Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

[Image: JAIz6Hi.jpeg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Regret ca nu am luat mai multe pungi, cafeaua vietnameza are corp mare- senzația de consistență, greutate e satisfăcătoare, nu este acida, nu este complicata, este direct memorabila. M-au invatat sa prepar cafea la phin daca vreti sa incercati vreodata, merita cu o cafea mai bine prajita. Ei folosesc 20g in 100 out si o extractie de 6 minute, am fost sceptic dar rezultatul a fost memorabil.

[Image: dbwE7Z2.jpeg]

[Image: OatNVkr.jpeg]
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
(18-05-2025, 10:58)tektbar Wrote: .... M-au invatat sa prepar cafea la phin ....
Ne inveti si pe noi? Care-i reteta? Lightbulb

Reply
Desigur, doar ca trebuie putin explicata anatomia phinu-lui:))
[Image: JlmexQx.jpeg]
de la stanga la dreapta avem asa: sita, tava, cilindru si presa.
Reteta: 20g de cafea prajita mediu-dark, cu 100g apa la 94 grade, asamblam phinul in ordinea spusa, dar fara presa ( o vom folosii mai tarziu). Se fac 2 turnari prima de (10g+30g) iar a2a de 60 g astfel:

1. Dam start conometrului si turnam 10g in tavita (exact ca la flori)
[Image: UPh6gQj.jpeg]

2. 30g turnam in cilindru si asteptam 3 minute.
[Image: MaNIZr1.jpeg]

3. Scoatem tava, luam presa si tampam cu o forta de 4-5kg, ps sa nu faceti asta pe cantar :))
[Image: 2LMnCuE.jpeg]

4. Turnam 60g apoi adaugam, continutul din tavita
[Image: JysW9i8.jpeg]
[Image: FGgvw6t.jpeg]

5. la final tavita are rol si de capac :)
[Image: pfjaMZO.jpeg]

Cam pe la minutul 6 e gata, se ridica capacul, apoi se serveste. Am macinat pe kinu pob auriu 2.6.0.
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
[Image: QzmhMdl.jpeg]

Lightest roaster in the UK, they say
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(18-05-2025, 18:10)tektbar Wrote: Desigur, doar ca trebuie putin explicata anatomia phinu-lui:))
Multumesc, retetele de pe net sunt putin diferite.

Reply
Frumos ! Vreau si eu ! ?
imi puteti traduce si mie cate click ar insemna 2.6.0 de pe Kinu pob pe un K6 cu 16 micro pe click ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
[Image: ncxrtx9.jpeg]

The Mysterious Mystery saga continues misteryously

episodul Copilul Florilor
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Gărzile sunt mai ușoare de când am luat picopresso :))
[Image: XkZsFdo.jpeg]

Reply
Avand o cafea care pe V60 sau drippere cu baza plata iesea amara oricum o preparam, am zis sa mai dau o sansa filtrului phin care sta depozitat nefolosit de cativa ani. Am folosit reteta recomandata aici in postarea #8764. Surpriza, cafeaua a iesit buna. AtTotusi tavita este cam la limita pentru cei 10ml+ce se mai scurge din cilindru (care la dimensiuni este asemanator cu cosul utilizat in cafelat robot).

[Image: 54554789227_3bc13bdc64_4k.jpg]

Reply
[Image: wYRJYs0.jpeg]

let’s see if the shoe(box) fits

Reply
[Image: RLQvcMi.jpeg]

Uite-le, uite-le, Panamalele  Smile

Reply
[Image: rfvbEnT.jpeg]

[Image: tohO35d.jpeg]

Reply
[Image: kvuqBZd.jpeg]

Hong Kong - UK - Germany - Romania
cam o luna si jumatate pe drumuri

Reply
[Image: uRexlqD.jpeg]

Reply
[Image: LadfpxC.jpeg][Image: 7CcfDWC.jpeg]

