Welcome Back Log In Create Account

Espressorul Lelit PL 41TEM PID

Cred sincer că rezistenta nu merge deloc. Pesemne ca PID-ul îți arată temperatura ambientală, ca să zic așa. Cel mai probabil espressorul este DOA și trebuie returnat/înlocuit. Sad
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Problem solved. Era ceva fir din interior sarit, doar l-a pus la loc si gata. Acum functioneaza perfect.

Foarte multumit de suportul lor.

Reply
Dupa experienta proasta avuta cu restaurarea unui Carimali Uno i s-a facut mila familiei de mine si mi-au facut cadou de ziua mea un Lelit PL41TEMD.
Azi l-am instalat in bucatarie, am cantarit 18g de Guido Etiopia Chelchele prajit pe 28 Iulie, reglez rasnita la 2.5 (mai avem un PL41TEMD in familie cu rasnita setata tot la 2.5 plus sau minus), rasnesc cafeaua, tampez, montez portafiltrul, dau drumul la aparat, pompa se chinuie dar nu curge nimic.
5 incercari mai tarziu, ajung cu rasnita aproape de 4 si incepe sa curga cafeaua.
Am incercat acelasi lucru si cu niste cafea Dropshot luata din Mega, aceeasi poveste.
Nu e cam mare nivelul 4 pentru rasnita asta? Se poate regla / calibra?
E o diferenta f mare totusi intre cele doua aparate, chiar si in manual specifica faptul ca nivelul 2 e pentru o rasnire de granulatie medie.
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.

Reply
Te referi la PL42TEMD, cu rasnita incorporata sau la PL41TEM folosit impreuna cu rasnita Hario din semnatura?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Slutare! Am si eu o intrebare. Daca foloseac apa Bucovina in espresor e nevoie sa foloseac si filtru cu rasini?va multumesc

Reply
Salut! Din experienta îți spun că da. Eu l-am folosit 2 luni fără si a trebuit sa fac 2 decalcifieri într-o săptămână sa il fac sa meargă ca nou; nu mai ieșea nimic bun din el, orice cafea foloseam.
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
(17-08-2020, 08:56)Lyvyoo Wrote: Te referi la PL42TEMD, cu rasnita incorporata sau la PL41TEM folosit impreuna cu rasnita Hario din semnatura?

Salut, da, cel cu rasnita incorporata. Am uitat sa updatez semnatura.
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.

Reply
(17-08-2020, 10:54)george200ro Wrote: Slutare! Am si eu o intrebare. Daca foloseac apa Bucovina in espresor e nevoie sa foloseac si filtru cu rasini?va multumesc
Servus.
De câteva săptămâni am intrat in posesia unui Lelit 41 TEM. L-am luat de la un coleg de forum, aparatul fiind încă in garanție.
Înainte de a hotărî ce apa să folosesc am făcut un test privind calitate (duritate) apă. Am fiert pana la evaporare completă 200 ml apă Bucovina si apa de la robinet din Sibiu. Cred ca concluzia se vede cel mai bine din foto. Față de apa de robinet apa Bucovina are mult mai multe minerale dizolvate care se vor depune. Fostul utilizator mi-a transmis ca nu a făcut o decalcifiere, așa că am făcut-o eu.
La sfârșit chiar si după 4 l apă folosiți la clătire încă mai curgea apă cu particule albe (probabil diferite minerale din Bucovina)
Părerea mea  este că ai nevoie de decalcifiere.
Am si eu o problemă cu robinetul de apă calda/abur. Pe timpul funcționării am observat mici pierderi de apă sub formă de picături. Am citit cam toată discuția referitoare la Lelit 41 și nu am găsit o soluție la problemă. Am câteva întrebări:
  1. Robinetul este acoperit de garanție?
  2. Transportul folosind curierul este acoperit de garanție?
  3. Cam cât durează o asemenea reparație.
Mulțumesc.

Attached Files Thumbnail(s)

[font][font]KINU M47 Phoenix, Lelit PL41 TEM[/font][/font]

Reply
Picaturile ale apar si la mine. Cred ca e vorba de o garnitura care s-a uzat. Nu deranjeaza cu nimic (orienteaza si tu teava sa picure in tavita) pentru ca picaturile curg doar o perioada si apoi se opresc. La mine e asa de vreo 2-3 ani si nu s-a intamplat nimic altceva.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
Salutare,
Folosesc portafiltru naked și am observat ca apa curge pe la brew group in timpul extracției, e destul de enervant, chiar dacă strâng portafiltrul bine. Cu portafiltrul normal e ok.
Posibil sa fie garnitura? Cum îmi dau seama dacă garnitura este defecta?
Ms

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Salut,

Si in cazul meu PF naked cred ca e putin mai subtire, nu curge apa, dar trebuie sa-l strang mai mult vs cel normal, undeva la 2 cm mai mult decat perpendicular pe aparat, cum era cel original.

Si daca tot am ajuns aici, am mai postat despre aceasta problema. Pateam in trecut rar, acum parca tot mai des sa fasaie slabut aburul, chiar de la deschiderea robinetului pentru purge. Am folosit tutorialul lui Radu Carutasu cu deschis purge la 100 de grade si pe urma deschis in latiera inainte sa se aprinda beculetul, pe la 119-120 grade, dar tot se intampla 1/3 dati sa fie aburul slab, suiera in latiera si nu are nici forta de vartej.

Ati mai patit? O fi cazul de o decalcifiere? Am aparatul de 3 luni jumatate, folosit doar cu Bucovina, o data pe luna backflush cu Pully, saptamanal cu apa.

