Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde, comanda de grup... pe dos !

Arata cam horror...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Revin... Cafeaua seamana perfect cu ceea ce scot din alte cafele inainte de prajire, chiar ma gandesc serios ca au incurcat sacul.

Nu poate fi prajita corect. FC nu se aude, doar pocnete razlete si fasait slab cateodata. Rezultatul, indiferent de profil, este complet neuniform in sensul ca exista boabe arse si boabe cinnamon in aceeasi sarja. Quakeri o mie.

Poate arunca Renato o intrebare la sursa... nu mi se pare ok, nu am pretentii de retur, dar daca acceptam calitatea asta fara sa zicem nimic poate data viitoare ne servesc iar cu resturi in loc de double picked sau cine stie.. in loc de ethiopia natural.
Lelit Bianca, Mahlkonig K30, Mahlkonig X54, V60, Aeropress, Cafflano Kompresso, Handpresso Pump, Airgrind.

Reply
Am pus deja intrebarea.

Am avut o jumatate sample din aceasta cafea, aspectul tot asa urat, dar dupa ce am cules ce era defect cu adevarat, s-a prajit bine.
Nu m-am alarmat, pentru ca sunt obisnuit, sumatrele cu care am avut contact pana acum, din trei surse diferite, tot asa urate au fost, dar bune la gust.

Reply
Eventual iti trimit din ce am sa vezi daca seamana cu sample-ul. Sa-mi zici daca e nevoie.
Lelit Bianca, Mahlkonig K30, Mahlkonig X54, V60, Aeropress, Cafflano Kompresso, Handpresso Pump, Airgrind.

Reply
aceeasi experiență am avut-o cu majoritatea indonezienelor prajite si de mine, aspect urat, fc silent dar surpriză plăcută in ceasca. pentru o prajire uniforma este nevoie e o infuzie mare de căldură in faza de uscare. in cazul cafelelor din aceasta regiune. din ce stiu eu, gradele(notele) cafelelor din aceasta regiune sunt date de gust si nu de calitatea masei verzi. desi arata precum cafeaua din poza de mai sus, pe mine, gustul obtinut, m-a convins sa imi mai cumpăr cafea la fel. alesul si pregatirea sarjelor fac parte din farmecul prajiri iar dupa curățare cafeaua primeste gradul ep(european picked) doar ca devine picked by an european:-)

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk
La Pavoni, Mazzer

Reply
Am primit raspunsul, asa cum banuiam acesta este aspectul normal pentru o Sumatra de genul si pretul asta.
Poate de asta o fi java asa scumpa, aleg o zecime din ea... :s Huh

Reply
Bun asa, invatam... Multumesc pentru interventii, astept degazarea si sper sa fiu surprins de gust :)

Am si o sarja cu aport mare de caldura din prima faza, daca iese bine o sa continui asa cu cele viitoare.

Reply
M-am mirat si eu de comanda asa de 5kg de sumatra. Am avut de 2 ori, atat verde cat si prajita (din alte surse). Ca aspect a fost cea mai urata cafea pe care mi-a fost dat sa o vad. Nici nu stiam ce sa aleg. Ca gust, discutabil, oricum nu la fel de rau ca aspectul, dar am hotarat sa nu ma mai risc. Cica gradul e dat de gust, nu de aspect.... Smile
Pe de alta parte, din comanda recenta din sursa din Anglia pot sa afirm ca:
- Guatemala Naturala - imi place f mult
- Costa Rica Naturala - nu arata atat de "naturala" ca si Guatemala, gustul de natural e mai putin pregnant, dar se simte si e foarte buna si aia
- Tanzania - conform asteptarilor de la aceasta origine
- Salvador Red Burbon - fff curata, fff uniforma dupa prajire. Gust ok, nu am remarcat nimic deosebit, o cafea obisnuita
Nu am apucat sa prajesc decat 1-2 sarje din fiecare, dar nu am intampinat probleme legate de sortare/caliate. Chiar as spune ca sunt f multumit. Dar, evident, nu am incercat Sumatra
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
up :)
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Cu doua indonezii m-am luptat eu acu 2 zile. Una dintre ele java. Cu una am reusit ceva pana la urma, insa cu a 2a am aruncat-o la gunoi. Veche, la sortare pierzi 20-30% din boabe, si tot nu sunt multumit de aspect, gustul slab de tot. Nu recomand.

