(14-03-2019, 21:33)dev Wrote: Nu înțeleg lamentarea...
Nu era subînțeles că pentru tine cafea de specialitate egal zeamă de lămâie așa cum pentru mine cafea tradițională egal zeamă de fiere?
P-asta cu "veche și sub mediocră" nu am înțeles ce caută în aceași frază cu branduri tradițional de renume care au măestria și arta ca să facă un blend de espresso....
... Care lamentare ...?
Nu , nu este subinteles ca ... ptr. mine cafeaua de specialitate egal zeama de lamaie , ... mai intai , sa avem cafeaua de specialitate adevarata - cup of excellence ( ... Jamaica , Geisha , Kopi , Sf. Elena , Esmeralda , Kona ... etc ) apoi , zeama de lamaie vine din stilul de prajire ... si mai rar din cafea
, doar daca aceasta este prea veche sau ranceda ...
Din cauza confuziilor repetate , se pune un egal , intre unele blenduri de vending italiene ... ieftine , dar acceptabile si miscelele traditionale de renume mondial ... din acest motiv este greu de intzeles , cauza fiind lipsa experientzei personale si vorbitul din auzite ... ( fara resentimente , incerca daca ai posibilitatea ... pentru a nu trai narcisist , doar intr-o extrema a cafelei ... Bigotti , ptr.ca asa se poarta ... wax ) ... experimenteaza singur , ptr. concluzii reale ... nu presupuneri de trend.
... Inca o data repet , nu am nimic de demonstrat si nici nu ma intereseaza sa fac lobby ptr. ceva / cineva , insa nu accept sa ma pacalesc singur ... de dragul modei sau al celui de-al 3 - lea val ... ptr. ca e cool / trendy ... insa , pot fi de acord si respect gustul si preferintza celor ce iubesc o aciditate mai mare a cafelei , o prajire light , diferite moduri de preparare ... care e problema ? 
... ( eu vorbesc / scriu , doar in ceea ce ma priveste ... raportat la preferintza mea , atat )
L.E . - ... cel putin @
renatoa nu bea espresso , e de intzeles ... dar , probabil ca ati observat ca si Gardelli a retras de vreo doua luni din oferta sa , cestile de espresso ... tocmai pentru ca a realizat , ca nu -si aveau rostul acolo ... el neavand o miscela ... ci doar , specialitati si origini selectionate dar ,
nu ptr. espresso ... ( chestiune de bun simtz ! )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...