Hello There, Guest! Login Register


Cum arata cafeaua ta de azi?

Ce sa mai zici...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
El Salvador de la Yume,duza Tidaka 4 gauri,latiera Espro Toroid


Attached Files Thumbnail(s)
       
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,VST 18g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl,Espro Toroid 60 cl
 
Reply
destul de cool aceasta duza care creste valoarea expobar-ului Smile
[Image: 78f8df6c67b02a758bc419cdf7cf4f05.jpg]

tot yume si eu, peru
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
Mix cu: Papua+Malawi prajite acasa .
O combinatie delicioasa si pe espresso si pe cappuccino .
   

   
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
[Image: cf68fc743a761fdf5111b12837d97980.jpg]

O seara minunata tuturor !
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
AlexBB ..foarte misto prezentarea !!Imi place cesca de la Dirtan [Image: smile.gif] si capsunile dau "atingerea " aia de originalitate in fotografie .Personal imi place contrastul rosu -negru .  Na ..ca am comentat fotografia [Image: biggrin.gif] .
 
Reply
Arata apetisant si exceptional de bine, cu toate ca sunt alergic la capsuni. Sper ca in cativa ani sa ajung si eu la asemenea performante. La cat mai multe extractii reusite!
 
Reply
E buna cafeaua tipului? Sau numai frumoasa? Intotdeauna m-am intrebat ce fel de cafea are/vinde. [Image: smile.gif]
(evident intrebarea e valabila daca ai baut acolo) [Image: smile.gif]
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
Serban..de cine vorbesti ?

QM 67 DB ; Eureka Zenith 65 E
 
Reply
Tito: poate mi-a scapat mie ceva, dar ma gandeam ca AlexBB a baut la cafeneaua unde prepara Dritan si eram curios.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
Aaa...am inteles ! Lipseste un b de la "una " si m-a derutat .

QM 67 DB ; Eureka Zenith 65 E

Serban te rog mai împărtăseste si cu noi incepatorii din experienta ta de prăjit cu Gene. . E consacrat ca pe forumul asta tu si cu RaduCarutasu suneti "taticii" prajelilor cu masini "omologate" . Am specificat omologate sa nu ofensez "moderii "

QM 67 DB ; Eureka Zenith 65 E
 
Reply
Salut serban,

Nu am baut cafea la dritan, am vb cu el pe facebook si mi-a adus un prieten din germania 2 cesti de la el.

Banuiesc ca este buna, avand in vedere ca are si prajitorie proprie omu Smile
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
eu personal cred ca are in compozitie si robusta si gradul de prajire e unul destul de mare, gen spre full city. spun asta deoarece contrastul e unul foarte mare. crema cafelei e foarte inchisa la culoare. la mine la cappuccino nu imi iese nici pe departe la fel... culoarea da spre maro deschis, ca la majoritatea pozelor de pe aici
SanRemo OPERA, Mahlkonig K30 Vario...
 
Reply
Dobro

Cafeaua din poza este un blend
de la origo care sigur nu are robusta in el Smile

Am marit putin contrastul pozei cu instagram poate de aceea pare mai inchisa.
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
(18-04-2016, 15:39)dobro_c Wrote: eu personal cred ca are in compozitie si robusta si gradul de prajire e unul destul de mare, gen spre full city. spun asta deoarece contrastul e unul foarte mare. crema cafelei e foarte inchisa la culoare. la mine la cappuccino nu imi iese nici pe departe la fel... culoarea da spre maro deschis, ca la majoritatea pozelor de pe aici

Interesant ce spui. La ultimele tipuri de cafea cumpărate, prajite french, am observat ca sunt închise la culoare (shotul) si cappu iese cu un contrast ridicat. Cum stiu daca vânzătorul a amestecat cu robusta sau e normala pana la urma culoarea datorita prajirii ? La gust sunt bune.[Image: 781f234c5dc2b778c91e483224b5959c.jpg]

N-am simtit nici in piept nimic, având in vedere ca robusta are de vreo 3 ori mai mare continutul de cafeina fata de arabica.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
 
Reply
Cum stii? Sortezi manual boabele si asa vezi daca ai sau nu robusta. Boabele de robusta sunt mai rotunde si au acea linie centrala dreapta. Daca Origo ar avea robusta in blend, ar scrie asta pe ambalaj.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
 
 
Reply
(18-04-2016, 17:28)Gozmin Wrote: Interesant ce spui. La ultimele tipuri de cafea cumpărate, prajite french, am observat ca sunt închise la culoare (shotul) si cappu iese cu un contrast ridicat. Cum stiu daca vânzătorul a amestecat cu robusta sau e normala pana la urma culoarea datorita prajirii ? La gust sunt bune.

