Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde - surse, preturi

(17-12-2021, 16:02)mihneasusan Wrote: Așa arată Papua mea de la Kestar. Sunt câteva boabe închise la culoare dar nicidecum nu miroase a stricat, dimpotrivă. Este un miros de ferment superb, cred că una din cele mai plăcute pe care le-am simțit la procesare naturală. Este necesară o sortare la mâna a cafelei dar la o șarjă de 250 grame nu sunt mai mult de 10-15 boabe de aruncat. Nu am apucat încă sa o prăjesc dar o să revin cu păreri după. [Image: 8287de0d0be2a5caeed07ed1afa5ae9c.jpg]

A mea a fost stricata. Pur si simplu de nebaut. Din pacate am mai descoperit o punga stricata, de data asta cu o etiopiana guji. Confused  Sunt foarte dezamagit. Deja mi-am pierdut increderea in ei. Le voi da o pauza. Nu vreau sa blamez siteul, dar e prea mult. Cafeaua ta arata ceva mai bine decat cea primita de mine. La mine erau cam 50% inchise la culoare si restul aurii, nu alburii ca la tine. Sa ne spui cum ti-a iesit dupa prajire si degustare.
DeLonghi Dedica EC 680.BK, Graef CM 800, Hario mini.

Reply
(17-12-2021, 16:43)Laddu Wrote:
(17-12-2021, 15:36)sorance2000 Wrote:
(12-12-2021, 14:02)sorinetta Wrote: Multumesc pentru informatii. Presupun ca e recoltata in 2021.

O alta recomandare mai "exotica" pe care as face-o pentru pus sub brad ar fi: Papaua New Guinea - Grass Roots - Naturala 88.5 SCA de la Kestar.

Am luat si eu acea cafea verde de la Kestar, insa, din pacate, calitatea a lasat foarte mult de dorit. Pur si simplu am aruncat-o. Am observat ca in cazul in care o cafea cu punctaj foarte bun are un pret mai mic, cafeaua e stricata, pur si simplu. Am mai patit cu o cafea etiopiana, care tot asa, avea punctaj mare si pret prea bun ca sa fie adevarat. In general sunt multumit de kestar, dar in aceste doua cazuri calitatea cafelei primite a lasat foarte mult de dorit (jumatate din boabe erau de culoare maro inchis, iar mirosul era clar de stricat/vechi).
Ca o scuza pentru Kestar pot sa spun ca de doua ori am primit cadou de la ei cate un pachet de cate 100 gr cafea care au mai compensat un pic acele pierderi.

Adica nici nu ai avut curiozitatea sa o prajesti?

Ba da, am prajit-o o data, si mi-a ajuns. A mers direct la gunoi. A mai patit cineva asa ceva? Chiar imi pare rau, caci eram foarte incantat de varietatea de soiuri vandute de ei, si de faptul ca puteai sa alegi diferite cantitati. Confused

Reply
Cred ca nu intelegi procesarile diferite moderne, si ce amalgam de boabe cu maturitati diferite ajung la procesare la cules. 

Daca esti asa de sensibil la cum arata boabele inainte de prajire, atunci ramai doar la cafele spalate, alea o sa arate toate la fel. In final conteaza gustul, nu cum arata boabele.

Trebuie sa facem diferenta intre boabe cu defecte (boabe sparte, urme de insecte, mucegai, urme de procesat agresiv) si cele care sunt de culoare diferita din cauza procesarii.

Reply
(27-12-2021, 09:34)sorance2000 Wrote:
(17-12-2021, 16:02)mihneasusan Wrote: Așa arată Papua mea de la Kestar. Sunt câteva boabe închise la culoare dar nicidecum nu miroase a stricat, dimpotrivă. Este un miros de ferment superb, cred că una din cele mai plăcute pe care le-am simțit la procesare naturală. Este necesară o sortare la mâna a cafelei dar la o șarjă de 250 grame nu sunt mai mult de 10-15 boabe de aruncat. Nu am apucat încă sa o prăjesc dar o să revin cu păreri după. [Image: 8287de0d0be2a5caeed07ed1afa5ae9c.jpg]

A mea a fost stricata. Pur si simplu de nebaut. Din pacate am mai descoperit o punga stricata, de data asta cu o etiopiana guji. Confused  Sunt foarte dezamagit. Deja mi-am pierdut increderea in ei. Le voi da o pauza. Nu vreau sa blamez siteul, dar e prea mult. Cafeaua ta arata ceva mai bine decat cea primita de mine. La mine erau cam 50% inchise la culoare si restul aurii, nu alburii ca la tine. Sa ne spui cum ti-a iesit dupa prajire si degustare.

