Welcome Back Log In Create Account

Cutite SSP pentru DF64

(26-11-2023, 13:32)Darsidius Wrote: Iti faci semn in partea unde nu ti se ating, sau iti amintesti cand desfaci, si bagi folie in partea aia. Cred ca poti baga direct impaturata in 2 daca e folie alimentara de aluminiu subtire. Aia are cam 6 microni, deci baga 12 microni in partea unde nu ti se ating cutitele, reseteaza siliconul si arcurile si apoi incearca iar.

Si tot zici ca nu ai umblat niciodata la suruburile de jos, dar asigura te ca sunt stranse macar.  Ca daca nu sunt strange o aliniezi inca 1 an de acum incolo.

Verificat, sunt strânse

Sa înțeleg ca se poate regla și din ele?

Cum?
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
În absența unei chei dinamometrice, ar trebui strânse cu o șurubelniță electrică cu limitator de forță.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Eu as zice sa nu mai umbli la ele, din moment ce nu sunt slabite, si rasnita este 80% aliniata deja. Mai are nevoie de reglaje foarte fine, asa cum se aude-vede din video. 
Lasa-o asa, foloseste o doza mai mare, si cand ai chef apeleaza din nou al un coleg care sa ti-o rezolve.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
(26-11-2023, 22:20)Darsidius Wrote: Eu as zice sa nu mai umbli la ele, din moment ce nu sunt slabite, si rasnita este 80% aliniata deja. Mai are nevoie de reglaje foarte fine, asa cum se aude-vede din video. 
Lasa-o asa, foloseste o doza mai mare, si cand ai chef apeleaza din nou al un coleg care sa ti-o rezolve.

Eu as apela oricand la acel coleg, daca mi-ar garanta ca o aliniaza 100%, inclusiv contra cost.

Reply
După aliniere. O fi bine, o fi rău?

ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
(27-11-2023, 19:46)Kontrast Wrote:
După aliniere. O fi bine, o fi rău?

Alea sunt cutite stock, la ssp uri e mai dificil.

Reply
(27-11-2023, 10:21)anyidulike Wrote:
(26-11-2023, 22:20)Darsidius Wrote: Eu as zice sa nu mai umbli la ele, din moment ce nu sunt slabite, si rasnita este 80% aliniata deja. Mai are nevoie de reglaje foarte fine, asa cum se aude-vede din video. 

Eu as apela oricand la acel coleg, daca mi-ar garanta ca o aliniaza 100%, inclusiv contra cost.

Epilog: am riscat si am comandat direct de pe df64coffee.com rasnita cu cutite SSP MP direct montate si aliniate.

A costat 2660 lei cu tot cu transport, am mai platit 60 lei taxe vamale, a venit prin Fedex in vreo saptamana.

Rasnita e f ok, se vede ca cutitele au fost aliniate ( se vedeau urmele de marker ) o folosesc la gradatia 15-25, am mult mai multa flexibilitate la reglaj.

Reply
(18-12-2023, 11:33)anyidulike Wrote: Epilog: am riscat si am comandat direct de pe df64coffee.com rasnita cu cutite SSP MP direct montate si aliniate.

A costat 2660 lei cu tot cu transport, am mai platit 60 lei taxe vamale, a venit prin Fedex in vreo saptamana.

Rasnita e f ok, se vede ca cutitele au fost aliniate ( se vedeau urmele de marker ) o folosesc la gradatia 15-25, am mult mai multa flexibilitate la reglaj.

Am verificat acum pe df64coffee.com si un DF64V cu cutite SSP MP ajunge la 3700 lei cu transport. Cam mare diferenta fata de ce ai platit tu de nici o luna.

Reply
Pai omul nu a mentionat niciodata V-ul din "df64v", ci doar df64.

Reply
(07-01-2024, 17:56)Fanfan Wrote: Pai omul nu a mentionat niciodata V-ul din "df64v", ci doar df64.

My bad, n-am citit atent.

Reply
(18-12-2023, 11:33)anyidulike Wrote:

Epilog: am riscat si am comandat direct de pe df64coffee.com rasnita cu cutite SSP MP direct montate si aliniate.

Salut!
De curând mi-am luat și eu un DF64 v2 și îmi place f mult dar sunt curios dacă ai testat una și cu cuțitele standard ca să poți compara cu cele SSP MP. 

Sunt curios dacă este așa mare diferență 

Multumesc!
Lelit Bianca v3 Black | Niche | 
Orea V3 l Cafec l Fellow Stagg EKG l Kinu Rebel ESP+PO | ThirdWaveWater
EX: Sage Barista Express | DF64 Gen 2| Eureka Atom 75 + SSP

Reply
Salut, e diferenta, dar e greu de apreciat, daca nu faci comparatie unu la unu.

