Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Ca sa fiu mai explicit,  problema oricarui brand care se expune public, mai ales in mijlocul unei comunități de pasionati, este ca trebuie sa fie pregatit pt asa ceva , trebuie sa isi doreasca sa comunice cu noi calm si obiectiv, sa nu se supere cand apar review-uri negative si sa le priveasca in mod constructiv, sa aiba un produs de calitate si o constanta in a oferi aceasta calitate. Se pare ca Sloane e ok cu asta si de saptamana viitoare ii vom cunoaște mai bine.   
Altfel, daca se dorea colectionarea de brand-uri , acum aveam si Doncafe si Delonghi si multe altele :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Bravo!
Ma bucur!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Este vreo cafenea bună în Arad? Ajung într-o oră şi tare aş bea o cafea :)

Reply
(17-04-2018, 14:13)petrisor Wrote: Este vreo cafenea bună în Arad? Ajung într-o oră şi tare aş bea o cafea Smile

Art Cafe  ( in spate la Teatru ) . Mai poti incerca Tucano Coffee la Atrium Mall .
Rancilio Silvia v3 + PID , Eureka Mignon Specialita 15BL, Tamper Motta 58,4, Milk Jug Pro

Reply
(17-04-2018, 15:20)russelc Wrote:
(17-04-2018, 14:13)petrisor Wrote: Este vreo cafenea bună în Arad? Ajung într-o oră şi tare aş bea o cafea [emoji2]

Art Cafe  ( in spate la Teatru ) . Mai poti incerca Tucano Coffee la Atrium Mall .
Mulțam pt info. N-am mai ajuns, dar revin :)

Reply
Am baut azi un espresso foarte, foarte bun la Out of Office in Pipera (pe D. Pompeiu, aproape de statia de metrou). Au cafele proaspete, prajite de Guido. Pe rasnita aveau Etiopia Nano Challa, florala, cu un aftertaste dulce ca de gem de caise.[Image: d95c40d2ce2d1b2d2eb659decc1dc4bf.jpg]
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Recent am descoperit cu placere o cafenea noua in Cluj, KUPS. Barista e colegul de forum @Seica Bogdan, un om pasionat de ceea ce face, e imposibil sa nu te imprietenesti rapid cu el Smile . Au cafea proaspat prajita in Cluj, prajitoria se numeste Hot Pipes, cand mi se gata stocurile de boabe vreau sa incerc si acasa cateva sortimente (ex asta).
Aici savuram un flat white de Etiopia. Foarte bun.

Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
... De mult timp nu mai servisem un Julius M. comercial , tras pe un espressor manual ... dar s-a intamplat acum la pastravaria Bratioara ... ( nu am avut nevoie de dressing ! Cool ... ) , nu a excelat , dar a mers ...

[Image: TsMxT1I.jpg]

[Image: BT6ScR4.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Ethiopia Gigessa de la Sloane, exceptionala! Atmosfera frumoasa de old center si oameni pasionati in bar, la Ovride Timisoara, cafeneaua colegului nostru @gremy
[Image: TnsOmUg.jpg][Image: HRQnfmS.jpg][Image: 4oOnp38.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Avem șanse să ne pupăm și noi cu Gigica?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Eu tot aștept....
Am scris și eu, aici, la un moment dat despre cafeaua de la Sloane, au mai ieșit câteva voci care au spus că vor și ei...ba că facem un grup buy, ba una, ba alta, dar.....fââââsssss.....
Niciun rezultat în final.

Deci șanse sunt. Dar tind spre zero. :D
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Din ce am inteles, cel mai probabil saptamana aceasta vom avea toate detaliile despre cafea si prajitorie, alaturi de reducerea de forum, plus ceva degustari la orizont.

Reply
Azi m-am delectat cu un flat white cu renumita Burtukaana de la YUME la Let's Coffee, in Cluj. Delicioasa, mai ales alaturi de povesti despre cafele, biciclete si trotinete.  Smile
Pacat ca nu am avut inspiratia sa fac o poza.
Revin cu siguranta, poate la un cold brew.
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
Lasa, bucura-te de libertatea asta psihica de a bea linistit ceva si a savura atmosfera din jur, departe de gandurile negre ale fotografierii si postarii pe insta  / fcb / forum a oricarui moment care iti umple sufletul. Deci ai avut inspiratie :)

Reply
https://imgur.com/gallery/aPNUsaS

In sfarsit am ajuns la cafeneaua din Campulung Muscel unde se prepara cafea de la Hedone - Bun Cafe to Go.