Ceva nu e ok la ei,ultimele ethiopii au cost rele rau.ca si cum ar fost foarte vechi.am avut si rwanda care la fel,fara gust,greu de gasit macinatura perfecta.dar mai multe au fost bune,sa vedem recoltele noi.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(27-12-2021, 10:17)orwo Wrote:

Ceva nu e ok la ei,ultimele ethiopii au cost rele rau.ca si cum ar fost foarte vechi.am avut si rwanda care la fel,fara gust,greu de gasit macinatura perfecta.dar mai multe au fost bune,sa vedem recoltele noi.

Mda, la rwanda nu au fost deloc probleme pana acum, dar la etiopiene da (din etiopia sunt printre preferatele mele) si o PNG despre care s-a vorbit mai inainte.

Reply
Cei care au avut probleme or fi prins de la fundul sacului. Eu am vrut să mai comand dar stocul era 0. Acum vreo 2-3 ani am mai avut o experiență similară cu o Ethiopia, procesare naturală cumpărată gata prăjită. Oricum, mai bine că nu este multă pentru că beau și 3-4 pe zi. Pur și simplu nu mă pot opri. Imaginea este pur orientativă.[Image: 4983959c4275543dc1b4acb1f0bafc5f.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
(17-12-2021, 15:36)sorance2000 Wrote:
(12-12-2021, 14:02)sorinetta Wrote: Multumesc pentru informatii. Presupun ca e recoltata in 2021.

O alta recomandare mai "exotica" pe care as face-o pentru pus sub brad ar fi: Papaua New Guinea - Grass Roots - Naturala 88.5 SCA de la Kestar.

Am luat si eu acea cafea verde de la Kestar, insa, din pacate, calitatea a lasat foarte mult de dorit. Pur si simplu am aruncat-o. Am observat ca in cazul in care o cafea cu punctaj foarte bun are un pret mai mic, cafeaua e stricata, pur si simplu. Am mai patit cu o cafea etiopiana, care tot asa, avea punctaj mare si pret prea bun ca sa fie adevarat. In general sunt multumit de kestar, dar in aceste doua cazuri calitatea cafelei primite a lasat foarte mult de dorit (jumatate din boabe erau de culoare maro inchis, iar mirosul era clar de stricat/vechi).
Ca o scuza pentru Kestar pot sa spun ca de doua ori am primit cadou de la ei cate un pachet de cate 100 gr cafea care au mai compensat un pic acele pierderi.
Imi pare rau sa aud ca nu va placut Papua Grass Roots. Este o cafea foarte deosebita si putin dificil de prajit dar credeti-ma , a avut un succes incredibil printre prajitoriile din Romania , de aceea a si disparut instantaneu din stoc. Daca aveti vreodata nelamuriri sau intrebari despre cafea nu ezitati sa ma contactati si intotdeauna vom gasi o solutie sa va satisfacem nevoile Rolleyes

Reply
Asta scriam și eu acum.
Orice problema ati avea , sunați și discutați cu Octavian, aveți cu cine discuta ... Va schimba, va dă banii înapoi daca este cazul...
Eu nu am avut surprize decât plăcute în relația cu Kestar.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
(27-12-2021, 13:52)sorance2000 Wrote:
(27-12-2021, 10:17)orwo Wrote:

Mda, la rwanda nu au fost deloc probleme pana acum, dar la etiopiene da (din etiopia sunt printre preferatele mele) si o PNG despre care s-a vorbit mai inainte.
Salut,

