Espressoman fresh
Barlad
Buna seara! De 2 saptamani mi-am cumparat un espressor Gaggia Pure folosit si as vrea sa-mi cumpar si o rasnita de cafea pentru el....Am vazut de curand pe net la magazinele din Romania, Rasnita de cafea Severin KM3873 ce se lauda ca macina o cafea perfecta pentru espresso...Dvs ce parere aveti? Merita sa fie cumparata???
Gaggia Pure
Espressoman Administrator
Bucuresti
Bun venit pe forum,
In nota lui baloozzy, mai era una perfecta Calarasi 007 si alta Buzau 666
Mai glumim si noi :)
Aia nu e rasnita de espresso, putand fi pe aceeasi linie cu DeLonghi si Krups. In acest domeniu ai nevoie de precizie mai mare, turatii mai putine, reglaj fara trepte, cutite mai srioase. Poate
acest articol e de ajutor pentru inceput.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman fresh
Barlad
Multumesc Lyvyoo pentru rapiditatea si claritatea raspunsului....Era sa fac o prostie si ma bucur ca am intrebat...(Vorba aceea cu intrebarea care nu are moarte)...Iti urez o seara placuta!!!!
Gaggia Pure
Espressoman fresh
Slatina, Olt
16-03-2016, 12:44
(Edited 16-03-2016, 12:47 by misu.)
Salut,
Vreau si eu o rasnita.
Am inteles ca e de baza pentru un expresso bun.
Momentan am de ales intre:
1.
VARIO 1800 RON
2.
K3 touch 1500 RON
Pe care sa merg? Exista alte variante (mai bune) in gama asta de pret?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Experimentele recente cu Che arata ca cutite de 48 pot scoate cam ce scot si niste cutite de peste 60, e mult prea multa relativitatea in toata aromoterapia asta ca sa dam verdicte asa de transante.
Poate exista viata si cu rasnite de 500 lei ;)
Admir mult optimismul si euforia legata de CHE doar ca n-o impartasesc asa pe incredere :). Chiar o sa revolutioneze CHE lumea rasnitelor ?? :). Sigur n-o s-o cumpar in day one ca eu, ca si Toma Necredinciosu' , inca mai cred in vorba aia : " la pomu' laudat sa nu te duci cu sacu' " . Tare imi doresc sa fiu contrazis dar.... :)
Bucuresti
Partea mai interesanta este ca si mecanismul de 38 de pe Che este la fel de ok ca si cel de 47. Adica in testele facute nu se poate spune ca s-a simtit o diferenta intre cestile respective, iar usurinta macinarii e similara.
Daca ai buget de Vario, ia in considerare si
Ceado E5P. Va fi 500E in Romania si e cam imbatabila la acest pret, daca pui in balanta cutitele de 64 si reglajul stepless. Ma gandeam si la Dip DKS65 sau Obel Mito INstantaneo dar nu sunt stepless.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
(16-03-2016, 23:44)Tito Wrote: Admir mult optimismul si euforia legata de CHE doar ca n-o impartasesc asa pe incredere :). Chiar o sa revolutioneze CHE lumea rasnitelor ?? :). Sigur n-o s-o cumpar in day one ca eu, ca si Toma Necredinciosu' , inca mai cred in vorba aia : " la pomu' laudat sa nu te duci cu sacu' " . Tare imi doresc sa fiu contrazis dar.... :)
Eu vorbeam pe baute, nu pe incredere ;)
Nu e nimic de revolutionat... doar "lucru bine facut"
day one... + cateva luni bune :)
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Cred ca Beantec's list va deschide cu 8 Oscar-uri. :ar:
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Bucuresti
Vrea omu'sa ne zica bun venit pe video, de aia intarzii postul de intrare :)
Targoviste
17-03-2016, 00:12
(Edited 17-03-2016, 00:13 by baloozzy.)
Wow, ma duc dupa popcorn.
Sper sa fie luata ca atare; gluma nu rautate.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Bucuresti
Che-ul se pare ca va suporta ambele marimi, caci inelul stator este identic. Se va schimba doar rotorul.
Tito, imi vine foarte greu sa cred ca vei putea face o diferenta in ceasca intre ce ai tu acum si Che in varianta finala, care abia a ajuns la mine

revin maine cu poze.
(17-03-2016, 00:12)baloozzy Wrote: Sper sa fie luata ca atare; gluma nu rautate.
Te stim, Mr. Seinfeld, nu se supara nimeni pe tine :)
Targoviste
Espressoman fresh
Slatina, Olt
Multumesc de raspunsuri,
Mai astept sa vad ce mai apare :)
Espressoman infocat
Popesti-Leordeni
Salutare,
Urmărind indicațiile de aici, am achiziționat Macap M4D nou. E un aparat care arată foarte bine și ușor de folosit (mai ales de prietena mea). Din 3 încercări (în setarea unui grad de râșnire) am scos un expresso cu cremă de 50-60mm(!) și foarte ok ca gust. Pentru început mă joc cu o pungă de Lavazza Super Crema ca și cafea de sacrificiu pentru teste fiind la început
[Image: shy.gif] Pe un grad de râșnire mai fin (spre 2) se observa cum face bulgări mai măricei (clumping) dar spre gradul care-i place Lelit-ului (3-3,2) aproape că nu se observă.
În concluzie, pot spune că e un aparat excelent!