Am baut un Tiger Skin Blue corect extras si au si cafea boabe de la Hedone de vanzare.

E chiar in centrul Campulung-ului, pe soseaua care leaga Brasovul de Pitesti, e un loc placut de oprire pentru cafea in caz ca sunteti prin zona.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(01-05-2018, 00:19)Lyvyoo Wrote: Lasa, bucura-te de libertatea asta psihica de a bea linistit ceva si a savura atmosfera din jur, departe de gandurile negre ale fotografierii si postarii pe insta  / fcb / forum a oricarui moment care iti umple sufletul. Deci ai avut inspiratie Smile

Ai perfecta dreptate, chiar mi-am propus ca macar cateodata pauza de cafea sa fie si o deconectare de la eternul scroll pe FB sau alte activitati virtuale. Parca are alt gust si cafeaua.  Smile

Reply
(17-04-2018, 15:20)russelc Wrote:
(17-04-2018, 14:13)petrisor Wrote: Este vreo cafenea bună în Arad? Ajung într-o oră şi tare aş bea o cafea Smile

Azi mi-am incercat norocul la Art Café. Mare dezamagire, au tot cafea comerciala Julius Meinl.
Saptamina trecuta am intrat la alta cafenea din apropiere si povestea s-a repetat.
M-am convins definitiv ca in orasul meu nu ai unde sa bei o cafea de specialitate.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
S-a mai deschis ceva in Iasi in zona Pallas, centru?

Reply
CTS corner, nu e nou, nu stiu cum e cafeaua preparata acolo, doar am cumparat (in ianuarie) Aeropress'u si vreo 250g cafea.
http://www.palasmall.ro/restaurant/artisan-coffee_1688
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Ultima dată când am fost parcă nici nu mai era...

Reply
N-am mai fost din ianuarie, nu e in drumul meu, am fost acolo pentru Aeropress si a fost convenabil sa cumpar si cafeaua de la ei (boabe), era o oferta la depasirea sumei de 150 lei.
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Buzoienii chiar au sansa sa bea o cafea buna, corect preparata.
Azi am poposit si eu la ei. Nu din intamplare, deoarece sotia mai fusese pe la ei. 
Pana mi-a venit randul ca sa comand am auzit si am vazut cu cata grija erau preluate comenzile.
Am auzit intrebari de genul "Doriti o cafea cu gust mai intens?; Doriti cu mai mult sau cu mai putin lapte?....." 
La bar doi tineri foarte amabili, zambitori si dispusi sa ofere orice informatie cu legatura la tipurile de cafele si de bauturi pe care le serveau.
Pe langa cafeaua de la Origo au si diferite sucuri naturale din fructe si din legume.
Azi preparau cafea din Ethiopia natural si Columbia spalata (nu mai retin varietatile). 
Am comandat, din Ethiopia, espresso dublu 18 g in/ 40 out. si cappucinno in cesti mici de 150 ml.
Espresso bun, cu gust echilibrat. I-am spus ca eu as fi preferat o reteta de extractie cu un rezultat final cu ceva plus de aciditate, dar am admis ca si reteta lui este foarte buna, potrivita unei categorii mai largi de consumatori. 

Exemplific cu cateva poze din locatie:
[Image: 1uKoO1r.jpg][Image: Op3WuWe.jpg][Image: CjzsVvs.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Am deseori drum prin Buzău. O sa trec pe la ei desigur. Mersi pt share
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
În sfârşit Tg Mureş are cafenea! S-a deschis săptămâna asta 112 Coffe&Co. Dorin şi Istvan de la Transilvania Barista Academy sunt proprietarii cafenelei. Am fost, am povestit şi am gustat un espresso şi-un un aeropress dintr-o Columbia prăjită de ei. Absolut minunat!
Mai au mici detalii de pus la punct în cafenea, dar ziceau că în 2 săptămâni o să fie gata cu toate.
Ca şi dotare, un Iberital Expression drăguț şade pe bar.
Îs super bucuros că în sfârşit este şi în Tg Mureş ceva de treabă

https://www.facebook.com/112coffeeandco/

[Image: d692e1874f583e0c0341a3dfde2591b1.jpg][Image: 92212d0b9840f5931f2e3da68fd0d5e9.jpg]

Reply
[quote=petrisor;93279]
În sfârşit Tg Mureş are cafenea! S-a deschis săptămâna asta 112 Coffe&Co.

