Welcome Back Log In Create Account

Cafflano Kompresso

Buna ziua, la ultimele 3 , 4 cafele am observat o diferenta cand apasam pe piston pt a extrage cafeaua si anume prima data se auzea un pasait ca si o scapare de aer iar apoi urma ca apasarea pistonului sa fie una destul de usoara fata de cum era inainte, dar azi am descoperit cauza, o bucata din garnitura pistonului rupta, a mai avut cineva problema asta? Se gasesc garnituri de schimb ? Ms[Image: LRAL17G.jpg]
Lelit PL41TEM ,Eureka single dose, Kinu M47, sita ascaso 14/20, sita ims 12/18 , PF naked
Tamper Lelit 57.35 , Latiera 350ml, LOGOCUPS ,
AEROPRESS , CAFFLANO COMPRESSO

Reply
Tot de acolo de unde ai făcut achiziția rezolvi și cu garnitura. Ia legătura cu Răzvan ( razvanMB ) sau direct din site: http://tastecrafters.ro/

Reply
Ok ms. Am contactat razvan pe mail. Oricum am incercat sa fac o cafea acum dim, nici o sansa sa faca presiunea dorita  :( dar macar e baubila :)))
Lelit PL41TEM ,Eureka single dose, Kinu M47, sita ascaso 14/20, sita ims 12/18 , PF naked

Reply
Can cate grame de extracție obții din 14g cafea@
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Intre 27 si 30 gr lichid cafea

Reply
(19-09-2019, 17:54)elbear Wrote: Eu întotdeauna aștept în jur de 15 secunde pentru preinfuzie. Când am stat mai puțin, mi-a ieșit mai acidă cafeaua.

În rest, nu știu ce poate fi. Eu folosesc 15 g pentru orice cafea (13 g pentru Gardeli Decaf) și îmi place ce iese. Tampez cu lopățica de la Kompresso destul de tare.

Mersi de sfat, m- am prins ce greseli făceam.

Am incercat cu cafea prea dark si asa cum zicea si Lyvyoo in review nu iese ok.

Iar cu cafea medium nu asteptam destul la preinfuzie, acum am facut asa cum zici tu cu o cafea de la mosu' Florescu (Alez-y Forte) si a iesit delicioasă
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Am avut o columbia huila de la ecuador, prajita medium, 14 gr preinfuzie in jur de 7,8 sec super gustul nu acida,cu acra, nu amara. In schimb acum am luat aceiasi cafea columbia huila de la maison cafe si e putin mai dark prajita, rasnirea e mult mai usoara cu kinu 47, pe aceleasi setari se rasneste mult mai fin ca cea de la ecuador si gustul e total diferit, nu se simt aromele ca la huila de la ecuador, e doar o cafea tare si amara cu un gust putin de ars . Un sfat cam ce ar trebui schimbat sau incercat cu toate ca una e prajita mai light cafea si una mai dark. Ms

Reply
Dacă lași aceeași setare a râșniței la o cafea prăjită mai tare și ai sesizat singur că e mai fină cafeaua râșnită, automat ar trebui să sesizezi și faptul că durează mai mult timp extracția / să se apese mai greu pistonul. Ai observat astfel de diferențe? În acest caz ar trebui să macini mai grosier, să se reducă timpul de extracție și eventual încearcă fără preinfuzie sau să fie mai scurtă. Eventual câteva grade mai jos temperatura apei, deși nu cred că e necesar la Kompresso, oricum se pierde destul de repede temperatura.

Reply
Am observat diferentele doar ca eu am lasat aceiasi setare la rasnita si am folosit 13 gr in loc de 14 de cafea, maine voi pune 14 gr dar voi umbla la rasnita pt ceva mai grosier, testam si iar testam :) ms de rasp si sfaturi sochaux

Reply
Ati patit ca uneori sa curgă muult prea repede o zeama lunga, ca si cum ar fi măcinat prea grosier, desi cu 3 ore in urma a mers perfect si nu ai umblat la rasnita sau cantitate?

Ma gandesc ca o fi de la garnitura, dar nu e asa folosita, pare ca etanseaza bine, si nu se intampla mereu
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
Dragos verifica sa vezi daca nu e deteriorata garnitura de la piston, eu am avut aceasta problema si mi.a fost schimbata fara probleme de catre razvan, daca totul e perfect la garnitura problema ar trebui sa fie tamparea cafelei, verifica ca distribuirea cafelei sa fie cat mai uniforma si tamparea s.o faci cu aceiasi forta, altfel risti sa ai o curgere cum spui de zeama lunga

Reply
Mersi! Cauciucul pare bun, cred ca e de la tampare,mai testez

Reply
(15-10-2019, 18:02)kcosmin1985 Wrote: Am observat diferentele doar ca eu am lasat aceiasi setare la rasnita si am folosit 13 gr in loc de 14 de cafea, maine voi pune 14 gr dar voi umbla la rasnita pt ceva mai grosier, testam si iar testam Smile ms de rasp si sfaturi sochaux

Eu fac invers. Adică reduc cantitatea de cafea, dar păstrez granulația la măcinare. De fiecare dată când am făcut asta, am obținut mai multă dulceață și note fructate.