Toate Etiiopiile sunt cultura noua, Nu avem cafea veche . Testele de cupping se fac odata la ferma si a doua oara cand ajung in Europa. Daca vreodata aveti dubii in legatura cu cafeaua se poate face cupping si la cerere pe lotul respectiv.De asemenea tot la cerere putem testat si umiditatea. Tot ce aveti de facut este sa cereti asta . Shy Politica noastra este TRANSPARENTA MAXIMA

Reply
au fost cateva cafele cu scor 89 bestiale...kenya,etiopia..foarte bune,probabil mai sunt si exceptii
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
ideea e ca nu curg bine orice le ai face,gust fara savoare,
bine ca cititi ceea ce scriem aici inseamna ca va pasa si se pot remedia unele probleme

Reply
(27-12-2021, 17:55)texaskess Wrote: Imi pare rau sa aud ca nu va placut Papua Grass Roots. Este o cafea foarte deosebita si putin dificil de prajit dar credeti-ma , a avut un succes incredibil printre prajitoriile din Romania , de aceea a si disparut instantaneu din stoc. Daca aveti vreodata nelamuriri sau intrebari despre cafea nu ezitati sa ma contactati si intotdeauna vom gasi o solutie sa va satisfacem nevoile Rolleyes
Eu nu cred ca a fost o problema de prajire, pur si simplu cafeaua e de nebaut. Stiu si eu de diferentele intre anumite prajiri, dar oricare cafea care e in regula poate fi baubila. Daca sunteti de la kestarcoffee voi face o cronologie a problemelor. Mai intai vreau sa spun ca, exceptand aceste cazuri, cafeaua de la KestarCoffee a fost de foarte buna calitate, fara defecte, motiv pentru care voiam sa raman client fidel, mai ales ca exista la vanzare o varietate mare si la cantitati diferite (in doua cazuri am avut si surpriza placuta de a primi cafea verde boabe cadou care a fost impecabila).
O prezentare cronologica cu numar de comanda:
1. Comanda 73551716 - ETIOPIA Guji Hambella Wamena - MICROLOT- Anaerobic - era ca mai scumpa de pe site la ora aceea - cafeaua inchisa la culoare, pana la maro inchis (am eliminat boabele care erau foarte inchise la culoare inainte de a o praji). Aceasta cafeaua avea un miros straniu, intepator, neplacut, de vechi. Cafeaua extrasa a pastrat acele carasteristici de miros, iar la gust a fost aproape nebaubila (extrem de acida, intepatoare, neplacuta in general, desi a fost in combinatie cu o alta columbiana). Columbiana Pitalito Huila - MICROLOT s-a dovedit acceptabila, deci exclus ca ea sa fi fost problema. Etiopia Guji s-a dus la gunoi.
2. Comanda 39970491 - ultima facuta pe 5 decembrie -
-problema la combinatia dintre NICARAGUA Finca La Espanola 20/21 - MICROLOT si ETIOPIA Guji Shakiso (pe aceasta am mai comandat-o si altadata si a fost asa cum trebuia sa fie, adica foarte buna). In acest caz cred ca de vina tot Etiopia Guji a fost pentru ca prezenta aceleasi caracteristici ciudate. De data asta cafeaua a fost pur si simplu nebaubila. Etiopia a mers la gunoi. Sper sa nu fie si Nicaragua in aceasi situatie. Data viitoare o voi praji singura.
-problema la PAPUA NEW GUINEA Grass Roots 2021 care a fost si ea combinata. Miros oribil, gust oribil, a mers si ea la gunoi.
Concluzie, campioane la rele sunt cele din Etiopia by Guji (care sunt printre preferatele mele).
 Sa fac cateva lamuriri:
-nu prajesc de ieri sau de azi
-o singura data am mai intalnit o situatie de cafea 'ciudata' (din care am aruncat cam 25% din punga), in acea situatie, dupa separarea boabelor neconforme, cafeaua era perfect baubila.
-am prajit, consumat si cafea ieftina si cafea scumpa
-nu a fost in nici un caz o problema de gust, ci de calitate fizica
-nu vreau sa fac reclama proasta siteului, vreau sa fac o atentionare ca aveti o problema.

