Welcome Back Log In Create Account

Espressorul Lelit PL 41TEM PID

Dupa 30 de minute cat este timpul perfect de asteptare pentru Lelit, vor fi mult mai calde. Ele se incalzesc de la radiatia naturala de caldura venita de la boiler. Altfel, pui apa fierbinte si le lasi asa deasupra cateva minute.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(04-02-2015, 00:58)Lyvyoo Wrote: Dupa 30 de minute cat este timpul perfect de asteptare pentru Lelit, vor fi mult mai calde. Ele se incalzesc de la radiatia naturala de caldura venita de la boiler. Altfel, pui apa fierbinte si le lasi asa deasupra cateva minute.

Daca il las sa se incalzeasca 30 minute, atunci cand scot portafiltrul ca sa-l umplu cu cafea, am observat ca are putina apa in el si trebuie sa o sterg cu o laveta. E normal sa gasesc apa in el?
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
E un fel de condens, nu cred ca iti curge apa din grup (decta daca ai observat o asemenea problema in mod special). Si la mine mai sunt picuri de apa, mai ales daca am facut o extractie in prealabil. Dar e indicat sa-i dai un flush cu portafiltrul montat, ca sa iasa orice urma de cafea din portafiltru/sita, apoi il stergi cu un prosop/servetel si pui cafeaua.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Daca sta mai mult timp se va usca si acel condens.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Inca o intrebare: la ce folosesc filtrul si pensula primite in pachetul de accesorii (din pachetul Home Premium din sectiunea reduceri)?

Reply
Cu pensula cureti grupul de cafea, apoi pui la treaba sita blind pentru backflush cu apa la cateva zile si lunar sau la doua luni cu detergent special.

Filtrul este pentru apa si sta in rezervor, bagat pe furtunul prin care espressorul isi trage apa.

Reply
Stie cineva daca duza cu o gaura de pe LelitPL41TEM poate fi inlocuita cu una cu mai multe gauri? Merita aceasta modificare pentru o frotare mai buna?
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
Buna intrebare, imi pusesem si eu problema. Poate ne lamureste cineva.

Reply
Nu ai obtine nimic in plus caci boilerul pe Lelit este de 250ml. Cu cat ai mai multe gauri cu atat aburul iese mai repede iar tu trebuie sa fii mai experimentat pentru a putea prelucra laptele intr-un timp injumatatit. Daca si pe Brewtus al meu am tot duza cu o gaura, iar fostii posesori spun ca asa se obtineau rezultatele cele mai une in raport de constructia espressorului, la Lelit nici nu cred ca trebuie sa ne punem problema schimbarii duzei.

Reply
In regula, multumesc
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
Daca pentru cafea temperatura setata in automat este de 94 de grade, care e cea pentru frotarea laptelui?

Reply
Mie la Gaggia Clasic, PID-ul imi indica 130-140 de grade Celsius.
La HX-uri am vazut ca temperatura in boilerul de aburi sta la 115°C dar acela are volum mare si presiune suficienta. La SBDU temperatura e mare pentru ca apa abia intrata in boiler sa fie transformata in aburi cat mai repede.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
As putea sa-mi iau pentru espressorul meu portafiltru bottom-less de 58mm cu sita VST? Parca Lelit face si portafiltre de 58 pentru anumite modele si eram curios daca se potrivesc si la al meu.

Reply
Nu se potriveste fara modificari (la strung). Sunt prezentate in topicul despre Lelit PL41TEM.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(09-02-2015, 15:16)baloozzy Wrote: Nu se potriveste fara modificari (la strung). Sunt prezentate in topicul despre Lelit PL41TEM.

Stai ca nu inteleg. Citisem ca la strug se modifica de exemplu portafiltrul meu de 57 ca sa intre o sita de 58. Eu ma gandeam sa-mi iau un portafiltru bottom-less si daca tot dau banii mi-as fi dorit sa-l folosesc cu sita VST. Lelit nu produce deloc portafiltre de 58? Si daca da, nu s-ar potrivi si la PL41TEM?

Reply
PL41TEM e pe 57, portafiltrele pe 58 de la Lelit sunt pentru modelele pe 58. Bottom-less daca iei, iei tot pe 57, daca nu-l modifici. Sitele VST si altele profi sunt numai pe 58.

Reply
Ok, am inteles. Multumesc.

