Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

E puțin editată pe telefon. Adică i-am dat crop și +1 la saturație.

Aceeași cafea cu altă râșniță nu a ieșit tigrată. Acum a curs ca mierea, iar aromele au fost mai bine evidențiate.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
[Image: 24269531231]
COLUMBIA ORIGIN SELECT DECAF
note de caramel și lemongrass
corp delicat și suculent
Buchetul este surprinzător și gustos, cu note de caramel și lemongrass.

Intr-un latte la micul dejun !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
Niet poza!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Dar le scrie bine... :P
Acum 3 luni bea ness si acum uite ce mai descopera la finetzuri in zeama aia neagra...

Reply
Ca după punGuță. :P
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Kopi de la nea Florescu, prajit de 3 zile (am dubii serioase, crema, desi in cantitate multumitoare s-a, disipat repede). 17 grame, 48 ml, 27 secunde, 93 grade. Supra extras din pacate.[Image: 12dfacdbd1a8a79bdde21335d9bab6e4.jpg]

Reply
(14-01-2016, 00:11)bogdan_m Wrote: Kopi de la nea Florescu, prajit de 3 zile (am dubii serioase, crema, desi in cantitate multumitoare s-a, disipat repede).

In general cafeaua prajita f. proaspat face un munte de crema care se disipa repede. Motivul e ca nu e degazata cafeaua suficient si elimina mult CO2 cand e extrasa.

Reply
(14-01-2016, 00:11)bogdan_m Wrote: Kopi de la nea Florescu, prajit de 3 zile (am dubii serioase, crema, desi in cantitate multumitoare s-a, disipat repede). 17 grame, 48 ml, 27 secunde, 93 grade. Supra extras din pacate.[Image: 12dfacdbd1a8a79bdde21335d9bab6e4.jpg]

Eu din ce am observat în puținul timp de când am espressor este că o variație mică de dozaj / dimensiune a măcinăturii poate face diferența dintre o cafea lichidă și cu cremă care ține puțin și una care curge vâscos ca un sirop la care crema ține mult. Ca gust mi se pare mai bun calitativ după ce se mai duce nițel din cremă.

Mi se pare că nu are mai deloc aciditate crema și că are un gust cumva aglomerat.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(14-01-2016, 00:46)coffeesnob Wrote:
(14-01-2016, 00:11)bogdan_m Wrote: Kopi de la nea Florescu, prajit de 3 zile (am dubii serioase, crema, desi in cantitate multumitoare s-a, disipat repede).

In general cafeaua prajita f. proaspat face un munte de crema care se disipa repede. Motivul e ca nu e degazata cafeaua suficient si elimina mult CO2 cand e extrasa.

Multumesc pentru informatie. Sa vedem cum se comporta in cateva zile.

Reply
14 grame de Sarkis Amore (prăjită ieri) @35 de secunde.

A curs foarte frumos, cu o consistență vâscoasă. Crema a ținut cel puțin 5 minute, cât am făcut 2-3 poze. La gust s-a simțit totuși că e supraextrasă (corp "greu" și un iz amar). Mai studiez.

V-ați săturat de mine? [emoji4]

[Image: ae583c4e9ecf947065a7f850581f3edd.jpg]

Reply
Crema arata bine, nuante frumoase, compacta, fara bule mari. Extras pe Europicola&Dienes? Chiar daca nu ai prins gustul perfect, clar exista potential frumos.

Reply
Panama Geisha :
Prajita city + ( pe 16 ian , ora 21 )
Sita    : single VBM 
Doza  : 12 g 
Lichid : 23g
Timp  : 28 sec 
Temp : 92 gc 
Prima picatura : 10 sec 
Azi m-a amețit gustul , am baut 2 shoturi unul dupa altul . 
Este pe terminate , dar astazi , la 7-8 zile de la prajire gustul este maxim .
Este clar ca degazarea suficienta este foarte importanta pentru gust .
[attachment=3289]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(16-01-2016, 10:42)RaduCarutasu Wrote: Panama Geisha :
Prajita city + ( pe 16 ian , ora 21 )

Este pe terminate , dar astazi , la 7-8 zile de la prajire gustul este maxim .

