Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Pentru cine are profilare mai bine sa macine mai fin si compenseaza din preinfuzie pana la primii picuri, apoi 9bar. Inclusiv cei cu PL92 pot incerca sa plece cu 2bar in preinfuzie, pe macinatura mai fina, ca sa fie siguri. Altfel, cred ca o buna alegere ar fi sa treceti prin aceste prajitorii internationale diverse intr-o metoda de filtrare, mult mai permisiva data de espresso, putand sa faceti si share in casa cu ocazia asta. Nu si cand sunt musafiri :)))
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(06-11-2025, 12:13)RazvaNNN Wrote: poate o iesi gustul altfel.. dar in poza ta e o problema(vizuala) de distribuire, nu a sitei

După ce am discutat cu niște formatori de opinie din domeniu, s-ar putea să fie "de vină" diametrul pucului și tipul de prăjire, respectiv cantitatea de CO2 din cafea. Unde o fi adevărul? Sigur nu în răspunsuri "certe" și tăioase, mai ales când discuția e abia la început...

(poate ar fi util un topic/thread separat - și aici pasez mingea admin-ului - despre cum ne-ar plăcea să arate discuțiile/răspunsurile/exprimările astfel încât să păstrăm noii veniți nu să-i descumpănim și să aleagă o plasticărie de "25 bari")
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
O cafea excelentă, prăjită usor, cu note intense de fructe și o dulceață naturală remarcabilă.
19.5gr/41ml/34sec. Preinfuzie 10 sec la 3 bar si restul in 7 bar. 
[Image: nR9B1r3.jpeg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Cafele infuzate, veniti de luati, dupa gust as zice cu zeama de struguri/aka mossto.

Prajirea e light, dar profilul de gust nu e de mine, anul asta e prima cafea anaerobica pe care o consum (naturala). Am primit-o cadou ca nu cumpar asa ceva, waste of money.

Dam banii pe toate mizeriile infuzate, tunate cu zemuri, care ar fi zero fara acesti potentiatori de arome. 

[Image: G3xPufj.jpeg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
[Image: PhLi0Z0.jpeg]
Lelit PL41TEM, F74 Navigator, Sage Bambino, Niche Zero

Reply
O Guatemala Geisha de vis, prima data cand simt aroma de iasomie in Guatemala. Si nu are adaosuri, e put si simplu Geisha adevarata. Cu profilare iese cel mai bine sau ceva preinfuzie daca aveti functia. Altfel as recomanda-o sa fie consumata mai aproape de data prajirii sau macinata mai fin pentru o extractie 1:2 de 30 sec. Pe profilare m-am dus pana la 40sec fara bitter. Totusi floralul se mai duce la preinfuzii foarte lungi.

[Image: EXLM0kh.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ethiopia Tagel Alemayehu spalata. Prajita pe 17 noiembrie deschis punga azi (ii mai trebuia 1 saptamana) dar nu imi placea ce aveam deschis si nu voiam naturale. Aciditate mare, lamaie, piersica alba, ceai si flori albe. Per total o cafea super clen, fresh dar delicata, sunt multi care cand gusta asta nu simt nimic.

Prajire light, 9.3 % pierdere greutate, o cafea cu umiditate mica verde, de aici si pierderea mica. Densitate pe la un 440g/ml.

13.5g in deep27 bloom+doua turnari la 92C/total 200ml apa. Nu sunt asa mare fan deep27, n are gustul de v60, e mai amestecat, neutru.

Rasnita k2+pob la 3 ture jumate cat o insemna aia? habar nu am. Brew time 2:51.

[Image: bx8SJi5.jpeg][Image: eeQBzSG.jpeg][Image: kvme2gp.jpeg]

Reply
O scurta calatorie in Timisoara weekendul trecut unde reinviu niste amintiri, in special cafeaua buna a celor de la Coffeerize. Am zis ca daca tot sunt aici sa le iau si o punga de Nicaragua de la ei. Pentru mine, combinata cu lapte este foarte buna. Cafeaua avea 4 sapt de la prajire, deci numa bine odata intors acasa sa o si bag spre „productie“

19gr IN / 40g OUT - 27sec.cu 064s si cu batranul SBE folosit in modul preinfuzie total (adica apasat butonul de dublu shot toata durata extractiei care ii limiteaza pompa la presiune maxima de la 12-15 bari la 5-7 bar). Desi are limitele lui, tot scoate cafea foarte buna (cu ceva lucru), chiar si pe prajiri light. 

[Image: hz9QM4L.jpeg]
SBE BES875 // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max // Kingrinder K6

Reply
Frumoasa ceașca. De unde ai cumparat-o ?
Pavoni & Kinu Classic

Reply
(11-12-2025, 18:57)GeorgianM Wrote: Frumoasa ceașca. De unde ai cumparat-o ?

Merci, e de la o alta cafenea din TM, destul de noua, se numeste Brick by Brick. Au doua marimi: una verde de 200 pt flat white si 300 pt latte. 

