15-11-2018, 11:21
(This post was last modified: 15-11-2018, 11:26 by KrisssKros.)
Daca nu vei cantari de fiecare data, atat ce bagi, cat si ce scoti si nu vei masura precis timpul si temperatura, nu iti vei da seama niciodata ce trebuie sa imbunatatesti in practica ta. Sfaturile primite aici vor ramane fara sens. Tolerantele sunt sau ar trebui sa fie mai mici decat crezi acum. In plus, rasnita pe care o folosesti nu cred ca este atat de exacta in dozarea cantitatii.
Referitor la temperatura, setarile PID-ului sunt gresite, trebuie sa ii modifici offsetul. Citeste mai mult pe topicul dedicat si incearca sa aprofundezi putin si functionalitatea grupului E61, ca sa intelegi cand termometrul Eric masoara temperatura apei (in extractie sau flush) si cand a aerului din grup (in idle).
Cu offsetul corect setat, trebuie sa arate aproximativ asa:
https://www.youtube.com/watch?v=knAxqECSFnw
Cafea de la Florescu eu nu as folosi, indiferent de "asigurarile" date de vanzator si de "poezia" compusa in jurul boabelor.
Referitor la temperatura, setarile PID-ului sunt gresite, trebuie sa ii modifici offsetul. Citeste mai mult pe topicul dedicat si incearca sa aprofundezi putin si functionalitatea grupului E61, ca sa intelegi cand termometrul Eric masoara temperatura apei (in extractie sau flush) si cand a aerului din grup (in idle).
Cu offsetul corect setat, trebuie sa arate aproximativ asa:
https://www.youtube.com/watch?v=knAxqECSFnw
Cafea de la Florescu eu nu as folosi, indiferent de "asigurarile" date de vanzator si de "poezia" compusa in jurul boabelor.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press