Welcome Back Log In Create Account

Ce inseamna cafea proaspat prajita si dupa cat timp o consumam?

(24-02-2020, 20:46)dev Wrote: Aveți mai sus un exemplu de om care trăiește în bula lui, aia în care prăjește, mănâncă, doarme etc, incapabil să accepte că există o lume în afara bulei.

Pentru ceilalți, cafeaua de specialitate proaspăt prăjită, e mai bună în espresso, după cel puțin o săptămână
Ai fost rautacios aici, radudani a precizat ca e subiectiv si ca nu trebuie generalizat. Sunt de acord sa intervenim cand se clamează redesenarea unor legi si principii, dar in cazurile de acest gen vorbim de preferințe, subliniate a fi personale.

On topic, eu sunt adeptul chiar si a unor timp de 3 săptămâni daca vorbim de prajiri mai solubile, dar ma orientez in funcție de cafea si recomandarile prajitorului. In profilare mai ales risti sa strici orzul pe gaste daca te grăbești. Asa ca a fara profilare am băut si cafele de o săptămână si au fost ok fara preinfuzie, la fel cum am băut cafele de 3 săptămâni cu preinfuzie si au fost senzationale.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ok, I'll play. Ce valoare are o postare despre cafeaua "odihnita" o luna, daca sursa postarii se izoleaza in nisa celor care prajesc acasa cafea verde, de calitate indoielnica, pe care apoi o consuma in maxim 10 zile?

Reply
Este o opinie... La care are dreptul fiecare.
Pana la urma asta e topicul, nu exista ceva definit clar si batut in cuie.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(24-02-2020, 20:46)dev Wrote: Aveți mai sus un exemplu de om care trăiește în bula lui, aia în care prăjește, mănâncă, doarme etc, incapabil să accepte că există o lume în afara bulei.

Pentru ceilalți, cafeaua de specialitate proaspăt prăjită, e mai bună în espresso, după cel puțin o săptămână

Si de ce ne-ar deranja pe noi asta?
Bezzera Unica PID, Hone Slim 2020, Kinu M47
Ex. Lelit PL41E

Reply
Daca te incadrezi in nisa celor care prajesc acasa, cu aer cald, cafea verde de calitate indoielnica, ar trebui sa te regasesti in ceea ce povesteste colegul. 

Daca nu, atunci probabil ar trebui sa-ti procuri informatia din mai multe surse si sa decizi singur cum e mai bine.

Reply
(25-02-2020, 12:16)dev Wrote: cafea verde de calitate indoielnica

Sunt curios ce surse deosebit de calitative ai tu. Ca pana mai ieri, alaltaieri, luai cafea verde din aceleasi surse ca si noi. Nu cred ca la barshaker se aduce cafea de la nordic approach. 

Se cam vede ca ai ceva de impartit cu radudani, dar, din pacate, dezinformezi de dragul da a-ti sustine punctul de vedere in contradictoriu.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Din nefericire, de multe ori și mai ales în cazul cafelelor foarte aromate, am cam ajuns empiric la aceeași concluzie ca și Radudani. Ma mai ajuta profilarea sa păcălesc timpul, dar nu e totdeauna suficient. Și uite asa nu prea am ce face, neprajimd acasă și în târgul asta cam toți band din punga aurolaceste, trebuie sa cumpăr cel mult de doua ori pe luna cât mai proaspăt. Dacă eram da la București sau de pe la Cluj era simplu,cumpăram la 5 zile și gata. Dar asa....
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
(25-02-2020, 13:32)Laddu Wrote:
(25-02-2020, 12:16)dev Wrote: cafea verde de calitate indoielnica

Sunt curios ce surse deosebit de calitative ai tu. Ca pana mai ieri, alaltaieri, luai cafea verde din aceleasi surse ca si noi. Nu cred ca la barshaker se aduce cafea de la nordic approach. 

Se cam vede ca ai ceva de impartit cu radudani, dar, din pacate, dezinformezi de dragul da a-ti sustine punctul de vedere in contradictoriu.

Cu ce dezinfomez? Ti-as sugera sa-ti faci temele despre colegul caruia ii aperi atat de dezinvolt onorea, inainte sa-ti dai cu parerea. 

