(01-12-2020, 00:03)ovidiut Wrote: Iar acum sau dupa finalizarea frotarii, se manifesta problema mea (sunt insa si dati cand nu se manifesta si nu am reusit sa imi dau seama de un factor declansator) : din grup se elibereaza presiune si face un poc, asemenea sunetului cand deschizi un spumant.
As dori sa stiu daca aceasta eliberare de presiune este normala? Risc sa defectez cumva aparatul?
La fel face si al meu, aparat cumparat in August. Cred ca e normal.
Aparatul meu a manifestat alta problema si anume presiunea scazuta pe teava de abur, comparativ cu un aparat identic pe care il avem in familie.
L-am dus inapoi la importator, mi-au zis ca n-are nimic aparatul dar ca l-au curatat si are presiunea adecvata. Nu prea aveau ce sa curete, trecusera 2 luni de la achizitie cu 2 cafele preparate zilnic si backflush saptamanal. Intre timp am luat si puly caff/grind/milk de la barshaker pentru curatarea lunara.
Am luat aparatul acasa, probat presiunea la abur, intr-adevar era mult mai ok, tot nu la nivelul celuilalt aparat dar folosibila.
Ulterior am remarcat faptul ca presiunea pe manometru la extractie se opreste la 12 bar fata de 10 bar cat avea inainte de intrarea in service. Presupun ca s-a umblat la OPV.
Ce parere aveti, ar trebui sa fac ceva in privinta asta sau sa il las asa si cu asta basta?
In alta ordine de idei, robinetul de la abur a inceput sa scoata niste sunete ascutite la deschidere / inchidere. Pot sa il gresez cumva cu vaselina alimentara?
Tija de abur se misca mult mai greu decat la inceput, ce ar trebui sa reglez, schimb?
Garnitura de la duza de aburi s-a rupt, aveti vreo idee de unde o pot comanda? Am dat un mail in noiembrie la importator dar n-am primit nici un raspuns.
Sunt o gramada de probleme mici dar sacaitoare intr-un timp f scurt cu aparatul asta insa per total sunt foarte multumit de el.
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.