Jura S8
Targoviste
Asta e prima greseala la rasnitele noi. Nu exista cafea de sacrificiu pentru ca oricum la cea proaspata vor fi cu totul alte setari. Poate Placebo sa fie ceva.
Espressoman infocat
Popesti-Leordeni
12-04-2016, 11:17
(Edited 12-04-2016, 11:18 by viorelovidiu.)
(12-04-2016, 10:49)baloozzy Wrote: Asta e prima greseala la rasnitele noi. Nu exista cafea de sacrificiu pentru ca oricum la cea proaspata vor fi cu totul alte setari. Poate Placebo sa fie ceva.
Nu glumeam când spuneam că sunt nou și nu era vorba doar de gradul de râșnire care variază în funcție de mai mulți parametri ai cafelei. Mă joc și cu tamparea, cantitatea de cafea, timpul de curgere, etc. Iar pentru acest antrenament am luat o cafea ieftină. După ce o termin, mai am un pachețel mic de Etolia Honduras proaspăt ambalată și în final voi merge să iau cafea de la prăjitorii.
PS: între timp, râșnița își face și rodajul :)
Jura S8
Bucuresti
Sper ca ai prins si tamperul dinamometric cadou pe M4D, ar fi pacat...
Espressoman infocat
Popesti-Leordeni
Salut,
Din păcate nu, am luat-o de pe kfea.ro fiind printre putinele site-uri unde puteam plăti în 6 rate cu cardul avantaj. Nu mi-as fi permis sa dau toți banii odată pe el, dar decât să iau lelit pl043mmi cu banii jos, am preferat sa iau ceva mai scump după ce am citit acest thread:) În plus că dădusem deja 650ron pentru la cimbali cadet iar cei de la fancourier au "avut grijă" de colet și nu vor să mă despăgubească. O sa-l repar și îl voi pune la vânzare aici, fiind fabricație 2009 și 7300 doze la activ.
Următorul pas este să iau portafiltru fără fund și un tamper dinamometric luna viitoare.
Jura S8
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut din nou, dupa ceva vreme in care n-am mai scris dar am citit si, sper eu, am mai avansat in arta espresso-ului.
Cu Vario am neintelegeri mari de multa vreme - inconsistenta in macinare daca e folosita pentru 6-7 rasniri consecutive, un motor ars, am ajuns sa o curat aproape zilnic prin desfacere completa pentru ca intra cafea destul de multa in zona motorului, si multe altele. Si de vreo 2 luni tot studiez upgrade-ul :)
Am trecut prin K30, diverse Mazzer, Ceado E37s si E92 inclusiv cu modificarile propuse pe bellabarista. Ce stiu ca vreau: fara doser, retentie cat mai mica, posibilitate de lucru single dosing, ideal sa incapa intr-o latime de 22-23 cm ca sa nu reconfigurez toata bucataria.
Pe criteriile astea am ajuns si la Mythos One, pe care am gasit-o si in varianta de la Victoria Arduino, dar din pacate nu gasesc despre ea informatii de la home-useri. Ce parere aveti? Este potrivita pentru home-use? Nu imi dau seama cum/daca se poate folosi single-dose, avand in vedere hopper-ul mai ciudat pe care il are. A avut cineva experiente cu ea si poate sa detalieze?
IZZO ALEX DUETTO III | EXPOBAR BREWTUS IV | LELIT PL41TEM
MYTHOS ONE CLIMA PRO | VARIO HOME | LIDO 3 | HOTTOP KN-8828B-2K+
Espressoman infocat
Deva
Versalab poate? Fără retentie și mi se pare ca arata demențial. Dacă as avea bugetul necesar eu către asa ceva m-aș îndrepta. Probabil. :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Targoviste
...sau Kinuele Xtro?
Bucuresti
Acasă sau horeca?
Espressoman infocat
Bucuresti
(28-04-2016, 13:02)adiszep Wrote: Versalab poate? Fără retentie și mi se pare ca arata demențial. Dacă as avea bugetul necesar eu către asa ceva m-aș îndrepta. Probabil. :)
Cam dificil de gasit/adus in Europa. Si am senzatia ca este doar pe 110V?
(28-04-2016, 13:23)Lyvyoo Wrote: Acasă sau horeca?
Acasa :) Cam 10 cafele pe zi, uneori mai mult
IZZO ALEX DUETTO III | EXPOBAR BREWTUS IV | LELIT PL41TEM
MYTHOS ONE CLIMA PRO | VARIO HOME | LIDO 3 | HOTTOP KN-8828B-2K+
-
cj
(28-04-2016, 12:57)galileo Wrote: Pe criteriile astea am ajuns si la Mythos One, pe care am gasit-o si in varianta de la Victoria Arduino, dar din pacate nu gasesc despre ea informatii de la home-useri. Ce parere aveti? Este potrivita pentru home-use? Nu imi dau seama cum/daca se poate folosi single-dose, avand in vedere hopper-ul mai ciudat pe care il are. A avut cineva experiente cu ea si poate sa detalieze?
Personal nu am experienta cu ea dar din citite are retentie mica si home userii care o au sunt multumiti de ea. Vezi
aici ceva info dar fara prea multe detalii.
Bucuresti
E92-ul suna bine de tot, cu modificarea bellabarista, dar pretul e din alta liga. Bogdan_geor zicea ca va merge catre E37s s poate ai rabdare sa revina cu impresii.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E
Targoviste
Sau chiar cea
care cantareste .