(27-12-2021, 17:55)texaskess Wrote: Imi pare rau sa aud ca nu va placut Papua Grass Roots. Este o cafea foarte deosebita si putin dificil de prajit dar credeti-ma , a avut un succes incredibil printre prajitoriile din Romania , de aceea a si disparut instantaneu din stoc. Daca aveti vreodata nelamuriri sau intrebari despre cafea nu ezitati sa ma contactati si intotdeauna vom gasi o solutie sa va satisfacem nevoile 
Eu nu cred ca a fost o problema de prajire, pur si simplu cafeaua e de nebaut. Stiu si eu de diferentele intre anumite prajiri, dar oricare cafea care e in regula poate fi baubila. Daca sunteti de la kestarcoffee voi face o cronologie a problemelor. Mai intai vreau sa spun ca, exceptand aceste cazuri, cafeaua de la KestarCoffee a fost de foarte buna calitate, fara defecte, motiv pentru care voiam sa raman client fidel, mai ales ca exista la vanzare o varietate mare si la cantitati diferite (in doua cazuri am avut si surpriza placuta de a primi cafea verde boabe cadou care a fost impecabila).
O prezentare cronologica cu numar de comanda:
1. Comanda 73551716 - ETIOPIA Guji Hambella Wamena - MICROLOT- Anaerobic - era ca mai scumpa de pe site la ora aceea - cafeaua inchisa la culoare, pana la maro inchis (am eliminat boabele care erau foarte inchise la culoare inainte de a o praji). Aceasta cafeaua avea un miros straniu, intepator, neplacut, de vechi. Cafeaua extrasa a pastrat acele carasteristici de miros, iar la gust a fost aproape nebaubila (extrem de acida, intepatoare, neplacuta in general, desi a fost in combinatie cu o alta columbiana). Columbiana Pitalito Huila - MICROLOT s-a dovedit acceptabila, deci exclus ca ea sa fi fost problema. Etiopia Guji s-a dus la gunoi.
2. Comanda 39970491 - ultima facuta pe 5 decembrie -
-problema la combinatia dintre NICARAGUA Finca La Espanola 20/21 - MICROLOT si ETIOPIA Guji Shakiso (pe aceasta am mai comandat-o si altadata si a fost asa cum trebuia sa fie, adica foarte buna). In acest caz cred ca de vina tot Etiopia Guji a fost pentru ca prezenta aceleasi caracteristici ciudate. De data asta cafeaua a fost pur si simplu nebaubila. Etiopia a mers la gunoi. Sper sa nu fie si Nicaragua in aceasi situatie. Data viitoare o voi praji singura.
-problema la PAPUA NEW GUINEA Grass Roots 2021 care a fost si ea combinata. Miros oribil, gust oribil, a mers si ea la gunoi.
Concluzie, campioane la rele sunt cele din Etiopia by Guji (care sunt printre preferatele mele).
Sa fac cateva lamuriri:
-nu prajesc de ieri sau de azi
-o singura data am mai intalnit o situatie de cafea 'ciudata' (din care am aruncat cam 25% din punga), in acea situatie, dupa separarea boabelor neconforme, cafeaua era perfect baubila.
-am prajit, consumat si cafea ieftina si cafea scumpa
-nu a fost in nici un caz o problema de gust, ci de calitate fizica
-nu vreau sa fac reclama proasta siteului, vreau sa fac o atentionare ca aveti o problema.
DeLonghi Dedica EC 680.BK, Graef CM 800, Hario mini.