Reply
Nu sunt avocatul nimănui, dar mai contează și aparatul de prăjit, pe lângă experiența utilizatorului.

Se aplica și la prăjit o parte din regulile de la prepararea espresso, în speță: dacă nu te ajuta echipamentul, rămâi pe cafele nepretențioase cu care se lucrează ușor.

Cafeaua procesată prin metode experimentale este foarte capricioasa, în sensul că poate pierde un număr semnificativ de puncte, de la o săptămână la alta, în funcție de condițiile de păstrare. Și nu va face nimeni grading săptămânal, nici chiar la importatorii mari.

Ca exemplu, am luat anul trecut cafea verde de la falcon-micro din Anglia, și după ce a stat vreo 6 luni in depozitul lor, mai avea puține in comun cu cafeaua pe care o gustasem prăjită în urma cu 6 luni.

Ca regulă generală, cafeaua verde se cumpără după calendarul de recoltare/procesare și mai puțin după puncte. E mult mai ușor de prăjit o cafea proaspătă decât una care suna bine pe hârtie dar are luni sau ani de când stă prin magazii.

Reply
(28-12-2021, 09:59)dev Wrote: Nu sunt avocatul nimănui, dar mai contează și aparatul de prăjit, pe lângă experiența utilizatorului.

Se aplica și la prăjit o parte din regulile de la prepararea espresso, în speță: dacă nu te ajuta echipamentul, rămâi pe cafele nepretențioase cu care se lucrează ușor.

Cafeaua procesată prin metode experimentale este foarte capricioasa, în sensul că poate pierde un număr semnificativ de puncte, de la o săptămână la alta, în funcție de condițiile de păstrare. Și nu va face nimeni grading săptămânal, nici chiar la importatorii mari.

Ca exemplu, am luat anul trecut cafea verde de la falcon-micro din Anglia, și după ce a stat vreo 6 luni in depozitul lor, mai avea puține in comun cu cafeaua pe care o gustasem prăjită în urma cu 6 luni.

Ca regulă generală, cafeaua verde se cumpără după calendarul de recoltare/procesare și mai puțin după puncte. E mult mai ușor de prăjit o cafea proaspătă decât una care suna bine pe hârtie dar are luni sau ani de când stă prin magazii.
Nu are treaba cu niciun un aparat de prajit sau cu vreo metoda de prajit. Aici nu e vorba de gust, adica ceva de genul: avea gust de nuca sparta sau fruct uscat, ori vin spumos cu tenta de trandafir de damasc, ci de faptul ca acea cafea verde prezenta un miros oribil, iar apoi dupa prajire, gustul cafelei o facea de nabaut. Si nu cred ca are treaba cu soiul peentru ca eu deja am dat un exemplu cu Ethiopia Guji shakiso pe care am mai cumparat-o si altadata, de mai multe ori (si de la KESTAR, dar si de la alta firma care vinde cafea verde boabe) si fost asa cum trebuie sa fie. A fost prajita tot de mine, preparata tot de mine si a fost ireprosabila. Din Ethiopia le prefer pe cele Guji, desi nici Yirgacheffe nu sunt cu mult mai prejos.

Reply
Prima mea experienta cu o macerata, a fost pentru mine un... "soc cultural"
Era orice,  mai putin "cafea". 
Se preta clar doar la preparare prin infuzie, puteam face din ea si ceai, si... socata :D... orice, mai putin espresso !
Pusa la macerat in niste alcool sunt convins ca batea orice "jager" de pe piata...
Si n-am aruncat o picatura din ea ! :)
Descrierea cea mai apropiata a mirosului de verde era de pruna fermentata, numai buna de pus in cazan pentru prima distilare.
Poate ceva similar a fost si in cazul tau, si inca nu erai pregatit sa o incasezi :)

Reply
sorance2000 no offence dar cred ca esti un pic prea limitat in a intelege ca exista multe tipuri de boabe verzi pe lumea asta.

Daca boabele miros a prune fermentate 3 luni, sau a pepene stricat asta nu inseamna ca sunt proaste, inseamna ca pur si simplu tie nu iti plac.

