Welcome Back Log In Create Account

Espressorul Lelit PL 41TEM PID

clipul nu se poate vedea, se cere acces. Trebuie setat "public on the web" probabil.
*scoate semnatura cu marca telefonului din Tapatalk (o pune aplicatia automat)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
https://drive.google.com/file/d/1HSMlLPo...p=drivesdk

Acum trebuie sa fie ok

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Aaa, tie nu iti picura pe la garnitura, deci e ok. Pare ca se prelinge cumva dinspre sita spre marginea portafiltrului fara fund. As banui o usoara inclinare a suprafetei pe care sta, spre stanga. Ar fi bine sa verifici cu un boloboc. Sau cateva gauri ale sitei Ascaso date prea in margine...  Incearca sa faci espresso prin rotatie cu toate sitele, inclusiv cea single, pt a vedea cand se intampla fenomenul. POrtafiltrul fara fund e cel original?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salut,

Pf l am cumoarat de la userul tvtv din câte am înțeles este cel original dar a fost curățat înainte cu o soluție sau șters..
M am gândit și la asta..

Reply
Am uitat sa precizez Pf naked nu are arcul original, are unul putij mai tare, mai strâns, posibil. Sa fie și asta o cauza?
Ms

Reply
Scoate de tot arcurile si vezi care-i treaba. Incearca si portafiltrul original cu diverse site. As spune sa experimentezi mai mult, sa faci toate incrucisarile posibile apoi sa vii cu toate observatiile la un loc. Nu de alta dar in loc sa te bucuri de cafea stai cu gandul la probleme. Nu uita sa scoti din Tapatalk semnatura cu marca telefonului.

Reply
PF-ul este cel original. A fost curățat de ceva lipici rămas de la banda dublu adezivă folosită de fostul proprietar ca să țină o sită Ascaso pe loc. Curățarea s-a făcut cu o vată îmbibată în diluant pt. ojă de unghii. Atâta timp cât suprafața cromată este intactă nu văd ce treabă ar avea curățarea cu faptul că se prelinge apă pe lângă PF.

Arcul este unul standard de pe Barshaker. Singura deosebire față de cel stock Lelit este aceea că este ceva mai lung deci ține mai bine sita, atâta tot. :)
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Salutare,
Ms tvtv de explicații.
Am tras azi vreo 5 shot uri cu pf naked si cu sita stock dubla lelit am observat :
1. sita întra mai greu în Pf.
2. Sita single nu întra deloc.
3. Nu am pic de channeling, wdt, nivelat, tampat.
4. Nu a picurat deloc, ceașcă a ieșit super curata, apa nu curge deloc între pf și sita.
5. Buza sitei ascaso este mai Ingusta și subțire decât cea stock.
6. Am introdus pf in grup pana la 80 grade, nu am mai forțat pana la 90 grade.
Concluzii?
Sa fie sita ascaso de vina?

Reply
Salutare! Am si eu o intrebare legata de backflush. Daca aparatul este folosit pentru 2 espresso pe zi ar trebui facut backflush la o saptamana sau mai rar?

Reply
Backflush cu apa simpla poti face la cateva zile. Cu detergent cred ca poti face la o luna. Nu sunt niste reguli chiar batute in cuie.  Important este sa scoti lunar sita de dus si sa o lasi in solutie facuta cu apa fierbinte si detergent de backflush, alaturi de site si portafiltru (eventual si capul tevii de aburi daca se desfileteaza, general vorbind), pentru a fi sigur ca nu rancezesc acolo uleiuri.

Reply
Salutari,

Sunt un proaspat posesor al unui Lelit PL41TEM(2017) si as vrea sa iau un portafiltru naked + o sita Ascaso ca vad ca e f laudata pe aici.
Am gasit pe barshaker astea: 
https://barshaker.ro/PLA570S-57mm-Naked-...lter-Lelit
https://barshaker.ro/Sita-ASCASO-57mm-LELIT

2 intrebari am.
1) Sita cu care vine acest portafiltru e decenta? merita sa iau si acel Ascaso?
2) Stiti daca se potriveste portafltru asta cu aparatul?

Mersi frumos guys!
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Lelit PL043MMI

Reply
Salut,

1. Sita este decenta dar Ascaso este net superioara, parerea mea personală si a colegilor de pe aici.

2. Se potrivește sigur ca este de 57mm.

Nu stiu sigur daca se potrivește dar mai bine vorbesti cu cei de la Barshaker, dar eu as alege modelul nou in acelasi pret plus reducerea espressoman :

https://barshaker.ro/PLA570V?keyword=Portafiltru%20fara%20fund&category_id=0

Bafta!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
Nu (cred ca) merge 570V pe 41TEM.

