Welcome Back Log In Create Account

China vs Italy

Daca ceva am invatat in viata ca dracu nu-i niciodata asa negru, asteptam rapsunsul producatorilor europeni la ce vine din china si va aparea
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Sa facem jocurile, pe cat pariem ca nu va veni... in cati ani ?

Ce te face sa crezi ca pe ei ii intereseaza nisa asta? Se vede cel mai mic semn in aceasta directie ? O padela ?
Electronica si softul din primele drone care le faceam DE LA ZERO acum 16 este cel putin de nivel ce are wpm in el, iti pot dovedi, sunt postate online.
Ce au asteptat maretii producatori europeni pana acum ?
30 ani sa elibereze Faema patentul la E61, care i-a cantonat in aceeasi nisa timp de alti 35 ani ?!!!

Reply
(26-05-2026, 19:55)renatoa Wrote: Unde vezi tu calitate nu stiu... n-ai auzit ca materiale sunt meh ?
Nu iti ajunge sa vezi un ganster cum isi ia o panarama de Lambo de 200.000, cu ergonomie zero, la 20 minute face pauza ca il doare spatele... ca sa o duca la colantat roz cu material de 20 euro mp ?
Asta e "calitatea" in ochii unora ?

Ce diferenta fata de Lita zici ca "merita" 9000 vs 20000 ?... enumera si iti spun cat costa fiecare feature.

Lambo/ferarri sunt pt tinerei nu pentru mosnegi :))
Desi daca ajungi pe la Monte Carlo vezi multi moșleci de ii cauta moartea pe acasa cum se chinuie sa se urce/coboare din ele

Reply
(26-05-2026, 20:32)renatoa Wrote: Sa facem jocurile, pe cat pariem ca nu va veni... in cati ani ?

Ce te face sa crezi ca pe ei ii intereseaza nisa asta?

Am par alb in cap, ma bazez pe asta
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
O să albești și prin părțile alea pe unde se albește mai târziu Tongue
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Si eu sunt de aceeasi parere ca nu va exista nicio replica a europenilor la chinezarii.. pentru ca ei meeg pe o cale mai traditionala
si Pentru ca ele deja exista mai mult sau mai putin: ai grupul E61 cu profilare pe Lelit bianca si altele asemenea cu grupul asta, ai La strada de la LM si mai sunt

Nu stiu daca ai observat in general europenii nu se intrec cu chinezii..au propria abordare
oricum ar fi o greseala pentru ca nu poti sa ii intreci la jocul lor

Reply
(26-05-2026, 20:32)renatoa Wrote: Electronica si softul din primele drone care le faceam DE LA ZERO acum 16 este cel putin de nivel ce are wpm in el, iti pot dovedi, sunt postate online.

Eu daca îmi aduc aminte bine acum câțiva ani spuneai ceva undeva pe aici prin forum că dacă ar fi sa faci un espressor l-ai face cam in genul WPM Primus, cel puțin așa îmi aduc aminte că mi-a sunat mie.
Spuneai ceva că ai folosi termoblocurile pentru încălzire rapidă și un boiler mai mic pentru stabilitate.
Am tot căutat postarea aia dar nu o găsesc.

Reply
(26-05-2026, 14:29)alex_b Wrote: cand am avut flair asa faceam si eu scadeam puterea de presare, ma gandesc ca grupuri e61 cu maneta respectiva ma lasa sa ma comport la fel , un lelit bianca sau un profitec drive

[Image: GEeDTRg.png]

Daca faci referire la aceasta maneta ea face profilare de debit, nu de presiune.
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop

Reply
(26-05-2026, 20:21)RazvaNNN Wrote:
(26-05-2026, 19:41)distrugatorul Wrote: Nu este vorba de asta
eu il inteleg
e chiar urat tare :))))
dar la nivelul asta de pret este best buy

in aceeasi barca sunt si eu... sa aleg intre "mama la copii sau pofta inimii"

Adică ceva de genul
Când amanta e urâtă cu draci dar face treabă iar soția e doar de bibelou Biggrin