Reply
Va salut domnilor,stiti cumva de unde pot sa comand sita oarba pentru acest espressor?Nu de alta,dar de 2ori am trimis pe cineva la importatorul Lelit si de doua ori i-a dat 2 site de alta dimensiune.Ii exclud pe acestia deci,de altfel nu mai vreau sa mai cumpar nimic de la ei,cel putin pana nu-si schimba atitudinea si pricep si ei ce vand.Scuze pentru textul dur,insa m-am saturat sa nu-mi raspunda la telefon sau sa-l aiba inchis.De altfel,de cand mi-am luat espressorul n-am mai reusit sa iau legatura cu ei prin telefon.Multumesc pentru raspunsurile voastre

Reply
simplu si elegant http://www.lamacchinadelcaffe.com
in 30min am primit un mail de confirmare a comenzii si cum ca coletul va fi trimis a doua zi
total cu transport 46lei
platit cu paypal

(11-02-2015, 23:25)dantt Wrote: Va salut domnilor,stiti cumva de unde pot sa comand sita oarba pentru acest espressor?Nu de alta,dar de 2ori am trimis pe cineva la importatorul Lelit si de doua ori i-a dat 2 site de alta dimensiune.Ii exclud pe acestia deci,de altfel nu mai vreau sa mai cumpar nimic de la ei,cel putin nu pana nu-si schimba atitudinea si pricep si ei ce vand.Scuze pentru textul dur,insa m-am saturat sa nu-mi raspunda la telefon sau sa-l aiba inchis.De altfel,de cand mi-am luat espressorul n-am mai reusit sa iau legatura cu ei prin telefon.Multumesc pentru raspunsurile voastre
Expobar Leva Hx, Zerno Z1, Eureka Atom, Kinu Phoenix, Wacaco Picopresso

Reply
Multumesc,alte variante din Romania mai sunt?

Reply
(11-02-2015, 23:40)dantt Wrote: Multumesc,alte variante din Romania mai sunt?

Da.
http://www.kfea.ro/complementare/sita-oa...lit-57-mm/
Lelit PL62T, Mahlkonig Vario, Tamper dinamometric Concept Art, Baza tampare Concept Art 58,5mm, Lattiera profesionala Motta Europa 35cl

Reply
Multumesc!

Reply
(11-02-2015, 23:36)kheptan Wrote: simplu si elegant http://www.lamacchinadelcaffe.com
in 30min am primit un mail de confirmare a comenzii si cum ca coletul va fi trimis a doua zi
total cu transport 46lei
platit cu paypal
#kheptan cat a fost transportul? 
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
5 euro :)
(12-02-2015, 00:11)astinga Wrote:
(11-02-2015, 23:36)kheptan Wrote: simplu si elegant http://www.lamacchinadelcaffe.com
total cu transport 46lei
platit cu paypal
#kheptan cat a fost transportul? 

Reply
La importator au schimbat nr. de telefon si nu stiu daca au apucat sa actualizeze pe web. Adevarul ca ei nu prea sunt centrati pe accesorii separate, doar pe aparate, in contrast cu celalalt importator ce ne ofera discount-uri, caffea.ro, care are multe magazine, online si offline, cu zeci de accesorii de diferite marci.

Reply
cind am vrut sa comand de la ei am vazut comanda minima 100Lei....nu ms

(12-02-2015, 00:00)Varu Marius Wrote:

Da.

Reply
Cum?Inseamna ca si astia fac la fel ca site-ul de unde vroiam sa cumpar PullyCaf...Comanda minima la ei este de 80Ron.Eu vroiam detergentul si o sita oarba pentru espressorul asta al meu,dar n-au.Ce aiurea.

Reply
Insista la importator pentru sita ( 0720.048.072  e noul nr.) si detergent poti lua din orice alta parte, aici de exemplu. 

Reply
Multumesc de recomadari Liviu,parerea mea ca insist de geaba la importator,insa o sa trec peste nervii pe care mi i-a facut si probabil am s-o fac.Repet,am trimis la sediul lor pe cineva in persoana si de doua ori i-a dat doua site mai mari de 57mm cat am eu portafiltrul.

Reply
(12-02-2015, 11:01)kheptan Wrote: cind am vrut sa comand de la ei am vazut comanda minima 100Lei....nu ms

(12-02-2015, 00:00)Varu Marius Wrote:

Da.
 Depinde de fiecare... important este ca exista alternative...
Lelit PL62T, Mahlkonig Vario, Tamper dinamometric Concept Art, Baza tampare Concept Art 58,5mm, Lattiera profesionala Motta Europa 35cl

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)