Welcome Back Log In Create Account

Espressorul Lelit PL 41TEM PID

Salut, se potriveste sita de dus IMS Competition CI 200IM pe 41TEM? multumesc
https://www.kfea.ro/ims-competition-ci-200im-filtru-dus
Bianca, Bentwood, Kinu TITAN, Pietro

Reply
(16-06-2020, 16:48)BogdanIacob Wrote: Salut, se potriveste sita de dus IMS Competition CI 200IM pe 41TEM? multumesc
https://www.kfea.ro/ims-competition-ci-200im-filtru-dus

Salut,
Aparatul meu are sita de dus luata de pe barshaker : BS1097 dar pe a mea scrie Lotto D074.  Spre mirarea mea, din ce vad acum pe barshaker, nu scrie ca ar fi compatibila cu Lelit-ul, dar cu siguranta ca nu as fi luat-o acum 2 ani si jumatate daca nu era :) . Suna la ei si intreaba
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄

Reply
Salut! E o diferență notabilă in gustul din ceașca daca se schimba sita originala de la dus cu una IMS?
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Salut, e mai ok sita de dus originală după părerea mea. 
Eu am luat-o pe asta și sunt foarte mulțumit de ea. Trebuie să pui mai puțină cafea sar nu prea se mai lipsește pucul de duș 
https://www.bluestarcoffee.eu/lelit-show...9581-p.asp

*dar
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
nu imi e clar de cat trebuie sa fie torxul ptr a da jos filtru de dus: am gasit postari si cu T15 si cu T20.
tx

Reply
Salutare ! T20 pentru surubul de la sita dusului.
Lelit PL41TEM | Lelit PL72 | Ascaso Precision 18g | Tamper Motta 57mm | Nivelator Motta 57mm

Reply
(03-07-2020, 16:02)DEFCON2 Wrote: Salutare ! T20 pentru surubul de la sita dusului.

multumesc...vad ca aceeasi dimensiune se foloseste si ptr urmatoarele doua surubi sa ajungi la garnitura

Reply
Cu filtrul de dus IMS, imi apar urme pe puc, fata de filtrul original: aceași cafea. Am folosit testul cu moneda și nu e prea multa cantitate de cafea (20gr).
Și mi se pare că rămâne cafea mai multa pe dus.
Pățiți la fel?[Image: P73hMzz.jpg]

Reply
Îți recomand sita ascaso și portafiltru bottomless. Dacă curge cafeaua fără sa stropească înseamnă că ai preparat ok pucul.
Încearcă și wdt în preparare

Reply
Sita ascaso folosesc, in cea lelit nu cred că intra 20gr; am încercat și wdt dar fara diferente. O sa incerc cu alte boabe și cantitate mai mica.

Reply
Salut,

Eu cred ca este din felul cum sunt rasnite boabele. Pe Macap M2M la anumite soiuri daca puneam 18gr nu imi ramaneau acele puncte in puc dar ramanea pe dus foarte multa cafea. Daca puneam mai mult 19gr+ chiar si peste 20gr se vedeau punctele cam ca la tine dar pucul nu prea lasa urme de cafea pe dus si iesea foarte compact din sita. Spun de felul de rasnire deoarece la Niche Zero indiferent cat pun in sita, cafeaua este rasnita mai fin si uniform si nu prea imi ramane deloc pe dusul aparatului. Încearcă cu mai putina cafea, 18gr maxim, sa vezi cum iese. Din poza parca imi pare putin cam grosier rasnita cafeaua, poate doar mi se pare, dar trebuie sa experimentezi ca poate este chiar de la soiul de cafea (ma refer la forma bobului). Extractii reusite!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
(06-07-2020, 03:37)IonutMihail Wrote: Salut,

Eu cred ca este din felul cum sunt rasnite boabele. Pe Macap M2M la anumite soiuri daca puneam 18gr nu imi ramaneau acele puncte in puc dar ramanea pe dus foarte multa cafea. Daca puneam mai mult 19gr+ chiar si peste 20gr se vedeau punctele cam ca la tine dar pucul nu prea lasa urme de cafea pe dus si iesea foarte compact din sita. Spun de felul de rasnire deoarece la Niche Zero indiferent cat pun in sita, cafeaua este rasnita mai fin si uniform si nu prea imi ramane deloc pe dusul aparatului. Încearcă cu mai putina cafea, 18gr maxim, sa vezi cum iese. Din poza parca imi pare putin cam grosier rasnita cafeaua, poate doar mi se pare, dar trebuie sa experimentezi ca poate este chiar de la soiul de cafea (ma refer la forma bobului). Extractii reusite!

Multumesc de sfat. Mi-au atras atentia formele de pe puc dupa ce am trecut pe filtru de dus IMS, folosind aceeasi retete pe aceeasi cafea (20gr in / 40 gr out, 29-30sec : Guatelama, Guido). Reglez cantitatea sa vedem cum arata pucul.

