07-03-2019, 12:50
Punem și pe ăia cu seringi?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
|
Harta prajitoriilor
|
(07-03-2019, 11:45)renatoa Wrote: Plus una in Oltenia...
https://www.gds.ro/Bani-afaceri/2019-03-...-macinata/
Asta este prima de care aud ca s-a deschis pe Startup-Nation, adica din cele 50 care se vehiculeaza.
Poate ar merita un topic separat dedicat numai lor, ca sa cunoastem amploarea, localizarea/distributia geografica... si succesul

(08-03-2019, 02:24)sochaux_ Wrote: Sper să nu sară toată lumea pentru că aș face reclamă unei prăjitorii. Nu am nicio legătură cu ei sau cu firma respectivă. Postez doar pentru că am o impresie bună despre ce se întâmplă acolo și consider că merită făcuți cunoscuți.Am remarcat la mai multe magazine online care vînd ceai sau cafea (inclusiv la 112 Coffee & Co) un lucru care mă enervează. Este afișat produsul care costă de ex. 40 lei. Costă 40 lei ce, 100gr., un kil, 300gr., 1gr.? Trebuie să dai click pe produs, să dai click pe ''specificații'' și acolo afli că este vorba de 0,25 kg. La descriere citești poezia de marketing cu flori, cireșe, dulce, etc. dar despre anul recoltei nu se suflă o vorbă, ceea ce înseamnă că e cam de acum doi ani, dacă era din ultima recoltă, sigur scria cu litere de foc. La ceaiuri la fel,Ben Shan oolong costă 118,81lei. Iar două clickuri și afli că e vorba de 0,1kg. La un ceai care costă cam 250 euro chilu' poate ar fi interesant să știu și din ce an este, metoda de fermentare, etc. Nu mai vorbesc despre faptul că prețurile sînt făcute după sistemul în care prețul pus se traduce prin ''știm că ești cretin și pui botul, marfa asta nu costă 40 lei, costă 39,99 lei, 1kg de cafea nu este 90 lei, este 89,99 lei, este că te-am făcut? Noi avem șicoală de marketing în cap și nu s'tem proști ca tine, fraiere!''. Dacă nu te-ai prins că ești luat de idiot, mai citești și alte prețuri, de 116,63 lei , 88,29 lei, adică ar trebui să aștepți un rest de șapte bani sau de un ban. Stilul ăsta de comerț în care insulți inteligența clientului nu prea se pretează la consumatorii de ceai sau cafea de calitate pentru că în general ăștia-s oameni cu un IQ mai mare de 80 și nu sub valoarea asta, așa cum consideră patronii că ar avea clienții lor. Pînă la urmă nu are rost să comentez, poate că oamenii au bani de pierdut și vor să se distreze deschizînd o afacere de luat fraierii la mișto
Este vorba despre 112 Coffee & Co din Târgu-Mureș.
Cafeneaua e deschisă de anul trecut și a mai fost făcută cunoscută forumului de către alți doi colegi @petrisor (a cărui pasiune pentru cafeaua de specialitate se poate înțelege aici: Cafeaua de specialitate in Asia de Sud Est, deci nu e un "consumator" oarecare ca mine) și @Lucian., pe topicul dedicat: Unde ai baut o cafea buna in Romania? postul #1.134 și #1.159.
Dar aici e vorba despre prăjitorii și am vrut să o fac cunoscută pe acest topic mai ales pentru că azi am observat că și-au făcut un site - magazin online din care se poate comanda cafeaua prăjită de ei (înainte cred că se putea achiziționa cafeaua boabe doar din cafenea): https://112coffee.com/ (nu doar pentru cafea, sunt inclusiv aparate, râșnițele Kinu - care se pot vedea și în cafenea).
Doar o singură dată am cumpărat cafea boabe de la ei(momentan încerc mai mult cafeaua de la prăjitoriile mai cunoscute din București și din țară, iar de la cele din orașul meu pot cumpăra oricând sau mai mult pentru cazuri de urgență), însă am consumat de mai multe ori în cafenea flat white în general, mai rar cappuccino și o singură dată Aeropress, iar impresia generală e foarte bună(mai ales pentru acest oraș).
Ce nu pot să zic că îmi place e prețul similar pentru pungile de 250 g, indiferent de origine. În afară de origine, presupun că poate să difere și calitatea și atunci chiar e oarecum ciudat pentru cumpărători să achite același preț pentru oricare.
Mă gândeam eu să-i laud pe aici mai de mult, dar am ezitat până acum când am văzut și site-ul... e de ajuns să privim câteva posturi înapoi să vedem cum se reacționează la o eventuală așa-zisă reclamă ascunsă.
Puțin pe lângă subiect pentru că l-am găsit interesant. Azi în timpul zilei căutând informații despre 112 Coffee am găsit un filmuleț pe youtube pe care l-am deschis într-un tab nou și l-am vizionat doar mai devreme. E de la un eveniment de coffee cupping de anul trecut cândva după deschidere și l-am reținut pe tipul respectiv cu care se înregistra materialul video în acel moment. Erau pe final când am ajuns eu(n-am mai văzut live niciun cupping). Nu mă gândeam nici în ruptul capului să mă văd pe mine prin video. :D E la un moment dat un curios cu râșnița Kinu M47 în mâini, într-o scurtă discuție cu domnul de la Reghin la care, îmi pare rău, dar i-am uitat numele. https://www.youtube.com/watch?v=6BOxLvu6GEI
Mă frământă pe mine o chestie și poate ne ajută cineva. Substantivul prăjitorie (prăjitorii la plural) există oficial undeva? Nu-l văd nici în DEX și nici în DOOM.
(18-11-2019, 17:24)TVTVTV Wrote: Salutare tuturor,
A încercat cineva vreodată "Cafeaua Nației" pe care o vinde Dragoș Pătraru? Sunt curios.
Am cumpărat acum un an o cafea măcinată pentru ibric de la el și a fost cu 10 capete peste Lavazza la pungă și alte asemenea. Lucra pe vremea aceea cu Dog & Gentleman, care înțeleg că s-a închis între timp (păcat).
Din curiozitate, a cumpărat astăzi soția o pungă din amestecul lor, 50% Brazilia, 30% Mexic şi 20% Guatemala. Tare-s curios ce iasă. Vând doar boabe, ceea ce e semn bun.
(15-10-2021, 15:39)RazvaNNN Wrote: Observ destul de multe cafele de la Pressco in threadul asta. Cum de nu avem cod de reducere si la ei? :D