Nu vad ce legatura are barskaker .... dar ca idee cafeaua verde adusa de Renato e mai buna decat ce are barshaker in oferta.

Reply
Nu apar onoarea numanui, si-o apara fiecare in dreptul lui.

Dezinformezi cu privire la calitatea indoielnica a cafelei verzi la care avem acces. Motivele le stii doar tu, as putea sa speculez, dar ma abtin sa o fac.

Barshaker, sau AVX, ca sursa ta de cafea verde...
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Vezi tu, de asta e bine sa-ti dai cu parerea doar despre ce stii cu certitudine... 

Am incercat sa-ti explic, pe alt topic, cum sta treaba cu cafeaua verde vanduta la kg, dar vad ca nu te-a interesat. Daca tu crezi ca ceea ce se vinde in verde, la suta de grame sau kg, e aceeasi calitate cu ceea ce foloseste un prajitor de cafea de specialitate, atunci e clar ca te-ai bagat intr-o discutie care te depaseste.

Reply
intalnind atatea cazuri de tulburari comportamentale in jurul nostru, nu cred ca trebuie sa ne punem intrebarea cum de e posibil ca un participant purtator de atata rau si greseala in comportamentul lui in forum (...dev), fie si numai cu un singur alt ajuns pe-aicea, cum sunt eu, sa fie tolerat in vecii vacilor - cu atat mai mult cu cat mai nou e si comerciant in ale cafelei - adica 'in cautarea expreso-ului perfect', si deopotriva in cautarea vitelului/vacii de aur... Smile

ilustrez spre amintire, din spusele acestui... comercial, gazduit cu prea multa toleranta (atentie, nu e o sentinta, e doar parerea mea!):
"... un exemplu de om care trăiește în bula lui, aia în care prăjește, mănâncă, doarme etc, incapabil să accepte că există o lume în afara bulei.
Pentru ceilalți, cafeaua de specialitate proaspăt prăjită, e mai bună în espresso, după cel puțin o săptămână"

ideea ar fi fost ca fiecare traieste in... bula lui si aici, in forum, si-o mai deschide celorlalti, cu speranta - cazul meu - ca miroasele pestilentiale ale cafelelor verzi de 'calitate indoielnica' (?!) nu supara prea mult!
si, cum as indrazni sa ma refer la cafeaua de specialitate, apanajul 'prajitorilor nostrii' si de aiurea (aia de la care aduce renatoa, pe sest sau legal - prea putin imi pasa! chestia aia cu ANAF-ul si taxele e oricum prea... offtopic)
acelasi dev, nou devenitul comercial:
"Daca te incadrezi in nisa celor care prajesc acasa, cu aer cald, cafea verde de calitate indoielnica, ar trebui sa te regasesti in ceea ce povesteste colegul. ..."
"...sa-ti faci temele despre colegul caruia ii aperi atat de dezinvolt onorea, inainte sa-ti dai cu parerea."

ce are de facut membrul forumului caruia i se porunceste sa-si faca temele, sa se informeze ca lumea despre mine (!)(?)
deci e nevoie de un fel de birou/grupare de CADRE (cum era pe vremuri in toate institutiile) care sa dea referintele necesare despre membrii acestei comunitati?! e nevoie si de 'origine sanatoasa'?
chiar e serioasa treaba?! ca eu n-am 'origine sanatoasa!' Smile

iata un exemplu - si asta nu e o opinie personala, e ceva ce mi se pare evident pentru orice judecata obiectiva! - de infatuare, aroganta, rea vointa: adica un comerciant de cafele vorbeste cu evident dispret despre materia prima - cafeaua verde - la care ajung amaratii de amarasteni espressomani de-acasa!
intr-un forum, nu al prajitorilor profesionisti, ci al unor entuziasti ai prepararii espresso, vreo 6000 de 'entuziasti' - membrii, in orice caz - din care o 'nisa' minuscula sunt amaratii care prajesc acasa in, sau in afara sticlelor de lampa (cum zicea alt comerciant de cafea mai demult...)!