Reply
Nu de la mine luate, din cate imi zic evidentele :)

Reply
Nu sunt luate de la tine, corect. Nimic rau de zis la adresa ta.

Reply
Da', mai pune lumea de o comanda?
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Intai prajitor potent, care sa evacueze fumul din camera de prajire pentru ca cu noua rasnita icnep sa simt arome de afumat, si devin deranjante :11: Ti-am scris mesaj privat, ma apuc sa comand piesele pt noul prajitor.

Cat despre cafea, eu nu pot sa comand nimic inca, pentru ca vreau cafele mai calitative, iar pe prajitorl de acum nu le pun in valoare. Si mai am 4 kg de cafea verde.

Reply
renatoa?

Reply
Da ? :)
Personal am stocuri pentru anul asta, asa ca deocamdata nu.
Daca se aduna comenzi ferme, cu placere.

Reply
mai sunt ceva musterii care au nevoie de boabe? toti aveti stocuri sa treceti sarbatorile? ce cantitate trebuie sa adunam?

Reply
S-a mai scris, 28 kg, din care as lua eu 3kg.

Reply
Eu am stoc, dar daca face cineva onorurile de distribuție la cantități mai mici, ma pot baga cu 3-6 kg
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
eu am nevoie pt mine si pt un prieten care s-a contaminat si el :) si cred ca as merge pe la vreo 10-12kg.

@Denis, am citit mesajul tau. scrie pe topic, sa ramana si pt ceilalti care vor vrea sa construiasca si te ajut cu ce stiu si ce pot fara probleme, dar din cate am observat nu esti prea sarac si daca esti asa pretentios ca la rasnita poate ar fi cazul sa iei in considerare sa cumperi un prajitor cu tambur, ca obtii mai usor rezultate bune cu el decat la cel cu aer cald.

Reply
iau si eu 5kg - honduras
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
@mihneasusan, oferta de cafea verde din postul #233 de unde e?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Ok, am completat cutia.

Reply
Lex jeux sont faits, rien ne va plus.

Reply
Este din Italia, printr-o cunostinta de la Bianchi. S-a incheiat o comanda de vreo 40kg Guatemala Coban care a fost buna, destul de plata pe Delimano pana la sfatul lui Renatoa caruia ii multumesc si pe aceasta cale, in urma careia am un rezultat superb. Nuante citrice cu retrogust dulce. Pentru prima oara am pe Delimano gust si retrogust. Pana acum toate erau ori acrisoare ori amarui fara accente speciale.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Pare a fi aceeasi cu oferta de la Cortina, in afara preturilor.

In alta ordine de idei, cine a avut experiente fericite cu Cortina, ce origini ati putea recomanda de la ei?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
pare dar nu rasare...[emoji16] nu are nicio treaba cu ce se cumpara pe la noi. sigur, cafeaua este una ieftina.deci nu ne asteptam la minuni dar e prima cafea care miroase a proaspat.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Adica ce ai cumparat in topicul asta ti-a mirosit a veche ? :(

PS: fara Cortina in topicul meu, va rog... am initiat aceasta actiune tocmai ca sa ofer o alternativa demna la Cortina.

Reply
nu! era vb despre ce se cumpara in magazinele de pe la noi, nu ce s-a mai adus de afara de membrii!

Cat despre alte oferte, nu prea are sens. Daca vrei o experienta incearca india si ethiopia de la Bestcoffee(Cortina). Sunt cat de cat ok. Dar dupa ce ai luat din alte surse e mai greu...

Reply
Mosu a venit la unii... "mostruos" :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)