Welcome Back Log In Create Account

Harta prajitoriilor

Punem și pe ăia cu seringi?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(07-03-2019, 11:45)renatoa Wrote: Plus una in Oltenia...

https://www.gds.ro/Bani-afaceri/2019-03-...-macinata/

Asta este prima de care aud ca s-a deschis pe Startup-Nation, adica din cele 50 care se vehiculeaza.
Poate ar merita un topic separat dedicat numai lor, ca sa cunoastem amploarea, localizarea/distributia geografica... si succesul Wink

Din moment ce majoritatea au luat un prajitor de la 5kg in sus, crezi ca se pune accentul pe calitate sau cantitate? 

E o "lupta" pe horeca si poate ocazional sa intre cineva pe zona de specialitate.

Reply
Sper să nu sară toată lumea pentru că aș face reclamă unei prăjitorii. Nu am nicio legătură cu ei sau cu firma respectivă. Postez doar pentru că am o impresie bună despre ce se întâmplă acolo și consider că merită făcuți cunoscuți.

Este vorba despre 112 Coffee & Co din Târgu-Mureș.
Cafeneaua e deschisă de anul trecut și a mai fost făcută cunoscută forumului de către alți doi colegi @petrisor (a cărui pasiune pentru cafeaua de specialitate se poate înțelege aici: Cafeaua de specialitate in Asia de Sud Est, deci nu e un "consumator" oarecare ca mine) și @Lucian., pe topicul dedicat: Unde ai baut o cafea buna in Romania? postul #1.134 și #1.159.
Dar aici e vorba despre prăjitorii și am vrut să o fac cunoscută pe acest topic mai ales pentru că azi am observat că și-au făcut un site - magazin online din care se poate comanda cafeaua prăjită de ei (înainte cred că se putea achiziționa cafeaua boabe doar din cafenea): https://112coffee.com/ (nu doar pentru cafea, sunt inclusiv aparate, râșnițele Kinu - care se pot vedea și în cafenea).
Doar o singură dată am cumpărat cafea boabe de la ei(momentan încerc mai mult cafeaua de la prăjitoriile mai cunoscute din București și din țară, iar de la cele din orașul meu pot cumpăra oricând sau mai mult pentru cazuri de urgență), însă am consumat de mai multe ori în cafenea flat white în general, mai rar cappuccino și o singură dată Aeropress, iar impresia generală e foarte bună(mai ales pentru acest oraș).

Ce nu pot să zic că îmi place e prețul similar pentru pungile de 250 g, indiferent de origine. În afară de origine, presupun că poate să difere și calitatea și atunci chiar e oarecum ciudat pentru cumpărători să achite același preț pentru oricare.

Mă gândeam eu să-i laud pe aici mai de mult, dar am ezitat până acum când am văzut și site-ul... e de ajuns să privim câteva posturi înapoi să vedem cum se reacționează la o eventuală așa-zisă reclamă ascunsă. Tongue

Puțin pe lângă subiect pentru că l-am găsit interesant. Azi în timpul zilei căutând informații despre 112 Coffee am găsit un filmuleț pe youtube pe care l-am deschis într-un tab nou și l-am vizionat doar mai devreme. E de la un eveniment de coffee cupping de anul trecut cândva după deschidere și l-am reținut pe tipul respectiv cu care se înregistra materialul video în acel moment. Erau pe final când am ajuns eu(n-am mai văzut live niciun cupping). Nu mă gândeam nici în ruptul capului să mă văd pe mine prin video. :D E la un moment dat un curios cu râșnița Kinu M47 în mâini, într-o scurtă discuție cu domnul de la Reghin la care, îmi pare rău, dar i-am uitat numele. https://www.youtube.com/watch?v=6BOxLvu6GEI

Mă frământă pe mine o chestie și poate ne ajută cineva. Substantivul prăjitorie (prăjitorii la plural) există oficial undeva? Nu-l văd nici în DEX și nici în DOOM. Tongue