@Lyvyoo, daca acest forum nu este destinat in primul rand amatorilor entuziasti de preparare a espresso-ului acasa, ci comerciantilor intr-ale cafelei, atunci ar trebui schimbate motto-urile ce ne populeaza forumul! si sigur, incep sa chiar cred ca e o pierdere mareata de timp poposirea pe forum, asa cum e cu toleranta in diferita masura - pentru amatori si pentru comercianti!
(da, recunosc, dai mai sus usor cu nuielutza in dev, dar cred ca merita dat cu... matura!)

dev, ceva ce-mi aminteste de denis, sau altii, aparitii CBLF primare, strident intolerante, lipsite de orice bruma de bun simt comuntar, egoiste, barbar disonante in peisajul framantat al forumului - nu este ceva ce ar putea cere din partea mea un raspuns, nu este in orice caz un coleg!
daca am scris cele de mai sus, sau mai insir cate ceva in continuare, o fac in semn de respect pentru cei care - intr-un fel sau altul, soft in orice caz - au dat semn ca au inteles ce am dorit sa comunic aici!

din... renatoa: "Nu ai simturi, sa experimentezi, ce e bine pentru tine, pe limba ta, "in bula ta"...
... sa ne impuna altii "intelepciunea" lor, extrasa din concluzii obtinute pe echipamente care nu au nimic in comun cu dotarea personala ..."

abscons si temator in exprimare ca o fata mare!
daca suntem cat de cat grown up adults, incearca sa explici despre ce e vorba!
ai obligatia in acest forum, in care ai postat cam in aceeasi maniera de vreo 6816 ori!

poti sa fii atat de... necolegial, ca sa o zic eufemistic, ca sa zici despre cineva ca n-are simturi?! adica e nesimtit, sau ce?!
de ce-l certi ca nu experimenteaza!? multi din cei de pe forum nu experimenteaza, ci beau, pur si simplu beau espresso! ca asa-i zice parca forumului... ca-i despre espresso! nu despre cum se experimenteaza... cu datu-n cafea (ca n-am sa zic, in obiecte zburatoare Smile )!
si chestia aia cu concluziile 'furate' de la altii, cui i le zici, dece nu esti mai clar, mai punctual?! ce imi amintesc e ca in majoritatea zicerilor tale, mai ales din anii trecuti, nu indicai niciodata sursa; pe urma ai inceput s-o dai cu linkuri! ca nu era totul de la tine din bulamie...

apoi, de luat totusi in considerare:

"... in cazurile de acest gen vorbim de preferințe, subliniate a fi personale."
"Este o opinie... La care are dreptul fiecare.
Pana la urma asta e topicul, nu exista ceva definit clar si batut in cuie."
"Si de ce ne-ar deranja pe noi asta?"
"...pana mai ieri, alaltaieri, luai cafea verde din aceleasi surse ca si noi. Nu cred ca la barshaker se aduce cafea de la nordic approach.
Se cam vede ca ai ceva de impartit cu radudani, dar, din pacate, dezinformezi de dragul da a-ti sustine punctul de vedere in contradictoriu."
"Din nefericire, de multe ori și mai ales în cazul cafelelor foarte aromate, am cam ajuns empiric la aceeași concluzie ca și Radudani. ..."
"... Nu apar onoarea numanui, si-o apara fiecare in dreptul lui.
Dezinformezi cu privire la calitatea indoielnica a cafelei verzi la care avem acces."

sau, mai in trecutul acestui thread:

"Cafeaua este vie cat este verde , de cand se scoate din cuptor incepe sa moara asa ca timpul , oxigenul isi pune amprenta irevocabil asupra ei . ...
Eu unul acord un termen pentru proaspat prajit de 2 saptamani daca este boabe , dupa aceasta perioada este buna cafeaua dar nu mai este proaspata . ..."

