Welcome Back Log In Create Account

Espressorul WPM Primus

(05-08-2026, 20:27)shalke Wrote: Ideal Bookoo Motto80 am pe lista. Daca nu, Option-O P80

A aparut deja 100, de ce sa ne zgarcim la asemenea detalii... doar stim ca bigger is better... si cifrele vinde.
Maine 80 e deja noul 64, pentru saraci... Tongue

Se pare ca nu s-a explicat suficient de bine pana acum, ca masinile astea noi, adica profilarea in general, oricum ai face-o... are ca efect colateral ca rasnita sa fie mai putin importanta.

Reply
Salutare!

Au fost comunicate mai multe date estimative de livrare deoarece, la momentul respectiv, acestea erau informatiile transmise colegilor nostri de catre furnizor, in functie de durata estimata a transportului.

Comanda a fost plasata de catre noi la timp. Totusi, datorita popularitatii foarte mari de care se bucura in prezent espressorul WPM Primus la nivel mondial, furnizorul s-a confruntat cu un volum de comenzi peste estimarile initiale, ceea ce a dus la cateva decalaje in programul de livrare.

In urma discutiilor purtate cu furnizorul, le-am transmis cat de important este pentru clientii nostri care au achizitionat deja espressorul sa il primeasca cat mai curand. Am reusit astfel sa obtinem o solutie pentru o livrare mai rapida, iar in acest moment estimarea este ca produsele sa ajunga la noi la jumatatea lunii septembrie.

Va multumim pentru interesul acordat produselor WPM si pentru rabdare. Suntem in continuare alaturi de comunitatea Espressoman si ne dorim sa construim o relatie bazata pe comunicare transparenta si deschisa. Facem tot posibilul sa va oferim informatii corecte si actualizate si sa va fim alaturi ori de cate ori aveti nevoie.

Reply
Urat din partea furnizorului. Primul venit, primul servit si nu mai sunt decalaje.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
(07-08-2026, 12:41)TastecraftersTm Wrote: Salutare!

Au fost comunicate mai multe date estimative de livrare deoarece, la momentul respectiv, acestea erau informatiile transmise colegilor nostri de catre furnizor, in functie de durata estimata a transportului.

Comanda a fost plasata de catre noi la timp. Totusi, datorita popularitatii foarte mari de care se bucura in prezent espressorul WPM Primus la nivel mondial, furnizorul s-a confruntat cu un volum de comenzi peste estimarile initiale, ceea ce a dus la cateva decalaje in programul de livrare.

In urma discutiilor purtate cu furnizorul, le-am transmis cat de important este pentru clientii nostri care au achizitionat deja espressorul sa il primeasca cat mai curand. Am reusit astfel sa obtinem o solutie pentru o livrare mai rapida, iar in acest moment estimarea este ca produsele sa ajunga la noi la jumatatea lunii septembrie.

Va multumim pentru interesul acordat produselor WPM si pentru rabdare. Suntem in continuare alaturi de comunitatea Espressoman si ne dorim sa construim o relatie bazata pe comunicare transparenta si deschisa. Facem tot posibilul sa va oferim informatii corecte si actualizate si sa va fim alaturi ori de cate ori aveti nevoie.

Cam nasol...
Rancilio Silvia V3 (PID, Dimmer, barometru), Eureka Specialita, Bezzera BB005, Brewista Smart Scale 2

Reply
(07-08-2026, 12:41)TastecraftersTm Wrote: Salutare!

Just..asking…

Ma gandesc ca volum mare de comenzi = presiune pe productie care este limitata = potentiale probleme in viitor.

In caz ca se intampla ceva…se asteapta piese direct din China sau exista un stoc local? Garantia 2 ani

Reply
Aranjam cu delonghi sa deschida o linie la oradea...

Reply
Ar putea…ca au mai multe fabrici in RO. eu am intrebat ca ma bate gandul la un Meraki sau Primus.

Reply
Fiecare zi de așteptare în plus e mai grea.Abia aștept jumătatea lui septembrie.Sper să fie pe măsură asteptarilor.
Lelit Bianca ,Bentwood

Reply
As vrea sa știu dacă un portafiltru fara fund de 58 cm se potrivește în grupul lui Primus. Sau unul de Bianca.
Lelit Bianca ,Bentwood

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid221851

nu se potrivesc toate de 58
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Cei de la WPM ar putea lua in considerare schimbarea fisierelor log pe format GaggiMate...
Sau macar un utilitar de conversie.
E mai simplu decat sa isi faca propriul sistem AI de analiza... sau sa il fure pe al celorlalti.