Reply
dexonline nu e chiar oficial, dar dictionarul unei limbi trebuie sa fie dinamic, apar cuvinte noi, unele cuvinte vechi dispar ...
In dexonline ar fi:
https://dexonline.net/definitie-pr%C4%83jitorie
iar aici:
https://dexonline.ro/definitie/pr%C4%83jitori
pot fi gasite referiri si la prajirea cafelei.
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Nu e anormal sa vinzi totul la acelasi pret, iti usureaza contabilitatea, si elimina un motiv de ezitare din partea clientului de a incerca mai multe sortimente.
La cafelele medii pe la 80 non-speciality care le importa cei la inceput de drum, la o medie sub 10 Euro kg in verde, oricum majoritatea sunt in aceasi plaja de pret +/- 20%, poate chiar mai ingusta.
Ai fi surprins sa aflia ca si profitul e mai mare in acest caz de pret constant, gusturile se pare ca sunt cantonate mai curand in zona cafelelelor ieftine, adica se cumpara % mult mai multa cafea de 8 euro verde decat de 12, si atunci ambele vanzandu-se la acelasi pret, cea ieftina vanduta mai multa la un profitul % mai mare, ridica profitul general mai mult decat daca ai vinde cu profit fix % prajita fata de verde.
Iar in blenduri, fi sigur ca nu se pune 50% ieftina si 50% scumpa... ;)

Reply
S-a deschis ceva interesant la Sibiu. 
http://flowstery.ro/
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
@lracu
Am verificat variantele fizice, se găsesc și scanate/pozate pe diverse site-uri.
Iar în acele link-uri trimise nu se face deloc referire la prăjitorie / prăjitorii. Ce vezi acolo scris "prăjitorii" e altceva, pentru a înțelege mai bine intră pe https://dexonline.ro/definitie/pr%C4%83jitoare și https://dexonline.ro/definitie/pr%C4%83jitor și la fiecare intră apoi pe declinări. Deci prăjitorii de acolo nu are legătură cu prăjitorie/prăjitorii despre care discutăm aici.

Reply
sochaux, retinerile tale in a lauda o prajitorie pe care o apreciezi sunt cu totul nejustificate. Una e textul la care ai facut referire, din prima postare si de o transparenta care jigneste inteligenta, si alta este parerea unui coleg exact pe subiectul topicului. Oricum, in cazuri similare, daca nu poate beneficia de o recomandare onesta cum a fost in cazul tau, o prajitorie trebuie sa gaseasca calea corecta prin a se prezenta ea insasi, iar curiozitatea colegilor in privinta calitatii cafelei va face restul. 

Legat de prajitorie, DOOM ul este taticul in orice controversa. Cum din pacate nu intotdeauna este la indemana, ne putem ghida si dupa DEXonline ca doar isi precizeaza sursele definitiilor. Desi noua ne suna foarte familiar, se pare ca "prajitorie" nu este (inca ) consacrat in limba literara. Mai asteptam.
Pe.De.Dienes 109 N, v60

Reply
(08-03-2019, 02:24)sochaux_ Wrote: Sper să nu sară toată lumea pentru că aș face reclamă unei prăjitorii. Nu am nicio legătură cu ei sau cu firma respectivă. Postez doar pentru că am o impresie bună despre ce se întâmplă acolo și consider că merită făcuți cunoscuți.

Este vorba despre 112 Coffee & Co din Târgu-Mureș.
Cafeneaua e deschisă de anul trecut și a mai fost făcută cunoscută forumului de către alți doi colegi @petrisor (a cărui pasiune pentru cafeaua de specialitate se poate înțelege aici: Cafeaua de specialitate in Asia de Sud Est, deci nu e un "consumator" oarecare ca mine) și @Lucian., pe topicul dedicat: Unde ai baut o cafea buna in Romania? postul #1.134 și #1.159.
Dar aici e vorba despre prăjitorii și am vrut să o fac cunoscută pe acest topic mai ales pentru că azi am observat că și-au făcut un site - magazin online din care se poate comanda cafeaua prăjită de ei (înainte cred că se putea achiziționa cafeaua boabe doar din cafenea): https://112coffee.com/ (nu doar pentru cafea, sunt inclusiv aparate, râșnițele Kinu - care se pot vedea și în cafenea).
Doar o singură dată am cumpărat cafea boabe de la ei(momentan încerc mai mult cafeaua de la prăjitoriile mai cunoscute din București și din țară, iar de la cele din orașul meu pot cumpăra oricând sau mai mult pentru cazuri de urgență), însă am consumat de mai multe ori în cafenea flat white în general, mai rar cappuccino și o singură dată Aeropress, iar impresia generală e foarte bună(mai ales pentru acest oraș).