"... Nu pot spune ca mi-a placut in mod deosebit, dar am un raspuns acum: intre cafeaua de o ora si cea de 2-3 saptamani, o prefer pe prima.
Am simtit arome, care devin dupa o zi mult mai clare, mai cristalizate. Dupa ziua 2-3, aromele exista, poate chiar la un nivel maxim ... Dupa ziua 4-5 curgerea devine perfecta, crema consistenta, cafeaua se echilibreaza ...Parca urmeaza un mic "palier", de 1-2 zile, dar dupa aceea totul se estompeaza, cafeaua pierzand constant notele subtile, aromele in general, diversele soiuri... diluandu-si cumva identitatea. La aproximativ 2 saptamani, pentru mine, cafeaua este la limita..."

"... multi au remarcat si au scris pe forum , ca obtin un maxim de arome dupa o perioada de degazare de 1-3 zile si intr-un interval de consum de 7-10 zile de la data prajirii . 
Dupa aceasta perioada unele arome se estompează sau dispar . 
Nu inseamna ca o cafea este veche dupa acest interval . ... Nici eu nu cred ca este veche ci doar ca , poate , se apropie de limita perioadei de maxim de potential .
... Dupa prajire incepe procesul de degazare a boabelor , adica eliminarea bioxidului de carbon.
Uleiurile volatile se evapora si cu fiecare zi boabele devin din ce in ce mai sărace in compușii volatili care vor trece in lichidul extras in ceasca .
Interesul nostru este acela ca , prin extractie , sa transferam din boabe in cafea cat mai multe dintre aceste uleiuri si sa avem in acest mod , in ceasca , o paleta cat mai completa de gusturi .
Daca pe masura ce o cafea se degazeaza si concentratia de uleiuri scade , iar gustul se modifica de la foarte bun la bun , spre mai putin bun si in final spre rau , de ce nu am privi gradul de prospețime sau de vechime al unei cafele si din aceasta perspectiva ? "

s.a.m.d., haideti cu totii la... degazare Smile
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Același zgomot de fundal, sub care se ascunde o falsă victimizare, la umbra căreia se emit păreri despre orice.

Pe scurt, cineva prăjește acasă cafea verde, de vechime și calitate necunoscută, cu un ansamblu improvizat, care de cele mai multe ori sufla peste boabe aer mult prea cald și care apoi, vorbește despre cât de proaspătă e cafeaua prăjită de altcineva în cu totul alte condiții. Adică e proști aia de la square mile și toți ceilalți care au constatat că degazarea ajută la îmbunătățirea rezultatului în Espresso, în cazul unei cafele verzi de calitate, prăjită corect.

Un singur lucru pot să afirm, în urma experienței: ceea ce prăjeam cu aer cald se "degrada" mai repede, pe partea de arome volatile, față de ceea ce prăjesc pe tambur.

Reply
(24-07-2017, 09:21)dev Wrote: Intrebare de novice: exista vreo rasnita electrica in zona 200 de euro care sa nu fie extrem de zgomotoasa? Sau macar la fel de zgomotoasa ca un Gaggia Classic.

Cam asta era domnul dev acu 2 ani si jumatate. Si acum vine si ne da lectii despre aproape orice.
Unii chiar nu au pic de respect fata de aceasta comunitate!

Reply
Se numește evoluție. Look it up.

Sau nu, dacă ești mulțumit în bula ta.

Apropo de comunitate, oare acest spirit de frondă, în jurul unui împărat gol, nu e posibil sa fi alungat oameni care aveau contribuții utile, fără să repete la infinit aceleași "adevăruri"?

Reply
(25-02-2020, 22:35)dev Wrote: Se numește evoluție. Look it up.

Sau nu, dacă ești mulțumit în bula ta.

Apropo de comunitate, oare acest spirit de frondă, în jurul unui împărat gol, nu e posibil sa fi alungat oameni care aveau contribuții utile, fără să repete la infinit aceleași "adevăruri"?

@dev, sunt convins ca ai intentii bune, ideea e cum le exprimi. Cand esti foarte vehement, lumea o va lua personal (si e de inteles). Poti sa spui aceleasi lucruri aratand respect, eventual fiind tu mai diplomat daca ii sare cuiva mustarul si crede-ma ca va creste si sansa ca lumea sa te si asculte, ca sigur avem ce invata de la tine.
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
(25-02-2020, 22:35)dev Wrote: Apropo de comunitate, oare acest spirit de frondă, în jurul unui împărat gol, nu e posibil sa fi alungat oameni care aveau contribuții utile, fără să repete la infinit aceleași "adevăruri"?