Încercarea ta a dat rezultate plăcute?
Aeropress, Kompresso + Comandante

Reply
Elbear am o brazilia cerrado de la maison du cafe. Setare mai fina si am pus doar 11 gr cafea, mi.a iesit mult mai buna decat cu 13 sau 14 gr dar mai grosier macinata

Reply
Imi mănâncă zilele aparatul asta.

Imi iese o data da, o data nu, la aceeasi cafea si aceeasi setare de rasnita,in aceeasi zi.

Nu zic, nu cîntăresc la serv, dar pun mereu full ras,de la un gr in plus sau in minus sa fie diferenta intre un espresso super bun și o apa chioară care curge??

Practic ce se intampla cand nu iese: curge prin puc,fara sa apas, ca si cum ar fi rasnit super grosier,desi e la fel rasnit, cu cafea proaspat prajita (azi a fost o etiopia sidamo de la kaffein, o data a iesit super bun,o data ceai subtire,fara crema)

Ori tampez eu prost uneori, ori o fi o problema cu garnitura de jos de la sita de dus?
Daca e vb de tampare sau distribuire mi se pare un instrument super unforgiving, la un espressor normal daca gresesti iti iese cu cateva secunde mai lung, channeling, gust mai naspa,dar iese ceva baubil cu crema, aici iese o zeama lunga fara pic de crema, care curge in cateva secunde

Reply
Dragos eu pana mi.am format o parere despre aparat si mi.a intrat in mana sa zic asa, adica sa scot pe aceiasi cafea acelasi gust aproape de fiecare data. am facut tamparea cafelei in puc si apasarea pistonului pt extractia cafelei pe cantar din ala normal(stiu ca suna ciudat dar a trebuit sa mi fac o idee cat e 20 kg forta sau 50 kg forta), distribuire a cafelei cat mai uniforma inainte de tamparea in jurul unei apasari de 20kg pe cantar si extractia cafelei in jurul a 50 kg forta pe cantar, odata facute cateva extractii am lucrat doar la macinatura si cantitatea de cafea pt gustul dorit, aici depinde si de cafea si gradul de prajire. Mi se pare ciudat cand spui cum curge cafeaua fara sa apesi pe piston, sper ca te am putut ajuta cat de cat

Reply
@dragos.stoian
Dacă e diferență atât de mare la curgere cu siguranță e greșit ceva pe acolo.
Dacă nu ai cântar (cu precizie 0,1g) e destul de greu să fii constant cu cantitatea de cafea. Văd că ești în București. Sunt sigur că găsești ușor "o chinezărie" ieftină, dar care va cântări suficient de bine pentru ce ai tu nevoie. Încerci să păstrezi cantitatea și te joci cu măcinătura.
Eu am fost mulțumit cu 11 g cât am folosit Kompresso. Dar și 12 g este ok.
Când schimbi cafeaua o iei de la capăt cu "reglajele", în special măcinătura.
Depinde și de cum e prăjită cafeaua, greutatea și volumul pot să difere de la cafea la cafea.

Reply
Multumesc, se prea poate sa fie de la cantar. Am chinezesc, f bun cu 0.1, dar il folosesc acasa :)
E clar ca mai trebuie sa imi iau unul, eu ziceam ca merge ochiometric umpland masura de plastic

Legat de tampare, o fac destul de puternic cu un tamper f fain de la kamasi..oare o fi o problema ca apas prea tare?

Reply
(01-11-2019, 16:06)dragos.stoian Wrote: Imi mănâncă zilele aparatul asta.

Imi iese o data da, o data nu, la aceeasi cafea si aceeasi setare de rasnita,in aceeasi zi.

Nu zic, nu cîntăresc la serv, dar pun mereu full ras,de la un gr in plus sau in minus sa fie diferenta intre un espresso super bun și o apa chioară care curge??

Practic ce se intampla cand nu iese: curge prin puc,fara sa apas, ca si cum ar fi rasnit super grosier,desi e la fel rasnit, cu cafea proaspat prajita (azi a fost o etiopia sidamo de la kaffein, o data a iesit super bun,o data ceai subtire,fara crema)

Ori tampez eu prost uneori, ori o fi o problema cu garnitura de jos de la sita de dus?
Daca e vb de tampare sau distribuire mi se pare un instrument super unforgiving, la un espressor normal daca gresesti iti iese cu cateva secunde mai lung, channeling, gust mai naspa,dar iese ceva baubil cu crema, aici iese o zeama lunga fara pic de crema, care curge in cateva secunde