Ce nu pot să zic că îmi place e prețul similar pentru pungile de 250 g, indiferent de origine. În afară de origine, presupun că poate să difere și calitatea și atunci chiar e oarecum ciudat pentru cumpărători să achite același preț pentru oricare.

Mă gândeam eu să-i laud pe aici mai de mult, dar am ezitat până acum când am văzut și site-ul... e de ajuns să privim câteva posturi înapoi să vedem cum se reacționează la o eventuală așa-zisă reclamă ascunsă. Tongue

Puțin pe lângă subiect pentru că l-am găsit interesant. Azi în timpul zilei căutând informații despre 112 Coffee am găsit un filmuleț pe youtube pe care l-am deschis într-un tab nou și l-am vizionat doar mai devreme. E de la un eveniment de coffee cupping de anul trecut cândva după deschidere și l-am reținut pe tipul respectiv cu care se înregistra materialul video în acel moment. Erau pe final când am ajuns eu(n-am mai văzut live niciun cupping). Nu mă gândeam nici în ruptul capului să mă văd pe mine prin video. :D E la un moment dat un curios cu râșnița Kinu M47 în mâini, într-o scurtă discuție cu domnul de la Reghin la care, îmi pare rău, dar i-am uitat numele. https://www.youtube.com/watch?v=6BOxLvu6GEI

Mă frământă pe mine o chestie și poate ne ajută cineva. Substantivul prăjitorie (prăjitorii la plural) există oficial undeva? Nu-l văd nici în DEX și nici în DOOM. Tongue
Am remarcat la mai multe magazine online care vînd ceai sau cafea (inclusiv la 112 Coffee & Co) un lucru care mă enervează. Este afișat produsul care costă de ex. 40 lei. Costă 40 lei ce, 100gr., un kil, 300gr., 1gr.? Trebuie să dai click pe produs, să dai click pe ''specificații'' și acolo afli că este vorba de 0,25 kg. La descriere citești poezia de marketing cu flori, cireșe, dulce, etc. dar despre anul recoltei nu se suflă o vorbă, ceea ce înseamnă că e cam de acum doi ani, dacă era din ultima recoltă, sigur scria cu litere de foc.  La ceaiuri la fel,Ben Shan oolong costă 118,81lei. Iar două clickuri și afli că e vorba de 0,1kg. La un ceai care costă cam 250 euro chilu' poate ar fi interesant să știu și din ce an este, metoda de fermentare, etc. Nu mai vorbesc despre faptul că prețurile sînt făcute după sistemul în care prețul pus se traduce prin ''știm că ești cretin și pui botul, marfa asta nu costă 40 lei, costă 39,99 lei, 1kg de cafea nu este 90 lei, este 89,99 lei, este că te-am făcut? Noi avem șicoală de marketing în cap și nu s'tem proști ca tine, fraiere!''. Dacă nu te-ai prins că ești luat de idiot, mai citești și alte prețuri, de  116,63 lei , 88,29 lei, adică ar trebui să aștepți un rest de șapte bani sau de un ban. Stilul ăsta de comerț în care insulți inteligența clientului nu prea se pretează la consumatorii de ceai sau cafea de calitate pentru că în general ăștia-s oameni cu un IQ mai mare de 80 și nu sub valoarea asta, așa cum consideră patronii că ar avea clienții lor. Pînă la urmă nu are rost să comentez, poate că oamenii au bani de pierdut și vor să se distreze deschizînd o afacere de luat fraierii la mișto Biggrin
ECM Technika V Profi switchable PID / Eureka Mignon Specialita 16CR / PL41TEM / PL043MMI / ibric Cu / ibric Ag / french press / spirtieră :D

Reply
@tase

Inainte de tot, bine ai venit (am văzut ca, chiar dacă ești înscris din ianuarie, este primul tău mesaj aici).

In al doilea rand, m-ar plăcea sa îți explic de ce nu prea sunt de acord cu tine în unele aspecte:

1) Pentru cafele de specialitate este considerat standard o punga de 250g. Toții prajitori oferă acest fel de pungi (singure excepții cred ca sunt Claro care adaugă un bonus de 40g pentru membrii espressoman si Yume, ca, pentru unele cafele foarte scumpe, oferă o cantitate mai mica). De ce chiar 250g? Cred ca este considerata o cantitate suficienta pentru perioada de circa o luna pentru cine folosește circa o cafea pe zi.

