Welcome Back Log In Create Account

Bubucalu - Buimac

Super, Cosmine! ?
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Hey! Cum adică ,,daca revin"? Data viitoare sa faci bine sa iei și un cameraman cu tine. Nu de alta dar știu unul care și-a luat de curând drona și i-ar placea sa o zboare peste niste plantații.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
:))
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Dragi colegi,
Las cateva randuri aici despre experienta mea, ca espressoman, din paradisul cafelei, Panama.
Multi dintre localnicii pe care i-am intalnit, pareau uimiti ca am strabatut atata distanta pentru cafeaua lor, ei stiind cafeaua columbiana drept cea mai buna din lume, consumand in mod uzual niste brand-uri locale, de supermarket. M-am straduit sa le schimb parerea, preparandu-le multe aeropress din cafeaua panameza.
Capitala, Ciudad de Panama, contine o multime de cafenele cochete, unele uriase, in stil colonial, fermecatoare, dar cu predilectie adresate turistilor. Unele apartin direct fermelor de cafea si aveau la oferta cam tot ce imi puteam dori in ceea ce priveste varietalurile, modurile de procesare sau preparare. Geihsa la loc de cinste, servita exclusiv in brew, cu pretul cuprins intre 6 si 9 usd pe ceasca. La espresso am renuntat destul de devreme, neplacandu-mi in mod special nici prajirea nici prepararea din aceasta directie, iar
cateva dintre geishele savurate au fost memorabile. Pachetele pentru acasa au pretul intre 25-60 usd la 100 g de cafea prajita iar cea verde se vinde incepand cu 150usd/kg.
In zona cultivatoare de cafea, Chiriqui, am avut impresia ca am ajuns in rai. Vulcanul Baru, vegheza majestuos intreaga regiune, adevarate jungle impanzesc intreg teritoriul, vai si dealuri, rauri salbatice si paduri virgine alcatuiesc un microclimat incredibil. Ploi dese si abundente alternand cu perioade caniculare ne-au derutat si fascinat cat am vietuit pe acolo. Am vazut cum se nasc norii si unde salasuiesc furtunile.
Vizita la Casa Ruiz a fost parca rupta din poveste, ghidul nostru, Carlos, muncind in domeniu de 22 de ani si trecand prin toate etapele carierei, ne-a aratat fiecare detaliu a productiei de aici, fiecare varietal, ne-a prajit demonstrativ si facut o sesiune de cupping, pentru intelegerea cat mai profunda a acestei arte. A inceput la 14 ani ca si culegator, trecand la partea de procesare, ulterior la prajire si evaluare, acum, ajuns fiind la partea cu plimbat turistii. Un om fascinant de bine informat, entuziast si pasionat, nativ al tribului Ngabe.
Cateva zeci de familii din acest trib locuiesc chiar pe aceasta plantatie vizitata de noi, in mijlocul unei paduri semi salbatice in care tufisurile de cafea, in majoritatea lor catuai, alterneaza cu portocali, arbori de avocado, tufisuri de plante ce ajuta la stabilizarea nutrientilor in sol, altii, otravitori, pentru alungarea insectelor. Un haos aparent, ordonat intr-un echilibru perfect.
Ma opresc aici caci "precum marii calatori, am vazut mai multe decat imi amintesc si-mi amintesc mai multe decat am vazut."
https://imgur.com/a/ginOYl6
La Pavoni, Mazzer

Reply
Asteptam, cu interes, impresiile despre vizita; in sfarsit au sosit, multumim @bubucalu.
Apropos de poze, cea denumita "primul prajitor de cafea utilizat de catre domnul Ruiz" este incompleta, lipseste operatorul Smile
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
am cumparat 2 cesti mari ,nu pot decat sa zic wow, au peretii foarte grosi si arata minunat!!!
le-am trecut in rezerva pe ale mele :(
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Ethiopia Guji de la Buimac, ridicata pe 12 si ... terminata acum cateva minute (pe 16).
Cu fiecare zi care trecea de la deschiderea pungii rezultatul era tot mai bun, ultima cafea a fost cea mai reusita si sunt sigur ca cea de maine ar fi fost si mai buna. Asta a fost apropos la timpul necesar de la prajire pana la consum, trebuia sa mai astept macar 2-3 zile da' n-am putut!

