• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Semiramis

#1
Sper sa vina pe forum si Sipos Gabor, caci sunt multe lucruri interesante de aflat si despre prajitoria Semiramis.

Asadar, acesta este topicul oficial dedicat celor de la Semiramis!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Multumesc pentru invitatie, sper ca o sa pot raspunde la toate intrebarile primite ...
 
Reply
#3
Bun venit!
Incep eu cu sinteza unor intrebari de pe forumul Softpedia, la care nu ai mai apucat sa raspunzi, probabil pentru ca erau mai amestecate lucrurile acolo!

1. Am vazut intr-o poza postat de cineva ca anumite tipuri de boabe de la voi erau foarte uleioase? Nu crezi ca trebuie evitat acest lucru? Sau din contra, chiar incerci sa obtii acest efect?

2. De ce preferi racirea cu apa a boabelor, dupa prajire, in fata altor metode?

3. Cum prajeste de obicei Semiramis boabele? De exemplu, majoritatea forumistilor o prefera prajita mai soft, chiar daca italienii de exemplu o prefera mai arsa. Lasi acea pelicula alba pe mijlocul boabei sau prajesti pana dispare?

4. Cat de mare este posibilitatea ca in viitor Semiramis sa acorde un anumit discount celor care vin de pe forum, tinand cont ca este o comunitate deja formata, iar alti prajitori fac deja acest lucru?

5. Se poate cumpara cafea verde de la voi? Cam care ar fi media preturilor pentru aceasta?

Deocamdata atat,
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Buna seara!
Imi pare rau ca raspund asa de tarziu, dar sunt extrem de ocupat.
Totusi, iata raspunsurile mele la intrebari:
1. Uleiul de pe boabele de cafea: luciul de pe boabele de cafea apare dupa 2-3 zile de la prajire. Sunt uleiurile aromate, volatile ce dau aroma specifica fiecarui soi de cafea. Daca boabele sunt ambalate bine atunci uleiul se rancezeste, nu se poate consuma cafeaua! Asta se intampla dupa 5-6 saptamani, daca ambalajul nu se deschide. Daca ambalajul este deschis si cafeaua este consumata regulat, uleiurile si aromele dispar cu timpul.
2. Racirea cu apa: la terminarea procesului de prajire scoatem boabele de cafea din cuptor. Boabele au o temperatura de 175-180 grade. Daca nu pulverizam apa prajirea in interiorul boabelor continua, si majoritatea boabelor se prajesc prea mult fata de prajirea dorita (vieneza, franceza, italiana)!
3. SemiramiS prajeste cafeaua dupa preferintele clientilor. Normal nu fiecare soi se poate praji in cele trei moduri de prajire:
vieneza - prajire deschisa, in mijloc ramane pelicula alba, boabele raman uscate
franceza - prajire medie, prajirea cea mai preferata de clientii nostri, apar uleiurile volatile
italiana - prajirea tare, boabele devin foarte uleioase
De exemplu Guatemala Amate se poate praji in fiecare mod, Columbia Decaff numai franceza, Guatemala Antigua numai vieneza
4. Discount pentr cei pe forum? OK
5. Se poate cumpara cafea verde de la noi, pretul mediu daca nu luam in calcul Kopi Luwak sau Jamaica Blue Mountain este undeva pe la 10 euro + TVA, 100% arabica, calitate superioara, soiuri de origine si gourmet.
 
Reply
#5
Am uitat sa specific: la racirea cafelei cu apa folosim apa filtrata cu osmoza inversa. Prin urmare cafeaua nu va fi "contaminata" cu nimic Smile
 
Reply
#6
Buna ziua,
as dori sa stiu ce sortimente comercializati si la ce preturi.
Gaggia Classic + rasnita Vario + Vst 18gr + pitcher Motta + set cesti cafea ;)
 
Reply
#7
(10-06-2013, 17:22)okayo Wrote: Buna ziua,
as dori sa stiu ce sortimente comercializati si la ce preturi.

