Welcome Back Log In Create Account

Bubucalu - Buimac

[Image: YmQChzn.jpg]

Majoritatea dintre noi il stim dupa id-ul "Bubucalu", prea putini dupa numele real, Cosmin Racolta. De fapt cred ca nici eu nu i-am mai zis "Cosmin" demult Smile 

S-au facut ceva ani de cand bubucalu tot exploreaza, calatoreste pe plantatii, bea hectolitri de cafea la filtru si face sute de cupping-uri. Il veti gasi des in dezbateri aprinse in vizita la @Raducanu, luandu-si notite despre cum sa mai modifice un profil sau altul, despre analiza sampling-urilor primite de la sursele sale de verde, plus mult optimism si zambete ca in logo-ul prajitoriei. Practic e genul de tanar prajitor care "respira cafea" in fiecare secunda, cu o ambitie si o sete de acumulare de informatii si studiere de profile, extraordinare. Sigur il asteapta un viitor frumos!

Cel mai mult mi-a placut Ethiopia Guji, pentru aromele florale caracteristice, o cafea varf de lance la Buimac Smile 

De curand, prajitoria are si un sediu, pe I.L. Caragiale, in zona Icoanei, dar mai multe ne va spune Cosmin, inclusiv despre sortimentatie si preturi.

website: http://prajitoria-buimac.ro/

Succes!

*ca o steluta general valabila pentru aceasta sectiune, incercati sa nu-i presati pe acesti oameni la inceput de drum cu obisnuitele noastre cereri de reduceri Smile Chiar vorbeam cu unii dintre ei pe tema asta. Sunt la inceput de drum, au deja preturi ok, incearca sa-si puna lucrurile in ordine, astfel incat sa treaca dincolo de stadiul de espressoman pasionat.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Eu sunt de mult timp fanul lui Bubu...cred ca am cateva luni bune de cand iau cafea de la el. Am si prajit impreuna, i-am si stricat o sarja lasand cafeaua verde sa intre peste cea care trebuia evacuata...ce sa mai, am avut parte de o primire tare calduroasa si sunt convins ca oricine va avea aceeasi impresie daca-i va trece pragul. Mult succes in continuare!
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Am avut de multe ori ocazia sa fiu asistentul lui @bubucalu la sesiuni de prajire si cupping, am peparat si baut multe cafele impreuna, am invatat foarte multe de la el. Evolutia mea in domeniul cafelei, de la simplu amator detinator de Lelit la partener de cupping (si titular pe postul de spalat cestile si ustensilele :D ), se leaga de Prajitoria Buimac si de cafelele lui Cosmin. Am baut de-a lungul timpul toate cafelele lui si pot spune in cunostiinta de cauza ca merita toate laudele. 

Mult succes si cat mai mult cafele bune !
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
(28-01-2018, 02:43)nickso Wrote: ...i-am si stricat o sarja lasand cafeaua verde sa intre peste cea care trebuia evacuata...ce sa mai, ...

O buna ocazie sa faci un job de Cenusareasa, sa alegi sarea de piper :D

Reply
la mine topul este brazilia, si apoi un kenya...
--Only God Can Judge Me--

Reply
Cosmin, ma bucur tare mult pentru tine ca ai reusit sa iti transformi pasiunea in job-ul de zi cu zi Smile
Tot ce este facut cu pasiune nu poate decat sa ii bucure (buimaceasca :P) pe ceilalti.
Iti urez mult succes cu prajitoria-buimac.ro !
Expobar Brewtus IV | Honne

Reply
Buna dragi colegi,
le multumesc antevorbitorilor mei pentru frumoasele cuvinte, ma onoreaza.
Am descoperit cu adevarat cafeaua prin intermediul acestui forum, m-a bucurat sa gasesc o astfel de comunitate si sa pot face parte din ea. Am sa ma straduiesc sa-mi aduc aportul, aici, din perspectiva mea.
...
Am infiintat prajitoria datorita imposibilitatii de a importa cafea verde ca pesoana fizica, cel putin nu de unde doream atunci. Multa vreme m-am bucurat de un statut privilegiat, avand aparatura profesionala pentru utilizare si testare personala, dar costurile s-au acumulat si m-am vazut nevoit sa incep sa imi comercializez cafeaua. O fac cu inima stransa, fiecare pachet ce pleaca ma ingrijoreaza, ma face sa revin, sa reverific, e extenuant sa te desparti de cafeaua proprie si totusi sa te bucuri ca o vezi iesind afara.
M-am straduit sa-mi profilez cafelele cat mai bine, dar nu le-am considerat suficient de avangadiste incat sa vi le prezint. Fiecare zi e o lectie, sper ca incurand sa capat increderea daca nu cumva si cunostintele, cafeaua sau aparatura necesare titlului de profesionist :).
Pana atunci, va las cu *un Nickso fericit.
[Image: VRrRWSz.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Da da...asa se cumpara cafeaua, cu sacul :))
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Si la toți le-ai dat cu caru', numai mie cu paharu'... Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Datorita interesului referitor la surse de cafea verde, tin sa fac niste mentiuni.
Nikso are in acel sac pachete de cafea proaspat prajita.
Cafelele din oferta mea, in majoritatea lor, nu mai exista la importator.
Cum certifica si titlului de micro-prajitorie, am dificultati cu alegerea, depozitarea, procesarea si mentinerea unui sortiment.
In acest moment imi e imposibil sa cedez din ele, stocurile sunt pe terminate
Am sa va am in vedere in viitor, insa acum resursele mele limitate merg in totalitate in directia prajirii de cafea si nu a generariii de oferte pe cafele verzi. Sunt 2 intreprinderi total diferite, prajitul de cafea sau comercializarea materiei prime.
Reiterez propunerea infintarii unei asociatii..
La Pavoni, Mazzer

Reply
Salut,

Cum se fac comenzile ?

Am intrat pe site si nu m-am prins cit costa transportul in Bucuresti . Simbata se poate veni sa cumparam de la sursa ?

Daca da, ne dai o adresa mai exacta :-) ?

Multumesc
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet

Reply
Vizitatori pe planeta Buimac :)

(bubucalu, eu, petrisor venit din Vietnam)

[Image: LFE6QHt.jpg]
[Image: dCaewSn.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Buna ziua,

Ce inseamna 30-60? Se refera la 250g si 500g? Pentru cafea la ibric care este prajirea?

Reply
@ Daniel, multumesc pentru interesul tau,
vanzarile se fac exclusiv online, iar livrarea se face gratuit in Bucuresti de catre mine,
gratuit in tara prin Posta Romana sau cu 10 lei supra-taxa pentru curier.
Urma sa te contactez imediat dupa plasarea comenzii.
Prajitoria e spatiu de productie nu si magazin.
Forumistii au insa usa deschisa, asa ca va invit sa degustati inainte sa cumparati :).
Adresa apare in Google harti. str. Icoanei nr. 40
Folositi cu incredere, va rog, mesajele private pentru eventuale intrebari sau detalii ce nu ar prezenta interes aici.
La Pavoni, Mazzer

Reply
(01-02-2018, 10:52)bubucalu Wrote: Folositi cu incredere, va rog, mesajele private pentru eventuale intrebari sau detalii ce nu ar prezenta interes aici.

Sa inteleg ca intrebarea mea de mai sus nu prezinta interes aici?

Reply
Tocmai ce am facut prima comanda si cred ca pot sa raspund si eu.

Daca te duci cu cursorul la oricare dintre variante de cafea, apare un but cu 'selecteaza optiuni'. Dupa ce da click acolo se deschide o pagina noua cu cateva drop-down menu-uri:

1. cantitate - 250gr vs 500gr;
2. rasnire - boabe vs ce o fi;
3. prajire - in functie de cafea sunt optiuni diferite. De exemplu, la Brazilia vad espresso si filtru, iar la Panama a fost doar omniroast. Pentru ibric cred ca poti sa mergi pe varianta espresso. Cred.
4. dupa toate astea apare mai jos ceva gen "pachet 250gr, 30 lei".
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply
(01-02-2018, 17:20)Didi54 Wrote:
(01-02-2018, 10:52)bubucalu Wrote: Folositi cu incredere, va rog, mesajele private pentru eventuale intrebari sau detalii ce nu ar prezenta interes aici.

Sa inteleg ca intrebarea mea de mai sus nu prezinta interes aici?  

presupun ca reprezinta pretul. ( 30 ron 250gr, si 60 ron 500 gr )
cred ca intre timp a fost corectat.

Reply
Da, este vorba de preturi, va multumesc pentru interventii, ma ajuta interactiunea cu voi pentru a cizela anumite asperitati ale micro intreprinderii mele. Pentru orice sugestii sau nedumeriri nu ezitati sa ma contactati, in masura posibilitatii, va raspund in cel mai scurt timp.
La Pavoni, Mazzer

Reply
Desi nu am reusit sa calc pragul prajitoriei, cafeaua lui @bubucalu a ajuns si noi la Ovride Coffee, si timp de vreo 2-3 saptamani clientii nostrii s-au bucurat de Panama Bouquet de la ferma Casa Ruiz si pe brew de Ethiopia Guji.
Spor la treaba in continuare, si sper astept sa gust si din urmatoarele tale cafele.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13E, La Spaziale Astro 12D, AeroPress, V60.

Reply
Am vizitat si eu prajitoria, dupa parerea mea o experienta de incercat pentru orice espressoman incepator (vorbesc in numele meu) si nu numai.

Am degustat mai multe cafele preparate prin metode alternative (V60, aeropress), am facut si cupping.
Neaparat sa incercati aeropressul pregatit de Bubucalu, una din cele mai bune cafele gustate de mine vreodata, o Kenya in cazul de fata.

[Image: IDlsSRp.jpg]

Sette din imagine este al meu, adus pentru niste incercari. Saptamana viitoare revin cu impresii legate de cafelele cumparate.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
Merci Bubucalu si mult succes!

[Image: 2IGdkxa.jpg][Image: xdnYqcG.jpg]

Reply
Knock, knock. Who's there?

[Image: knock-knock-whos-there-mat.jpg]

Reply
Ieri, adica duminica dupa pranz, am ajuns, in sfarsit, sa vizitez prajitoria Buimac. Dupa 3 ore intensive si solicitante de dans contemporan, s-a nimerit sa trec de la o exprimare artistica la o alta.  Cool Asta a fost feeling-ul pe care l-am resimtit din plin in micuta locatie a prajitoriei.

Nu va asteptati  sa gasiti un spatiu in stil nordic, aranjat in cele mai mici detalii, cool in sens hipsterish style. E mai degraba ordine intr-un haos. :) Cosmin este un artizan, un ceasornicar, un bijutier al cafelei.  Daca vreti un tablou, e the Keymaker in his workplace din "The Matrix Reloaded":D E omul care poate transforma o cafea  relativ obisnuita intr-un microlot, prin maiestria sa.

De baut, am baut o licoare preparata de Cosmin la Chemex. Absolut senzationala, as fi baut 3 cani. Shy

Multumesc, Cosmin, pentru prezenta, pentru tratatie si pentru cadoul surpriza!

Reply
Onoratii musafiri
[Image: go1vX9c.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Astăzi am avut ocazia sa trec pragul prajitoriei Buimac, unde am găsit o usa “larg deschisă” si am avut parte de o primire călduroasă cu o cafea aromata [emoji2]

Am plecat cu o punga de Ethiopia Guji si cu niște cafea pe care Cosmin o testează pentru noi[emoji6] ajuns acasă nu m-am putut abține si am desfăcut punga misterioasa, chiar dacă mai am de făcut ajustări pot sa spun ca fără sa sorb cafeaua încă de la prima înghițitura mi s-a umplut gura parca integral de arome un sentiment foarte interesant de care nu am mai avut parte pana acum, aciditatea pe Elektra mea a fost medie. Revin cu mai multe impresii după ce consum toată punga [emoji16]

[Image: 65b6d12790c271c2955193127ad41d6c.jpg]

Abia aștept sa revin, sa stau de vorba cu Cosmin si sa ma bucur de cafeaua preparata de el !

Vreau sa adaug ca dacă vrem sa avem diversitate noi cumpărătorii suntem cei care trebuie sa ii susținem pe prajitori [emoji2] in business pentru a crea o piața competitivă exista un principiu al rotației, va recomand!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47

Reply
O dimineata ,,buimaca"[emoji6]
Less words, more coffee[emoji2]
https://youtu.be/w9T4kusuKtQ[Image: a15111f7131d2d0be816b180799db88c.jpg][Image: 50937aa2a53fa894732dc135ef30037a.jpg][Image: 87edfb0b53145de571408ec4bfd39ecd.jpg][Image: 7ba4cce3ee3ba8206fe087d32e0c605e.jpg][Image: 2a4cb8204a79426b0980a8ed166f5e18.jpg][Image: bdcb247022ccb852e1482ee2f29ea6d3.jpg][Image: 923c9b740c125838dd8b692a98048706.jpg][Image: 0de4febbc88f8e0bf352fab726ef4163.jpg][Image: a8b39307f18b846d4be09bfb5bc36201.jpg]
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
... Multumim frumos , f. simpatic si dedicat @bubu ... personal ai doresc mult spor si vanzare buna in continuare ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
nu e pe site cafeaua din poze  Tongue
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(06-03-2018, 13:43)vladdooo Wrote: nu e pe site cafeaua din poze  Tongue

... Ehh , acu ' o galeata de Geisha / Panama , e mai greu de gasit ... dar , nu se stie niciodata cand apare ... :D ...

... si ca sa fiu cinstit , mie imi place mult si prajitorul - asa in general , cum arata ... e o scula frumoasa ... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Nu da rau langa Bosco  Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)