Badarania si melteneala au alungat mult mai multi colegi cu contributii utile, in adevaratul sens al cuvantului; imi vin in minte pe moment Eugenm, Radu Carutasu dar lista cu siguranta este mult mai lunga.

Respectati, ca sa fiti respectati.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
De la Denis nu am mai primit atatea mesaje, mail-uri, report-uri, telegrame pe porumbei. Toate unidirecționale...unimodale...
Sunt mâhnit ca s-a ajuns din nou aici, dar mai mult de atat, ca se persista in ton agresiv si provocator. Nu agreez nici atitudinea de a deveni prajitor comercial si a posta dintr-o data doar cateva randuri pe an, eventual zicand de bine de cafeaua ta, insa nici setea asta de a-ti impune un punct de vedere neapărat, cu pretul conflictului si atragerii dispretului multor oameni din jur, nu poate duce decat intr-o fundătură.  Asta vrem pe Espressoman? Am mai trecut prin asta si am simtit cum e sa închizi seara telefonul cu un gust amar...

Sufletul mi-e gol ca raftul de alimente de azi din hypermarket, dar plin de intentii de curățenie ca raftul de săpun
[Image: TvQlsQB.jpg]
​​​​​​Ne vedem peste zece zile, dupa o scurtă pauza de meditație asupra sensului participarii in bună integere la discuțiile forumului. In fotbal se numeste cartonas galben...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Cred ca mai multi dintre noi speram cartonasul rosu :D . Nu exista utilizator sa nu se fi "contrat" macar 1 data cu el.(autotstiitorul de pe forum)
Ce imi place e faptul ca aduce in conversatii branduri internationale dar nu cred ca a consumat sa vada despre ce e vorba.
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M

Reply
Zic sa ne oprim cu lucrurile astea, mai ales in lipsa. Cu totii avem resurse de a comunica civilizat, trebuie doar sa ne straduim mai mult...

Reply
neaDorel Wrote: Servus.

Am comandat de curiozitate doua pungi, una dintre ele fiind 250gr Peru.
Astazi au sosit si m-a surprins putin data prajirii de 01.11.2023.

Si ce nu e ok prajita de 20 zile?

Reply
Ce sa faci, asa e cand citesti prea mult, ce se scrie in folclor:

https://www.instagram.com/p/Cput5FnKHwV/

Unora le trebuie cafea de 2 zile ca altfel nu simt arome. Defapt omul a postat pe 2 topicuri de prajitorii, eu cred ca doar vrea un extra discount, ca nu e cafeaua prajita ieri. Adica, se cauta o romaneasca.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Bre Darsidius, vezi de romantele tale, cateodata placute. Iti pot zice un romanism cu banii, dar am fost burghez de mic nu de peste noapte.

In articolul celalalt scria data prajirii 14.11, proaspat introdus iar la mine s-a teleportat cu o saptamana inainte.

Revenind la cele semnalate, am 9 kg de cafea comandate, unele deja incepute, cum imi mai organizez deja spatiul?

Reply
(21-11-2023, 16:14)neaDorel Wrote: Bre Darsidius, vezi de romantele tale, cateodata placute. Iti pot zice un romanism cu banii, dar am fost burghez de mic nu de peste noapte.

In articolul celalalt scria data prajirii 14.11, proaspat introdus iar la mine s-a teleportat cu o saptamana inainte.

Revenind la cele semnalate, am 9 kg de cafea comandate, unele deja incepute, cum imi mai organizez deja spatiul?

Deci e vina altcuiva ca ti-ai comandat 9 kg de cafea, in loc de 2 sau 4, sa fie 9, ca e bun pretul. Adica sarit pe oferte, romanisme.

Te cunosc, stai linistit, ca iti urmaresc postarile de mult timp. Am vazut ce invarti, single dose pt tine este inexistent. Ce sa faci cu cafeaua, daca pungile au valva, scoate usor aerul din punga pe valva, apoi acopera cu banda si lasale in congelator. Cu 24 ore inainte sa vrei sa le folosesti, scoate afara. Congeland incetinesti procesul de degazare, dar si oxidare.