Bravo lor si mult succes! Am sa-i vizitez. Mai este si Hedone si chiar cei de la Rem sunt ok. Chiar daca nu e foarte fancy si e plin de lume totusi vand cafea proaspat prajita. Cu cat mai multi, cu atat mai bine. Muresul a ramas destul de in urma...
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
Doua vorbe dupa vizita la cafeneaua lui Mihai Morar de la Unirii, in spatele Hanului lui Manuc, chiar cum iesi de la metrou, in putinele locuri din centrul vechi care ofera si o piateta in stil spaniol sau italian, dar cu dezavantajul unui trafic redus, fiind cumva in spatele blocurilor din intersectia de la Unirii.
Emozia Coffee Manifesto ii spune locatiei, o cafenea facuta in acelasi stil minimalist cu care ne-au obisnuit Steam sau 2Minutes, doar ca putintel mai 'cozy' si mai incapatoare. Are si terasa cu doua - trei mese si clasica banca de lemn :)  Chiar mi-a placut coltul acela uitat al centrului vechi pt ca e mai intim si mai spatios - https://goo.gl/maps/su7DDFj8Rn32  Langa ei vor deschide cei de la Furgoneta Street Chefs, deci se va mai hipsteri / anima piateta. Lipseste o berarie craft :)  Spatii mai erau disponibile.

Cafeaua este de la Hasbean dar au si de la Pressco ceva, Mihai fiind din Baia Mare. Barista Calin parea un om tare dezghetat si scolit, printre nu neaparat numerosii colegi ai lui de breasla ce pot aborda si chestiuni tehnice si de procesare etc. Eu am baut o Bolivia foarte ok de la Hasbean, aciduta cat trebuie, o combinatie de fructe si nuci. Rwanda de la Pressco a fost insa periculos de acida, chiar la 93 de grade. Am recomandat sa dea Kees-ul mai sus cu 2 grade (barista a zis 1.5) si a iesit ceva 'rezon', insa destul de asemanatoare cu Bolivia. De aceea le-am recomandat sa aiba doua origini cu tente diferite, ca sa impace si clientii nedoritori de aciditate. Oricum, mi-a placut atitudinea indrazneaza in a se duce spre zone fructate, in conditiile in care nici la Mihailov la Panda Bandit nu am baut ultima oara ceva neaparat acid. 

Cum vorbeam si cu alti colegi, eu nu ma uit la antene si ascult Guerrilla, RRM etc. deci nu m-a interesat evolutia mondena a omului din ultimii ani, asa ca il pot privi prin ochii colegului din radio Contact de acum 15 ani :) Insa intrarea persoanelor publice in zona cafelei proaspat prajite si a cafenelelor de specialitate va ajuta cu siguranta mult de tot la cresterea acestui fenomen. Pacat spre exemplu ca la Constanta Simona Halep a ales sa aiba o prestatie sub orice...asteptare cu acea SH Cafe, pt ca ar fi fost un mare suport sa fi promovat si ales cafeaua proaspata.   

Si cateva cadre cu Emozia :)

[Image: XJdMq0P.jpg][Image: GR75xnz.jpg][Image: pRbHF1D.jpg][Image: vsSNese.jpg]

Reply
Cafea buna in Belgrad?
Gaggia Classic 2015, Porlex Tall, Tamper CNC, Sita IMS Competition, Moka pot Bialetti

Reply
(08-06-2018, 11:26)cristinamid Wrote: Cafea buna in Belgrad?

Da

Reply
La o conferinta de specialitate, cafea servita de Boiler Coffe Shop pe micuta  Mina si Anfim SCODY. Smile

Reply
[Image: HqKfnx3.jpg]@Normo Coffee Antwerp, o cafenea cozy, cum le place sa spuna pe aici, servit (la propriu, pt ca iti duci singur cestile Smile) afara, pe butuci, un espresso single origin Honduras excelent echilibrat (am intarziat cu poza si am pierdut destul din crema initiala, motiv in plus sa revin) + cappuccino blendul casei 70% Brazilia – Fazenda Água Limpa (natural) cu 30% Ethiopia – Shakisso (washed) de vrei sa te muti fix deasupra cafenelei

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)