Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

(03-12-2017, 18:18)MyR Wrote:
(03-12-2017, 17:15)Levo Wrote:
(03-12-2017, 17:00)MyR Wrote:  

Imi antrenez papilele gustative... + cafelele incercate azi nu au fost dupa gustul meu, cel putin dupa cum imi imaginez perfectiunea 

Fa o aroganta, distreaza-te si extrage la 7 bar.
Cu siguranta vei avea surprise placate si, s-ar putea sa nu mai recunosti cafeaua!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
@RaduCarutasu

apropo, la tine presiunea se schimba din meniu undeva sau de la pompa de la nipel?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(04-12-2017, 13:35)maki Wrote: @RaduCarutasu

apropo, la tine presiunea se schimba din meniu undeva sau de la pompa de la nipel?
Nu se poate din meniu dar se face foarte rapid si simplu de la pompa.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
clar, asta am vrut sa stiu :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Brazilia Yellow Bourbon de la Foundation Coffee Roasters.
extraordinara (pentru mine).

[Image: sfeyT6e.jpg]

Reply
... dimineata si

[Image: cISSOqj.jpg]

... la pranz , adica acum 30 min ... :D  ... ( crema de castane ... poate contine si urme de cognac ... :D ... )

[Image: L61LM50.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[Image: UVLVLl7.jpg]nu e mare lucru dar toată ziuaa așteptat sa ajung la espressor sa trag un flatwhite. 
20in, 32 out. 32 secunde. și 150ml lapte.

Reply
[Image: mmcWzxg.jpg]Kenya Nyeri - citrice :) din plin
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
Etiopia Nano Challa by Guido. Prajita super light, predomina citricele (unele dulci, altele acre, nu e lime, e mai mult gref, mandarine, si ceva caramel/dulceag pe final), fara gusturi suspecte, fara bitter, fara gust de medicamente. Aciditate placuta, putin peste medie. Ciocolata/cacao deloc.

Dupa ce in ultimul timp am baut cafele naturale, nu imi mai plac cafelele spalate.

[Image: SPoLo3y.jpg]

Reply
... Buna dimineata , Ethiopia Duromina by Gardelli ... excelenta cafea sport , placut aciduta fructata piersica / caisa cu ceva alune de padure , echilibrata mediu / usor corpolenta , iar bitter ... cat ar ramane de la niste alune ... lejera Cool .

[Image: 7pxQIHI.jpg]

[Image: JLiVbHH.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Acu avem si copiutza, se vede!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(08-12-2017, 11:49)baloozzy Wrote: Acu avem si copiutza, se vede!

... Eu n-am copiat dupa nimeni , ... poate ei dupa mine ...  Cool  ... pentru ca eu aveam scris pe palma ... :D  ...

In alta ordine de idei , dupa testarea de la pranz , am ajuns in unanimitate la concluzia ca este "cam acidutza " , chiar daca este fructata ... merge mai bine cu lapte ... ( iar parerea mea este - nota 6 / 10 ).

Reply
[Image: nyouS7S.jpg]

Ma duc sa-mi mai fac una, fara zahar.

Reply
Iti deschide papilele gustative, foarte buna pentru degustat dupa :))

Reply
Donez o tiuga taiata, curatata si finisata de insusi vdub intr-o zi torida de vara :D
[Image: sYqAk6l.jpg]

Reply
Poate fi folosita pe post de ceasca de cafea?

Reply
Clar, e chiar recomandata pentru americano.

Reply
I want one, o sa o pictez manual pe exterior.

Reply
Killer shot or Flat Dead ? :59:
[Image: bYSAPRE.jpg]
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply
@Denis pai nu e nevoie sa o pictezi, deja arata ca fruntea lu' Gorbachev.

Reply
Nu o bea nimeni, suntem alergici la lapte.[Image: 123f1dba4fe4af5bf99a70a70052c824.jpg]

Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk

Reply
(10-12-2017, 10:37)Denis Wrote: Nu o bea nimeni, suntem alergici la lapte.

... Pe asta l-ai incercat ? ... Smile

[Image: lhMeXKo.jpg]

... un Izzo / Gold ... facut cu el , acum de dimineata ...

[Image: E3AbbkR.jpg]

Reply
[Image: wvFBh7C.jpg]

Reply
Dulce.

[Image: 30105baf7371e77f16ca8651b14cd84c.jpg]

Reply
Un back to back ca de duminica, Mina ( 18g:39ml:91.5grade) vs Kompresso ( 10g:28ml:boiling water). Doua extractii diferite insa ambele multumitoare. O cafea de la Sapid excelenta, foarte iertatoare si complexa, am avut extractii pe Mina care mi au adus aminte frapant de Helenna's Secret, cu aceleasi note fermentate.  
[Image: nYc3dFp.jpg]

[Image: nRUuLa2.jpg]

Pentru cei care folosesc Kompresso( vad ca din ce mai multi), am macinat cu Kinu, la gradatia 8 ( de la zero, deci fin) si apa am turnat pana un pic peste 60 ml. Extractia a fost excelenta, fara channeling, cafeaua strangandu se "regulamentar" intr un fir perfect centrat, ceea ce nu e usor de realizat mereu la Kompresso.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
[Image: 24332056_163601054248653_8557660867708059648_n.jpg]

ca tot e spirit de sarbatori

Reply
[Image: U6Ry5cS.jpg]Incredibil mi a iesit apriape ce ak cautat din prima extractie:
17 gr in 40 out temp : 91-90 32s
mi a adus aminte de mormora la gust, nu si la curgere/aspect
am impresia ca la fel ca mormora, indiferent de cum o extragi, isi pastreaza amprenta.

Reply
[Image: 3vkwdj5.jpg]Passalacqua Harem à la Levo, delicioasa.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Chiar o sa imi comand si eu cand se mai epuizeaza stocul de acasa, de unde e comandata?

Reply
(10-12-2017, 20:31)mihai123 Wrote: Chiar o sa imi comand si eu cand se mai epuizeaza stocul de acasa, de unde e comandata?

De la kfea.ro. E napoletana napoletana!  Smile
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply

Forum Jump:

Browsing: 8 Guest(s)