Poti sa le vezi aici pe site sau poate mai bine sa dai si un telefon.
Gaggia Classic + PF Bottomless + OPV Bezzera + VST RDGL 15g + Teava Silvia V3 + PID Espressuino + Pressure Sensor + Volumetric Sensor + Teava Preincalzire + Manometer + Mazzer Major Doserless Mod + Hario Mini Mill stepless + Tamper inox 58mm + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
 
Reply
#8
Am avut placerea de a gusta un espresso scurt preparat de dl.Sipos (cred)...ce pot spune? daca as zice ca fost bun as minti...a fost superb, cea mai tare experienta espresso Smile, chiar daca nu sunt amator de espresso fara lapte. Aroma a persistat in papilele mele cateva ore dupa servire.
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#9
Dl. Sipos a fost mereu ocupat, chiar greu de gasit;
dar a trimis tot ce i-am cerut (numai boabe verzi);
asta se intampla acum niste ani...

si da, n-am mai gasit cafele africane asa bune ca la dansul!
cam scumpe, desigur...dar cum spunea si honciucmihai...

vad ca ultima interventie a d-lui Sipos, aici in topic, e din 2012 ;(

poate isi face putin timp si intervine acum, cu date actualizate, punctuale, pentru forumisti:
in situl NetCafeShop n-am gasit cafea verde;
intereseaza concret oferta de cafea verde, conditiile si pretul transportului, eventualele discounturi;

looking forward Smile
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#10
[Image: IMG-20140406-03483_zps161b8f26.jpg]

[Image: IMG-20140406-03482_zps2d5d18ae.jpg]

Boabe Arabica India
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ
 
Reply
#11
Maine beau o cafea la el.
expobar hx, vario home, vst 18 ridgeless, espro tamper & pitcher 35 cl, sotie intelegatoare
 
Reply
#12
(10-04-2015, 01:47)alinmihon Wrote: Maine beau o cafea la el.

Sper ca ati fost multumit de calitatea cafelei si de servire ....

(05-04-2014, 14:29)radudani Wrote: Dl. Sipos a fost mereu ocupat, chiar greu de gasit;
dar a trimis tot ce i-am cerut (numai boabe verzi);
asta se intampla acum niste ani...

si da, n-am mai gasit cafele africane asa bune ca la dansul!
cam scumpe, desigur...dar cum spunea si honciucmihai...

vad ca ultima interventie a d-lui Sipos, aici in topic, e din 2012 ;(

poate isi face putin timp si intervine acum, cu date actualizate, punctuale, pentru forumisti:
in situl NetCafeShop n-am gasit cafea verde;
intereseaza concret oferta de cafea verde, conditiile si pretul transportului, eventualele discounturi;

looking forward Smile
Buna ziua!
Raspund cu intarziere .. dar raspund. 
Daca va intereseaza cafea verde (eu as folosi denumirea de cafea cruda) va stau la dispozitie. Am pe stoc totdeauna 8-10 soiuri.
De exemplu acum am reusit sa aduc preferata mea Etiopia Sidamo, care a ajuns in port in Trieste acum 2 saptamani, deci e un  lot destul de proaspat Smile
Daca va intereseaza lista intreaga va stau la dispozitie cu drag in email fiindca aici nu vreau sa fac reclama.
cafea@semiramis.ro
 
Reply
#13
(05-12-2015, 10:13)Sipos Gabor Wrote: Buna ziua!
Raspund cu intarziere .. dar raspund. 
Daca va intereseaza cafea verde (eu as folosi denumirea de cafea cruda) va stau la dispozitie. Am pe stoc totdeauna 8-10 soiuri.
De exemplu acum am reusit sa aduc preferata mea Etiopia Sidamo, care a ajuns in port in Trieste acum 2 saptamani, deci e un  lot destul de proaspat Smile
Daca va intereseaza lista intreaga va stau la dispozitie cu drag in email fiindca aici nu vreau sa fac reclama.
cafea@semiramis.ro