Din toata "patania" cauza cea mai probabila este lipsa cantaririi dozei. Asa cum am sugerat si pe email, poti sa faci un scurt video cu extractiile nereusite pentru ca eu sau alti membri ai forumului sa te poata ghida. Teoretic daca garnitura ar avea o problema, ar fi suficient de vizibil incat sa vezi ca pierzi apa pe acolo, nu ca faci o subextractie rapida. Poti incerca cu o sita "blind" DIY sa vezi daca se presurizeaza sau nu, dar repet, ar fi cel mai simplu sa cantaresti Smile
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Daca ai avea probleme cu garnitura tot timpul nu ai reuși sa extragi corect.eu am băgat ai 15g de cafea in aparat dar și 13 g sunt diferente majore ,cumpără  un cantar de bijuterii e 25 lei pe Olx și macar o condiție o ai constanta tot timpul ... greutatea,apoi rasnirea,iar despre temp acolo nu ai ce face,eu pun apa și las cateva sec apoi apas zic eu constant(m am antrenat pe cantar ) până termin extracția ,nu țin cont de timp ci doar de gustul din ceașca.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
https://www.ecocapsule.ro/cafflano-kompresso.html

A comandat cineva de aici? E mai ieftin decat varianta promo de pe forum.

Reply
Orwo, RazvanMB, multumesc pt răspunsuri, voi cântări de acum incolo

Reply
(06-11-2019, 13:01)IndreiR Wrote: https://www.ecocapsule.ro/cafflano-kompresso.html

A comandat cineva de aici? E mai ieftin decat varianta promo de pe forum.

E un site pentru curajosii care vor sa economiseasca 16 lei :)  Iti dai seama cum e sa ii intrebi de o garnitura care scapa... :)

"Vânzătorul este : NajTrade s.r.l., Húskova 31, 040 23 Košice. CUI 50590502, NIF SK2120382396. Tel. 0944 750 100, e-mail: info@ecocapsule.ro. Înregistrat în Registrul Comercial al Tribunalului districtual Košice I, Secțiunea Srl. Nr. 40217/V.
Autoritatea de Supraveghere a Protecției Consumatorului este Inspectoratul SOI pentru Regiunea Košice, Vratna Nr. 3, 043 79 Košice 1."
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Da, nu m-am uitat de unde e vanzatorul, am crezut ca e din Ro, clar pt. o probl. de garantie nu merita diferenta de pret. Multumesc de info Liviu.

Reply
Hai ca pana la urma am elucidat misterul, asa cum se vede in poza,garnitura e gaurita. Culmea e ca azi am facut asa o cafea buna, dar merge o data da,o data nu, poate im functie de cum se strange.

Pana acum nu am vazut, cred ca era doar un pic fisurata si nu se vedea, iar cand e desurubata deci detensionată chiar nu se vede.

Cred ca e un caz bun de documentat pt altii care ar putea avea problema asta pe viitor, sa mearga uneori si sa crezi ca e de la cantitate (de data asta chiar am cântărit) sau rasnita. Adevarul e ca Razvan m-a sfătuit sa filmez,dar nu am facut-o, poate imi dădeam seama mai repede.

@razvanMB cum as putea face rost de alta garnitura?

[Image: WM9O3Xq.jpg]

Reply
Raspunsul il ai mai sus
Tot de acolo de unde ai făcut achiziția rezolvi și cu garnitura. Ia legătura cu Răzvan ( razvanMB ) sau direct din site: http://tastecrafters.ro/

Reply
Acum e târziu, dar poate ajută totuși pe viitor sau pe alți utilizatori noi.
Cilindrul trebuie strâns cu simț pe sită, nu e nevoie să fie forțate. Unii poate au mâini "mai grele" și nu-și dau seama.
Nu trebuie strânse până se presează garnitura de își dublează lățimea - exagerez pentru exemplificare.
Se strânge ușor până când începe să meargă mai greu, iar din acel punct se mai strânge destul de puțin și gata(garnitura se presează destul de puțin, fără a-și modifica forma prea mult). Atât timp cât nu curge apă pe acolo sau să fie "vizibilă" vreo pierdere de presiune, nu e motiv să se strângă mai tare.
Dacă e teama de pierdere presiune/apă pe undeva, riscul cel mai mare nu e la acea garnitură care rămâne fixă și este strânsă cu filet între sită și cilindru, ci garnitura pistonului despre care s-a discutat pe aici, fiind și în mișcare prin cilindru în timpul extracției.
Iar pe marginea sitei să nu rămână cafea care să forțeze/uzeze garnitura în momentul strângerii cilindrului.

După părerea mea acestea pot fi cauze pentru apariția uzurii premature la garnitura respectivă.

Îmi faceți poftă să mai pun Kompresso-ul în funcțiune.
Stă pe tușă de când am luat Flair. Doar prietenă-mea a mai făcut espresso în câteva dimineți când nu eram eu "la datorie". Smile
Totuși l-am folosit aproape zilnic din octombrie 2018 până la începutul lui mai 2019, cumpărat folosit, și consider că arată bine garniturile(în afară că am nimerit de la început garnitura pistonului cu "probleme" - s-a discutat aici în trecut).

Reply
Intr-adevar, e posibil sa se fi intamplat pt ca am strans prea tare.

Intre timp mi-a venit garnitura de la @razvanMB, multumesc mult!

Reply
De unde ati cumparat cafflano kompresso cu garantie . Vreu si eu unul.
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Din sectiunea de reduceri de pe site, cauta si completeaza formularul.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)