(02-10-2018, 13:49)maki Wrote: nu stiu daca m'as incumeta sa beau asa boabe, ca espresso.
de ce intrebasem, voiam sa fac o cumparatura la CoffeeColective dar presupun ca ei sunt prea light pentru mine.
Poti oricand sa comanzi prajire espresso. Am avut de la ei mai multe pungi de prajire espresso si se extrage foarte usor, insa pentru gusturile mele care au nevoie de flori si fructe, prefer prajirile pt filtru.
Intr-un top facut la repezeala, cele mai crude boabe au fost de departe Gardelli, cu care nu poti sa scoti shoturi echilibrate pentru ca din cauza a cum abordeaza cafeaua are gust de coaja de grapefruit de care nu poti sa scapi. De la el nu as mai cumparata, poate pentru filtru, dar nu pt espresso.
In rest preferatii mei raman fara doar si poate Hayb/CoffeRepublic astia prajesc cel mai ciudat, insa au de departe cele mai complexe si aromate cafele. Nu am gasit la nici un alt prajitor notele din cafelele lor. Si inca nu am reusit sa aflu daca prajesc pe loring sau nu.
CoffeColective sunt foarte buni, au multe cafele, au aceasi cafea procesata natural sau spalata
asta gasesti mai rar.
Tim Wendelboe prajeste bine, evident (defapt prajesc cei doi prajitori ai lui) dar foloseste foarte multe Kenii care sunt foarte dulci, unele aduc a prajitura de chec cu ciocolata, umplut cu gem dulce acrisor de visine, cirese, afine. Mie nu imi plac cafelele lui pentru ca sunt prea usor de extras, sunt dominate de o dulceata exagerata in comparatie cu ceilalti producatori. Ce mai urasc la kenii in general, faptul ca sunt mai dense ca lichid, ca un vin invechit.
Square mile prajeste foarte medium, am avut de la ei cafele pt filtru sau pt espresso, cafelele lor prajite "pentru" filtru sunt cam ca si cafelele de la CoffeeColective pentru espresso. Daca ati consumat cafea prajita de Pressco atunci cam asa prajesc si cei de la Square Mille, doar ca au cafea mai buna.
Eu vreau sa iau cafea de la DaMatteo sa vad cum e, urmatoarea comanda va fi de la ei sau de la Hayb-polonezi.