Am o columbia cristalina naturala anerobic, si nu pot sa tii nasul mai mult de 3 secunde in punga de boabe verzi pentru ca iti vine sa dai la rate. Accepta odata ca poate pur si simplu nu ti-au placut tie acele boabe si nu e vina vanzatorului.

Am amici care nu pot bea cafele fermentate, cafele care aduc a vin, a bere stout, sau cafele care sunt mai funky, gen Columbia Monte Bianco care are un gust de muscal otonel, cu infuzie de ierburi mentolate, soc si lemongras, daca iti vin boabele respective ce faci? zici ca sunt stricate ca miros a otet.

Cafeaua verde stricata nu are miros cand o deschizi, e veche, e ofilita, miroase a praf. Daca miroase a fruct/floral este buna. 

Alegerea boabelor intr-o cafea procesata este iarasi o porcarie, boabele maro sau inchise la culoare sunt boabe procesate unde cireasa este uscata impreuna cu pulpa iar o parte din zeama din cireasa se impregneaza in boaba, pana in punctul in care ii poate schimiba culoarea.

Sa ma intelegi, eu nu sunt aici ca sa-ti anulez feedbackul negativ la vanzator, ci doar sa-ti spun ca poate nu ai toate informatiile necesare sa faci diferenta intre o cafea stricata si o cafea procesata intens care miroase a boasca.

Uite exemplu concret cu poza, cafea fermentata cu miros puternic de fructe stricate, ce faci te pui sa alegi 50% din boabe?
[Image: hdJICX0.jpg]

Reply
(28-12-2021, 11:28)sorance2000 Wrote:
(28-12-2021, 09:59)dev Wrote: Nu sunt avocatul nimănui, dar mai contează și aparatul de prăjit, pe lângă experiența utilizatorului.

Nu are treaba cu niciun un aparat de prajit sau cu vreo metoda de prajit. Aici nu e vorba de gust, adica ceva de genul: avea gust de nuca sparta sau fruct uscat, ori vin spumos cu tenta de trandafir de damasc, ci de faptul ca acea cafea verde prezenta un miros oribil, iar apoi dupa prajire, gustul cafelei o facea de nabaut. Si nu cred ca are treaba cu soiul peentru ca eu deja am dat un exemplu cu Ethiopia Guji shakiso pe care am mai cumparat-o si altadata, de mai multe ori (si de la KESTAR, dar si de la alta firma care vinde cafea verde boabe) si fost asa cum trebuie sa fie. A fost prajita tot de mine, preparata tot de mine si a fost ireprosabila. Din Ethiopia le prefer pe cele Guji, desi nici Yirgacheffe nu sunt cu mult mai prejos.

Mi se pare ca esti prea captiv in "ceea ce fac eu e bine si daca nu iese bine nu e vina mea".

Cafeaua verde nu se prajeste toata la fel. Din cauza aceasta, unele metode de prajit se preteaza mai bine pe unele tipuri de cafea si metode de prajit. Trebuie experienta si un aparat capabil sa permita o modulare a parametrilor in timpul prajirii.

Reply
(28-12-2021, 12:27)Darsidius Wrote: sorance2000 no offence dar cred ca esti un pic prea limitat in a intelege ca exista multe tipuri de boabe verzi pe lumea asta.

Daca boabele miros a prune fermentate 3 luni, sau a pepene stricat asta nu inseamna ca sunt proaste, inseamna ca pur si simplu tie nu iti plac.

Am o columbia cristalina naturala anerobic, si nu pot sa tii nasul mai mult de 3 secunde in punga de boabe verzi pentru ca iti vine sa dai la rate. Accepta odata ca poate pur si simplu nu ti-au placut tie acele boabe si nu e vina vanzatorului.

Am amici care nu pot bea cafele fermentate, cafele care aduc a vin, a bere stout, sau cafele care sunt mai funky, gen Columbia Monte Bianco care are un gust de muscal otonel, cu infuzie de ierburi mentolate, soc si lemongras, daca iti vin boabele respective ce faci? zici ca sunt stricate ca miros a otet.

Cafeaua verde stricata nu are miros cand o deschizi, e veche, e ofilita, miroase a praf. Daca miroase a fruct/floral este buna. 