Ideal e sa iei cutite SH, le incerci, vezi daca merita, daca nu, le vinzi si tu mai departe.

Reply
(18-02-2024, 20:17)AndreiUngureanu Wrote:

Salut!
De curând mi-am luat și eu un DF64 v2 și îmi place f mult dar sunt curios dacă ai testat una și cu cuțitele standard ca să poți compara cu cele SSP MP. 

Multumesc!

Completare la primul răspuns: da, este o diferență sesizabila.

Reply
(19-02-2024, 19:31)anyidulike Wrote:
(18-02-2024, 20:17)AndreiUngureanu Wrote:

Salut!

Multumesc!

Completare la primul răspuns: da, este o diferență sesizabila.

Multumesc frumos pentru răspuns!
Lelit Bianca v3 Black | Niche | 
Orea V3 l Cafec l Fellow Stagg EKG l Kinu Rebel ESP+PO | ThirdWaveWater
EX: Sage Barista Express | DF64 Gen 2| Eureka Atom 75 + SSP

Reply
Mă ”macină” o întrebare la ora asta: cum îți dai seama dacă îți place mai mult cu SSP? (gândindu-mă evident la cazul majorității care au o singură râșniță)

Reply
(03-09-2024, 23:57)Kontrast Wrote: Mă ”macină” o întrebare la ora asta: cum îți dai seama dacă îți place mai mult cu SSP? (gândindu-mă evident la cazul majorității care au o singură râșniță)

Probezi și vezi. Dacă apar pe bursă înseamnă ca nu-s pt tine :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Eu asta am crezut de fapt că întreb, cum probez? (repet, dacă am doar o bucată)

Reply
:)). Le cumperi noi sau sh iar mai apoi le vinzi daca nu îți plac. Cum facem toți cu toate
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
Poate tocmai aici e nelămurirea mea, ”Cum facem toți cu toate ”. Tot repet, dacă n-ai două râșnițe cu cele două cuțite cu pricina cum știi că-ți place mai mult un cuțit sau altul. Apoi intervine o altă problemă, cum faci cu cafeaua, cu ce cafea testezi? Cu una, cu două? C-un prăjitor? Cu altul? Te mulțumești să schimbi cuțitele, să faci o cafea și gata: îmi plac!

Reply
Cel mai simplu e sa faci testele cu o cafea cunoscuta. Vezi daca iti place ce iese, compari din memorie…
La cat costa cutitele ar trebui sa te poti decide usor daca merita sau nu. [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Ar fi cam asa algoritmul:

1. Ce zice lumea (colegi de forum, testeri online);
2. Gustul pe care ti l-ai format tu in timp. Aici e vorba de experienta ta, testand in paralel cafele baute la tine, baute la altii, baute in cafenele. Deja ar trebui sa stii ce amprenta de gust are o rasnita, un espressor, stii deja cum e o Kenia fata de o Brazilie, in general, in functie de gradul de prajire.
3. Intotdeauna, cand am testat o rasnita, mi-am dat seama imediat de ce poate, e pur si simplu un sir de experiente ale tale anterioare care te ghideaza si care iti spun imediat ce poate si ce nu poate acel echipament.

E mult loc de eroare in acest algoritm, dar cred ca in asta sta placerea experimentarii, ca iti faci o "baza de date" proprie cu experiente si ca poti face alegeri pe baza acestor experiente.

Doar tu decizi daca merita sau daca nu merita, in functie de ce cafele bei de obicei. In general, majoritatea spun ca SSP-urile pe DF sunt pentru cafele prajite spre light si ca accentueaza claritatea in detrimentul corpului.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
”Vezi daca iti place ce iese, compari din memorie…”

Nu prea cred că-i omenesc, cum faci, îți bagi zece cafele în memorie ca pe un HDD, schimbi cuțitele, faci cafelele din nou și le compari cum, iar în memorie?

Ca un contra-exemplu, dacă ai variabila e mai simplu, faci o cafea la 500 de ture, imediat alta la 1200 (evident în aceleași condiții cu aceeași cafea), chemi trei prieteni și discutați pe marginea subiectului. Poți repeta comparația de nenumărate ori, cu diferite cafele, diferiți prăjitori etc. Caz încheiat.

Dar la cuțite eu văd cazul mai dificil, ce faci, le tot schimbi până rupi filetele alea? Dacă n-ai două râșnițe pe mai mult timp, să testezi măcar vreo zece pungi concomitent cu cele două tipuri de cuțite, n-ai cum să știi ce-ți place mai mult.

