Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

(22-06-2025, 16:40)adiszep Wrote:
(21-06-2025, 09:12)zig Wrote: Am terminat recent Papua Noua Guinee Kindeng de la Sloane si eram curios cum se prezinta aceeasi origine la Guido, asa ca de ieri am inceput sa experimentez cu ea.
Desi vorbim de aceeasi origine, profilul e complet diferit: la Guido, shotul are o aciditate vie si fructata, care iti lasa efectiv apa in gura – un profil expresiv, cu multe note fructate in prim plan.
Am ajustat macinatura, temperatura si raportul, si am reusit sa echilibrez extractia, introducand si o nota usoara de ciocolata, dar fara sa-i iau din personalitate – fructele raman in centrul atentiei.
La Sloane era invers: dominau notele ciocolatii si condimentate (cacao coapta, cuisoare), iar fructele ramaneau mai in fundal.
O experienta interesanta si un reminder ca prajitorul influenteaza enorm ce ajunge in ceasca.

O are si Yume :) sunt curios daca chiar sunt aceleași sau doar denumirea…

Tind sa zic ca da. Desi la Guido predomina notele fructate, dupa 13-14  zile de la prajire incep sa apara si tonuri ciocolatii-condimentate, asemanatoare cu cele simtite la Sloane. Cred ca are nevoie de cel putin 2 saptamani de odihna.
MaraX V2 Black | WPM ZP-1 + SSP HU | Kinu M47 Phoenix

Reply
[Image: TLlka0A.jpeg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Homemade Espresso Ice Cream!
[Image: vRofx7Xl.jpeg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
[Image: frM0DeB.jpeg]
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
El Salvador La Borbonera 48N 19g in, 38 out, 25s: cicolata cu lapte, urmat de un val de note de fructe uscate.
[Image: 8FVcuZG.jpeg][Image: FO7yqd9.jpeg]

Reply
[Image: 0oEFmNg.jpeg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Hello ;D 

https://imgur.com/a/EHDPUop

Reply
[Image: gMVlaXe.jpeg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
[Image: v5apUjH.jpeg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
[Image: qIDsh99.jpeg]

Reply
[Image: VJJDiAh.jpeg]

Reply
Mai poți @vladdoooBiggrin  consumați cafea nu glumă…
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
[Image: eHsQiNI.jpeg]

Reply
[Image: VN3tILJ.jpeg]

Reply
[Image: 5Wzhhv9.jpeg]

Reply
Inteleg, din gramajul pungilor, ca ai cam renuntat la espresso, Vlad?
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
A, da. Demult
3-4 ani asa

Reply
De la congelator ... doua cafele, de la care nu aveam mari asteptari, surprinzator de bune pentru dripper. Echilibrate, fara exagerari de arome induse, amareala practic inexistenta. Desi pe punga e scris clasicul omniroast romanesc, prajirea e medium semnificativ spre zona light. Mai bune decat destule cafele pe care le-am cumparat de la prajitorii nordice mediatizate intens pe internet. Asa de bune, incat nici nu le-am mai incercat pe espresso.  Tongue
[Image: 54647506295_f8da59a4c7_b.jpg]

Reply
[Image: nnk0zMV.jpeg][Image: EHbdvEE.jpeg]
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Azi am incercat un fel de cupping care implica si un pahar de martini. In locul acestuia am utilizat hario switch.

[Image: 54651409914_3c8460a2cf_b.jpg]

Bibliografie: Lance Hedrick - The Easiest Most Delicious Way to Brew Coffee

Reply
Cam asa arata. Si apa locala e foarte buna.
https://imgur.com/a/JfkUWP8
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(13-07-2025, 10:44)edri Wrote: Azi am incercat un fel de cupping care implica si un pahar de martini. In locul acestuia am utilizat hario switch.

[Image: 54651409914_3c8460a2cf_b.jpg]

Bibliografie: Lance Hedrick - The Easiest Most Delicious Way to Brew Coffee
Cum a ieșit?
Staresso Mirage Pro & De'Longhi ECP, Hario V60 & Aeropress, IBRIC, KINGrinder K6 & AVX CG301, NanoFoamer Lithium, Cocinare B6, Timemore Basic 3.0...Skywalker V1.

Reply
(14-07-2025, 12:19)alnick Wrote: Cum a ieșit?

Buna dar nu senzationala.

Reply
Pressco - Colombia - El Ocaso

...bestialã!

[Image: SO9mgWv.jpeg]

Reply
[Image: nrWbo4X.jpeg]

Reply
[Image: J2yuXOo.jpeg]
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
@vladdooo cum iti place ShoeBox?
Nu stiu daca stii dar BaniBeans a trecut pe Stronghold SX8 daca cauti ultralighturi prin EU.
Roaster

Reply
e foarte fain si light Shoebox - sunt cativa prajitori foarte buni in US (i-am pus pe toti cei incercati pe aici prin imagini)
stiu de Bani, am luat deja o tura, dar nu le-am desfacut - totusi nu arata ultralight si nici nu e (din ce mi-au spus cei care au mai luat cu mine), dar e destul de light si bun

Reply
[Image: nZFeSOI.jpeg]

Reply
O cafea care mi-a dat ceva batai de cap la inceput, cand incercam sa o extrag in stil traditional. Abia dupa ce am inceput sa o rasnesc mai grosier, sa scad timpul de extractie la maxim 22s si sa lungesc ratia spre 1:2,5–1:2,6, s-au echilibrat notele citrice si a iesit in evidenta dulceata.
Presiunea in timpul extractiei a fost mai scazuta, in jur de 4–6 bar.
O cafea atipica din Brazilia, cu corp mic, note citrice care iti lasa apa in gura si un finish dulce.
Brazilia Fazenda Guariroba Topazio - Dropshot
19g in, 48-50 out,  ~22s.
[Image: G5BdF4F.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 8 Guest(s)