2) Despre afișare la .99, într-adevăr, nici eu personal o agreez, dar, este o pratica comerciala cam comuna. Dar, cel puține la prajitori pe care am menționat mai sus (Claro, Yume, Guido, etc.), nu cred ca vei găsi asa ceva. Sa fiu sincer, cred ca vei găsi foarte rar asa ceva.

3) Despre prețul care se termina cu .67 nu cred ca este făcut cu rea voința doarece, pentru vânzări online, diferența rămâne la curier sau plătești suma exacta prin odp. Prajitori de mai sus rotunjesc tot la 1 RON.

Ca o ultima raccomandare (îmi permit doar pt ca ești un user nou și poate nu ne cunoști foarte bine ca comunitate), aceasta comunitate se bucura de o interatie deschisa și constructiva cu multi prajitori: feedback-uri, sugestii și criticile sunt bine venite dar cu condiția sa fie cât mai constructive și educate, pentru a păstra o atmosfera relaxata.

It doresc din nou un bine ați venit și așteptăm să te cunoaștem mai bine în secțiunea de prezentare ai noilor useri.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
@micrenda
Îmi pare rău că prima postare a fost legată de lucruri negative și poate este și deranjantă pe undeva. A fost un fel de răbufnire pentru că m-am tot lovit de practici din acestea în comerțul online din România. Atunci cînd vinzi ceva cu bună credință trebuie să dai toate detaliile despre produsul respectiv, să arăți clientului transparență și să-l informezi exact despre marfa într-o formă accesibilă. Nu cred că un vînzător care vrea să facă afaceri pune marfa pe site, după care scrie sub ea ''solicită preț'', adică eu trebuie să-l sun pe el ca să văd ce preț are marfa pe care binevoiește să mi-o arate. Serios? Facem comerț online sau sîntem în suk sau la talcioc? Nu mai continui cu subiectul fiindcă este off-topic și lipsit de sens.
Oricum, îți mulțumesc pentru gîndurile bune, stau pe forumul ăsta de un an și ceva și de aici am învățat o mulțime de lucruri, adică am aruncat un Krups care era vîndut drept espressor și o porcărie  NESCAFÉ Dolce Gusto cu capsule, mi-am luat un Lelit pentru începători cu tot ce trebuie, am dat de pomană cinci cutii de Illy și m-am dat pe cafea proaspăt prăjită. Deocamdată pot să scot un espresso semidecent și să fac un lapte frotat cu un scor de ruletă rusească, adică la cinci îmi iese un fel de lapte fiert cu clăbuci, al șaselea e cu noroc și iese aproape cremă. Continui să exersez, am citit tot ce era pe forum, am văzut tot ce era pe youtube, am tremometru, latieră profi și am prăpădit un butoi de lapte tot încercînd. Pînă la urmă binili învinge și o să pot scoate și eu măcar un scor de 3 din 6 la lapte și un espresso decent și în parametri. Deja m-a luat și pe mine nebunia cu upgrade de rîșniță și espressor, noroc că am un amic care știe care-i treaba și mi-a scos gărgăunii din cap cu ''băă, întîi scoate trei shoturi care au cam același gust și dup-aia treci la scule șmechere! Tu de-abia ți-ai luat carnet și acum vrei să vezi cum e să intri în stîlp cu un Lamborghini!''. Așa că trebuie să pun burta pe carte și osu' la muncă!
ECM Technika V Profi switchable PID / Eureka Mignon Specialita 16CR / PL41TEM / PL043MMI / ibric Cu / ibric Ag / french press / spirtieră :D

Reply
M-am uitat si eu la produsele celor de la 112 coffee... si un aeropress care costa cam 130 de lei peste tot -ei bine la 112 coffee... costa exact 236 de lei si 81 de bani.Sunt un tip calm dar ma enervez de fiecare data cand sunt luat de fraier.Colegul tase are mare dreptate, astia chiar isi considera clientii niste idioti.

Reply
Salutare tuturor,

A încercat cineva vreodată "Cafeaua Nației" pe care o vinde Dragoș Pătraru? Sunt curios.

Am cumpărat acum un an o cafea măcinată pentru ibric de la el și a fost cu 10 capete peste Lavazza la pungă și alte asemenea. Lucra pe vremea aceea cu Dog & Gentleman, care înțeleg că s-a închis între timp (păcat).

