Merci baieti, astept si eu sa ma obisnuiesc cu toate noile manevre de lucru, moment in care voi putea articula ceva mai multe impresii clare.
Deocamdata doua vorbe despre primele constatari:
- espressorul a venit pe un palet, foarte bine fixat si impachetat, caratul cutiei necesitand doi insi din cauza volumului mai mult, decat din cauza greutatii. Separat espressorul are 26kg deci poate fi mutat cu oarecare usurinta dar cutia e mai voluminoasa.
![[Image: MfGiWee.jpg]](https://i.imgur.com/MfGiWee.jpg)
- deasupra espressorului se afla o cutie de accesorii cadou, din care tragi primele concluzii ca nu s-au zgarcit la nimic si te astepti ca mai departe detaliile de design si constructie sa nu fie nici ele date uitarii.
Cum stiam deja, manerele si rotile sunt din lemn (chiar o nuanta frumoasa) , iar in cutia de accesorii regasim un portafiltru fara fund, un tamper full metal din seria mai scumpa a lor, un inaltator pentru cesti, furtun de aductiune / evacuare apa (in caz ca se opteaza pt conectare la retea), duza de aburi cu doua gauri in V (duza montata are tot doua gauri dar in U) cu filet exterior deci compatibila cu duza mea Tidaka 4 holes pt Brewtus pe care am si montat-o, un filtru de apa de 70l, o laveta antibacteriana zic ei, sita blind, perie. Cam 100Euro sa zicem.
- eu venind dinspre Brewtus, care este un espressor absolut corect ca si pret / performante si care va ramane in sufletul meu mereu, asa cum i-a ramas si lui @
RaduCarutasu chiar daca are Gs3 acum, chiar am fost impresionat de detaliile constructive, finisaje, rotunjiri, calitatea inoxului, silentiozitate. Ca si design este clar alta clasa, in linie cu orice Dual Boiler de peste 2000E si o spun dupa ce le-am vazut expuse sau la lucru pe mai toate. In mai multe locuri sunt instalate protectii de cauciuc pentru anumite parti metalice (zona gratarului de cesti, a tavii de apa reziduala) ca sa se evite orice vibratie
![[Image: EwIx8l0.jpg]](https://i.imgur.com/EwIx8l0.jpg)
- rezervorul poate fi mutat ca pozitie, se stia asta, in functie de configuratia bucatariei. Eu am crezut ca il voi pune in stanga dar se pare ca nu ocupa decat 4cm in plus lungime pe blat fata de Brewtus. Practic Bianca are 40cm lungime (fara rezervor) vs 50 Brewtus. Acum in functie de spatiul fiecaruia poti alege daca cei 10cm suplimentari ai rezervorului ii repartizezi tot pe lungime sau in laterale. Pe latime Bianca are 3cm in plus fata de Brewtus, iar pe inaltime 2cm in minus. Pe dedesubt sunt trase deja conexiunile, in caz ca se muta rezervorul, in poza vazandu-se si reglajul presiunii pompei (Fluidotech) deci nu mai trebuie sa desfaci espressorul pt modificari la 7-8-9 bar
- sita de dus pare in regula momentan caci curge frumos (parca mai mult spre margini) dar am IMS-ul pregatit
@
cosmin_mac
1. cred ca orice espressor care permite reglarea timpului de preinfuzie si nu are profilare sau alte aditii gen needle valve la Slayer, trimite in preinfuzie programabila apa la presiunea de lucru, de la SBDU Lelit PL81, la DB-ul PL92, la Duo DE, GS3 AV etc. Asa face teoretic si PL162T Bianca dar ai in (mare) plus acel paddle care odata evaluat in prealabil ca si valori are debitului in gol, poate fi lasat intr-o anumita pozitia si atunci secundele de preinfuzie setate in LCC se vor derula la respectiva presiune. Am si facut rapid cateva masuratori.
Daca potrivesti paddle-ul pe diagonala (la fara 20 pe un ceas), exact pe directia respectivului cant al surubului grupului, debitul este de 0.9 ml/s.
![[Image: jvzUIdX.jpg]](https://i.imgur.com/jvzUIdX.jpg)
Daca potrivesti paddle pe mijloc debitul este de 2.5 ml /s.
![[Image: EsgX0oT.jpg]](https://i.imgur.com/EsgX0oT.jpg)
Daca lasi paddle la maxim, cu presiunea in pompa rotativa reglata la 9bar am 6.5 ml/s (exact cat aveam la Brewtus)
Deci ai libertatea de a-ti lua niste repere timp /debit / (eventual) pauza cu apa pe puc inainte sa se ridice acul, si a le pastra fixe. Cam asta explica si @
radudani in
alt topic, cand printre coltii ascutiti ai criticii sale fata de orice nu este Strega sau Londinium R (de la prima intalnire mi-am dat seama ca stie si de gluma dar nu o arata online

) aprecia ca...
Quote: ....reproductibilitatea ciclului de preinfuzie la Bianca, atunci cand te folosesti de facilitatea de programare si mergi pe o pozitie fixa a padelei, de care nu te mai atingi!
deci Bianca ofera preinfuzii 'moi' - discutabile ca eficienta, a se vedea mai jos - dar in cazul respectiv nu mai poti 'strica' pozitia paddle-ului pentru a interveni cu debit/presiune/temperatura variabile (cum spuneam mai sus) mai tarziu, in extractie!
2. Aburul pe Bianca are o putere "animalica", peste Brewtus, putere similara cu orice al DB sau HX cu E61 din cate am mai vazut. Daca nu esti multumit, poti creste din PID si mai mult temperatura. Acum era undeva la 1.3 bar. Nu am testat inca, dar dupa 30-40 de secunde de mers in gol cu duza de 4 gauri Tidaka (ceea ce in viata reala nu vei avea nevoie niciodata la asa putere), manometrul indica 1 bar. Am mai facut un test lasand aburii sa mearga simultan cu apa de extractie si nu imi dau seama de vreo diferenta, poate un 0.1 bar in minus dupa 30s.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper