Welcome Back Log In Create Account

Aero Press

Până acum, depresurizam site și acu băgăm presiune în injecție.   Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Daca va bagati..sunt interesat si eu. Numa sa ziceti

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Reply
(26-07-2017, 13:15)Lyvyoo Wrote: Interesant accesoriu pentru aeropress

Doar azi e 12$ in loc de 20, la precomanda pt octombrie. Eu mi-as lua de curiozitate dar e 68$ transportul prin Fedex, fara alte optiuni. Daca ne gasim 10 insi, poate ar merita.

Si eu as fi interesat. Totul e sa se poata face precomanda la noi. Stiu ca cel putin pentru kettle se puteau face precomenzi doar in US.
lelit pl41tem, ceado e37s, mahlkönig vario, aeropress, v60, Kinu M47

Reply
Bun, avem topic de group buy, confirmati acolo va rog - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-P...-aeropress

Sigur s-ar gasi si transport mai ieftin, dar nu au alta optiune pe site, in algoritmul de comanda.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Cum am avut de mai mult timp ceva tentative de a creea un "espresso" mai real dintr-un aeropress, si m-am lamurit care sunt factorii care ingreuneaza aceasta intreprindere, ma tem ca dispozitivul e o fasaiala... doar prin micsorarea gaurii de evacuare nu obtii presiune mai mare, ca sa rezulte ceva mai apropiat de espresso.

Nu o zic eu, ci fizica. Chiar si daca pun un capac complet inchis, in interiorul unui aeropress nu pot creea presiune mai mare decat forta de apasare impartita la suprafata pistonului.
Avand o suprafata de aprox 25.5cm^2, data de diametrul de 57mm, pentru presiunea de un bar avem nevoie de o apasare cu 26kg. Pentru 9 bari... fara multiplcatoare mecanice gen pavoni/presa de citrice, nici o sansa. Sau inchiriat un elefant...
Ce face dispozitivul de fapt este ca permite folosirea unei cafele macinate mai oricum, prin care in aeropress daca s-ar apasa cu 9 bar apa ar trece in 2-3 secunde, lungind artificial aceasta trecere datorita ingustarii orificiului de iesire si creind impresia ca in interior presiunea a crescut, ceeace in realitate nu se intampla.

Intr-un dispozitiv gen hand/minipresso lucrurile se intampla intr-adevar conform definitiei, prin cumularea a doi factori:
- un cilindru capsula/piston cam la jumatate fata de aeropress, 28mm diametru, deci suprata de 4x mai mica.
- o forta de apasare apropiata sau chiar mai mare, paradoxal, obtinuta doar cu mana, prin comparatie cu apasarea cu intregul bust. O cercetare rapida intr-un normativ de testare al unui sportiv de performanta ne livreaza informatia surprinzatoare ca forta de strangere medie in mana a unui atlet este de 50 kg ! greutate care cu greu putem apasa pe un aeropress, poate daca avem peste 80 kg si il punem pe un scaunel sau pe podea, sub centrul de greutate al corpului.

Asa ca in aceste dispozitive 8-9 bari sunt intradevar reali, rezultati din 50kgf / 6 cm^2

Reply
(29-07-2017, 16:51)renatoa Wrote: Cum am avut de mai mult timp ceva tentative de a creea un "espresso" mai real dintr-un aeropress, si m-am lamurit care sunt factorii care ingreuneaza aceasta intreprindere, ma tem ca dispozitivul e o fasaiala...  

Cine o sa mai sustina acum acest dispozitiv?
Daca nu tu, atunci cine?
Si tu Bru...,ăăă....,renatoa! Wink :106:
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Care dispozitiv, Aeropressul ? Sunt sclav convins...

Nu sustin insa tentativele de a il face sa para ce nu este...

Reply
Problema pare a fi la noi, de fapt suntem prea usori...[emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(31-07-2017, 19:09)renatoa Wrote: ...
Nu sustin insa tentativele de a il face sa para ce nu este...

:ay:
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Noroc ca beau aeropress doar in vacante Smile

Cica " BPA-free plastic alternatives may not be safe as you think ", zice un articol pe cnn.com
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Daca te simti pește... Smile

Reply
Pun botul ca stiuca la orice espresso bun :)

Reply
Am consumat si eu acum citeva zile. Are un gust absout superb

Reply
@renatoa :

-  Pentru diminetile de iarna ...cand ai febra musculara de la IPA si nu te mai cuprinde nici macar sutienul ... :D ...un lever de imprumut... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Sigur, daca esti dus destul faci si suc de fructe cu el :)

https://youtu.be/51w8K84MofM?t=110

[Image: tumblr_mz37kzlj2d1sit7p0o1_1280.jpg]

Reply
...Ehh , ..hai ca Gail e fata serioasa de Seattle ce naiba... :D ...si apoi ...daca a luat si ea o viteza inainte , i s-a facut si ei sete... :D ...nu?... Cool

...Eu ma gandeam cum sa ne croim unul din inox...dar mai solid asa... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Am mai scris, pai nu adaptezi un storcator de fructe ? este 90% fix mulat pe task, si suficient de ieftin ca sa experimentezi fara sa iti para rau...

[Image: storcator-de-citrice-manual-din-inox-ph-12764~4247.jpg]

Totusi, daca nu tii cont de 3 factori, presiunea aia va face rapid praf aeropress-ul:
- tubul, trebuie intarit cu o camasa metalica exterioara, fie intr-un tub, fie cu 3-4 coliere metalice
- baioneta portfiltrului, trebuie redusa solicitarea la minim pe ea, prin sprijinirea pe portfiltru, nu pe hexagonul tubului
- garnitura... si aici intervine o sclipire de geniu... :D merge una de la pavoni !

Deci, scoatem... AeRoPicolla ® :D

Reply
...F. tare... :D ...iar mi-ai dat de lucru...trebuie sa verific... Cool

...Scoatem , dar unde il lucram...tot la Craiova...? ( sau vindem doar patentul d-lui D. Cool )

Reply
Ai testat @renatoa ?

cred ca merita incercat cu o ceasca mai groasa sau chiar cu un mug... :-)
--Only God Can Judge Me--

Reply
Se mai aude ceva de Prismo? Nu mai gasesc celalalt topic

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Reply
De ce Rhinowares merita la orice ora mai mult sa fie cumparat decat un Porlex, pentru Aeropress ... un accesoriu asa de simplu incat stai si te gandesti de ce a durat atat sa apara... si ce pazeste Hario...
Pur si simplu macini direct in aeropress in loc de recipient, mai simplu nu se poate !

[Image: rwshga2_1_1.jpg]

https://rhinocoffeegear.com/rhinowares-c...aptor.html

Reply
aici trebuie mentionat ca din "rhinowares hand grinder" sunt 2 verziuni.
a. fara adaptor
b. cu adaptor pentru aeropress

Vezi cum arata pachetul cu adaptor ( fara aeropress ).
[Image: dV9HC1A.jpg]
cu adaptor este mult mai usor de folosit..

Porlexul este fabricat in japonia, deci si pretul este cu 30-50% mai mare.

Reply
Dupa Kinu, eu nu as mai reveni la Porlex/Hario/Rhino... Tongue
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Varianta L Rhino tine 40g, cea cu adaptor Aeropress zice 21-23g... cam putin.
Exista pe undeva de unde o putem comanda?
Cat de mare ar fi saltul calitativ la macinatura fata de Hario Skerton?

Reply
(12-11-2017, 19:32)ramadri Wrote: Varianta L Rhino tine 40g, cea cu adaptor Aeropress zice 21-23g... cam putin.

LINK

Reply
Nu are de ce sa fie salt, toate folosesc cutite similare, daca nu identice.

Varianta Aeropress are doar 21g pentru ca este asa de subtire ca sa fie stocata in piston, cel mai compact pachet de travel care poate exista.
Nu ne opreste nimeni sa alimentam repetat cu boabe pana la greutatea dorita, dar sincer... cat de des ati presat mai mult de 21 grame ? :s Polonicul Aeropress are 18g maxim, cu varf.

