Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Iote! @fmmirel a si desfacut punga!
Io mai am un pic din cea de la Sloane, nu m-a indur s-o las si sa ma apuc de asta! Poate maine reusesc!
Ii multumesc si eu lui @vladdooo pentru transferul cafelei de la Barcelona la Iasi!
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
... Buna dimineatza ... si tot Borbone Blue ... Cool ...

[Image: 57vB4XO.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
În deplasare ...
[Image: fJO93Ch.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Gelana Abaya naturala by Yume , îmi reamintește f tare de acea Burtukkana celebra de acu un an.
Primele 2 încercări au fost 16,5gr in - 30gr.out, 35-36 secunde, la 94 grade și apoi 91 grade.
Ambele senzaționale, cea la 91 pur și simplu de vis !
Corp greu, vâscos, gust intens de căpșuni și niște parfumuri florare (pe care nu le pot identifica) atât de puternice că-ți desfunda nasul :)
[Image: 4LtCiO6.jpg][Image: pUZ1jTm.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
(22-08-2018, 20:08)Damian The Man Wrote: Gelana Abaya naturala by Yume

Chiar mă miram că nu prea e pomenită pe aici, la mine e pe repeat de când a apărut :)
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Eu cu Gelana Abaya la temperaturi de peste 91 de grade am scos numai bitter / supraextractie.

@flipu2k, tu ce "reteta" folosesti?
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
@Mesmer eu nu am avut bitter nici la 93 (desi prefer 91). 18 gr in, 1:2 in 32-34s.
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Pt cine cosnuma frecvent, de peste 20 de ani, si blenduri napoletane nu exsista notiunea de bitter :))
Dar DA, m-am convins ca Gelana are sweet spot-ul in jurul la 90 fara discutie!
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Oricum gradele de pe aparatul meu pot sa nu fie aceleasi ca pe altele (fie si tot brewtus), pana nu sunt verificate cu SCACE. Important e sa fie papilele multumite  :D

Reply
Si mie mi-a placut dar nu mi se pare diferita fata de Burtukaana ...
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Levo, ti'ai facut stocul de Borbone blue? Daca ramai fara, am 3 pungi de cate 1 kg fiecare. Ma pot desparti de una dintre ele daca ramai fara. E pacat sa le tin eu cateva luni in dulap pana ajung la ele, abia ce am desfacut una.
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1

Reply
@rauliulian

F. dragut din partea ta si multumesc frumos , insa tocmai am inceput si eu o punga de 1kg ... si pe stoc mai am una tot de 1kg neinceputa si inca una de Lollocaffe 1kg . Nici eu nu mai iau prea multa pe stoc din acelasi motiv - sa nu se invecheasca tocmai la mine ... :D ... si asta pana ajung si eu pe acolo , cand ma voi reaproviziona cu ceva noutati ...Oricum multumesc frumos ca te-ai gandit la mine ... Smile Heart .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
E trist cum unii trebuie sa bea fortat asa multa cafea... :P

Reply
(23-08-2018, 14:14)renatoa Wrote: E trist cum unii trebuie sa bea fortat asa multa cafea... Tongue

E trist sa vezi fericirea cu ochii altora...

p.s.
si eu am acum in congelator 3 Kg de Cartapani Cinquestelle, noua formula!
si ieri am spart un borcan de sticla cu peste 1 Kg de Guatemala verde de la Hot Spot; cioburi si boabe, le-am aruncat pe toate... stiu, exista solutii tehnice, dar uneori iti priesc cele... emotionale :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
(21-08-2018, 15:28)maki Wrote: de la Leva #77

[Image: axHVMHS.jpg]

la ceasca

[Image: dFRxmjO.jpg]

Asta nu cumva e la Narcoffee Cluj @TheOffice? Seamana izbitor (mi-am baut azi dimineata cafeaua acolo)  :D
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
(23-08-2018, 17:20)LucianS Wrote:
(21-08-2018, 15:28)maki Wrote:   
Asta nu cumva e la Narcoffee Cluj @TheOffice? Seamana izbitor (mi-am baut azi dimineata cafeaua acolo)  :D 

exact asa :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Cu placere Levo. Atunci o mut si eu in congelator ca mister radudani . Era prea ieftin pachetul cu 3 pungi de 1 kg ca sa nu il iau  :D . 
Sa avem pofta! 
PS. Foarte buna si Cartapani. O sa incerc si eu noua varianta.
Moccamaster Cup One^^Ascaso i*Steel 1

Reply
maki te recunoaste lumea si prin alte locuri  Wink

Reply
(23-08-2018, 17:46)flipu2k Wrote: maki te recunoaste lumea si prin alte locuri  Wink

aha, era internetului :D
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Pai, daca tu erai si azi dimineata, multam de cafea, foarte buna!  :D
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
neah, trecusem doar prin vizita recent :)

Reply
[Image: 1P70gmK.jpg]
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
...

[Image: TLqwI0n.jpg]

Reply
[Image: mlMG01n.jpg][Image: 20JzQZZ.jpg][Image: wJRNoen.jpg][Image: q3djwx5.jpg][Image: x2qztax.jpg]

In deplasare Smile Destul de placut surprins de prajitoria Crop din Creta. Aveau o Etiopia Sidamo pe rasnita. Buna, dar putin prea acida pentru gustul meu (desi sunt adeptul cafelelor light)

Am admirat printre altele prajitorul si KVDW-ul din dotare Smile
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
... Buna dimineatza ...

[Image: OqHxQ0s.jpg]

Reply
Echipamentul de vacanta in actiune:
[Image: d6tczDP.jpg][Image: 3LJp089.jpg]

Reply
@fmmirel

... Frumos si linistit , cam asa apare locul din poza ... excelent de Kurban Bayram ... Smile ...

Reply
@Levo - recunosc ca am fost nevoit sa “dau cu google” sa aflu ce inseamna Kurban :))

PS: bestiala ceasca din poza pe care ai postat-o

Reply
[Image: xnmLwr8.jpg]

Reply
Nu am mai postat demult pentru că nu fac latte și o poza cu espresso nu spune neapărat totul. Chiar dacă poza nu este fenomenala, cafeaua este printre cele mai bune pe care le-am savurat vreodată. Ethiopia Burtukaana - Sloane Cafe. [Image: 7bd41f209189a9f36b1762f8e3426fe8.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply

Forum Jump:

Browsing: 5 Guest(s)