Dar azi este 16 ian Huh

Reply
(16-01-2016, 13:11)bogy Wrote: Dar azi este 16 ian  Huh

Asa este , ai dreptate Shy  
Rectific 
-prajita 6 ian 2016 ora 21 
- 9-10 zile de la prajire/degazare . 
Oricum gustul a fost excelent si nu l-am putut reproduce , mai tarziu , in 3 incercari succesive pe un expresor cu profilare !
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
VIBIEMME e cel mai tare  :57:
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
Profilarea de presiune face ca extractia sa semene tot mai mult cu prajitul. Se pare ca va prinde multe perechi de urechiuse in perioadele imediat urmatoare.  Angel

Reply
Offf... iar dogma asta ca prajitul e stiinta de NASA... :)
Cu Gene poate da :P

Reply
Nici cu Gene. Daca prajitul ar fi doar 3 profile (parca) gen Dieckmann, ar praji si curcile. Dar Maillard ala nu sta la discutii cu oricine.

Reply

Pucul a fost crăpat, deci probabil de aia a ieșit așa de închisă la culoare crema. Shotul anterior fusese un pic subextras, dar am fost suficient de inteligent încât să schimb și măcinătura, și dozajul.

Curgerea se întrerupe un pic la mijloc pentru că am schimbat poziția mâinii pe manetă.

Reply
Culoarea cremei este influentata si de temperatura apei. Apare un proces de caramelizare mai mult sau mai putin pronunțat. Ai schimbat temperatura fata de extractia anterioara?

Reply
Neavând termometru, e mai mult la ghici. Aș spune că a fost mai mare temperatura pentru că am lăsat destul de mult timp între shoturi (cât am setat camera) și nu am făcut flush.

La mine dacă-l las neatins, temperatura grupului crește. La flush coboară la loc temperatura.

Mulțumesc de hint.

Reply
Pentru colegu' Stefan: asa a aratat cafeaua sambata. :)
[attachment=3290]
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Yummy!
[Image: f22d39d104d66c0ead61438ee44131fe.jpg][Image: 7afb0b9b49fa1343b3457a0ce4b7e34a.jpg]
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Am repetat o sarja de Panama Geisha .
Prajire city pe 16. 02 , doar doua zile de degazare .
Arome excelente dar astept mai mult in urmatoarele zile .
Nu a excelat in crema si corp dar gustul a fost foarte bun , in pofida unei degazării inca insuficiente .
La cappucinno cafeaua  nu este stralucita , prea slaba si fara ciocolata cu care ma obișnuisem de la prajirile city+/fullcity .
Prajita city , max citi+( pana la ultimile pocnete de FC ) , Panama Gheisha este o minunăție in ceasca de espresso .
Extractia : 
- Sita single VBM ( iese mai bine ca la IMS si VST ) .
- doza 12 g
- lichid extras 24 g 
- timp 30 sec ( primii stropi dupa 8 sec ) 
- temp 92 gc. 
[attachment=3291]

[attachment=3292]

Reply
Etiopia Sidamo Shakisso 

Reply
Sarkis Amore - 14g @29 secunde.

Nu mai crapă pucul, ceea ce e bine. Dar cu laptele încă nu sunt foarte prieten, ceea ce nu e așa de bine :)

[Image: a4c793bd9e9a366df5c67e78bd0430fd.jpg]

Reply
Radu, cum arata sita single VBM pentru 12g?
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
(19-01-2016, 15:14)Mariano Wrote: Radu, cum arata sita single VBM pentru 12g?

Asa arata sita originala VBM in care pun 12 g de macinatura  :
[attachment=3302]

[attachment=3303]
Sitele originale sunt foarte bine finisate .

Reply
[Image: a6f0fd16c4c558c3b599364ffc75c5dc.jpg]
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Esti din partidul meu Stefane, campioni in latte art :))
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply

Forum Jump:

Browsing: 25 Guest(s)