Welcome Back Log In Create Account

Cafea la ibric

L-am vazut la Milano, daca nu au schimbat prototipul, e foarte greu. 5 cafele de-alea mici, deci vreo 3 normale. nu e rau ca dimensiuni, dar e putin greut. acu, nici soyul ala mare nu e vreun usurel…??‍♂️
Espresso: Aram, Flair, Rok. Brew: AeroPress, April, Cafec, Canadiano, Delter, E&B, Gina, Hario, Kalita, Orea. Moka: Araku, E&B, Stelton. Ibric: Soy.
Grind: Aergrind, Arco, Comandante, Hario, Rok. Kettle: Brewista, Fellow, Hario, Takahiro.

Reply
Ieftinache fata de predictii/asteptari... in zona de preturi a ibricelor Hario

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
am luat si eu 3, 2 cadou si 1 sa fie :)
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Le vedem pe bursa... cat de curand... la 100 lei  Tongue

Reply
Ai sa te rogi de noi sa-ti vindem unul cu 500 de lei. O sa-ti zicem nup ca e personalizat si asta costa foarte mult... Smile

Reply
Daca ar avea... prazuliu... m-as mai gandi...  Tongue

Reply
Ati vazut scandalul cu copyright infrigement ca cica au copiat designul lui Kaffa ?

Link aici: https://www.ozersedat.com/kaffa

Also, scrie mic jos: "We recieve messages from who want to have some products especially the Kaffa but we would like to inform you that each product is concept that are not producing at the moment. We tried to produce and make it real but we had some trouble so all is open for collaboration separately. Thanks for your attention.."
Espresso: Aram, Flair, Rok. Brew: AeroPress, April, Cafec, Canadiano, Delter, E&B, Gina, Hario, Kalita, Orea. Moka: Araku, E&B, Stelton. Ibric: Soy.
Grind: Aergrind, Arco, Comandante, Hario, Rok. Kettle: Brewista, Fellow, Hario, Takahiro.

Reply
Probabil ca si turcii in sec. al XIV - lea au copiat designul de la Kaffa. Unii chiar au tupeu...

Reply
(23-02-2020, 12:40)dev Wrote: Pentru cine vrea să-și îmbunătățească performanțele la ibric:

https://youtu.be/ocEk0RFkmIk
Nu e mai simplu sa pui cafeaua in apa de 90-95° si sa lasi la infuzat? asa ai o constanta mult mai mare si nu mai esti dependent atat de mult de macinare de ibric

Reply
Unii nu pot aprecia un espresso daca nu are crema...multa si adevarata, nu spuma... la fel o fi si cu caimacul...  Confused

Reply
(11-02-2023, 13:39)nfs01 Wrote:
(23-02-2020, 12:40)dev Wrote: Pentru cine vrea să-și îmbunătățească performanțele la ibric:

https://youtu.be/ocEk0RFkmIk
Nu e mai simplu sa pui cafeaua in apa de 90-95° si sa lasi la infuzat? asa ai o constanta mult mai mare si nu mai esti dependent atat de mult de macinare de ibric

E mai simplu, dar se numeste french press… [emoji23]
Pentru fiecare metoda de preparare exista un tip de macinatura. Definit de temperatura si de timpul de contact cu apa (adica de extractie).
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(11-02-2023, 14:28)Mihai L Wrote:
(11-02-2023, 13:39)nfs01 Wrote:
(23-02-2020, 12:40)dev Wrote: ......

E mai simplu, dar se numeste french press… [emoji23]
Pentru fiecare metoda de preparare exista un tip de macinatura. Definit de temperatura si de timpul de contact cu apa (adica de extractie).

De fapt se numeste cupping ;)

Reply
Discutia se duce...la vale, intr-o directie total gresita si off topic   :27:
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01

Reply
Am primit notificare de livrare pt Otto
Ajunge cam pe 20 martie
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Inscriptionat sau nu?

Reply
ce backer number ai? ca eu am 183 si inca nu am primit nimic :(

Reply
[Image: e7b22561d0d824028f22d6f6566cb901.jpg]

Am fost in primii 75 backers

Reply
Pentru cafeaua la ibric ce as putea folosi sa iasa mai cremoasa ? Ce cafea ?

Reply
Vrei mai multa crema deasupra? Daca la asta te referi, varsa tot continutul ibricului in ceasca imdiat ce incepe sa se ridice spuma. Nu astepta sa fiarba. Las-o la limpezit circa 4 min si...enjoy! Oricum sa nu astepti crema ca la espresso ca nu o sa ai
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01

Reply
(09-04-2023, 09:23)Jethro Wrote: Vrei mai multa crema deasupra? Daca la asta te referi, varsa tot continutul ibricului in ceasca imdiat ce incepe sa se ridice spuma. Nu astepta sa fiarba. Las-o la limpezit circa 4 min si...enjoy! Oricum sa nu astepti crema ca la espresso ca nu o sa ai

Multam de idee!  Cool

Reply
@vladdooo 
Asteptam recenzia la OTTO. ?
Inclusiv reteta: macinatura, gramaje..

