum de am postat ce am postat.Alegatia cu masini scumpe pe care majoritatea le avem prin semnatura....Nu imi asum rolul de purtator de cuvant al presupusei majoritati,dar formularea ii cam trimite in derizoriu si ii cam ia peste picior pe mai toti membrii forumului,acuzandau-i destul de straveziu de snobism.Din cate stiu aici nu e un site gen Softpedia,ci unul in care ne alegem bine cuvintele.Nu ne permitem sa dam note.Vorbim civilizat ,ba uneori ne ajutam.Incearca sa nu mai iei lumea peste picior daca doresti sa fii respectat.Nimeni nu e dator sa inghita mici rautati pornite poate dintr-o supraevalaure a egoului.
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
#28
Levo Wrote:... trebuie sa fim si noi mai intelegatori , eu zic - bine ca am avut cu ce ne prezenta si ca putem avea un stand ... unde RO ...nu prea se mai prezinta in multe locuri din targurile internationale ...
... bine ca este ceva si poate / sper ceva de succes , iar cand fabrica se va perfectiona ...
Levo Wrote:... e cam greu sa compari o fabrica consacrata , cu traditie si vechime in bransa , care subzista in permanenta concurenta pe o piatza Italiana saturata cu espressoare de talie grea... cu o noua fabricutza , care se chinuie sa razbata din lumea a 3-a , pe o piatza internationala...
razvanMB Wrote:Este de apreciat ca oamenii incearca. E mare problema sa faci productie intr o piata lipsita de consumatori cu putere de cumparare....

sorry, dar cele de mai sus imi amintesc de lamentarile motivationale pro-RO, ale colegilor din forum care asteptau sa le vina rasnitele Kinu...vandute de o firma germana...

sa nu fiu inteles gresit: nu asta e 'tarisoara noastra' si amarastenii nostrii!
fara iz de 'patriotism' local, dar am lucrat ani tare multi la Tractorul, fosta uzina de avioane trimisa la arat...
in anii '39-'44, IAR 80 era un avion "comparable to contemporary designs being deployed by the airforces of the most advanced military powers" !

oare n-ar trebui inteles ca undeva intre cele 2 razboaie mondiale, mai aproape de ultimul, tara noastra nu apartinea lumii a 3-a!? si, ca sa nu o iau chiar asa pe camp: la vremea aceea exista o adevarata cultura a cafelei, ok, la ibric si nu pe tot teritoriul, dar...

s-ar zice ca de-acolo ne tragem... sau ni se trage Smile
 
(30-10-2017, 16:00)vdub Wrote: ... esti genul de om care isi doreste o masina scumpa, mai mare si mai noua decat a vecinului la care inca te uiti urat pentru ca v-ati certat acum 30 ani din cauza unui pachet de tigari.
N-ai inteles nimic! Stai jos, ai 4.

in ce ma priveste, apreciez faptul ca zici lucrurilor pe nume, indiferent de unde bate vantul...
si ai dreptate cu exponatul Hedone - in lipsa unor date concrete de performanta si functionalitate, ramane un DIY fata de restul celor prezentate la targ...
dar esti prea abrupt - strident chiar, imi pare mie - in abordarile tale si nu te califici la capitolul 'consideratie fata de aproapele tau', carevasazica un minim de politete, sa-i zicem, si spirit comunitar!
si asociez pentru asta, cele citate mai sus, cu faptul ca nu-ti dezvalui dotarea, doar o dai cu:
"...In opinia mea, "ceva nou" nu inseamna o cutie de pantofi cromata cu un E61 montat in fata, cum arata mai toate espressoarele la preturi piperate pe care le aveti majoritatea in semnaturi."
unde nu mi se pare nedrept ca detesti designu', ok, asta vezi, dar chestia cu 'piperate' vorbeste de prostia si falosenia celor ce-si permit asa ceva; adica o majoritate dintre cei cu care te-ai facut coleg de forum...
ceea ce suna ca draq! urat adica... si sigur 'duce' mai multa rautate decat adevar...
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
#29
(30-10-2017, 16:00)vdub Wrote:
(30-10-2017, 15:16)razvanMB Wrote: De acord, si eu sunt de parere ca Vivaldi arata bine. E nevoie de niste aparate gen CNC pentru decupaje precise, probabil inca nu au in dotare asa ceva.

Cu CNC au fost taiate bucatile din plexiglass. Pentru bare metalice au nevoie de un bomfaier Smile) si o masina de gaurit verticala.
@organon, Locuiesc intr-un apartament de prin '80, renovat acum vreo 15 ani, curat, calduros si in care ma simt bine.
Sunt lucruri mai importante decat pretul ceasului pe care-l porti sau marimea casei pentru care ti-ai rupt oasele toata viata.
Avatarul tau imi spune ca deja stii lucrurile astea, insa comentariul ma face sa cred ca esti genul de om care isi doreste o masina scumpa, mai mare si mai noua decat a vecinului la care inca te uiti urat pentru ca v-ati certat acum 30 ani din cauza unui pachet de tigari.
N-ai inteles nimic! Stai jos, ai 4.  
'' N-ai inteles nimic! Stai jos, ai 4. '' ....  citesc forumul de un an si n-am vazut o replica  mai urata....
Cred ca ar trebui sa-ti ceri scuze de urgenta in primul rand fata de Organon si apoi fata de forumisti.
Nu cred ca suntem aici sa ne dam note.
Gaggia Baby, Kinu M47
 
Reply
#30
@radudani : " ... imi amintesc de lamentarile motivationale pro-RO  ..."
                      "... oare n-ar trebui inteles ca undeva intre cele 2 razboaie mondiale, mai aproape de ultimul, tara noastra nu apartinea lumii a 3-a!?  ..."
                      "... s-ar zice ca de-acolo ne tragem... sau ni se trage Smile " ...

      ...Atat istoric cat si ...cel mai grav ...real si practic , este mult adevar amar , in cele scrise mai sus , insa ...mi-e greu ( si nu ma lasa sufletul ...) , sa lovesc in bietul calutz caruia , i se mai vad doar coastele ... , derutat de mirajul promisiunilor nerespectate si amagit cu pajisti inverzite , ce nu-i apartineau si se zareau prin gardul de fier al UE / BM...si care inca mai trage la caruta fara roti si cu talpici pe datorie , a ceea ce trebuia sa fie liberalismul adevarat , desfigurat in anarhie diabolica si cu ranjet candriu de suicid moral...( s-ar putea ca lumea a 3-a sa fie chiar prea mult in viitor...nu vreau sa politizez prea mult , insa daca Dumnezeu nu este roman ...asta nu ma poate face sa fiu impotriva Lui ...( in genunchi pe gheata...nu mai poti sa mergi , decat taras... Cool ...)
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)