Quote:Gaggimate AI shot analytics uses Model Context Protocol (MCP) servers and tools like the Gaggimate MCP GitHub Repository to connect AI assistants (such as Claude) with your espresso machine.
It parses binary shot logs to evaluate extraction data, diagnose channeling, and dynamically tune future pressure, flow, and temperature profiles.
Core Features of AI Shot Analytics
Telemetry Parsing: Converts binary shot data (.slog) into structured statistics covering real-time pressure curves, flow rates, extraction timing, and temperatures.
Extraction Diagnostics: Automatically inspects the telemetry to spot anomalies like channeling or sudden flow spikes during a pull.
Feedback Loops: Correlates your tasting notes and ratings with physical metrics to refine subsequent "AI Profiles" for new coffee beans.
Grind & Bean Mapping: Tracks optimal grind settings and cross-coffee patterns over time to streamline dialing in new roasts
https://mcpservers.org/servers/julianleo...gimate-mcp

Intre timp, traditionalistii propun maselor lor de followers docili addon-uri gen pagaia... cam ca faimosul attachment EU al dopului cu la PET inel, sa nu se piarda... daca e sa comparam ca nivel de tehnologie cu ce se ocupa altii acum.
Si le ofera gratis...

Reply
https://www.wpmcoffee.com/blogs/product-...imus-v1-58
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(31-08-2026, 17:29)cyrusct82 Wrote: https://www.wpmcoffee.com/blogs/product-...imus-v1-58

Atenție
Creează probleme pe M-flow
In timpul extracției când ajunge la presiunea maxima se oprește brusc și apare mesajul

[Image: tyZU9UX.jpeg]

Reply
Ce aiurea - este o anumita presiunea care provoaca problema sau indifierent / orice definesti ?
Rancilio Silvia V3 (PID, Dimmer, barometru), Eureka Specialita, Bezzera BB005, Brewista Smart Scale 2

Reply
Nu am incercat altele
Aveam 9 setat
Acum am revenit la firmware 1.57

Oricum am semnalat problema către WPM și a fost confirmată și de un alt utilizator pe Discord.

Reply
Firmware 1.59 disponibil
Reparat M-flow
[Image: vHOMTKq.jpeg]

Reply
[Image: AArfxKV.jpeg]

Reply
Ce aduce nou acest firmware?
Lelit Bianca ,Bentwood

Reply
Cand lasi Windows-ul sa faca update automat, te intrebi de asta ?
Verifici intai daca nu iti strica ceva la aplicatiile critice care le rulezi ?
Intreb si eu... ca am scris deja ca update automat OTA nu suna bine... Smile

Reply
(07-09-2026, 09:57)nou si vechi Wrote: Ce aduce nou acest firmware?

Vezi mai sus linkul pentru 1.58 pe site WPM

Reply
Viitorul update va aduce următoarele

' Wrote:Hello, thank you very much for volunteering to be a beta tester for the upcoming PRIMUS firmware release. We are thankful for your participation and value any feedback that you may have. While we strive to improve on the machine based on user feedback, we cannot guarantee that all feedback will be implemented. Please also note that downloading this beta software may result in some bugs that cannot be always solved instantaneously.

To proceed, please share the below information. This is purely for record keeping purposes and will not be shared with other users or for marketing purposes.

Name:
Email address:
Machine version (e.g. HK / EU / SW):
Country:

Once we have received the above information, we will share an updater with you. Once this is downloaded to your machine, please share the UID with us, the new firmware will then be remotely loaded onto your machine.

To report a bug, please share the steps taken to cause that, as well as any photos / videos.

Release notes:
UI & Extraction Visualisation:
Dual Y-Axes Graph: Extraction graphs now feature dual Y-axes with distinct line colours — pressure displayed on the left and flow rate on the right.
Dynamic Graph Scaling: Implemented dynamic Y-axis auto-scaling to keep low-pressure and low-flow extractions clear and readable.
Target Parameter Displays: Added target values directly above and below the Single and Double shot icons in Constant Pressure mode.
Post-Brew Screen Controls: Added a button on the post-extraction screen to manually exit and dismiss brew data.

Profile & Brew Control:
Direct Profile Saving: Added the ability to save custom flow profiles immediately from the end-of-shot screen without going through History.
Paddle Quickstart Mapping: Added settings to designate paddle quickstart to default explicitly to Single/Double shot profiles or manual flow profiling.
Volume-Based Pressure Profiles: Added support for volume-based triggers in automatic mode.
Bug Fixes & Usability Improvements:

Interface & Visual Fixes:
Icon & Label Corrections: Updated the Flow icon on the Main Menu to display "ml/s" instead of a manometer, and fixed the Max Flow setting label.
Touch Target: Enlarged the active touch target area for the Stop button on the extraction screen for improved responsiveness.

