15-04-2022, 16:52
(14-04-2022, 10:57)renatoa Wrote: Apropo de stabilitate...
Fain testul. Mai scade ceva daca pistonul e rece, dar oricum...
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
|
Cafelat Robot
|
(14-04-2022, 10:57)renatoa Wrote: Apropo de stabilitate...
(15-04-2022, 16:52)cradun Wrote:(14-04-2022, 10:57)renatoa Wrote: Apropo de stabilitate...
Fain testul. Mai scade ceva daca pistonul e rece, dar oricum...
Quote:mi-am printat 3D acel suport cu magneti pentru a sustine bratele in timp ce pregatesc cosuletul de cafea si RECOMAND cu tarie acest auxiliar!Apoi poti sa tot recomanzi daca nu e ceva standard ce poate fi cumparat :).
(20-10-2022, 09:45)schiorean Wrote: Apoi poti sa tot recomanzi daca nu e ceva standard ce poate fi cumparat :).
Pai de ce ca avem aici pe forum colegi care printeaza 3D. Ia legatura cu colegul @dijon
Filtrul metalic pe care-l astepti, e ceva standard sau tot printat 3D?
Printarea 3D e doar cu plastic.
(22-03-2023, 23:54)AndreiMihai Wrote: Am optat pt manual deoarece la ora la care beau prima cafea sunt obligat sa pastrez liniste deplina si alternativele ar fi ibricul si V60, dar imi place sa cred ca imi place espresso.
de la "espresso style" la "V60 style". Moka pot, alta varianta, nu prea poti controla parametrii extractiei, dar in tara celor care au inventat espresso, aproape toti au acasa moka pot ;). Si "drippere" sunt destule in afara de V60, dar sunt mai mult pentru cei care prefera aromele fructate, florale.
Sunt rasnite fabricate in Romania, au constructie de top, printre cele mai bune pentru espresso si din cand in cand membrii forumului pot cumpara cu reducere direct de la fabrica. Ca rasnita electrica, ar fi si campania kikstarter, inca activa, pentru rasnitele Sculptor 064s sau 078s, cu conditia sa nu faci espresso din cafea verde. 
(23-03-2023, 07:58)alex_b Wrote: multi ajung sa cumpere 2 rajnite (geometria cutitelor e diferita pentru espresso si filtru)
(23-03-2023, 07:58)alex_b Wrote: Daca doresti rajnita manuala care sa poata face si espresso , iti recomand 1zpresso J Max . Chestia e ca cu acea rajnita merge doare pe espresso, deci daca mai vrei ai cafea la filtru iti trebuie alta rajnita, ca de ex Comandante. Practic cele doua ca pret ajung la un niche.zero. Setup-ul de sus e doar daca vrei rajnita manuala.
Daca doresti electrica , nice.zero nu e rea sa zicem, eu am detinut o Eureka Specialita de care am fost foarte multimit , dar si aceea era mai mult pentru espresso nu asa ok pentru cafea la filtru.
Poate nu ma crezi acum cum nici eu nu am crezut dar nu cred ca exista rajnite care sa faca bine si filtru si espresso si astfel multi ajung sa cumpere 2 rajnite (geometria cutitelor e diferita pentru espresso si filtru)
(23-03-2023, 19:50)AndreiMihai Wrote: Salut. Revin cu o cafea obtinuta la cafelat robotul meu astazi.
(26-03-2023, 17:49)alex_b Wrote: Am comandat si eu astazi un cafelat robot ....
(27-03-2023, 15:57)edri Wrote:(26-03-2023, 17:49)alex_b Wrote: Am comandat si eu astazi un cafelat robot ....
Parca aveai Flair. Ce te-a nemultumit la Flair si consideri ca rezolva Cafelat?
(27-03-2023, 15:41)AndreiMihai Wrote: fain tare negru mat. foarte multumit de calitatea de constructie si de cafeaua obtinuta.
al meu a venit cu garnitura nelipita bine. ai in pachet o garnitura de rezerva si un plic cu silicon. mi-am mai luat 3 garnituri sa fie.
(27-03-2023, 20:08)alex_b Wrote: Nu sunt o referinta ca imi fluctueaza preferintele.
...
...Deci intre cafelat robot vs 9barista era…..
Flair ar fi alternativa evidenta, dar prefer portafiltrul de 58mm de la robotel si faptul ca nu pare sa se indoaie si flexeze cand e folosit.
(23-11-2023, 21:45)drix Wrote: N-am mai postat de o vesnicie, dar ma mananca-n fund sa-mi iau ceva alternativ ca m-am plictisit de Aeropress si mi s-a pus pata pe un Cafelat Robot varianta "barista". Pretul de 1950 de lei pe ecocapsule.ro e decent sau se poate si mai bine?
Sunt deschis si la alte recomandari de espresoare manuale care sa arate bine, sa fie construite solid, si sa nu arate a pompa de bicicletaFlair ar fi alternativa evidenta, dar prefer portafiltrul de 58mm de la robotel si faptul ca nu pare sa se indoaie si flexeze cand e folosit.
(24-11-2023, 08:41)edri Wrote: Ce inseamna mai concret efortul de preincalzire? Cat dureaza?