Espressoman infocat
Posts: 325
Joined: Oct 2013
Bucuresti
multumesc!
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
Espressoman traditionalist
Posts: 3.834
Joined: Oct 2016
ro
... Nu stiu cum va fi la voi ... dupa Passalacqua , dar la noi este o mare problema , ... am prajit Geisha ... normal pana aici , dar acum stau cu ea la borcan , pentru ca Passalacqua s-a terminat si sotia doreste in continuare si dupa masa pranz tot o cafea napoletana . Am folosit si ultimele boabe de Izzo dintr-o cutie desfacuta deja ( care nu o prea incanta ) si acum astept un Kimbo sa ma scoata din impas , pana imi vine un pachet din Italia ... Am incercat si Sidamo / Ethiopia , Costa Rica / Tarrazu ... Geisha , nooo ... parca e un facut ... chiar nu stiu spre ce ne indreptam ...
... In concluzie - invatzatul cu binele parca e din reflex ... dezvatzatul in schimb , e tare anevoios ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
schimb Passalacqua pe Geisha, 1:1.
doar ca nu stiu cum facem schimbul inca))
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 243
Joined: Sep 2015
Bucuresti
Ca tot e in trend
)
Espressoman traditionalist
Posts: 3.834
Joined: Oct 2016
ro
... Pana ajung pe la herr
@Raducanu , ma mai chinui si eu cum pot ... si am ramas si fara " napoletana ' si Geisha e pe terminate ...
...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Posts: 325
Joined: Oct 2013
Bucuresti
Brasilia pe brasilia: a iesit zici ca e ciocolata calda, daca as putea sa reproduc hmmm
)
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
Espressoman infocat
Posts: 516
Joined: Oct 2016
Cluj
Nicaragua Maragogype Maison du cafe
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman infocat
Posts: 151
Joined: Jan 2016
Bucharest
@
damian - arata bine, cum e bobul de Maragogype ?
ECM Synchronika | Ceado E37s | Niche Zero | Comandante | Kalita
Espressoman infocat
Posts: 516
Joined: Oct 2016
Cluj
12-12-2017, 18:54
(This post was last modified: 12-12-2017, 21:55 by Damian The Man.)
Unul din cele mai mari vazute de mine vreodata. Un fel de fasole uriasa
)
Arta moderna abstractă
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman
Posts: 1.754
Joined: Apr 2013
Bucuresti
Mi-a iesit si mie un pui de lebada
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
Espressoman infocat
Posts: 325
Joined: Oct 2013
Bucuresti
Ura! Faina lebada
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
Good espresso addicted - shot M!
Posts: 2.445
Joined: Apr 2012
Targoviste
(12-12-2017, 22:01)nickso Wrote: Mi-a iesit si mie un pui de lebada
Pune-i PID, ca acu e apa cam rece pe intrare si o dam in balet apoi. Daca nu cursuri, macar un seminar organizezi si tu. Bv!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman
Posts: 1.754
Joined: Apr 2013
Bucuresti
He he...merci!
Dau un semn cand mai vin pe la tgv si primul curs e gratis
)
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman traditionalist
Posts: 3.834
Joined: Oct 2016
ro
13-12-2017, 11:59
(This post was last modified: 13-12-2017, 12:00 by Levo.)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Posts: 243
Joined: Sep 2015
Bucuresti
Espressoman traditionalist
Posts: 3.834
Joined: Oct 2016
ro
... Frumos le mai faci ... maestre
@Raducanu ...
...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Felicitari colegului
@nickso , incepe sa semene a professional ...
...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Posts: 516
Joined: Oct 2016
Cluj
Indonezia Sumatra. NEBUNIE !
Un gust care o să-l țin minte vreme buna a de acum încolo
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman infocat
Posts: 325
Joined: Oct 2013
Bucuresti
Acum ca e pe drum honne, kinu ma surprinde tot mI mult placut
)
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
Espressoman infocat
Posts: 243
Joined: Sep 2015
Bucuresti
Guatemala shb
17g in - 34out - 30"
napolact 1,5%
Espressoman infocat
Posts: 325
Joined: Oct 2013
Bucuresti
Oare de ce apar aceste pete la burtukaana?
17 in - 36 out temp: del 90.3 la 89 timp: 36 s, prajita pe 6.12 de la inceput a facut un pic de pete
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
De la minunatia aia de rasnita.
Espressoman infocat
Posts: 325
Joined: Oct 2013
Bucuresti
doar pe asta ... mai am 2 cafele , o brasilia si o kenia .. nici unu nu arata asa
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
14-12-2017, 20:59
(This post was last modified: 14-12-2017, 21:00 by maki.)
nu am super-rasnita, si e o Etiopie Yirgacheffe Gr2, prajita de ucraineni.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 855
Joined: Oct 2015
București
(14-12-2017, 17:11)mihai123 Wrote: Oare de ce apar aceste pete la burtukaana?
17 in - 36 out temp: del 90.3 la 89 timp: 36 s, prajita pe 6.12 de la inceput a facut un pic de pete
În general apar când curge foarte greu la început.
Poate ai măcinătura prea fină, dar s-a spart pucul la un moment dat și ai avut o curgere mai rapidă.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman infocat
Posts: 325
Joined: Oct 2013
Bucuresti
15-12-2017, 20:08
(This post was last modified: 15-12-2017, 20:10 by mihai123.)
Macinatura a fost mai fina, ochind o supraextractie a Burtukaanei.
si un flatwhite de seara
Am pregatit si niste recipiente in care sa am cateva doze cantarite pentru musafirii din perioada ce vine ?
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
Prajitor de cafea
Posts: 274
Joined: Nov 2013
Cluj-Napoca
15-12-2017, 20:29
(This post was last modified: 15-12-2017, 20:35 by razvan.yume.)
La rație de 1:2,1 și o durată de 36 sec. nu putem vorbi de supraextracție, ci mai degrabă de subextracție.
Am văzut că sunt încurcate frecvent aceste noțiuni. Îmi voi face timp în zilele următoare să le explic cât mai simplu și concret.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
Espressoman infocat
Posts: 325
Joined: Oct 2013
Bucuresti
era vorba de cealalta burtukaana, nu o criticam, momentan rasnesc la kinu si nu am mega pretentii de uniformizare... dar sunt bineeeee venite informatii, mai ales de la profesionisti
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
abia astept
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>