Reply
amanta fiind primus, sotia un marzocco
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Nah 
Soția e ce ai acum, nu ce ai vrea
Marzzocco e aia pe care o vezi pe stradă și crezi că face de toate

Reply
problema este ca eu stiu ca aia frumoasa nu le face pe toate si tot imi e greu sa trec peste
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2

Reply
Rămâi la soție și mai bagi un silicon, un Botox
https://coffee-sensor.com/product/coffee...roupheads/

Reply
sotia mea are deja botox... 
[Image: fyffxQw.jpeg]

Reply
Atunci pune-i silicoane
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-gear-pump

Reply
https://ec.europa.eu/commission/presscor...ip_26_1178

Reply
Sediul din taipei al 1ZPresso:

https://www.google.com/maps/place/1Zpres...11bw82sky_

Reply
Bravo lor, daca in garajele alea au facut rasnite asa de bune  Smile
As fi curios sa vad cum arata si sediul commandante, aia care au dat in judecata 1ZPresso pentru ca au folosit  manivela cu knob de lemn ca si ei. Tongue

Reply
sediul comandante:

https://www.google.com/maps/place/Von-Stauffenberg-Stra%C3%9Fe+25,+82008+Unterhaching,+Germany/@48.0655076,11.6211278,3a,75y,50.46h,76.65t/data=!3m7!1e1!3m5!1sg1NV1WLnY76r8K8k7Ps0CQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D13.35479250101477%26panoid%3Dg1NV1WLnY76r8K8k7Ps0CQ%26yaw%3D50.4567076782488!7i16384!8i8192!4m6!3m5!1s0x479dde1e61dbe6cb:0xcba49e83c065e516!8m2!3d48.0656989!4d11.6212023!16s%2Fg%2F11b8v6yvsp?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDUyNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Reply
Ce semnifica numele strazii lor...
https://en.wikipedia.org/wiki/Claus_von_Stauffenberg

Reply

Reply
Pentru fanii lozinci "built like a tank"...

https://cursdeguvernare.ro/sefa-partidul...rusia.html

Reply
Asta e remarca de romani carcotasi :))))

Cine a stat in Germania o perioada de cel putin6 luni sau chiar mai mult si cunoaste profilul nemtilor, aia se descurca si legati la ochi mai bine decat noi. Noi doar in cartile alea de istorie de Petre Ispirescu suntem buni si viteji

Tanti aia e un fel de Simion la nemti dar cu 10 clase peste Simion. Normal ca au negociat cu Rusia un pret bun dar asta nu ii face mai putin nemti

Reply
Daca ma uit ce scrie toata presa despre degringolada din industria lor auto si chimica, numai descurcareala nemteasca nu as numi asta... ci sinucidere.

Reply
Pai fii corect
Nu se lupta de la egal la egal cu chinezii si indienii si mama lor care mai sunt. Aia nu se supun niciunei reglementari de mediu. Pe cand nemtilor le baga pumnul in gura UE cu toate reglementarile ei restrictive. Toate se traduc in totul mai scump. Aici e o politica smechera a Chinei care mananca si de pe viu si de pe mort. La europeni le miros mortii

Dar ca si caacteristici definitorii de neam nemtii, polonezii, japonezii, coreenii sunt top

Noi suntem vai de c… nostru. Ne pricepem
doar sa spunem povesti in cartile de istorie

Si daca vorbim de istorie, dupa razboi Polonia si Germ erau praf… si uite unde au ajuns
Noi suntem tot cam pe acolo pe unde ne-am lasat :)))

Reply
Pai daca tot vrei sa fi corect, poate verifici povestile din istorie, si afli cati bani a primit Germania de Vest dupa razboi de la SUA pentru reconstructie si cat au platit romanii rusilor.
Poate vei verifica si cate datorii li s-au sters polonezilor. Romanii le-au platit cu sudoarea fruntii ca pe atunci se muncea pe camp si in minele de uraniu, nu ca acum pe YT.
Poate atunci vei avea o alta parere.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Stiu de planul Marshall dar trebuie sa tii cont ca banii aia erau nimica toata fata de ruina in care se afla Germania dupa razboi
Ca sa nu mai vorbesc de Polonia in ce situatie era. Daca mergi in Varsovia vei vedea infrastructura (bulevarde largi si zona rezidentiala) facuta la rigla pentru ca au profitat ca nu mai exista nimic

