Welcome Back Log In Create Account

Gaggia Classic 2015

Alta intrebare:
Expresorul (model 2015) asa cum e, face un capuccino foarte gustos si aratos, rar am gasit vreun bar sa-l scoata mai bun. Spumarea laptelui o fac cu acel panarello de plastic cu care a venit masina.

Are vreun rost sa caut o tija de aburi din inox? Unde s-ar gasi asa ceva?
Gaggia Classic 2015 / Porlex JP-30 / Tamper inox 58 mm

Reply
Nu se mai face. Doar decalcifiere. Dar ii poti scoate periodic sita dusului pentru curatare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am scapat de-o grija :)
Gaggia Classic 2015 / Porlex JP-30 / Tamper inox 58 mm

Reply
Văd eu bine un... mai 2015 pe codul ăla de bare de mai devreme?
SAGE Duo-Temp Pro BES810 + Lelit PL043MMI + mărunţişuri :)

Reply
@Lyvyoo

Cand ati facut testele din film ati facut temperature surfing, flush sau alte smecherii sau ati folosit indicatorul de temperatura optima? 
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Chiar nu ne-am bazat pe niciun trick si nici nu ne-am uitat la vreun indicator. Au fost pauze lungi intre shot-uri, deci timp de recuperare era suficient. Flush-urile au fost doar de curatare. Practic am incercat sa imitam o utilizare normala, insa cu site, tamper si rasnita de nivel inalt, ca sa iasa la iveala niste diferente ce tin cat mai mult de espressoare si mai putin de tehnica sau rasnita.

Surprinzator este ca acest clip a adunat aprox. 10.000 de vizualizari din ianuarie, iar accesarile vad ca sunt din intreaga lume. Probabil am fost printre primii care au facut un astfel de test comparativ, iar mana lui RaduCarutasu pe latte-uri a fost deliciul filmarilor  :)  Saptamana asta incep si eu niste cursuri serioase de filmare, deci calitatea clipului amintit va fi doar o amintire de incepator  :10:
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Intrebam pentru  ca am descoperit de curand puterea flushurilor. Preparam cu grupul neincalzit prin flush si nu reuseam sa scap de acreala, desi am PID. Uitandu-ma pe net la R. Silvia pentru upgrade am gasit o rutina de temp surfing pe care am aplicat-o destul de aproximativ la mine cu rezultate f. bune.

Reply
Pune un link, poate ajuta si pe altii.

Reply
http://www.purritos.com/blog/archives/5941

Reply
(26-01-2015, 21:15)diabloviciu Wrote: @Lyvyoo
Ce inteleg eu aici e ca -si cer scuze pentru *#@-ul care a iesit :)
Apropos de GC azi am desfacut sita la aparatul meu si am constatat ca ambele suruburi de sub sita erau destranse, unul atat de tare ca daca nu ar fi fost sita ar fi cazut afara

Sunt pasionat de cafea ..bautor constant de cafea ( vreau intotdeauna ceea ce e mai bun ) ; acasa am un  Krups cumparat de cativa ani buni din Germania ..inca functioneaza bine dar vreau sa trec la un alt nivel mai profesional de aceea va rog sa ma ajutati cu cateva sugestii.
Dupa cateva zile in care am citit multe pe acest site inclin spre un Gaggia Classic ..am gasit acum la reducere pe Flanco un Classic http://www.flanco.ro/espressor-gaggia-cl...tinat.html
Felicitari pentru site -ajuta foarte mult.

...sunt un tip care se decide greu dupa multa informare de aceea nici de aceasta data nu vreau sa ma grabesc .
Multumesc anticipat pentru ajutor.

Reply
GC are reducere permanenta pentru membrii forumului:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-1...-accesorii

Cam tot 1100 RON ca la Flanco, deci nu te repezi la Flanco!

Dar prima data alege o *rasnita* buna, este mai importanta decat espressorul!  
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM

Reply
(14-05-2015, 11:38)vct1976 Wrote: GC are reducere permanenta pentru membrii forumului:

Multumesc...ai vreo recomandare pentru o rasnita buna ...asa la un pret rezonabil.