N-am simtit nici in piept nimic, având in vedere ca robusta are de vreo 3 ori mai mare continutul de cafeina fata de arabica.
Salut Gozmin. Am baut si eu cafele prajite french de la Semiramis (Guatemala si Etiopia). Si crema era sensibil mai inchisa la culoare. Dar si boabele sunt prajite clar mai tare decat ce cumperi in general. Mi se pare absolut normala corelatia dintre culoarea cremei si intensitatea prajirii. Boabele erau f uniforme ca aspect si sunt sigur ca nu a fost amestecata cu nimic altceva. A fost chiar foarte buna, ceva diferit [Image: smile.gif]
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
cred ca nu m-am exprimat eu suficient de bine. m-am referit la cafelele ce le face Dritan, nicidecum la cafelele prajitorilor autohtoni. si sunt sigur ca daca ar fi prezenta robusta ar preciza... oricum robusta si intr-o cantitate mica strica gustul si daca ai putin gustul educat sigur o sa simti prezenta ei.

deci inca o data, in cafelele ce le face Dritan eu cred ca e si robusta in ele si ca gradul de prajire e unul destul de ridicat
SanRemo OPERA, Mahlkonig K30 Vario...
 
Reply
Cu placere [Image: undecided.gif]

Aaaaaa..am inteles !!! [Image: tongue.gif] . E de la paharul ala de apa de langa capuccino [Image: biggrin.gif] [Image: 24.gif] [Image: 24.gif]
 
Reply
https://instagram.com/p/BB5BARkLg91/

Asta am gasit pe insta
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
Cafea în cafea.
[Image: NqM2jDZ.jpg]
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
Wow cum arata, extravagant  Smile
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
(18-04-2016, 20:37)AlexBB Wrote: https://instagram.com/p/BB5BARkLg91/

Asta am gasit pe insta

Boabele alea sigur nu-s robusta, si arata binisor de tot. Smile
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
[Image: 60345e6e4ee5fdcf64f11b2cf81d30a9.jpg]

Poate ma baneaza Liviu pentru spam Smile)
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
(20-04-2016, 09:09)AlexBB Wrote: Poate ma baneaza Liviu pentru spam [Image: smile.gif])


De ce, ai pus Spam in cafea? [Image: tongue.gif]
 
Reply
Sarkis Amore e cel cu lapte, El Salvador, Apaneca Ilamatepec de la Yume, boabele și shotul.

[Image: 0b2949e76919145603a7ba5e58239fdd.jpg]

[Image: 433b42d5987672061d61896de08344fe.jpg]

[Image: 3f1b63f1c62c056e3818388b1abacf65.jpg]

Zoli, atât shotul, cât și ceașca / poza cu totul arată foarte bine.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
(20-04-2016, 13:09)coffeesnob Wrote:
(20-04-2016, 09:09)AlexBB Wrote: Poate ma baneaza Liviu pentru spam [Image: smile.gif])


De ce, ai pus Spam in cafea? [Image: tongue.gif]


"Most notable was a Monty Python sketch portraying Spam as tasting horrible, ubiquitous and inescapable, characteristics which led to its name being borrowed for unsolicited electronic messages, especially spam email."

Pe de alta parte, nu stii niciodata ce se ascunde sub ambalaj, poate la fundul cestii avem si o bucata de spam Big Grin
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale
 
Reply
Columbia !
Am facut o extractie dubla pentru un shot :
   

Si un cappuccino :
   
93 gc, 19 g cafea macinata , 20g x 2 extractie in 32 de sec, cu prima picatura dupa 10 sec .
Nu sunt un fan Columbia si o folosesc, de obicei, prajita full city, ca baza in combinatii .
Prajita city+ si degazata doar vreo 30 de ore, cafeaua a fost o surpriza foarte placuta .
Shotul cu gust delicat, aciditate blânda, fructata combinata cu o ciocolata dulce, a fost motivul care m-a facut sa postez .
Cappucino, in ceasca de 150 ml, a iesit destul de concentrat, cafeaua a dominat clar crema iar gustul a fost unul excelent, de ciocolata fina, belgiana !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
Sarkis Amore - 18g @32s.

Am montat azi-dimineață, pe grup, benzile cu termometru. Procedând cum procedez de obicei, am văzut că plec cu grupul la 95 - 100 de grade.

L-am răcit și am pornit de la 90, fiind între 90 și 95 în timpul extracției. Voi detalia pe threadul de La Pavoni.

Pentru frotare am folosit lapte care chiar a provenit de la o vacă Smile S-a comportat total diferit față de cum mă așteptam, dar în bine.

Inițial am crezut că nu am reușit să obțin deloc spumă. După stretching nu a crescut deloc în volum. Laptele pe care îl foloseam înainte creștea și în ultima parte a frotării.

Spuma de lapte era foarte "moale". Părea aproape lichidă. Aspectul pe cappuccino a fost foarte fin, aproape că nu-i distingeam bulele.

[Image: 652dbe84c06f0fbe654d47f576775b25.jpg]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
Ethiopia Sidamo Guji Berta procesata natural, prajita pe 16/04, dusa pana la 214C sa dea bine si in cappuccino. Gust fructat, dulce, as putea jura ca a fost un pic de gem de mure in ceasca [Image: smile.gif].

17.5 grame in > 38 grame out, ~29 secunde

[Image: EyXriqe.jpg]

[Image: h2TQZAh.jpg]

[Image: CcXPCti.jpg]



Si aici e si extractia ..
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 6 Guest(s)