Cand ne mai incanti @bubucalu cu Ethiopia Guji ?
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
va multumesc tuturor pentru aprecieri.
tocmai apar noile recolte de ethiopia, caut asiduu alternative. am sa fac tărăboi daca gasesc ceva pe plac.
La Pavoni, Mazzer

Reply
Intreb aici si nu prin PM, poate intereseaza si pe altii:
Cana de 80ml poate fi folosita, la extractie, in locul paharelului de Cafflano Kompresso?
Diametrul permite sprijinirea Kompresso pe cana?

Cana de 200ml, pe care am comandat-o pentru a o folosi cu Aeropress, are diametrul prea mare dar extrag in server si transfer in cana, e ok.
Apropos cana de 200ml are peretele foarte gros, aspectul si culoarea (turquoise) sunt super.

Reply
da, se pare ca se potriveste
[Image: 84f09a0500d2cd6c1e64b1dc6670399c.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Multumesc @bubucalu!
Sa pregatesc banii pentru urmatoarea comanda!
De data asta am sa urmez "cursul" normal, voi comanda pe site, zilele urmatoare (bineinteles cu cafea, vad eu de care).

Si acum despre cafea.
Am desfacut si pachetul de Guatemala Las Ampolas, ca am terminat Guji (asta fara link ca nu mai e in magazin).
Nu dau reteta, o pastrez pentru mine.
Pot sa spun doar atat, am baut trei "sarje" astazi. Gustul de la ultima (pe la ora 16) persista si acum, nu-l descriu, dar imi place, glandele salivare lucreaza ...

Reply
direct la suflet:[Image: bc6b9ea3e1770471bf752e47a71e0039.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Frumos.
Se pare ca a fost pe placul lor chiar daca prajirea nu a fost asa cu sunt obisnuiti.

Reply
Dragi prieteni Buimac,
in perioada 9-16 iulie preparam cafea in cadrul festivalului Waha.
Daca ajungeti pe acolo, opriti sa ne salutati, espressomanii primesc o cafea din partea casei.
Comenzile primite pe site in aceasta perioada vor fi procesate si expediate incepand cu data de 17 iulie.
Va multumesc pentru intelegerea si sustinerea voastra.
[Image: pDF7jfM.png]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Achizițonat astăzi de la Buimac AeroPress si o punga de Ethiopia Aricha, prima încercarea o super cafea - fructata si foarte aromata

Super prăjire Cosmin !!![emoji106]

[Image: 502c97f1141819569acfa2a4ba9267f0.jpg]
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47

Reply
O Panama înborcănată așteptând maturarea. Comandată vineri seară tarziu, ridicată sâmbătă dimineață, gata de la prima oră, primit de Bubu cu un V60 matinal și o conversație plăcută. 2 extracții cum am ajuns acasă. Tot ce trebuie se află deja în boabe dar unele nuanțe așteaptă să se contureze mai bine in următoarele zile.
Felicitări![Image: c2b877ea8a29b81c5ce8baed12bbfa6a.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Am fost și eu pe la Cosmin, căruia-i mulțumesc pentru generozitate, răbdare și sfaturi. Să mai zic de cafea? Mai bine pun o poză, două poze... (cafeaua-i rîșnită c-o Kinu și făcută cu-n ROK).

Attached Files Thumbnail(s)

Kinu M47, Mazzer Robur, ROK

Reply
(18-06-2018, 12:41)bubucalu Wrote: da, se pare ca se potriveste
[Image: 84f09a0500d2cd6c1e64b1dc6670399c.jpg]

-----------
Mai bine mai tarziu, decat deloc...
Confirm, se potriveste!
[Image: KNN0CZH.jpg]

--------
De ce oi fi luat doar doua pungi?!
Ca' tare bine mai merge la Aeropress!
[Image: 2YTEVcC.jpg]