Din curiozitate, a cumpărat astăzi soția o pungă din amestecul lor, 50% Brazilia, 30% Mexic şi 20% Guatemala. Tare-s curios ce iasă. Vând doar boabe, ceea ce e semn bun.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
(18-11-2019, 17:24)TVTVTV Wrote: Salutare tuturor,

A încercat cineva vreodată "Cafeaua Nației" pe care o vinde Dragoș Pătraru? Sunt curios.

Am cumpărat acum un an o cafea măcinată pentru ibric de la el și a fost cu 10 capete peste Lavazza la pungă și alte asemenea. Lucra pe vremea aceea cu Dog & Gentleman, care înțeleg că s-a închis între timp (păcat).

Din curiozitate, a cumpărat astăzi soția o pungă din amestecul lor, 50% Brazilia, 30% Mexic şi 20% Guatemala. Tare-s curios ce iasă. Vând doar boabe, ceea ce e semn bun.

Am luat eu prin iunie toate sortimentele patru erau atunci. A fost primul contact cu cafeaua proaspat prajita. Stiu ca mi a placut cel mai mult sortimentul "pe gustul nostru" probabil e asta combinata de care spui. Pe atunci am rasnit cu masina rotativa de zahar si tot mi s a parut buna. Am consumat o la ibric si v 60.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Salut și mulțumesc! :)

Sincer, și pt. mine cafeaua de la ei a fost primul contact cu ceva bun, mai rafinat (față de cafeaua "la vid" pe care o beam înainte). Asta se întâmpla acum ~2 ani.

Bun. Aștept să vină kilul și revin cu un micro-review. Dacă este decentă, e bine, căci costă doar 130 de lei/kil, ceea ce nu e rău deloc.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
A incercat cineva cafea de aici: https://www.stareanatiei.ro/magazin/ ?

Daca da, ce ati incercat si cum vi s-a parut ? O prajesc dupa ce comanzi ?
Lelit PL41TEM + Kinu M47

Reply
Observ destul de multe cafele de la Pressco in threadul asta. Cum de nu avem cod de reducere si la ei? :D
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(15-10-2021, 15:39)RazvaNNN Wrote: Observ destul de multe cafele de la Pressco in threadul asta. Cum de nu avem cod de reducere si la ei? :D

Demult am vrut sa intreb si eu asta. Pressco si Bob :)
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI

Reply
Am discutat in trecut, ma cunosc cu ambii dar nu s-a putut. Sa nu credeti ca e o placere neaparat sa intri in gura espressomanilor :) E vorba de o asumare a unei comunicari, a review-urilor bune si rele, a unor impresii in graba uneori sau oricum subiective etc.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Legat de "subiectul Pressco"
Nu cred, ca o prajitorie din tara trebuie "judecata" ...sau ca trebuie sa alcatuim opina despre o prajitorie dupa existenta sau lipsa discountului pe Espressoman.
Intreb eu...chiar conteaza daca primesti 10-15% de la o prajitorie? Cred ca este foarte trist, daca nu incerci o prajitorie, doar din cauza ca nu "intra" in aceasta comunitate.
80% comand doar de la Pressco ...doar din cauza, ca pentru gustul meu sunt cei mai buni din tara! :)

Reply
Cei 10 sau 15 la suta contează mai ales când dorești sa cumperi cafele mai scumpe, sa le încerci, sa vezi dacă merita sau nu repetata achiziția. Dacă mai e și plata transportului,la o suma rotunjita, poate fi chiar factorul determinant între a alege sa cumperi sau sa te răzgândesti. Și atunci evidente te reorientezi spre alti ofertanți.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
nu, nu. nu ma intelege gresit, nu am "judecat" si nu mi-am format nicio opinie negativa referitoare la presco. pur si simplu am vazut ca sunt destul de apreciati si de aceea am intrebat cum de nu sunt si ei pe aici
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Aici e discutabil. Pe de o parte exista un anumit volum de consum din partea comunitatii, care poate ar justfica o reducere, dar ganditi-va ca acea "comanda" vine pe bucatele la prajitor. Unii mai au si transport gratis daca depasesti o anumita valoare sau cantitate, etc.