Alegerea boabelor intr-o cafea procesata este iarasi o porcarie, boabele maro sau inchise la culoare sunt boabe procesate unde cireasa este uscata impreuna cu pulpa iar o parte din zeama din cireasa se impregneaza in boaba, pana in punctul in care ii poate schimiba culoarea.

Sa ma intelegi, eu nu sunt aici ca sa-ti anulez feedbackul negativ la vanzator, ci doar sa-ti spun ca poate nu ai toate informatiile necesare sa faci diferenta intre o cafea stricata si o cafea procesata intens care miroase a boasca.

Uite exemplu concret cu poza, cafea fermentata cu miros puternic de fructe stricate, ce faci te pui sa alegi 50% din boabe?
[Image: hdJICX0.jpg]

Uita mirosul. Nu miroasea a niciun fruct, intelegi? Stiu cum miroase ceva fermentat. Si cu gustul ce te faci? Si nu ai citit foarte bine tot ce am zis. Am dat un exemplu cu acelasi soi de cafea. Cum explici asta? Iti dau cuvantul ca nu ma intalnit asa ceva pana la intamplarile astea ! Si am prajit de toate felurile, si spalate, si procesate natural etc.
Inca o chestie, la toate cafelele care au avut probleme, in cutia in care le pastram (cea prajita), cand o desfaceam nu mai prezenta acel miros placut de cafea, ci doar ceva vag.

Reply
(28-12-2021, 12:05)renatoa Wrote: Prima mea experienta cu o macerata, a fost pentru mine un... "soc cultural"
Era orice,  mai putin "cafea". 
Se preta clar doar la preparare prin infuzie, puteam face din ea si ceai, si... socata :D... orice, mai putin espresso !
Pusa la macerat in niste alcool sunt convins ca batea orice "jager" de pe piata...
Si n-am aruncat o picatura din ea ! Smile
Descrierea cea mai apropiata a mirosului de verde era de pruna fermentata, numai buna de pus in cazan pentru prima distilare.
Poate ceva similar a fost si in cazul tau, si inca nu erai pregatit sa o incasezi Smile
Atunci sa treaca in descriere ceva de genul: 'Aceasta cafea este un soc cultural si nu mai reprezinta neaparat gustul cunoscut de cafea. Consumul ei este pe propriul risc.'
Repet, mirosul ca mirosul, dar ce te faci cu gustul!?

Reply
(28-12-2021, 12:42)dev Wrote: Mi se pare ca esti prea captiv in "ceea ce fac eu e bine si daca nu iese bine nu e vina mea".

Cafeaua verde nu se prajeste toata la fel. Din cauza aceasta, unele metode de prajit se preteaza mai bine pe unele tipuri de cafea si metode de prajit. Trebuie experienta si un aparat capabil sa permita o modulare a parametrilor in timpul prajirii.

O cafea, indiferent cum ai praji-o (exceptand cazul cand o arsoprajesti - atunci orice cafea capata acelasi gust oribil) nu trebuie sa aiba gust de r.... (sa folosesc impresia lasata sotiei de gustul cafelelor cu probleme).
Eu nu am pretins ca acea cafeaua nu avea gust de flori de cirese dau caise sau eu stiu ce e trecut in descriere, ci ca era nebaubila. Si crede-ma, nu confund cu gustul foarte acid al unei cafele prajite foarte light care oricum e baubila. In general nu sunt extrem de pretentios, imi plac variatiile, si de prajire si de soi, cu o singura exceptie, prajirea sa nu treaca de nivelul mediu, pentru ca, din acel punct, nu prea imi mai place nicio cafea.

Reply
Las aici o sursa din Olanda de unde eu am cumparat pana acum 13 kg cafea verde si chiar a fost OK. M-am uitat la costul transportului si am observat ca pretul este fix pana in RO, fie ca e vorba de 1 sau de 20 kile, cu mai mult n-am incercat :D (14,95 Eur as of today), ceea ce la o comanda de grup nu ar ridica cu mult pretul per Kg. 
https://koffiebranderijdekoepoort.nl/pro...ne-koffie/
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
De unde mai cumparati cafea verde oameni buni?
Nuova simonelli by mia/Lelit41 tem/Kinu simplicity/G-iota df-64/Hario drip pot woodneck/Gene cafe.