Merci!
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MMI, Tamper Lelit 57.35, Nivelator Motta 57, Sita Ascaso

Reply
Salut,

In teorie garnitura, nu poti decat sa comanzi alta si vezi daca se comporta la fel. Dar nu este nou aparatul tau?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
Ba da...

Reply
@Alex.golosoiu Bun venit,  din pacate anunturile de vanzare trebuie sa respecte anumite reguli, pe care le gasesti aici - https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ESSOMAN-RO
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
O sa sun la service sa vad

Reply
Am strans portafiltrul pana la 100 110 grade si e mai ok  acum , dar tasneste apa intre sita si portafiltru intro  margine . 
Ms

Reply
Daca iti tasneste pe acolo este channeling sigur, ceva nu faci bine in prepararea pucului, asta daca te referi in margine, prin sita daca am înțeles bine?! Daca este varianta intre sita si portafiltru sigur de la garnitura scapa pe acolo sau poate este cum spunea colegul mai sus, buza portafiltrului naked este de vina.

Reply
Culmea ca am și nivelator lelit :)

Posibil sa fie și de la portafiltru?

Reply
Nu, e o garnitura simpla. Tutorial aici. 

Reply
Daca pui blind tot iti curge?
Posibil sa fie de la preparare.
Lelit Marax (CS flow control) /Eureka Atom 75e ; past: Lelit 41 TEM/Macap M2M Stepless

Reply
La backflush nu curge..
Posibil și asta dar macin 18 grame, nivelez și ma asigur sa fie perfect plan dar parca nu este chiar o suprafață plâna perfecta

Reply
mmm, pai daca la backflush nu curge nu cred ca are rost sa schimbi garnitura. Posibil sa pui prea multa cafea in acea sita. Incearca si cu 16g sa zicem si vezi daca iti mai curge. De asemenea incearca si cu sita originala si cu cea Ascaso, sa nu fie vreun defect de sita.

Reply
Salut,

Folosesc o doza de 18g,
Am strâns puțin mai tare, cam pe la 120 grade, mi sa părut ca pucul este perfect plan și nu a mai curs deloc., curgerea s-a unit într-un fie cam după 5 6 secunde adica imediat după prima picătura..
Citeam și pe home Barista și ziceau ca prepararea pucului este principala cauza..
Cu pf naked se opune mult mai putina forță când îl introduc în grup decât cu cel normal.
O sa încerc sa vad și cu 16 grame. Chiar doresc sa scad doza.

Ps. Când folosesc nivelatorul parca pucul nu este perfect plat, uniform, oare de ce?

Ms

Reply
Nivelatorul trebuie reglat astfel incat partea din inox sa fie infiletata aproape la maxim in capacul negru, cu scopul de a aseza usor si uniform cafeaua la suprafata pucului, in loc sa folositi degetele. Atentie totusi sa nu fortati filetul si sa intre inoxul stramb in capac.
Nivelatorul NU trebuie sa tampeze, doar sa niveleze  putin cafeaua, pregatind-o pentru o tampare dreapta. E foarte important ca tamparea sa fie perfect dreapta, de aceea si in cazul accesoriilor Bravo spre exemplu eu as prioritiza tamperul cu autonivelare, apoi nivelatorul. In prezent eu unul nu mai nivelez, dar fac WDT mereu, apoi ating mai ferm (nu izbesc) portafiltrul de o parte cauciucata (suportul lui Duomo) si apoi tampez cu autonivelare.

Reply
Ms de răspuns, ma opresc aici cu investițiile în prepararea espressoului acasă :).

Reply
Putin off-topic : eu iti recomand sa faci un Kribli Grabli hand made cu ace de imprimanta cum am eu sau ceva asemănător. Am nivelator Motta de foarte mult timp, il tin in cele mai multe cazuri cum spune Liviu, sus de tot si iti spun sincer ca 95% din cazuri am o curgere fara pic de channeling si asta cu tamper normal. Dar acest setup il aveam si inainte cu Macap si cred sincer ca distributia rasnirii facuta de rasnita face diferenta foarte mult. Spor!

Reply
Salut,
Fac și eu wdt dar am zis sa nivelez cu un nivelator :),
O sa fiu mai atent în prepararea pucului, ultima. Extracția nu a acut deloc channeling.

https://drive.google.com/file/d/1HKkt5dI...p=drivesdk

Reply
Stiu exact ce ai spus [emoji846] . Eu vroiam sa scot in evidenta ca am dispozitive de preparare obișnuite, fara autonivelare, printre care si un nivelator ca al tau si sunt foarte mulțumit. Bineînțeles ca are importanta ritualul de preparare a fiecaruia si consistenta macinaturii produsa de rasnita. Mie personal mi se pare ca ai o curgere prea rapida, in special in prima faza. Ce cantitate a fost in si cat out la final?

Reply
Pai pun 18 grame și am 38 in 28 secunde, prima picătură o am pe la 4 secunde, asa a curs dintotdeauna... Și la espressorul vechi, doar la Gaggia cube și saexo poemia curgerea începe la 7 secunde...

Reply
Neața,

18g, wdt, nivelare, tampare, 0 channeling, nici nu s a stropit ceașcă, dar am fost atent în prepararea pucului.
Curgerea tot la 4 secunde a început.
Zi faina

Ps. Al doilea shot pe final a curs puțin:(.

https://drive.google.com/file/d/1HSMlLPo...p=drivesdk

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)