Reply
Vezi http://www.espressoman.ro/care-espressor...oi-restul/ , relevanta fiind sectiunea 
Concluzii:

Reply
(14-05-2015, 12:25)florinc Wrote:
(14-05-2015, 11:38)vct1976 Wrote: GC are reducere permanenta pentru membrii forumului:

Multumesc...ai vreo recomandare pentru o rasnita buna ...asa la un pret rezonabil.
...vreau sa spun ca in prezent folosesc cafea macinata gen.Lavazza sau Pellini pentru espresso.
Cu siguranta o sa urmeze si o rasnita ...step by step cu putin ajutor din partea profesionistilor :s .Multumesc

Reply
S-a mai discutat pe aici prin forum, de exemplu
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-S...get-5-600E
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM

Reply
Salut florin,

Vezi ca sunt pe bursa citeva rasnite bune pentru inceput.

Succes
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet

Reply
Buna Daniel260,
da-mi ceva detalii legat de bursa ..cum ajung acolo etc.

Multumesc.

Reply
..sunt nou pe-aici si sunt in perioada de acomodare .

Multumesc pentru intelegere !

Reply
http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Va...-accesorii

Salut,

Preturile sunt ok iar vinzatorii de incredere fiind colegi de forum care si-au facut upgrade-uri la rasnite.

Succes la cumparaturi.
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet

Reply
Multumesc ,
sper sa fie ..

Reply
Interesant ca cei de la kfea.ro ofera gratuit cu noul GC 2015 o sita blind : http://www.kfea.ro/aparate-de-cafea/espr...a-classic/ . Pai daca nu mai necesita backflush ce sa faca omul cu sita blind ?! :)
Lelit Grace PL81T VIP Line , Lelit William PL72 , Gaggia Classic , Lelit Fred PL043MMI , tamper Lelit PL200 , nivelator Lelit PL121, outdoor : Aerobie AeroPress , Coffee Gator , Porlex Mini

Reply
Au zis sa mai compenseze din pretul mare si au facut-o cu un accesoriu inutil pe Classic 2015, chiar generator de probleme. Sunt curios ce ar zice service-ul daca cineva se prezinta la garantie cu o pompa arsa din cauza unui "cadou otravit"  :))

Reply
(25-05-2015, 13:16)raulc Wrote: Interesant ca cei de la kfea.ro ofera gratuit cu noul GC 2015 o sita blind : http://www.kfea.ro/aparate-de-cafea/espr...a-classic/ . Pai daca nu mai necesita backflush ce sa faca omul cu sita blind ?! :)

Poate sa faci decalcifiere cu ea. Solutia de 250ml e in oferta.  :D
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Marketingul a presupus intotdeauna o doza serioasa de tupeu.Pentru ca  e nevoie de tupeu sa explici oricui ca o pierdere calitativa e spre binele lui ,acest lucru facandu-se fie prin omisiunea acelor caracteristici mai bune la care s-a renuntat sau ,si,cel mai adesea prin exagerarea importantei unor adaugiri,in cazul de fata vezi chestia cu butonul apasat fata de cel rotit.E foarte important nu-i asa?Teava aia de evacuare,ce-i cu ea?Da-o naibii si asa nu prea avea ce cauta acolo.Iar chestia cu incalzirea mai rapida nu o cred deloc.Sunt eu atehnic ,dar un boiler mai mic cu niste rezistente mai potente cred ca duc la o incalzire mai rapida fata de un boiler dublu cu o rezistenta mai slaba.Sau o fi facut din cine stie  ce minune de metal cu un transfer termic uimitor!? Huh In fine e plina piata  de scule din ce in ce mai "potente"de la an la an.Am patit-o pe pielea mea asa ca suflu si in iaurt.Electronicele sunt pe primul loc la capitolul asta.Chiar zilele trecute eram gata gata sa iau un model de  samsung prafuit ,uitat intr-o vitrina de prin 2008.Merita.Seria respectiva fusese de exceptie, tot ce a urmat la nivelul respectiv, a involuat,panelurile de calitate(crystal clear) fiind folosite azi doar la gama  de varf ,extrem de scumpa.Iar acum vreo doi ani am returnat un sony tocmai pentru ca marea firma a cam uitat sa treaca locul unde era fabricat respectivul produs ,ce in treacat fie spus ,inca din primele ore de functionare scotea niste pocnete demne de un experiment Tesla.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
(25-05-2015, 20:45)organon Wrote: Marketingul a presupus intotdeauna o doza serioasa de tupeu.Pentru ca  e nevoie de tupeu sa explici oricui ca o pierdere calitativa e spre binele lui ,acest lucru facandu-se fie prin omisiunea acelor caracteristici mai bune la care s-a renuntat sau ,si,cel mai adesea prin exagerarea importantei unor adaugiri,in cazul de fata vezi chestia cu butonul apasat fata de cel rotit.E foarte important nu-i asa?Teava aia de evacuare,ce-i cu ea?Da-o naibii si asa nu prea avea ce cauta acolo.Iar chestia cu incalzirea mai rapida nu o cred deloc.Sunt eu atehnic ,dar un boiler mai mic cu niste rezistente mai potente cred ca duc la o incalzire mai rapida fata de un boiler dublu cu o rezistenta mai slaba.Sau o fi facut din cine stie  ce minune de metal cu un transfer termic uimitor!? Huh In fine e plina piata  de scule din ce in ce mai "potente"de la an la an.Am patit-o pe pielea mea asa ca suflu si in iaurt.Electronicele sunt pe primul loc la capitolul asta.Chiar zilele trecute eram gata gata sa iau un model de  samsung prafuit ,uitat intr-o vitrina de prin 2008.Merita.Seria respectiva fusese de exceptie, tot ce a urmat la nivelul respectiv, a involuat,panelurile de calitate(crystal clear) fiind folosite azi doar la gama  de varf ,extrem de scumpa.Iar acum vreo doi ani am returnat un sony tocmai pentru ca marea firma a cam uitat sa treaca locul unde era fabricat respectivul produs ,ce in treacat fie spus ,inca din primele ore de functionare scotea niste pocnete demne de un experiment Tesla.