Reply
(09-04-2023, 08:49)marian900 Wrote: Pentru cafeaua la ibric ce as putea folosi sa iasa mai cremoasa ? Ce cafea ?

Pe langa sfatul primit, vezi sa fie cafeaua macinata extrem de fin.
Ca idee, te poti trezi cu o gura de zat spre final pentru ca daca e foarte fina nu s-a asezat complet. Si realizezi tarziu asta. [emoji2]
Daca e macinata ca asta din comert pentru filtru, n-ai sanse.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Ce inseamna mai cremos ? caimacul nu este crema !

Reply
In principiu cand zici de o bautura ca este cremoasa nu te referi la stratul superior.

Reply
Ca sa forțezi coborârea mai rapida a zațului, o metoda din bătrâni e sa dai drumul la cateva picaturi de apa rece peste cafeaua din ibric, dupa care astepti putin inainte de a turna in cana.
Si inca un sfat, cafeaua la ibric nu se da in clocot. Cand ajunge aproape de buza ibricului se ia de pe foc. O reteta buna gasiti pe site la Yume

Reply
Teoretic, pentru ca practic, daca este extrem de fina macinatura, particulele raman in suspensie. Si uleiurile din cafea nu ajuta la separare.

Reply
(09-04-2023, 10:20)Mihai L Wrote:
(09-04-2023, 08:49)marian900 Wrote: Pentru cafeaua la ibric ce as putea folosi sa iasa mai cremoasa ? Ce cafea ?

Pe langa sfatul primit, vezi sa fie cafeaua macinata extrem de fin.
Ca idee, te poti trezi cu o gura de zat spre final pentru ca daca e foarte fina nu s-a asezat complet. Si realizezi tarziu asta. [emoji2]
Daca e macinata ca asta din comert pentru filtru, n-ai sanse.

E un fel de malai asta din comert :)) Da o sa incerc sa iau niste boabe sa le macin fin si sa incerc si asa

Reply
Cu aia cumparata gata macinata nici nu te mai obosi... de ce n-ai zis de la inceput. O sa iti iasa o bautura colorata. Daca n-ai rasnita mergi la mag. de cafea, cumpara boabe si roga-i sa-ti rasneasca pt. ibrik

Reply
Deoarece a ajuns la rand o cafea slab calitativa fata de asteptari m-am gandit sa experimentez si cafea la ibric, iese ceva bine, nu iese si mai bine ca se termina punga mai repede. Au fost si discutiile despre rasnitele pentru ibric, m-au facut curios si acestea. Asa ca am pus kinu la treaba (setare 0.7) plus un ibric ce il aveam prin casa. Ratia aproximativ 1:10, ibricul umplut 2/3 din capacitate (apa+cafea). Rezultatul cu un gust mult mai bun decat as fi anticipat, asa ca am mai experimentat si cu vreo doua cafele de top. Gustul, culoarea peste asteptari, chiar ceva arome si aciditate, amareala redusa.

Acum problemele. Nu am reusit sa obtin acel caimac alburos la inceput, ca apoi sa opresc extractia in functie de culoarea spumei.

Oare are rost sa cumpar un ibric, din acela tipic, numit cezve, mai ingust , inalt, cupru batut de turc pe genunchi, staniu pe interior (nu o fi toxic Huh )? Ar fi rezultatele mai ok? Pretul tinta undeva in jur de 50-80lei. Pentru utilizare foarte, foarte rara nu as cumpara un ibric din acela cu pret de espressor.

Alta problema, zatzul. A ramas mult pe fundul ibricului, dar dupa ce am "filtrat" cafeaua turnata cu grija prin Aeropress, pe filtrul de hartie al acestuia a mai ramas o pelicula consistenta de zatz ca o pasta. E normal asa? Nu intentionez sa ghicesc in cafea :D.  Oricum ceva a ramas si in lichid.

Am atasat si cateva poze pentru a ilustra ce am scris.

[Image: 2BB5iAhl.jpeg]

Reply
Iti recomand ibric de cupru pt 1 cafea (70 ml). Nu e scump. ratia 1:10 e buna. Eu folosesc 7g cafea la 70g apa.
Pun cafeaua in ibric, adaug apa, amestec putin apoi pun ibricul pe foc reglat in asa fel incat spuma sa se ridice dupa 2-2.30 min apoi se toarna tot continutul ibricului in ceasca. Astepti cca 4 min pt. limpezire.
Enjoy!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)