Fasole de la Bani  Smile

Reply
[Image: S0qus13.jpeg]

When you’re picky, you choose Picky

Reply
[Image: M9JouCD.jpeg][Image: e0X5k9N.jpeg]

Reply
Roboțeii
[Image: c5flu8A.jpeg]

Reply
Un ambalaj interesant, dar foarte nepractic, odata desfacuta doza, desfacuta ramane Biggrin Cafeaua e destul de bunicica, face banul At

[Image: 4JykqBi.jpeg]
[Image: napxlKq.jpeg]
[Image: XhW0qnk.jpeg]
[Image: XGUlpSK.jpeg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
The last of drippers
[Image: 54577174347_a5d544547a_3k.jpg]

Reply
(09-06-2025, 11:14)Talisker Wrote: Un ambalaj interesant, dar foarte nepractic, odata desfacuta doza, desfacuta ramane Biggrin Cafeaua e destul de bunicica, face banul At

Cristi de la Slower comanda si capace cand aducea cafea de la ei. 
REUSABLE LID(don't forget it) - People Possession
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
Pare o solutie pentru o problema fabricata artificial Biggrin
Eu am pus boabele intr-o punga mai veche si am rezolvat problema.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
[Image: nUGdHkX.jpeg]

Nero (not) burning coffee!

Reply
Este cafeaua de ieri seara. Fiind la un eveniment, chelnerul m-a intrebat daca vreau tzuica aromatizata. Apoi mi-a pus vreo 5 boabe de cafea in paharul cu tzuica Smile.  

[Image: 54590087736_0e1b87d70c_k.jpg]

Reply
[Image: a3Az5uJ.jpeg]
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
Am terminat recent Papua Noua Guinee Kindeng de la Sloane si eram curios cum se prezinta aceeasi origine la Guido, asa ca de ieri am inceput sa experimentez cu ea.
Desi vorbim de aceeasi origine, profilul e complet diferit: la Guido, shotul are o aciditate vie si fructata, care iti lasa efectiv apa in gura – un profil expresiv, cu multe note fructate in prim plan.
Am ajustat macinatura, temperatura si raportul, si am reusit sa echilibrez extractia, introducand si o nota usoara de ciocolata, dar fara sa-i iau din personalitate – fructele raman in centrul atentiei.
La Sloane era invers: dominau notele ciocolatii si condimentate (cacao coapta, cuisoare), iar fructele ramaneau mai in fundal.
O experienta interesanta si un reminder ca prajitorul influenteaza enorm ce ajunge in ceasca.

[Image: 93r2AmQ.jpeg][Image: s1FZAqT.jpeg]
MaraX V2 Black | WPM ZP-1 + SSP HU | Kinu M47 Phoenix

Reply
[Image: D0AMbDc.jpeg]

Reply
(21-06-2025, 09:12)zig Wrote: Am terminat recent Papua Noua Guinee Kindeng de la Sloane si eram curios cum se prezinta aceeasi origine la Guido, asa ca de ieri am inceput sa experimentez cu ea.
Desi vorbim de aceeasi origine, profilul e complet diferit: la Guido, shotul are o aciditate vie si fructata, care iti lasa efectiv apa in gura – un profil expresiv, cu multe note fructate in prim plan.
Am ajustat macinatura, temperatura si raportul, si am reusit sa echilibrez extractia, introducand si o nota usoara de ciocolata, dar fara sa-i iau din personalitate – fructele raman in centrul atentiei.
La Sloane era invers: dominau notele ciocolatii si condimentate (cacao coapta, cuisoare), iar fructele ramaneau mai in fundal.
O experienta interesanta si un reminder ca prajitorul influenteaza enorm ce ajunge in ceasca.

[Image: 93r2AmQ.jpeg][Image: s1FZAqT.jpeg]

O are si Yume :) sunt curios daca chiar sunt aceleași sau doar denumirea…
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
[Image: w9fhYnh.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)