Espressoman infocat
Constanța
09-06-2026, 12:12
(Edited 09-06-2026, 12:13 by cyrusct82.)
Cine dorește firmware-ul 1.2 să spună și îi voi trimite link de pe site WPM
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman infocat
Constanța
10-06-2026, 08:18
(Edited 10-06-2026, 08:35 by cyrusct82.)
A apărut oficial și pentru UE firmware-ul
https://www.wpmcoffee.com/pages/firmware-download
Și avem un nou update pe HK și 3C
Trebuie să-l căutați manual din setările espressorului daca sunteți pe firmware 1..1.51
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare!
Ne bucura foarte mult interesul vostru pentru espressorul WPM Primus si stim ca asteptati cu nerabdare noul update care introduce functia de profilare a debitului.
Am discutat cu producatorul, iar versiunea de update identificata de voi nu este destinata utilizatorilor din Europa. Recomandarea producatorului este sa nu instalati aceasta versiune si sa mai asteptati aproximativ o saptamana pana la lansarea oficiala a versiunii dedicate pietei europene.
In prezent, actualizarea se afla in etapa finala de dezvoltare si testare, iar echipa lucreaza la identificarea si remedierea ultimelor probleme pentru a asigura o experienta cat mai stabila si fiabila.
Va multumim pentru rabdare si va vom anunta imediat ce versiunea europeana va fi disponibila.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Un live cu M-Flow, in desfasurare la momentul postarii:
Acest 'tuber are prostul obicei de a trece pe bani live-urile a doua zi dupa ce au fost realizate, asa ca incercati sa il vedeti azi.
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
Ce apa / filtru folositi pentru WPM Primus?
Sunt din Cluj-Napoca. E ok daca folosesc direct apa de la robinet?
WPM PRIMUS | WPM DOMUS
Craiova
(18-06-2026, 17:18)CometBB Wrote: Ce apa / filtru folositi pentru WPM Primus?
Chiar acum sunt discutii pro si contra in topicul de ape... arunca o privire pe cele de ieri incoace.
Short story: totul incepe cu procurarea buletinului de analiza apa de unde locuiesti.
E online si e gratuit. Iesi cu el in topicul acela si discutam acolo, aici e pa langa topic.
Espressoman Administrator
Bucuresti
(18-06-2026, 17:18)CometBB Wrote: Ce apa / filtru folositi pentru WPM Primus?
Ti-ar trebui cea mai simpla filtrare de clor si sedimente, in rest apa din Cluj e raportata ca foarte ok, chiar prea putin dură ar zice unii.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Ardeal
19-06-2026, 18:04
(Edited 19-06-2026, 18:07 by alex_b.)
![[Image: CPGzDdv.jpeg]](https://i.imgur.com/CPGzDdv.jpeg)
Asta in Cluj direct de la retea, printrun filtru 3m legat la chiuveta si apoi a treia prin filtru 3m si filtru BWT legat la espresor in bazin.
Testul folosit e de la BWT
Si este cel Carbonate hardness
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Constanța
Noutăți despre custom firmware
Quote:haha no escape xD pretty busy atm, but i’ve been messing with the UI a bit. Also added a nice variable font (Kario from showmefonts). and yeah, bbw actually works pretty well (but depends on how the flow changes during the brew) https://m.youtube.com/shorts/kuGL3SoEws4
Craiova
Aici este buletinul de analiza al apei de Cluj, de ieri !
https://casomes.ro/wp-content/uploads/20...luj-11.pdf
... iar conductivitatea ne spune TDS-ul : 41
Din pacate nici o informatie despre compozitie in sensul SCA, dar la un TDS asa jos ai spatiu de manevra sa mai adaugi ceva minerale.
Espressoman infocat
Constanța
Update nou 1.1.54 pentru toate regiunile.
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
Bucuresti
Deci este cel oficial valabil si pentru Europa?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Constanța
23-06-2026, 16:54
(Edited 23-06-2026, 16:59 by cyrusct82.)
Nu s-a spus nimic încă pe Discord, deși au și câțiva dintre oamenii WPM conturi pe canal.
Ar putea fi varianta oficială (finală) dar nu avem încă confirmarea.
Oficial va fi când vom avea această pagină disponibilă
https://www.wpmcoffee.com/pages/firmware-download
A fost disponibila de vreo câteva ori, dar au tot suspendat-o
Espressoman infocat
Constanța
Espressoman infocat
Constanța
@
renatoa
Quote:I reverse-engineered the WPM Primus firmware (documented the full hardware: display, touch, sensors, pump, VPS pressure/flow profiling, OTA, calibration math, brew state machine). Now I want to turn that into an open-source replacement firmware, and I'm just getting started building it.
? https://github.com/brisc/openprimus
The goal — an ESPHome firmware that makes the Primus owner-controllable and connects it to things the stock firmware can't:
? Home Assistant — external UI, shot logging, automations
⚖️ Bluetooth scales (Acaia, Lunar, DiFluid…) — weight-based profiling & auto-stop, on the machine itself
? Community-maintained, hackable, yours
The repo has the full reverse-engineering docs, a reproducible Ghidra pipeline, and a proposed architecture — but no running firmware yet.
<@601072183032414221> I would be intersted in your approach. WPM built it using platform.io but I would choose esphome as it offers 90% of the features out of the box with less c++. I'm a cloud software developer, I'm not experienced with embeded devices.