Ei, acum stim foarte bine ca daca vrei o cafea mai scumpa o iei, mai ales daca ai si referinte de la alti colegi pe forum.
Ne uitam la comenzile din afara, la RS, la Gardelli, la Manhattan, la La Cabra, la The Barn, a fost pana si una in Canada acum vreo 2 ani, etc. La toate s-au adunat colegi mai mult prin prisma transportului, iar reducerea a fost una de volum - s-au comandat 5-10-15 kg de cafea odata. Dar in tara tot si-au platit transportul cei care nu erau din localitate cu cel care a plasat comanda.

Pana la urma cred ca determinanta este calitatea; materie prima, prajire. Daca sunt OK aici, de la noi vor fi mereu clienti. Avantajul nostru este comunicarea - merge repede vestea despre o anumita cafea, daca este foarte reusita. Si invers, daca sunt probleme.
Pana la urma pentru fiecare exista un buget in care stie ca se poate intinde, iar cafele se gasesc pentru toate buzunarele.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Sunt prajitorii de afara care livreaza cu transport gratuit peste o anumita valoare, sau foarte accesibil sub aceea valoare. Un exemplu este kawa.coffee de la care am primit o cafea excelenta, prajita pentru filtru, cum nu am gasit in tara.

Nu va fie frica sa explorati si alte meleaguri.

Reply
Eu cred ca acest forum este cel mai rapid "vehicol" de raspandire a interesului pentru cafeaua de specialitate si avand in vedere faptul ca 99% dintre cei care scriu aici sunt oameni cu mult bun simt, nu cred ca Pressco, Bob sau The Bean ar putea fi afectati de comentarii. Dimpotrivă, e posibil sa le creasca recunoasterea mult mai rapid si cu un cost nu prea mare.
Offtopic : cand calatoresc prin tara, cu treaba sau pentu "schimbarea decorului" beau cafea numai din cafenelele recomandate pe forum. Ce mi se pare ciudat este ca aproape nici un barista nu are cunostinta de existenta acestui forum, care pana la urma le face reclama.Cand le spun despre el si deschid prima pagina raman foarte surprinsi,desi cunoasterea tuturor cailor eficiente de a spori clientela este obligatorie pentru cine e in bussines.
Un loc unde "se aduna" cel putin 7000 de potentiali clienti ar trebui sa prezinte un interes maxim.

Reply
Corect. Problema este insa ca acesti potentiali clienti sunt si foarte pretentiosi...  Tongue
Si ca prajitor te poti uita si la vanzari, ca sa vezi daca e de interes si poti sa atragi mai multi clienti daca acorzi o reducere sau daca acel client oricum vine la tine pentru ca ii oferi calitatea dorita.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Sa înțeleg ca am dreptul sa critic sau sa laud o cafea doar dacă este cu reducere de pe forum? Și da, ar fi ok sa ieșim și din zona de confort.. Adică sa mai cumpăr cafea și de la alte prajitorii nu doar de la cele agreate :).
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Evident ca nu. Parerea mea este ca incercam sa fim impartiali.
Plus ca stiind cam ce echipament ai si ce gen de prajire preferi te duci catre un prajitor sau altul. Daca vrei V60 nu mergi catre cineva care prajeste prea tare. Sau daca vrei ciocolata si alune nu te arunci la o cafea prajita light.
Avantajul este ca stii aceste date sau iti recomanda colegii de forum. Iar recomandarile au mers inclusiv la cafele de supermarket.

Reply
Mihai, prajitoriile mentionate mai sus, satisfac din plin pretentiile colegilor de pe forum. Riscul mentionat de tine e categoric foatre mare doar pentru cei care fac treaba in bataie de joc si astia oricum nu risca sa calce pe aici.
  Florin,iar nu m-am exprimat pe intelesul tau.Am eu probleme de comunicare si nu reusesc sa le depasesc,desi fac mari eforturi.
  Bineinteles ca poti si chiar e binevenit sa-ti exprimi opinia despre toate cafelele si cafenelele intalnite, nu doar despre cele de pe forum.Doar asa capatam cu totii cunoastere si de asta ne adunam aici, ca doar pentru socializat avem alte mijloace.Deci,chiar daca ai sau nu dreptate e foarte bine sa-ti spui parerea.

Reply
Pai exact asta si rostul acestui thread, nu?
Iar in caz de probleme, exista thread pentru fiecare prajitor. Si intr-adevar, cei neseriosi se cern rapid.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)