Reply
Eu respect reteta lui Tim Wendelboe si folosesc raportul lui de 14g la 200ml apa. Daca cafeaua nu e in primele 10 zile (cand face multa spuma), imi intra 271 ml apa..adica 19g... deci da e ok.

Imi poate recomanda cineva si o rasnita electrica bunuta si nu foarte scumpa care sa scoata ceva bun din cafea...pentru Aeropress.
Eu sunt mai ciudat...eu nu beau espresso, eu beau cafea [emoji16]. Adică imi place sa am cana plina si sa sorb din ea, sau cand sunt la pescuit sa sorb din termos. De cand am descoperit forumul (1 an deja) saltul de calitate pentru mine a fost enorm, de la Tassimo la cafea proaspata (comanda cat sa ma tina o luna), rasnita in fiecare dimineata cu un Hario si facuta la Aeropress. Saltul la espressor nu cred ca vine, fiind alta bautura - pentru mine.
As fi interesat, astfel, sa iau o rasnita care sa imi ofere mai mult decat Hario. Stiu de Kinu47, Commandate dar mi se pare cam mult...in conditiile (repet) in care folosesc doar Aeropress.
As fi interesat si de o electrica buna, in aceleasi conditii. Daca poate careva sa-si da cu o parere...

Ma uit si la Rhino pentru ca Hario este foarte incomoda...e diametrul borcanului e mare si trebuie sa am foarte mare grija cand rasnesc cu ea, sa nu-mi zboare din mana

Reply
(12-11-2017, 20:10)ramadri Wrote: ...Imi poate recomanda cineva si o rasnita electrica bunuta si nu foarte scumpa care sa scoata ceva bun din cafea...pentru Aeropress...

Wilfa - pret ok (sub 100 eur), nu e foarte mare (eu o luam si in concedii) si e si recomandata de Tim Wendelboe :)

Doar sa nu iei microbul de espresso, ca acolo nu se baga... Rolleyes
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply
Nu zic nu...poate o sa vina si microbul ala intr-o zi. Macar o sa stiu tot ce se poate pana atunci, avand in vedere ca urmaresc cu placere forumul in fiecare zi [emoji4][emoji106]

Reply
Mi-a venit si mie rasnita Wilfa, si multumesc pe aceasta cale celor care m-au ajutat, inclusiv si discountul obtinut care nu a fost deloc de neglijat.

Am rasnit prima tura deja, on demand (ca tot urmaresc topicul de on demand si single shot). Am pus rasnita la al doilea R de la Aeropress (am citit pe afara ca sa incepi acolo si apoi in trepte spre primul R si sa vezi unde incepe sa fie amara).
Am sa atasez niste poze cu macinatura. Am fost de-a dreptul uimit ce diferenta mare (de marime) este intre ce rasneam eu cu Hario pe pozitia 5 si ce iese la Wilfa (fiind destul de aproape de maxim). Pe Hario rasneam mult mult mai mare.
Din neatentie nu m-am gandit insa sa modific temperatura la apa si prima cafea a iesit astfel amara.
Eu in prezent urmez reteta lui Tim W. si practic incep sa torn la 100 grade. Pana acopar cu apa cele 18g deja se pierde masiv (chiar si 10 grade). Cu Hario iesea foarte buna asa, simteam si dulceata si diverse alte note. Sunt departe de a recunoaste ce simt...dar simt ca le simt [emoji16].
Probabil ca acum cu Wilfa am sa ma duc la 90...sau 94...cine stie, mai testez.
Rasnita este solida, are mai multe grade de rasnire (steap, french press, moka), nu este atat de zgomotoasa la cat ma asteptam.

Imi poate spune careva cum rezolvati cu partea electrostatica (cafeaua care se lipeste de cupa colectoare) si cum as putea sa curat partea de cutite?

Sunt curios in mod deosebit ce zice renatoa de "finetea" cafelei rasnite fata de ce foloseste el.

PS. In stanga, mai mare e Hario[Image: 274518afaae48633cc0187a95beb993d.jpg][Image: b01a078108c6820cf801d0c2341c07c1.jpg][Image: 57c3ecb86b98e4e026198860746970c8.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)