Acum e târziu, dar poate ajută totuși pe viitor sau pe alți utilizatori noi.
Cilindrul trebuie strâns cu simț pe sită, nu e nevoie să fie forțate. Unii poate au mâini "mai grele" și nu-și dau seama.
Nu trebuie strânse până se presează garnitura de își dublează lățimea - exagerez pentru exemplificare.
Se strânge ușor până când începe să meargă mai greu, iar din acel punct se mai strânge destul de puțin și gata(garnitura se presează destul de puțin, fără a-și modifica forma prea mult). Atât timp cât nu curge apă pe acolo sau să fie "vizibilă" vreo pierdere de presiune, nu e motiv să se strângă mai tare.
Dacă e teama de pierdere presiune/apă pe undeva, riscul cel mai mare nu e la acea garnitură care rămâne fixă și este strânsă cu filet între sită și cilindru, ci garnitura pistonului despre care s-a discutat pe aici, fiind și în mișcare prin cilindru în timpul extracției.
Iar pe marginea sitei să nu rămână cafea care să forțeze/uzeze garnitura în momentul strângerii cilindrului.
După părerea mea acestea pot fi cauze pentru apariția uzurii premature la garnitura respectivă.
Îmi faceți poftă să mai pun Kompresso-ul în funcțiune.
Stă pe tușă de când am luat Flair. Doar prietenă-mea a mai făcut espresso în câteva dimineți când nu eram eu "la datorie".

Totuși l-am folosit aproape zilnic din octombrie 2018 până la începutul lui mai 2019, cumpărat folosit, și consider că arată bine garniturile(în afară că am nimerit de la început garnitura pistonului cu "probleme" - s-a discutat aici în trecut).