Lelit - PLA570V - PORTAFILTRU fara fund 57 mm - pentru gama VIP
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MMI, Tamper Lelit 57.35, Nivelator Motta 57, Sita Ascaso

Reply
Cred ca poate sa raspunda userul d2florin, stiu ca el a achiziționat de pe forum unul recent si are acelasi model [emoji846]
Greseala mea, el l-a achizitionat exact primul model expus, deci e posibil sa nu se potriveasca, spor!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
Salutare,
Am Pf naked normal, nu e pt gama vip line. Cu sita ascaso este cam sensibil, adică îmi curge pe lângă sita pe când cu sita originala lelit este perfect.
Dacă in schimb strângi mai tare Pf în grup și tampezi perfect este ok. Posibil sa am doar eu aceasta problema.
Acum trag cu sita lelit pe Pf naked nu am problemele de mai sus, adică este mai friendly de folosit și niciun sesizez diferența de gust...Dar în schimb pucul ramane lipit de grup în 90% din cazuri pe când la ascaso undeva pe la 5

BTW nu mai obțin tigrisori în ceașcă.. Cred ca e de la cafea.

Reply
Sita Ascaso are buza plată. IMS-ul și cele stock au buza ușor mai înaltă. Drept urmare vor fi clar diferente de etanșare între site cu portafiltrul strâns în aceeași poziție.

La aparatul meu, cu sita stock, mă chinui bine de tot să strâng PF-ul a.î. să ajungă mânerul pe centru. Cu sita Ascaso este mult mai ușor să fac asta.

Reply
Portafiltrul se strânge cu o forță constanta care asigură etanșarea. Poate sa vina frumos la ora 6, dar se poate și la 5, 4 sau chiar 7. Depinde de sita, portafiltru, vechimea garniturii.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Absolut. La mine e fresh garnitura (nu a făcut încă un an aparatul) așa că vede ora 7:30 de obicei, cu Ascaso. A se nota că "ung" de fiecare dată marginea sitei cu apă ca să protejez garnitura.

Reply
(02-09-2020, 15:00)TVTVTV Wrote: Absolut. La mine e fresh garnitura (nu a făcut încă un an aparatul) așa că vede ora 7:30 de obicei, cu Ascaso. A se nota că "ung" de fiecare dată marginea sitei cu apă ca să protejez garnitura.

Folosesti PF naked ?

Reply
Folosesc și-și. Depinde de caz.

Ambele se comportă la fel, deși parcă cel stock e mai fix.

Reply
Salutare
Am micșorat doza de cafea la 16g, 18 era cam mult.. În fine
Acum se lipește pucul de grup cam 99% și cu ascaso și cu lelit stock.. Nu prea mai doresc sa cresc doza la 18g,
Aveți vreun truc sa nu se mak prindă pucul de grup?

Reply
(06-09-2020, 15:27)d2florin Wrote: Salutare
Am micșorat doza de cafea la 16g, 18 era cam mult.. În fine
Acum se lipește pucul de grup cam 99% și cu ascaso și cu lelit stock.. Nu prea mai doresc sa cresc doza la 18g,
Aveți vreun truc sa nu se mak prindă pucul de grup?

Salut,
Si eu tot cu doze de 16 lucram pe ascaso. Cand a inceput sa se lipeasca doza de puc (s-a intamplat des doar cu unele cafele prajite mai light) am descoperit ca o crestere de temperatura a rezolvat problema (in cazul meu lucram cu un 94 si am dus la 97+, oricum nu conteaza valorile ci doar variatia).
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets

Reply
16g am folosit și eu cu ascaso.
Treaba cu pucul nu mi sa părut importanta, cât timp gustul e ok.

Reply
salut, de unde pot cumpara o garnitura ptr duza de la teava de abur? a cedat si fara, scapa aer..
Bianca, Bentwood, Kinu TITAN, Pietro

Reply
Nu stiu daca se gasesc separat, probabil ca da, intreaba la service. Daca nu, desfa duza de aburi si masoara diametrul pt a cauta o garnitura compatibila de la altceva, la service-ul lor sau in alta parte.

Reply
(07-09-2020, 13:47)BogdanIacob Wrote: salut, de unde pot cumpara o garnitura ptr duza de la teava de abur? a cedat si fara, scapa aer..
Parca era un O-ring dacă-mi amintesc bine. Ai putea merge într-un hornbach sau cauta sa cumperi la dimensiune. Eu acolo am văzut cel mai recent.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Nu uitați că trebuie să reziste și la temperaturi înalte. :)

Reply
O sa incerc sa ajung intr-un dedeman/hornbach cu duza. Va tin la curent
Bianca, Bentwood, Kinu TITAN, Pietro

Reply
poti verifica daca sunt din epdm (material rezistent la temp inalte), stiu ca mai nou cei de la Horn au ceva garnituri de la koro- sunt la intrarea pe culoarul cu fitinguri/tevi instalatii
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic

Reply
Am intrebat la importator si se pare ca pentru variantele de PL41TEM inclusiv 2020 exista in schema explodata cod de piesa pentru acel o-ring, deci se poate lua separat. 
[Image: P5EdkoF.png]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)