(18-03-2021, 02:56)sochaux_ Wrote: E o metodă foarte cunoscută deja printre utilizatorii de Flair mai pasionați.
...
Cunoscuta, dar nepostata... = necunoscuta
|
Flair Espresso
|
(18-03-2021, 02:56)sochaux_ Wrote: E o metodă foarte cunoscută deja printre utilizatorii de Flair mai pasionați.
...
(07-04-2021, 02:36)sochaux_ Wrote: Cei care s-au obișnuit cu sita de duș care se așează peste pucul de cafea la alte modele Flair precendente ... dar n-aș vrea să stârnesc discuția asta aici).
Exemplu pe care îl văd eu e că poți să te joci mai mult cu doza pentru o anumită sită folosită, nu să respecți reguli, să nu fie prea mare (sau prea mic) golul/spațiul dintre sita de duș din grup și pucul de cafea.
Puck screen-ul care poate coborî în sită peste pucul de cafea ajută astfel încât se pot folosi doze mai mici (sau de ce nu, mai mari) într-o anumită sită de cafea(depinde desigur și de forma ei).
) sita de duș pentru a compacta din nou cafeaua din sită și pentru a se scurge cât mai multă apă din ea. Această variantă nu prea se poate aplica dacă vrei să treci cât mai repede la altă extracție, fiindcă e logic că imediat după o extracție e destul de fierbinte sita, cafeaua și apa din ea.
(22-12-2021, 13:22)renatoa Wrote: Pacat ca nu au grupuri de Pro 2 ...
Preturile sunt bune, cele mai mici din EU, cred...
PF-ul de pro 2, care e 42$ la sursa, aici este 190 lei, iar in EU sub 50 Euro nu il gasesti...
(18-03-2021, 00:21)renatoa Wrote: Nu stiu cum incalziti boieri dv. grupul de flair, dar daca aveti pe acasa un moka pot, se poate face un warmer care permite manipularea lui ceva mai lejer decat extragerea din apa fiarta, cum banuiesc ca faceti acum...
Se pune foarte putina apa in rezervorul moka pot, ca sa nu stati mult dupa incalzire, puneti la fiert pe foc partea inferioara, cu palnia/sita montata, si in sita puneti cilindrul, cu cauciucul in sus... asta e tot !
Aburi care ies prin sita il vor incalzi pe interior, iar cauciucul nu va apuca sa se incalzeasca prea mult, suficient ca sa fie manevrabil fara manusa de bucatarie sau clesti speciali.

"
(17-03-2023, 13:31)renatoa Wrote: Varianta pro nu are un cadru semnificativ diferit de Signature/Classic.
De fapt pot pune un cap de Pro2 pe cadrul meu de signature, e prevazuta compatibilitatea inapoi.
......
Totusi, efortul de apasare pentru aceasi presiune este cu 32% mai mare pe un Pro2 decat la un Classic/Signature, ceva gen 13 vs 10 kg la maner, deci e de asteptat ca sa apare fenomenul de inclinare mai rapid la Pro2.
.......
Nu cred ca am sugerat asa ceva... 
(17-03-2023, 13:31)renatoa Wrote: Are prea multe avantaje fata de Flair, ti le si enumar daca nu le-ai sesizat deja sau citit in topicul dedicat.
Iar ca dezavantaj major ar fi ca nu l-a luat inca nici un influencer sub aripa lui
. Cred ca ar fi util sa ramana o asemenea lista si in topicul asta.
(17-03-2023, 21:25)edri Wrote: "The Second Shot Plus – PRO 2 Kit is meant to provide Flair-istas using the Flair PRO 2 with everything they need to brew a second shot of espresso, right after the first.".... am dedus ca implicit asta e rolul celui de-al doilea grup.
(18-03-2023, 00:03)renatoa Wrote: ..... Si nu doua grupuri complete, ci doar un al doilea ansamblu PF/sita, ........
(17-03-2023, 13:31)renatoa Wrote: Sincer, personal te-as sfatui acum sa te reorientezi catre Staresso Mirage, ar fi alegerea mea fara dubii, daca nu as avea un Signature fata de care sunt putin nostalgic. Dar imi trece si asta...
Are prea multe avantaje fata de Flair, ti le si enumar daca nu le-ai sesizat deja sau citit in topicul dedicat.
Iar ca dezavantaj major ar fi ca nu l-a luat inca nici un influencer sub aripa lui

(22-04-2023, 23:45)renatoa Wrote: Grupul ala mai mare nu iti va aduce stabilitate termica mai mare, paradoxal... pentru ca nu stii niciodata cat de bine e incalzit, si mereu constati ca pierzi un numar de grade impredictibil la extractie, pe cand la classic ii ajung 2-3 minute de abur ca sa il aduci la saturatie.