Reply
(21-02-2022, 14:54)Chiordiacul Wrote: De unde mai cumparati cafea verde oameni buni?

Eu am luat ultima oara de la Kestar! Am luat 2 cafele, Kenia AA si o Guatemala semi-fermentata. Intr-un cuvant: SUPER! De o asa sursa buna si la indemana chiar era nevoie pe piata noastra din RO.
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
(24-02-2022, 00:28)Dianette Wrote:
(21-02-2022, 14:54)Chiordiacul Wrote: De unde mai cumparati cafea verde oameni buni?

Eu am luat ultima oara de la Kestar! Am luat 2 cafele, Kenia AA si o Guatemala semi-fermentata. Intr-un cuvant: SUPER! De o asa sursa buna si la indemana chiar era nevoie pe piata noastra din RO.
Ce profile de prajire ai folosit?.
Nuova simonelli by mia/Lelit41 tem/Kinu simplicity/G-iota df-64/Hario drip pot woodneck/Gene cafe.

Reply
(24-02-2022, 18:33)Chiordiacul Wrote:
(24-02-2022, 00:28)Dianette Wrote:

Ce profile de prajire ai folosit?.

Kenya inca nu am prajit. Pentru Guatemala am avut masina deja incalzita de la alt batch si am prajit-o 15 min la 230 grade C, 250g boabe verzi. 
Nu am poza cu boabele prajite, dar am de la ultima cafea facuta acum 30 min pe Flair 58.  :D
[Image: dKq6Xw9.jpg]

Iar azi, pentru ca ma aflu in DE si cu razboiul asta nu stiu care va fi directia economiei globale, am comandat de la olandejii pe care i-am recomandat mai devreme intr-un alt comment, urmatoarele:
[Image: 2kKFfzS.jpg]

Reply
Ce s-a recoltat zilele astea, ca sa avem idee ce va fi peste cateva luni in oferte...

https://library.sweetmarias.com/green-co...fee-shrub/

Reply
Salut la toti colegii stiu ca multi dintre voi cumpara de la KESTAR COFFEE si vroiam sa scrieti aici cam ce cafele au fost pe gustul vostru, vreau sa fac comanda si nu stiu ce sa mai cumpar, eu am fost f multumit de Burundi anaerobic.

Reply
Burundi e ok 
Kenya 
Etiopia majoritatea 
Rwanda mediu ok
Problema e ca cele bune dispar repede. 
Eu le aleg după scor.
ETIOPIA Yirgacheffe Kochere Boji - Cafea Verde
KENYA AA Top Nyeri Gatamboya - MICROLOT - Cafea Verde
ETIOPIA Abyssinian Mocca - Cafea Verde

Reply
@orwo, pai tu prajesti  Huh Confused
In sectiunea asta e vorba doar de verde.

Reply
(10-04-2022, 17:52)Chiordiacul Wrote: Salut la toti colegii stiu ca multi dintre voi cumpara de la KESTAR COFFEE si vroiam sa scrieti aici cam ce cafele au fost pe gustul vostru, vreau sa fac comanda si nu stiu ce sa mai cumpar, eu am fost f multumit de Burundi anaerobic.

Cu ETIOPIA Yirgacheffe Kochere Boji am avut o experienta foarte neplacuta, ce profil de prajire ai folosit?

(10-04-2022, 20:25)orwo Wrote: Burundi e ok 
Kenya 
Etiopia majoritatea 
Rwanda mediu ok
Problema e ca cele bune dispar repede. 
Eu le aleg după scor.
ETIOPIA Yirgacheffe Kochere Boji - Cafea Verde
KENYA AA Top Nyeri Gatamboya - MICROLOT - Cafea Verde
ETIOPIA Abyssinian Mocca - Cafea Verde

Cu ETIOPIA Yirgacheffe Kochere Boji am avut o experienta foarte neplacuta, ce profil de prajire ai folosit?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)