Deoarece a ajuns la rand o cafea slab calitativa fata de asteptari m-am gandit sa experimentez si cafea la ibric, iese ceva bine, nu iese si mai bine ca se termina punga mai repede. Au fost si discutiile despre rasnitele pentru ibric, m-au facut curios si acestea. Asa ca am pus kinu la treaba (setare 0.7) plus un ibric ce il aveam prin casa. Ratia aproximativ 1:10, ibricul umplut 2/3 din capacitate (apa+cafea). Rezultatul cu un gust mult mai bun decat as fi anticipat, asa ca am mai experimentat si cu vreo doua cafele de top. Gustul, culoarea peste asteptari, chiar ceva arome si aciditate, amareala redusa.
Acum problemele. Nu am reusit sa obtin acel caimac alburos la inceput, ca apoi sa opresc extractia in functie de culoarea spumei.
Oare are rost sa cumpar un ibric, din acela tipic, numit cezve, mai ingust , inalt, cupru batut de turc pe genunchi, staniu pe interior (nu o fi toxic

)? Ar fi rezultatele mai ok? Pretul tinta undeva in jur de 50-80lei. Pentru utilizare foarte, foarte rara nu as cumpara un ibric din acela cu pret de espressor.
Alta problema, zatzul. A ramas mult pe fundul ibricului, dar dupa ce am "filtrat" cafeaua turnata cu grija prin Aeropress, pe filtrul de hartie al acestuia a mai ramas o pelicula consistenta de zatz ca o pasta. E normal asa? Nu intentionez sa ghicesc in cafea :D. Oricum ceva a ramas si in lichid.
Am atasat si cateva poze pentru a ilustra ce am scris.