System & Logic Fixes:
Screen & Paddle Execution: Fixed screen button triggers for library flow profiles to correctly follow programmed curves, and resolved auto-stop failures when using paddle quickstart in volume mode.
System Freeze Fix: Resolved a firmware hang issue when setting both pre-infusion and total yield to volume (ml) targets.
Startup Navigation: Enabled immediate menu access during machine startup while displaying live temperature indicators.
Post-Brew & Boiler Controls: Added shortcuts for quick group head flush and hot water dispensing on the post-brew screen.
Steam Shut Off: Added function to turn off steam thermoblock.

Reply
Bun ,perfect ,dar data de incepere a cursurilor la Universitatea tehnica Primus pentru adulți ultra depășiți cu "padele în cârje",când începe?Cât costă pe an și mai ales daca facultatea asigura și garanția străbaterii temporale a anilor de studii?,,?
Evident"când e",pentru a evita repetiția .
Lelit Bianca ,Bentwood

Reply
Old ones stay on E61 
Fiecare cu epoca lui  Biggrin

Reply
Depinde ce bei.
Masinile astea noi nu au fost scoase ca sa schimbe ceva la o extractie traditionala.
In schimb cafelele actuale, multe din ele nici nu mai pot fi extrase pe masini gandite in mileniul trecut.

Reply
Imi place chestia asta: "Touch Target: Enlarged the active touch target area for the Stop button on the extraction screen for improved responsiveness." Mi s-a parut si mie ca apas pe butonul de Stop, acel X, si parca nu e asa responsive. Probabil ca sa nu opresti din greseala extractia, apasand pe ecran sau stand cu mana pe el. Dar putin marita zona de Stop merge.

Cat despre universitati si facultati, din contra, cand ai totul organizat pe caprarii (aka profile electronice presetate sau salvate de tine) e mult mai usor sa faci extractii decat sa reproduci mereu din padela, desigur, pentru cafele pe care le cunosti deja si le-ai stabilizat. Personal folosesc cu brio ambele instante, si automatizarile si padela pe M Flow, cu accent pe manual, dar din ce in ce mai des nu mai apuc sa beau cafeaua cu sotia, astfel ca ii las totul de-a gata si doar alege profilul. Oricat de complex ar fi, masinaria se ocupa singura, doar sa o opresti la timp, in functie de ratia dorita. La mine continuare se bea 1:2, cu trecere la 1:3 pe cafelele foarte aromate pe care nu ti le doresti bombe concentrate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Glumesc și eu în așteptarea aparatului.Sigur îmi voi pune cei câțiva neuroni singuratici pe care ii mai am la treabă.In fond au și avantajul unei locuințe mai încăpătoare de când ceilalți au plecat în direcții necunoscute. Smile
Lelit Bianca ,Bentwood

Reply
Nu este niciun update în legătură cu livrarea?
Lelit Anna - 41Tem, Mahlkonig Vario Home, DF 83V.

Reply
E o problema cu transportul din ce mi s-a spus.Totul era pregătit de chinezi,dar a survenit ceva cu tranzitarea prin Polonia,așa că vă mai dura .Peste vreo două săptămâni mai sun să vedem.Poate o iau printre ghețuri , prin nordul din ce in ce mai chinezesc. Smile.Nu știu cum e la voi,că sunteți tineri,dar eu am observat de ceva timp că mi se alungesc ochii.O fi de la vârsta ,o fi de la....
Lelit Bianca ,Bentwood

Reply
(11-09-2026, 09:00)nou si vechi Wrote: E o problema cu transportul din ce mi s-a spus.Totul era pregătit de chinezi,dar a survenit ceva cu tranzitarea prin Polonia,așa că vă mai dura .Peste vreo două săptămâni mai sun să vedem.Poate o iau printre ghețuri , prin nordul din ce in ce mai chinezesc. Smile.Nu știu cum e la voi,că sunteți tineri,dar eu am observat de ceva timp că mi se alungesc ochii.O fi de la vârsta ,o fi de la....

Am scris si eu saptamana aceasta sa intreb insa persoana care mi-a raspuns nu a putut sa ma lamureasca referitor la data estimata de livrare. 
Sper sa merite indelunga asteptare.

Reply
"Totul e bine când se termină cu bine".Să sperăm . Blush
Lelit Bianca ,Bentwood

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)