Reply
(04-09-2024, 11:08)Kontrast Wrote: ”Vezi daca iti place ce iese, compari din memorie…”

Nu prea cred că-i omenesc, cum faci, îți bagi zece cafele în memorie ca pe un HDD, schimbi cuțitele, faci cafelele din nou și le compari cum, iar în memorie?

Ca un contra-exemplu, dacă ai variabila e mai simplu, faci o cafea la 500 de ture, imediat alta la 1200 (evident în aceleași condiții cu aceeași cafea), chemi trei prieteni și discutați pe marginea subiectului. Poți repeta comparația de nenumărate ori, cu diferite cafele, diferiți prăjitori etc. Caz încheiat.

Dar la cuțite eu văd cazul mai dificil, ce faci, le tot schimbi până rupi filetele alea? Dacă n-ai două râșnițe pe mai mult timp, să testezi măcar vreo zece pungi concomitent cu cele două tipuri de cuțite, n-ai cum să știi ce-ți place mai mult.

Păi… dacă ai un df64 stock și pui ssp MP și nu simți diferența atunci sportul ăsta nu e pt tine. Diferența e radicală. Ca de la jakobs la (orice prajitorie de pe forum). Și dacă ai sesizat diferența atunci cu siguranță știi dacă sunt pt tine sau nu.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
De acord și nu prea, până la proba contrarie, adică ”blind” - testul, eu nu pot să mă încred în ”1. Ce zice lumea (colegi de forum, testeri online);” sau că ” Diferența e radicală.” Așa cum cuțitele în discuție au geometria diferită probabil și gustul are matematica sa.

De multe ori calea mai aproape de adevăr este și cea mai costisitoare: o să mai pun pe blat și geamăna cu SSP și-atunci mai discutăm. Ms de intervenții.

Reply
Ca sa ajungi sa schimbi cutitele, diferenta trebuie sa fie wow!
Daca nu simti, ori nu te ajuta la cafeaua ta ori nu ai nevoie.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Dupa ce am consumat jumatate dintr-o punga de cafea si am vazut ce pot scoate din ea prin cutitele stock, am facut schimbul si vad ce iese prin SSP-uri. Pe langa gustul obtinut, poate o sa vezi ca trebuie sa iti adaptezi si stilul extractiilor, sa schimbi din parametri. Dar daca din prima cafea observi nuante noi ce iti plac si te motiveaza sa experimentezi in continuare, inseamna ca s-ar putea sa iti fie pe plac.
Asa cum s-a mai zis si inainte, renunti la corp pt claritate, la shoturi de 9 bari, iar cafelele trebuie sa fie de calitate.
Pietro, Kinu Simplicity, DeLonghi, V60, Aeropress

Reply
(04-09-2024, 11:11)adiszep Wrote: [...] Diferența e radicală. Ca de la jakobs la (orice prajitorie de pe forum). [...]

Ma gandesc ca daca ar fi asa, n-ar mai exista rasnite stock demult.  Smile
Lelit Bianca v3 | DF64 v2
Expobar Brewtus IV | Honne Slim

Reply
Costurile nu sunt chiar de colo. Si fara o cafea buna nu merita.
Fiecare isi apreciaza nevoile.

Reply
Salutare.

Ai pus o întrebare, chiar dacă ai primit răspunsuri la subiect, observ că nu ai încredere în gusturile care ți le-ai format sau nu pari genul de consumator care să experimenteze, sau ești troll.
Foarte bine că ești reticent pe timpul și banii tăi, nu e nicio problemă aici :-) dar dacă nu ai deschidere.. vei ajunge mai nesatisfăcut și necredincios :-)
Depinde ce cauți să schimbi/îmbunătățești/să îți faci viața mai ușoară sau să cauți experiențe noi, care vin cu anumite costuri și ieșire din rutină...
Dacă ești din Oradea unde se află Barshaker (importator râșnițe DF) nu înțeleg de ce nu ai apelat la ei ca să te lămurești.
Contactează liniștit pe @MyR și vezi dacă te pot ajuta cu dilema ta.

Succes!
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
DLC e cel mai aproape de conice. Trece cel mai bine prin lapte. Espresso e cam 'aglomerat' sa zicem. SSP MP e mult mai clar, cu mai putin body. Si SSP HU este fix intre. Cand am trecut de la conice la DLC mi s-a parut ca pierderea de corp a fost prea mare comparativ cu castigul de claritate. Pe SSP se mai pierde inca putin corp fata de DLC dar castigul de claritate este mult mai mare. Daca bei mult milk based spre clasic e posibil chiar sa iti placa mai mult DLC decat SSP... dupa cum ziceam trece cel mai bine prin lapte.
Lelit Bianca V3 | DF64V V2 SSP HU

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)