Reply
Am PK100 ca-mi place sa rasnesc pentru vecini. Iau 15kg, fac asternut la hamsteri.

Am vidat tot, am nu mai am loc la rece. O sa-mi iau o lada de la Liebherr la impresie si mi-o pun la semnatura.
Asta o promit.

Stricam topicul, o sa ma imi schimb ordinea si beau din cea prajita mai din urma.

(21-11-2023, 16:27)Darsidius Wrote: Ce sa faci cu cafeaua, daca pungile au valva, scoate usor aerul din punga pe valva, apoi acopera cu banda si lasale in congelator.

Asta e semi-gafa. Supapa de sens din pungile alea functioneaza cu presiune pozitiva, adica in interiorul ei sa fie o presiune mai mare decat in exterior.
Daca le sufoci e posibil sa nu mai lucreze cum a fost gandita si sa permita.

Reply
Nu are importanta daca e buna sau nu cafeaua dupa 2 sau 20 de zile. Important este sa stie cumparatorul data prajirii inainte de a da banii.

Reply
Ma voi cititi ce scrieti? Ca deja m-am enervat.

Daca iti cumperi cafea si stii ca o consumi in termen normal de 2-4 saptamani atunci nu o mai congelezi. Daca ai prins promotia Kaufland si ti-au luat cafea pt 6 luni atunci ca sa nu se oxideze o congelezi. Cum o congelezi? am descris procedeul, scoti aerul si blochezi valva si aia e. Ramane buna si 1 an in congelator. Important este sa nu deschizi punga si sa nu o expui deloc la aer deci in nici un caz NU REAMABALT!

Apoi legat de data prajirii, ce e prostia asta peste tot? data prajirii este mega importanta la un produs perisabil care are termen 1-4 zile. Cafeaua cand o comand de pe site.urile mari nu am de unde sa stiu ce data de prajire o sa aiba, nu exista prostia asta nicaieri, nici la kawa, nici la tim wendelboe, nici la picky chemist, la nimeni. Comanzi si primesti o data cand a fost prajita, unele pungi pot sa fie de acu 2 saptamani altele recente. Sunt cateva prajitorii care aleg sa prajeasca o data pe saptamana si aduna comenzi, nu toti functioneaza asa.

Si cafeaua este buna la 3-4-5 saptamani dupa prajire, nu la 5 zile. Care cafea nu e buna dupa 5-10 zile e cafeaua proasta sau prajirea proasta. Punct.

Ce pretentii, sa ai cafea prajita de 2 zile cu livrare cu tot, pai atunci apuca-te de prajit si bei scoasa din prajitor.

Reply
Dar care a fost marea oferta? sa stim si noi ce am ratat :)

Reply
15% moartea dusmanilor

mi-a intrat salariu de la serif si n-am mai bagat 300 lei in aspiratoru de femei, am bagat in cafele de generali,
acum cand se aduna la mine capeteniile sa zica ca asta are bani si isi permite viata de lucs

Reply
(21-11-2023, 16:51)Darsidius Wrote: Ma voi cititi ce scrieti? Ca deja m-am enervat.

Te enervezi ușor, avem în România prăjitorii care prăjesc săptămânal sau chiar la cerere, poți primi cafea de pe o zi pe alta fresh sau maxim 3-4 zile. Poți cere dacă au să primești un pachet mai fresh, unul mai gata degazat, ajută mult la optimizarea consumului și să nu stai toată ziua după curieri.

Apelul la autoritate e întotdeauna o eroare ușor de combătut, poți să o iei și invers, să contactezi pe acei prăjitori și să le zici cum se face la noi.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Poate omul vrea sa experimenteze sa vada cum e cafeaua dupa 5 zile, 7 zile si 23zile de la data prajirii. Daca o primesti prajita de 20 de zile nu mai poti face toate astea. Smile 

In general, incerc sa comunic cu cei de la prajitorie pentru a afla data prajiri pentru cafelele dintr-o anumita comanda online. Pentru mine modul de comunicare e si un criteriu de selectie de unde sa cumpar si de unde nu Wink.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)