(31-10-2017, 00:52)razclud Wrote: Superbe desenele! Vreau si eu daca rezista bine in timp... [emoji76]
Trebuie vorbit cu ea ce poate face pe inox. Aparatul pe care a desenat are un finisaj special din fabrica, dar presupun ca exista solutii. Cred ca ii poti da un mesaj pe Facebook, Amina Burloiu este user name ul si daca poate/este interesata, ma gandesc ca de ce nu? :)
Asa cum am promis, un link cu pozele de la Host 2017.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.536776713327869.1073741834.401478316857710&type=1&l=df2b486b48
Ca si impresii personale, cred ca accentul pe design este ceea ce mi ramane in minte cel mai pregnant dupa targ. Firme care nu excelau la acest capitol au venit cu aparate surprinzator de reusite din acest punct de vedere, probabil cel mai memorabil fiind noul Astoria Storm. De remarcat si Wega, care a scos cateva modele interesante ca si design, Rancilio iarasi se straduieste. Din zona lever San Marco s a remarcat si bineinteles, regina targului as spune ca a fost La Marzocco Leva. Contestata de unii, adorata de altii, a starnit cele mai aprigi controverse. Matt Perger evident a speculat momentul ca sa "bage" o rautate, cum ca Leva e o intoarcere in timp si nu un progres. Evident ca este un progres pentru masinile tip lever, ca poate nu are consistenta unui grup saturat cu pompa, este evident, dar nici nu cred ca asta era ideea.
Design foarte bun la San Remo, mai ales la Cafe Racer care are multe iteratii reusite. Eleganta Victoria Arduino, destul de retro noua Aurelia Wave si un pic dezamagitoare ca si design noua rasnita Mithos 2, foarte patratoasa, pare un regres la prima vedere fata de Mithos 1 dar tehnologic ar trebui sa fie mai buna. Mi a placut si ce am vazut la Ibertal, cel putin ca si design.
La capitolul tehnologii ar fi de remarcat Leva de la La Marzocco care are un sistem complex, ce transparentizeaza in buna masura ce se intampla in timpul unei extractii cu presiunea si temperatura. Greu de spus cat de practic se va integra intr un coffee shop din punct de vedere al fluxului, insa vizual e un deliciu. Vizualizezi atat presiunea cat si presupun ca o poti controla in oarecare masura prin levier.
Dalla Corte a scos noul DC Pro care vine cu o tehnologie noua foarte interesanta, menita sa substituie nevoia cantarelor in timpul extractiei. Masoara ml de apa folositi in timpul preinfuziei si ml de apa folositi in timpul extractiei, reusind sa aproximeze cu o eroare de aproximativ 5% cata cafea o sa ai in ceasca. Practic poti seta 35 ml de extractie in ceasca si automat ii reproduce, fara sa aiba cantare integrate. In plus, vechea obsesie Dalla Corte legata de stabilitatea termica recidiveaza, sustin ca au reusit sa faca extractii cu o abatere de 0.2 grade in medie pe cele 25-30 de sec. Asta nu am putut testa ca nu am avut "Scace" ul la mine, desi initial am avut in intentie
La capitolul home barista, foarte interesante au fost standurile Reneka ( un design reusit, o tehnologie aproximativa insa), ECM cu un stand f frumos, bine organizat ca interiorul masinilor lor. Nu am ajuns din pacate la Rocket sa vad noul prototip, care inteleg ca are un fel de restrictor de debit, ca si LM GS3 conical sau mai nou, Lelit