Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Una din cele mai bune cafele preparate prin metode alternative la ora aceasta din Bucuresti:

[Image: NzgR2Wr.jpg]

Reply
Care este...  Confused
Canile alea nu imi spun nimic... daca nu ar fi trebuit sa ghicesc ca sunt de la matale din bucatarie, caz in care nu scapi de vizita mea :D

Reply
Pe la Claro, cafea buna de la Sikaru Smile Verde Smile Altfel, tot ne da @Raducanu sa mirosim noile cafele dar nimic concret in ceasca, doar lebadute, inimioare si octa tulipuri

Drum bun colegului @petrisor care se reintoarce in Vietnam pentru o noua aventura! 

[Image: ZP2x3hV.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Bere la espressor Smile Smile
A fost fain să ne revedem. Aştept să gust cafelele lui Bubucalu prin țări străine Smile

Reply
(08-06-2018, 23:21)razclud Wrote:
(08-06-2018, 11:26)cristinamid Wrote: Cafea buna in Belgrad?

Da 

Da, cafea buna buna in Belgrad la Cafe Factory in centru! Cafeaua prajita de ei![Image: MZzF0FO.jpg]
Gaggia Classic 2015, Porlex Tall, Tamper CNC, Sita IMS Competition, Moka pot Bialetti

Reply
În Sighișoara - the bean speciality coffe
Ethiopia 18 g double
[Image: abdf3d52c3381852cd9989a356441574.heic]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Arată cam rău ceașca goală, poate trebuia să mai lucreze la plating  Angel
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Cred ca unghiul fotografie distorsionează percepția dacă la postul meu te referi.
În ceașca erau 32+ g
Pentru un loc nou deschis s-au prezentat foarte bine.

Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
(24-06-2018, 11:36)Mihai.B Wrote: În Sighișoara - the bean speciality coffe
Ethiopia 18 g double
[Image: abdf3d52c3381852cd9989a356441574.heic]

Fost, văzut, povestit, plăcut :)

Reply
Stimabililor,

Aștept din partea voastră (și vă rog totodată) să-mi dați câteva sfaturi privind cafenelele din Viena care merită vizitate.
Totodată, nici magazinele care comercializează cafea roaspăt prăjită nu vor fi ocolite, evident dacă sunt cât de cât aproape de traseele pe care le voi avea de parcurs prin capitla Austriacă.

Vă mulțumesc anticipat!
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Sunt inca sub placuta senzatie a descoperirii, de aceea vreau sa o impartasesc cu voi.

Lucrez in Pipera (Dim. Pompeiu) de 10 ani, multe incercari de cafenele au avut loc, cele care au fost cat de cat stabile au fost cele cu pret mic (capuccino 5 lei). Nu discutam pretul, dar suntem constienti de calitatea cafelei la care acesta se preteaza.

Tot impartasindu-mi oful colegilor, am aflat ca exista si o cafenea cu cafea de specialitatea  Dodgy  in zona.

Dus si vazut, vorbit si incercat: per total placut mult de tot: https://www.facebook.com/pg/Out-of-Offic...935/about/

Motive:
- cafea de la Guido, bine "gatita"
- barista "bazat"
- carti cu si despre cafea
- dutch coffee (dripper on the ice)
- oameni interesanti
- vouchere de fidelitate

Recomand, mai ales contrastului izbitor cu restul ofertei din zona.
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Nici o parere despre cafenelele din Viena?
N-a fost nimeni pe la habsburgi?
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Ar trebui sa dai un search, acum de vreo 2-3 luni deenman a scris destul de mult despre ele.
--Only God Can Judge Me--

Reply
Un cold brew excelent la Emozia pentru cine se trezește devreme
[Image: BIMYOeb.jpg][Image: Q4oPn6S.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(30-06-2018, 20:00)laurstef Wrote: Nici o parere despre cafenelele din Viena?

Poate te ajuta asta: https://europeancoffeetrip.com/vienna/

Ontopic: am trecut in weekend pe la Pressco in Baia Mare, am incercat o Kenya si o Burundi, a fost o surpriza placuta. Am luat si pentru acasa o Ethiopia si o Columbia, abia astept sa le incerc.
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
(30-06-2018, 20:44)MyR Wrote: Ar trebui sa dai un search, acum de vreo 2-3 luni deenman a scris destul de mult despre ele.

Am luat la larcusrt acest thread pagină cu pagină și am găsit un singur post al lui deenman (cum îi zici tu) dar în care a vorbit doar despre o singură cafenea și despre o prăjitorie. Atât.

Oricum le-am notat!
Mulțumesc.

(04-07-2018, 10:31)LucianS Wrote:
(30-06-2018, 20:00)laurstef Wrote: Nici o parere despre cafenelele din Viena?

Poate te ajuta asta: https://europeancoffeetrip.com/vienna/

Ontopic: am trecut in weekend pe la Pressco in Baia Mare, am incercat o Kenya si o Burundi, a fost o surpriza placuta. Am luat si pentru acasa o Ethiopia si o Columbia, abia astept sa le incerc.  

Mulțumesc mult @LucianS!

Reply
(04-07-2018, 10:36)laurstef Wrote: am găsit un singur post al lui deenman

... " deenman " aka " Denis " ... actualmente , de prin Banat ... Cool ... ( a calcat pe bec si era aprins ... ) . Daca al cunosti , poti sa dai de el pe acolo ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(04-07-2018, 11:20)Levo Wrote:
(04-07-2018, 10:36)laurstef Wrote: am găsit un singur post al lui deenman

... " deenman " aka " Denis " ... actualmente , de prin Banat ... Cool ... ( a calcat pe bec si era aprins ... ) . Daca al cunosti , poti sa dai de el pe acolo ... 