Si unde sunt astia acum?? Daca te duci intr-un satuc din Germania (vechta cu titlu de exemplu) e mai luxos decat in cartoerul lui ceausescu in primaverii din Bucuresti

spune-mi un singur lucru pe care il fac romanii bine in afara de magiun si eu iti dau n exemple de produse nemtesti calitative
e vorba de profilul nostru ca neam
Orice e facut de romani…e de cateva folosiri

Noi suntem buni la motivatii…nu am reusit pt ca…oooo da aici ne dam doctoratul

Vrei sa vezi potentialul unui popor? Uita-te la diferenta intre Coreea de sud si Coreea de nord

Reply
(01-07-2026, 21:45)alin1970 Wrote: Pai daca tot vrei sa fi corect, poate verifici povestile din istorie, si afli cati bani a primit Germania de Vest dupa razboi de la SUA pentru reconstructie si cat au platit romanii rusilor.
Poate vei verifica si cate datorii li s-au sters polonezilor. Romanii le-au platit cu sudoarea fruntii ca pe atunci se muncea pe camp si in minele de uraniu, nu ca acum pe YT.
Poate atunci vei avea o alta parere.

Si noua cati bani ne-a dat UJE si ne-ar ai fi dat, dar nu am fost in stare sa ii luam ? Si, ce am facut ? 

Hai ca suntem prea off topic.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
(03-07-2026, 14:35)Lyvyoo Wrote: Gata, am intrat si eu in club cu update-ul de firmware si am cerut si de la Tastecrafters sa intrebe la fabrica daca il poate instala oficial toata lumea.

Prima impresie este ca "adreseaza" cum se zice in romgleza exact ce ma durea pe mine, adica stabilirea unui debit maxim la o presiune data. Intr-o configuratie pe modul Semi-auto, cu target 1-6-4-2 bar, la 6bar espressorul accelera destul de mult debitul, pana la 4ml/s, cand nu avem nevoie de mai mult de 2ml/s prin puc. Abia astept sa ma intorc de luni si sa incep testele. Felicitari si lui @CometBB pentru implicare in dezvoltarea software. Asteptam mai multe impresii de la utilizatori ca sa nu para ca monopolizam discutiile, probabil fiind ceva useri care ne citesc devreme ce la importator nu a mai ramas decat un exemplar (din spusele lor). Poate nu vin urmatoarele tocmai la toamna. 
Traim clipe incredibile in domeniul masinilor espresso, o democratizare a tehnologiei pe care nu o vedeam posibila cand salivam la Decent Espresso. Mai trebuie ca single boilerele sa aiba dimmere pe pompa by default, gen Lelit Pagaia si terenul de joaca pentru home barista devine "nelimitat'.

Liviu, democratizarea asta in home roasting are deja peste 10 ani la activ... practic nu mai prajeste nimeni cu solutii closed.
Ar trebui sa fiti furiosi pe fabricantii de espresoare ca v-au tratat atat timp ca pe ... dar vad ca e greu cu simdromul Stockolm, daca pagaia e privita ca trimisa din cer... si un dar pentru rabdarea de care a dat dovada o piata captiva.

Reply
(03-07-2026, 15:32)renatoa Wrote: Liviu, democratizarea asta in home roasting are deja peste 10 ani la activ... practic nu mai prajeste nimeni cu solutii closed.
Ar trebui sa fiti furiosi pe fabricantii de espresoare ca v-au tratat atat timp ca pe ... dar vad ca e greu cu simdromul Stockolm, daca pagaia e privita ca trimisa din cer... si un dar pentru rabdarea de care a dat dovada o piata captiva.

Ai uitat să spui și despre acea inovație (robinetul ăla de pe E61 aka needle valve) de acu câțiva ani.... tot așa magică.....

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)