Reply
Salut, 
Am fost si eu pe la Cosmin acum vreo 2 saptamani, dar abia acum apuc sa scriu despre asta.
Multumesc pentru conversatie si cafea!
Pun si o poza cu achizitia(am uitat sa fac poze cu prajitoria).[Image: yjX1M14.jpg]
AeroPress, ECM S-Manuale 64 | Kinu m47 phoenix , Quick Mill Silvano

Reply
Dragilor,
comunitatea espressoman a fost reprezentata cu mandrie in competia de brew organizata sub egida Comandante, ma aspteptam sa vad mai multi colegi prezenti, dar si in numar mic, tot am reusit sa ocupam podiumul.
Un neasteptat loc 2 pentru mine, devansat de colegul C. Andrei ce a dus titlul acasa.
[Image: Anj8biT.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Felicitări!
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
:bi: :bi: :bi:
V60, Chemex, Ascaso I1-steel, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75E, Niche O...

Reply

Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
Ethiopia Aricha, sublimă!!! [Image: 70a4832acdf3cc0da5c7a4b378d6fca9.jpg]

Reply
Am ajuns si eu azi(sambata, ~ora 14.30) la adresa prajitoriei dar nu m-am prins pe unde se intra si am plecat cu mana goala.

Reply
@SCatalin, multumesc pentru interesul tau, esti bine venit in vizita, ieri am fost acolo pana la ora 20 datorita dragilor musafiri.
Din pacate, prajitoria nu e cu acces public, fiind spatiu de productie, vizitele se fac exclusiv cu programare prealabila.
Te rog sa utilizezi mesageria de aici, de pe pagina fb a prajitoriei sau casuta postala a acesteia pentru a ma contacta.
La Pavoni, Mazzer

Reply
Dragi colegi si prieteni,
topicul Prajitoriei Buimac se apropie de 10000 de vizualizari si pentru asta, caci tin mult la opiniile voastre, pe care le primesc in general in privat,
ma gandeam ca ar fi de ajutor si pentru altii sa le poata accesa.
Sunt marturie a eforturilor, reusitelor sau nereusitelor mele si ale voastre si merita publicate
Pentru a va stimula in a va impartasi opinia, organizez urmatorul concurs;
Conditii de participare/mentiuni:
-plaseaza o comanda pe site-ul prajitoriei www.prajitoria-buimac.ro in perioada 20 noiembrie-7 decembrie
-mentioneaza-ti userul de pe forum la comentariul comenzii in momentul plasarii acesteia.
-scrie o recenzie sincera pe topicului pareri, pentru cafeaua comandata de catre tine, in cadrul site-ului
-recenziile trebuie sa fie exclusiv facute cafelelor comandate in aceasta perioada.
-mai multe recenzii mai multe sanse, evident pentru cafele diferite.
-castigatorii vor fi alesi aleatoriu, fara legatura cu recenziile in 10 decembrie..
premiile sunt:
Locul 1. cafea proaspat prajita la alegere 3x250g
Locul 2. cafea proaspat prajita la alegere 2x250g
Locul 3. cafeaua comandata de norocosul user in ultima comanda, retrimisa, din partea casei.
Multa bafta.
La Pavoni, Mazzer

Reply
Locul 3 pare mai interesant decat locul 1. Eu comand cate 1 pana la 2 kg de cafea in mod uzual...
Nu particip la concursuri cu tragere la sort dar pot sa las niste review-uri sincere pe site pentru ce am comandat in trecut. Pentru ca mi-au placut!

Pentru mine si probabil si pentru alti membri un discount generic pentru comunitate e mai apreciat decat orice concurs cu tragere la sort :)
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Cum a zis colegu Wink , comanzi 3 kile si apoi te rogi pentru locu 3.

Reply
Yupii, concurs cu tragere la sorti [emoji16]

Am lăsat și eu o recenzie pentru Etiopia Aricha... Mi se pare genială cafeaua, deși nu am gustat-o decât sub formă de ristretto (am deschis punga înainte sa plec la muncă... Am făcut 2 duble cu râșnița pe poziția inițială și am plecat). Abia aștept să ajung mâine acasă sa vedem ce poate sa iasă din ea.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)