Reply
Urmele de pe puc corespund gaurilor din shower plate și înseamnă că e prea multă cafea. Spațiul de deasupra pucului ajută, mai alea la un aparat fără preinfuzie.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Si eu folosesc sita de dus IMS si, din pacate, mi se pare ca nu reuseste sa distribuie apa foarte bine asa cum vad in unele clipuri pe YT... motiv al gaurilor din puc. @Bogdan da drumul unpic la pompa, fara portafiltru, si vezi cum curge apa prin sita.

Reply
Am ajuns si eu la concluzia asta....indiferent de cantitate sau cu ce rasnesc (am incercat si cu 17gr), tot sunt urme pe puc. Dar, pucul e compact iar gustul este in regula.

Reply
Salut,
Am avut  dus IMS si nici eu nu am avut rezultate bune cu el, motivul este simplu: la o comparatie vizibila o sa vedeti ca are mult mai multe gauri fata de dusul lelit. Pur si simplu espressorul nu are debit suficient de apa si asta rezulta ca apa o sa curga neuniform.
Eu am revenit la dusul original.
ECM classika pid, Eureka Mignon Specialita 16cr

Reply
Salutare,
VA rog sa îmi ziceți dacă Porta filtrul arata ok după 6 luni de utilizare, 3 espresso pe zi, spălat o singura data cu pully caf
Ms [Image: 29b38a5232c06e4b69708d614f22756f.jpg]
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
N-as spune. La mine după 1 an arăta că nou și cam asa au fost toate pe care le-am folosit de-a lungul timpului, mai puțin cel de pe Gaggia Classic care nu e cromat la interior. Niciodată nu am folosit bureți abrazivi ca să îl spăl, nici măcar cei cu partea verde. Făceam curățarea săptămânal sau la 2 săptămâni și îl spălăm și pe el cu pully caff.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Mai bine decupeaza-l la un strungar cu 20-30 lei si ai un instrument de invatare excelent.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
O fi asa se slab cromat... Totusi...
Și am observat cu toate ca am setat pid la 97 grade, las aparatul la incalzit 30 minute, cafeaua este călduță, înainte era fierbinte... Pid îmi arata 85 grade după extracție

Reply
Cea mai proasta experienta de service ce am avut-o în viata mea cu serviceul lelit România :(
Mulțumesc ca tot se recomanda sa cumparam lelit, dar la service nu se grandest e nimeni, specific romanesc, are dreptate renatoa
Ș bineînțeles , este doar vina utilizatorului.
Mi s a recomandat ca desupra tavitei, sa pun un material sa nu se zgârie, Tavita pe care pun ceștile la incalzit... Wtf

M
.
...

Reply
Da-ne si cateva detalii sa stim despre ce este vorba...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Cum fac o pauza de la condus, va scriu mai multe, chiar am fost personal la ei :) într-un final mi au evaluat espressorul la o suma și o sa primesc banii.
Ps. Utilizatorul este de vina, doar acuze
. :(

Reply
Salut
,
Câteva remarci.
1. Cumpăr un lelit 41tem de black Friday in 2019. Folosit 2 3 espresso pe zi, foarte atent cu el. Ceștile puse la incalzit pe Tavita.
2. Mulțumit de el, chiar f ok.
3. Prin iunie observ un defect minor la el, după ce frotez laptele se aude un sunet ciudat.
4. Fac tk pe lelitcare, dn răspuns foarte rapid și au înțeles problema, au trimis în service piese ce trebuie schimbate : garnitura, sita și o piesa rotunda grea din inox.
5. Trimit aparatul frumos ambalat în București,
6. Dni schimba piesele și îl trimit.
7. Îl primesc într-o stare deplorabila indoid, murdar piese de schimb aruncate prin espressor,
8. Sun la lelit și cică e ok ca nu i au făcut nimic, dna de acolo chair sa îmi închidă telefonul.
9. Am insistat și au zis sa trimit espressorul înapoi
10. În aceeași zi m am duc la curier agreat de ei Nemo espress,
11. Primesc înapoi espressorul, domnii au îndreptat tabla cu mana, dar când sa puan Porta filtrul in grup și am învârtit am crezut ca se rupe în doua espressorul..
13. Am sunat la service cu filmulețe poze etc și I teun final au fost de acord sa îl trimit.. Dar am zis ca ajung eu în București și îl aduc eu.
14. Ajung în service și domnii cum ca nu are nimic, ca asa fac toate.. Ca la service de mașini :))). Au desfăcut unul nou și hopa m nu făcea asa.. Mai nou le am zis ca nici nu mai incalzea apa.
15. Ma suna a doua zis și cică dacă dau 1000 RON pot lua în 81t, dar am zis ca revin, apoi am dorit în 41tem plus diferenta de 500 RON dar nu au mai fost de acord și mi au evaluat espressorul la 1500 Ron acum uand sa primesc banii. Normal acceptau la 81t ca trebuia sa dau încă 1000 RON..
16. Au zis ca Tavita era zgâriata ca și cum de ce am îndrăznit sa pun ceștile la incalzit :(
Toată experienta a fost de neuitat, acuzandu-ma ca eu am fost de vina ca nu am vf pachetul de la nemo ca am folosit espressorul, nici nu puteam sa spună ceva ca mi se inchidea gura.. Doar ziceau ca ce o sa facă ei cu espressorul ca pierd banii ca.. Deci wtf..
Numai zic in tot acest timp cât am sunat și am vb cu ei fost de neegalat. De acum cred ca o sa pozez tot aparatul când trimit , primesc.
A fost sub orice critica, nu înțeleg cum lelit au asenmenea customer service... In România, la ei nu cred ca e asa in eu.. ironic..
Nu pot descrie în cuvinte cum puneau problema, clientul nostru fraierul nostru.. Nici un pic de empatie.. Sau ce e aia.. Sau sa asculte nevoile clientului, doar acuze și ca pierd bani c aam îndrăznit eu sa zgârii Tavita de deasupra și aia de jos unde pun ceștile.. Chair am poze și o sa pun, se vede ca sunt de la cești, nu e dat cu cuiul, și BTW îmi zice dna : Tavita aia e 50 euro mm și de asta mi l au evaluat la 1500 RON și cu 1700 cum am cerut eu...
În fine am zis sa iau banii și sa plec.
Clar poate o sa mai cumpăr produse lelit dar tare îmi este greu ca o sa se a face cu aceeași oameni :(