Sunt 70 lei bucata, aparent facute manual de cineva din Bucuresti 

[Image: 1k42HFU.jpeg]

Reply
Chiar simpatică ceașca. Păcat ca nu fac și pt espresso. Multumesc pentru poza .
Pavoni & Kinu Classic

Reply
@GeorgianM, eu nu mai beau espresso decat din cesti de flat white (de la Loveramics am). Nu imi explic de ce, dar asa mi s-a parut cel mai bun. Poate are legatura cu implicarea receptorilor de miros (pt ca ceasca e lata), posibil asta sa fie.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(11-12-2025, 21:46)cradun Wrote: @GeorgianM, eu nu mai beau espresso decat din cesti de flat white (de la Loveramics am). Nu imi explic de ce, dar asa mi s-a parut cel mai bun. Poate are legatura cu implicarea receptorilor de miros (pt ca ceasca e lata), posibil asta sa fie.

Ce model de la ei?
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
(11-12-2025, 23:11)alex_b Wrote: Ce model de la ei?

Asta. Si cand fac V60, tot asa ceva folosesc.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
[Image: dI1h9Pk.jpeg]

[Image: 92NI5pm.jpeg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Un blend experimental. Okay, nu chiar atat de experimental pe cat ma asteptam, probabil experimental pentru cei obisnuiti sa bea cafea care are gust inca de cafea Smile pentru ca altfel aduce putin cu cafelele cu x gingerbread x cake in nume. Pe rasnita mea posibil sa fi picat pe gustul intentionat de catre creator de pe la 1k rpm in sus.

[Image: 5iRcmUB.jpeg]

[Image: HkOTNgk.jpeg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Etiopia preparata cu Deep27+filtru ... Chemex.
[Image: 54982007907_0b7224d293_c.jpg]

Reply
O cafea in care prăjitura se afla langa ceașcă și nu în ea
[Image: REAIrjX.jpeg]
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
Cafea de seara. Testez niste cani primite cadou.

Ethiopia Tagel Alemayehu washed prajire 18 noiembrie - de mine.

Reteta 10g-160ml apa in 4 turnari egale la 92C. Rasnita Phoenix pob la 3 +5. Nu prea ma impact cu deep27. Cred ca nu merge bine cu kinu. Daca rasnesc grosier cum imi zic multi, scot o apa la 0.8 tds si vreo 13 % EY pe kinu. Daca-mi bag plata cu el iese mult, dar nu-mi place gustul.
[Image: aYOs0NR.jpeg][Image: tJITVAu.jpeg][Image: corj87o.jpeg]

Reply
Sunt cam identice cu cele Guido, foarte frumoase, dar ai grija la contactul exteriorului cu lichide murdare sau inchise la culoare. Parca nici astea nu au lac pe exterior.

Reply
Le vezi mai bine aici:

https://youtu.be/l8C-yYL7CZE?t=540

Si am si 2way cup, le vezi aici:

https://youtu.be/xbFpaEboy_g?list=PLzI16LSYAwDZGwh9F-5-s2c-vFGkt0o4l&t=525

Reply
[Image: Mm9AGw9.jpeg][Image: MSftghX.jpeg]de ceva vreme am descoperit prajitoria DAK. 16 grame in, 32 grame out intre 25-30 sec

[Image: B2P6sZm.jpeg]
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
In top 5 varietati de cafea pentru mine: Ethiopia Naturala de la Statia Alo.

Am avut primul contact cu Alo intr-o cafenea mica din Praga (mazelab), de unde am luat si o cutie cu boabe, dar nu prea m-am impacat cu ea. Nu imi iesea mai deloc cu ce am baut eu. 

dar dupa ceva research, am zis sa mai testez de la alti prajitori, si anume de la Tanat. Am reusit sa scot mai mult din Tanat decat din cea de la mazelab. Poate ma voi intoarce la mazelab, dar pretul celei de la Tanat ma face sa mai cumpar de la ei mai mult.

19.1 in 46 out 25sec.

[Image: 9Jvg3rl.jpeg][Image: LrZmayq.jpeg]

Reply
[Image: 1Z9wen1.jpeg]

[Image: DiaOWGR.jpeg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Ethiopia Tagel de ieri.  Asa trebuie sa aiba aspect cafeaua ca sa fie buna pt mine. Nu maro si nu neagra. 

30g pe kinu pob, bloom 45 sec +2 turnari egale din kettle la 92C filtre abaca red, v60-02. 

[Image: 0R3x8kH.jpeg][Image: vs2pIfr.jpeg]

Reply
Pentru ceaiuri vă rugăm apăsați tasta #
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Espresso forta  Cool

[Image: GkUhS1X.jpeg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
[Image: Zj9gpQq.jpeg]

Reply
[Image: 0ISvDBj.jpeg]
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso

Reply
[Image: x7VyR62.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 5 Guest(s)