Craiova
25-06-2026, 08:54
(Edited 25-06-2026, 08:57 by renatoa.)
Haleluia... facem unul romanesc ?
Pentru inceput o sa translatez in Arduino ce a facut el acolo, sunt mai pamantean, cu norii mai putin...
Evident, va fi necesara o masina de test
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
Salut, eu am facut acel repo
https://github.com/brisc/openprimus.
Motivul pentru care am ales esphome este ca sunt mai familiar cu el decat cu platform.io
Putem sa facem majoritatea features fara sa fie nevoie sa scriem c++ .
Si prin esphome putem expune API-uri direct pt home assistant -> dashboard realtime pe ecran extern gen tableta.
Am sa public prima varianta pentru simulator local in curand.
Nu am desfacut inca unitatea sa fac mapping la pini, ce am scos a fost din firmware-ul lor curent.
WPM PRIMUS | WPM DOMUS
Craiova
Felicitari ! Avand scula pe masa si fiind in bransa, ar fi fost si pacat sa nu dai atacul.
Espressoman infocat
Constanța
Se pare că firmware-ul de azi 1.1.55 ar fi cel final
Espressoman infocat
Constanța
Craiova
30-06-2026, 10:30
(Edited 30-06-2026, 10:35 by renatoa.)
Quote:CRITICAL WARNING: FIRMWARE DOWNGRADE RESTRICTION
Never downgrade the machine's firmware to an older version. Installing a previous firmware version may cause system instability, functional abnormalities, or permanent machine malfunction.
Asta nu imi suna bine... in lumea normala e tocmai invers, revii la o versiune anterioara pentru ca cea noua a fost insuficient testata si face figuri.
Ar sugera ca upgrade-ul nu inlocuieste totul, ci portiuni selective de cod, deci revenirea in urma ar crea haos.
Iarasi nu e un semn bun, ca practica de programare...

Eu as pune bine deoparte ultima versiune cu care se mai poate face update manual in developer mode.
Espressoman infocat
Bucuresti
(30-06-2026, 09:31)cyrusct82 Wrote: Oficial
https://www.wpmcoffee.com/blogs/product-...ease-notes
OK. Și dacă am folosit la un moment dat variantă HK și acum imi intra automat când ma conectez la internet upgrade din zona HK ar fi totuși sigur sa încerc sa trec la varianta Europeană introducand codul și scanand pentru conexiune (dacă mai este posibil) sau este mai bine sa rămân pe varianta asiatică? Știu ca tu ai instalat atunci varianta HK și pana la avertizarea Tastecrafters era și la mine instalată. Tu mergi acum pe HK sau ai trecut pe DE? Ce procedura ai urmat? Mulțumesc!
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Espressoman infocat
Constanța
Am schimbat pe DE. Nu are nimic. Merge perfect.
Espressoman infocat
Bucuresti
01-07-2026, 17:19
(Edited 01-07-2026, 17:20 by mihneasusan.)
(01-07-2026, 17:17)cyrusct82 Wrote: Am schimbat pe DE. Nu are nimic. Merge perfect.
OK. Defapt UE vad ca este acum. Care afost procedura? Introdus cod 0360 și urmat instrucțiuni chiar dacă am conexiune wifi?
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Espressoman infocat
Constanța
Instalezi cu cod 0360 fișierul de pe site de mai sus și apoi se instalează automat ultima versiune de firmware.
Oricum nu sunt diferente intre EU și HK înafara de limba meniului
Espressoman infocat
Bucuresti
(01-07-2026, 17:22)cyrusct82 Wrote: Instalezi cu cod 0360 fișierul de pe site de mai sus și apoi se instalează automat ultima versiune de firmware.
Oricum nu sunt diferente intre EU și HK înafara de limba meniului
OK. Asa fac! Mulțumesc!
Espressoman infocat
Constanța
02-07-2026, 11:43
(Edited 02-07-2026, 11:43 by cyrusct82.)
Craiova
Colantam noi masini de 'jde mii... cu mii de curbe... doar nu o sa ne faca probleme o cutie patrata
Bucuresti
Gata, am intrat si eu in club cu update-ul de firmware si am cerut si de la Tastecrafters sa intrebe la fabrica daca il poate instala oficial toata lumea.
Prima impresie este ca "adreseaza" cum se zice in romgleza exact ce ma durea pe mine, adica stabilirea unui debit maxim la o presiune data. Intr-o configuratie pe modul Semi-auto, cu target 1-6-4-2 bar, la 6bar espressorul accelera destul de mult debitul, pana la 4ml/s, cand nu avem nevoie de mai mult de 2ml/s prin puc. Abia astept sa ma intorc de luni si sa incep testele. Felicitari si lui @
CometBB pentru implicare in dezvoltarea software. Asteptam mai multe impresii de la utilizatori ca sa nu para ca monopolizam discutiile, probabil fiind ceva useri care ne citesc devreme ce la importator nu a mai ramas decat un exemplar (din spusele lor). Poate nu vin urmatoarele tocmai la toamna.
Traim clipe incredibile in domeniul masinilor espresso, o democratizare a tehnologiei pe care nu o vedeam posibila cand salivam la Decent Espresso. Mai trebuie ca single boilerele sa aiba dimmere pe pompa by default, gen Lelit Pagaia si terenul de joaca pentru home barista devine "nelimitat'.