Ps la nevoile mele nu sa gândit nimeni... Ca am stata fără espressor 2 wks și ac sunt nevoit sa fac upgrade forțat... Ofofo dar se pare ca la noi în ro tre sa joci după regulile grobianismuliui când e vb bună de bani...
Ms opresc aici, nu sunt asa bun orator sau povestitor.
Partea buna e ca am băut un v60 și espresso super la mabo și încă un Espresso bun la DropShot, era sa ma ratacesc pana am ajuns la DropShot :))) și am primit și cana cadou. Ms. Bun espresso.
Acum am referințe de la cei mai buni pt v60 și Espresso.
Ps. A fost pacient covid asimptomatic, I au făcut analize, a iești cu covid, internat și scos pe targa cu picioarele inainte.. Espressorul
.

Reply
Stai putin... deci la punctul 7, inteleg ca pachetul a ajuns intr-o stare nasoala si din ce ai scris mai departe practic a fost scapat de Nemo cumva si s-a indoit tabla. Imediat cum ai primit pachetul ai facut poze si ai semnalat la cateva ore problema importatorului / curierului? Sau chiar la primire curierului daca era intr-o stare deplorabila.
Mai departe negocierea pentru vanzarea inapoi service-ului (buyback probabil) e problema bilaterala, ca la noi in Marketplace. Dar eram curios  de primul aspect de mai sus, caci ar fi simplificat lucrurile si mai mult.

Reply
Mda, nasoală experiență..... păcat că nu ieșim din starea asta de nesimțire la orice pas. :(
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Da, când am primit espressorul am faxut poze și am trimis importatorului... Și l am trimis înapoi în aceeași zi în service si de acolo a urmat ce a urmat...
Eu nu înțeleg cum au putut sa îl trimită înapoi... Știind ca se îndoaie la propriu, ce teste au făcut... La ieșirea din service
.
Nu cred ca discuția cu importatorul trebuie sa fie un marcket place, dacă e asa atunci sunt eu în alta lume...
Dar sa fi auzit cum puneai problema cum... Nu știu ce sa mai zic. Decât ca am avut un espressor foarte bun teimis în service doar sa schimbe niște piese la grup și acum... Ghinion.. Tre sa fac upgrade sau rămas la v60 :).

Ps : dacă au zis ca cei de la Nemo l-au scăpat de ce l au evaluat ei, puteau cere direct banii de la Nemo și ma despagubeau dar la final când au zis ca ma despagubeau cu 1500 RON au început sa arunce vina pe mine ca e zgâriat ca nu e folosit ok ca, aici nu am înțeles.. A fost ceva urat din partea lor.

Ps 2. Uitasem.. Inițial le am zis sa prindă și un picioruș,, l am și pus în pachet, când l am primit, erau ambele rupte, când am anunțat pe doamna d Ela service nici nu știa ca avea și un picioruș rupt, oricum parca ii zicea cineva ce sa zică și ea repeta.. Ma opresc. Acu stau cu emoții sa primesc și banii, cine știe ce mai poate apărea :=) ce am mai făcut între timp.

Reply
Impachetarea astfel incat sa fata fata coletul busiturilor obisnuite ale curierului e in sarcina expeditorului. Ebay mi-a dat banii inapoi pe un colet venit busit, impachetat inadecvat, pe motivul asta.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(24-07-2020, 23:30)cradun Wrote: Impachetarea astfel incat sa fata fata coletul busiturilor obisnuite ale curierului e in sarcina expeditorului. Ebay mi-a dat banii inapoi pe un colet venit busit, impachetat inadecvat, pe motivul asta.

+1
Clar! Este inacceptabil sa i se impute utilizatorului / clientului problemele transportului, daca acestea exista, mai ales cînd vorbim de "transportator agreat".
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
https://coffeegeek.co/en/problem-with-th...er-basket/

Reply

Forum Jump:

Browsing: 5 Guest(s)