Mulțumesc de idee, dar...nu am avut plăcerea să-l cunosc, deci nu am nici datele lui de contact. Așadar, nu am cum să dau de el. Dodgy

Reply
112 Coffe&Co la Targu Mures. Cafea buna, ambianta relaxanta.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
Azi la concertul Urma, am baut o cafea buna de la "The Bus", un van care foloseste o Bezzera 2013 AL cu spring lever cu 2 grupuri si cafea prajita de Laurentiu Stefan, de la prajitoria Cascara, un blend de Arabica. A fost bun, cumva cu body-ul unui espressor cu pompa si cu un aftertaste care ma ducea cu gandul la claritatea unui levier, insa cu o aciditate destul de pronuntata, placuta mie, insa.
Ce e curios e ca barista nu auzise de espressoman, desi nu folosea cafea comerciala. In fine, o experienta faina, de mult voiam sa incerc un shot pe acest tip de grup Bezzera, similar cu ce folosesc Bezzera pe Strega, iar oamenii care lucrau acolo au fost foarte receptivi la intrebarile mele.
http://imgur.com/gallery/j4UYFQV
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
cradun Wrote:... acest tip de grup Bezzera, similar cu ce folosesc Bezzera pe Strega...

da, adica e un grup tip CMA, modificat in partea de jos: cilindrul, cu un diametru mai mic, nu mai area acea 'inner sleeve' - camasa interioara, in exteriorul careia circula apa de la termosifon;
interesant insa e ca acelasi grup ca structura, particularizat Bezzera, e folosit in moduri fundamental diferite de incalzire:
la Strega, 'gatul' de fixare al cilindrului grupului, contine cele 2 rezistente ale elementului de incalzire, precum si termostatul de 95C, astfel ca, desi masina are un HX in circuit deschis, nu are decat un tub al circuitului apei de extractie dinspre HX spre grup (n-are nevoie de incalzire cu termosifon),
in timp ce la B2013AL, pe acolo trec cele 2 conducte ale termosifonului; masina are un termosifon pe un HX in circuit inchis din boiler (ceva gen Londinium I) si e astfel, un dipper...
din ratiuni tehnice Bezzera, grupul astfel modificat disipa caldura mai usor si la asta contribuie si un circuit mai scurt si mai periferic al termosifonului in grup!
B2013AL e alimentat din retea (pompa externa) si are un boiler imens incalzit (optional) si pe gaz;
regret si acum ca n-am luat in loc de Strega, un B2013AL, 1gr, intr-o oferta foarte avantajoasa facuta de Ionut Chetroiesu (perfectespresso.ro - springlever.ro) la vremea respectiva!

si pentru ca am luat-o offtopic cu locurile de baut cafea buna, da,
un grup CMA/Bosco si un boiler de 11l 'fac' o masina capabila espresso (!), iar daca avem si o cafea buna, un operator bun si o rasnita capabila si ea espresso, atunci merita sa stie si altii ca exista un loc unde se poate bea espresso...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Felicitări băieţilor de la TWO Minutes Coffee Shop! Ei s-au îngrijit de noi la Gărâna.
Servesc un espresso excelent!
Le mulţumesc pe această cale.

Reply
In weekend am vizitat si Haute Cup Roastery si Correto, pt ca am fost la Mamaia. Am ramas fidel Haute Cup, mi-a placut ambianta si locatia, si cafeaua a fost mai pe gustul meu, o Brazilia pe espresso buna, cu aciditate de fructe rosii si un aftertaste ciocolatiu, cu aroma destul de clara de alune de padure, neasteptat de complexa.  La Correto mi-a placut mult servirea, la cafele nu prea am nimerit pe rasnita origini pe placul meu, aveau doar India si Papua Noua Guinee ( sper sa nu ma insel), India a fost surpriza placuta, destul de dulce si fara a avea nici macar o idee de amar, desi gustul per ansamblu nu e stilul meu. 

Asa ca daca ajungeti pe la mare, sunt 2 variante interesante de experimentat. Am fost suprins un pic de preturile relativ ridicate de la Haute ( 11 lei un espresso dublu), mai ales pt Constanta. La Correto erau parca mai mici..
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Sibiu este ceva cafea buna?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Eu am băut o cafea buna de la Yume la Arhiva de cafea și ceai. Mai aveau și de la Claro cafea. Pregătesc și espresso și V60.
Actual - Vibiemme Domobar 2b + Honne slim
In trecut - Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
                  - Gaggia Classic + Mazzer Mini
                 - Mazzer Major

Reply
(16-07-2018, 21:29)maki Wrote: Sibiu este ceva cafea buna?

Stravagante
LM Linea Micra, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools
Profitec Move, DF83 V2
Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso
Past : LM GS3 MP, Lelit Bianca, ECM Puristika, Bezzera Unica PID, Mahlkonig Vario, Compak E8

Reply
Pentru Geneva, aveți ceva recomandări?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Are nestle la poarta fabricii o ghereta de degustat instante si capsule :D

Reply
Dacă nu bagă injecții, să fie la ei.

Reply
(16-07-2018, 21:29)maki Wrote: Sibiu este ceva cafea buna?

Cafea de la Distecco la Rennes Caffe 1 si 2 (Brasil cerrado Dulce)

(16-07-2018, 16:34)razvanMB Wrote: In weekend am vizitat si Haute Cup Roastery si Correto,  Am fost suprins un pic de preturile relativ ridicate de la Haute ( 11 lei un espresso dublu), mai ales pt Constanta. La Correto erau parca mai mici..

La corretto:
espresso 7 lei
doppio 9 lei
cappuccino 9 lei
flat white 11 lei
latte machiatto 11 lei
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)