Reply
a cumparat cineva de pe forum gaggia 2015?

Reply
Pai ai exemple prin topicul acesta...

Reply
Salutare tuturor,
Am achizitionat un Gaggia Classic 2015 si o rasnita Gaggia MDF, profitand de discount-ul special din 5 septembrie.
Intampin urmatoarele 2 probleme:
1. Timpul de curgere a apei prin grup pana la reaprinderea ledului este de cca 10 secunde. Mentionez ca am respectat instructiunile de prima utilizare, iar dimineata la 1-a utilizare, dupa stingerea ledului, las sa curga cca 150 ml apa prin grup inainte de a monta portafiltrul
2. Folosesc cafea proaspat prajita, o macin la nivelul 5 pe Gaggia MDF, dar obtin 60 ml in cca 12 secunde. Macinatura pare a fi consistenta (granulatie, uniformitate) si am grija la tampare. Sa fie doar presiunea de 15 bari de vina?
Va multumesc cu anticipatie pentru sfaturi.

P.S. Am mai incercat sa postez un mesaj asemanator, dar fara succes. Daca apar ambele postari, imi cer scuze pentru "abuz".
Gaggia Classic, Gaggia MDF, portafiltru fara fund, Porlex mini mill, Hario V60

Reply
Ai incercat sa macini mai fin, pe gradatia 4..3..2.. pana obtii o curgere de 25-28 de secunde, in loc de cele 12 secunde despre care vorbeai?

Sita dubla ai schimbat-o cu una nepresurizata? Sita originala este o jucarie ce trebuie aruncata cu tot cu palnia de rigoare.

Ce gramaj folosesti? Cantaresti de fiecare data cafeaua pe care o pui in rasnita goala? Ar trebui sa pui 16-17g in sita nepresurizata. Se folosesc si gramaje mai mari, in functoe de capacitatea sitei.

Presiunea are partea ei de "comercial", toate chinezariile marketizandu-se cu 15 bar, apoi forumurile rupand brusc mitul, si clamand cei 9bar standard. Am observat si personal si pe forum ca multi oameni la inceput de drum tind sa supraliciteze acest lucru si sa dea vina pentru tot pe presiune, cand de fapt pasii incipienti pana la un espresso cremos sunt altii, parte dintre ei fiind enuntati mai sus. Cu un simplu search pe forum vei gasi discutii stufoase despre importanta presiunii., dar stiind foarte bine ce isi doreste cineva care abia intra in aceasta lume, lasa barii deoparte si considera cele de mai sus ca fiind baza problemelor. Un tutorial de preparare ai aici.

Reply
(25-09-2015, 12:54)Renatissimo Wrote: ....obtin 60 ml in cca 12 secunde. Macinatura pare a fi consistenta (granulatie, uniformitate) si am grija la tampare. Sa fie doar presiunea de 15 bari de vina?

dupa volumul obtinut, cel mai probabil ai dozat cca 14/15g in sita. Incearca sa macini plecand de la setarea cea mai mica , pt cel mai fin si de acolo te muti mai sus cu o treapta pana obtii 60 ml in 25-30 sec.
La ce debit ai avut la curgere, presiunea a fost f. mica
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)