Acesta este topicul creat pentru prajitoria dumneavoastra, nu trebuie sa va simtiti jenat sa postati detalii despre produse, preturi, oferte etc. Chiar cred ca multora le-ar conveni sa "va faceti reclama" aici, mai multa informatie si/sau mai accesibila nu poate fi decat un avantaj.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#14
(05-12-2015, 20:43)zuluafonu Wrote:
(05-12-2015, 10:13)Sipos Gabor Wrote: Buna ziua!
Raspund cu intarziere .. dar raspund. 
Daca va intereseaza cafea verde (eu as folosi denumirea de cafea cruda) va stau la dispozitie. Am pe stoc totdeauna 8-10 soiuri.
De exemplu acum am reusit sa aduc preferata mea Etiopia Sidamo, care a ajuns in port in Trieste acum 2 saptamani, deci e un  lot destul de proaspat Smile
Daca va intereseaza lista intreaga va stau la dispozitie cu drag in email fiindca aici nu vreau sa fac reclama.
cafea@semiramis.ro

Acesta este topicul creat pentru prajitoria dumneavoastra, nu trebuie sa va simtiti jenat sa postati detalii despre produse, preturi, oferte etc. Chiar cred ca multora le-ar conveni sa "va faceti reclama" aici, mai multa informatie si/sau mai accesibila nu poate fi decat un avantaj.

MULTUMESC!
 
Reply
#15
(06-12-2015, 01:22)Sipos Gabor Wrote:
(05-12-2015, 20:43)zuluafonu Wrote:
(05-12-2015, 10:13)Sipos Gabor Wrote: Buna ziua!
Raspund cu intarziere .. dar raspund. 
Daca va intereseaza cafea verde (eu as folosi denumirea de cafea cruda) va stau la dispozitie. Am pe stoc totdeauna 8-10 soiuri.
De exemplu acum am reusit sa aduc preferata mea Etiopia Sidamo, care a ajuns in port in Trieste acum 2 saptamani, deci e un  lot destul de proaspat Smile
Daca va intereseaza lista intreaga va stau la dispozitie cu drag in email fiindca aici nu vreau sa fac reclama.
cafea@semiramis.ro

Acesta este topicul creat pentru prajitoria dumneavoastra, nu trebuie sa va simtiti jenat sa postati detalii despre produse, preturi, oferte etc. Chiar cred ca multora le-ar conveni sa "va faceti reclama" aici, mai multa informatie si/sau mai accesibila nu poate fi decat un avantaj.

MULTUMESC!

Sunt proaspat mutat in Oradea, am cumparat pana acum de cateva ori de magazinul dumneavoastra. Imi place ETIOPIA YRGACHEFFE, oare aveti si un discount pentru membrii forumului?
LeLit PL62T, Quamar Q13, Kinu M47, IMS Competition 17g ridgeless
 
Reply
#16
Am trecut o singură dată pe la Semiramis, dar mi-a plăcut foarte mult. Din păcate, aș mai fi trecut, dar s-au potrivit sărbătorile și nu ne-am sincronizat orarul. Pot să spun că ambianța este plăcută, prețurile absolut decente (că dacă spun mici, crede lumea că e un local de mâna a doua, ceea ce nu e deloc adevărat), produse excelente, personal amabil și cafele extraordinare. Nu trebuie ratat și din câte știu, este singurul loc din Oradea de unde se pot cumpăra boabe proaspăt măcinate.
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress
 
Reply
#17
(06-01-2016, 13:01)SergiuC Wrote: Am trecut o singură dată pe la Semiramis, dar mi-a plăcut foarte mult. Din păcate, aș mai fi trecut, dar s-au potrivit sărbătorile și nu ne-am sincronizat orarul. Pot să spun că ambianța este plăcută, prețurile absolut decente (că dacă spun mici, crede lumea că e un local de mâna a doua, ceea ce nu e deloc adevărat), produse excelente, personal amabil și cafele extraordinare. Nu trebuie ratat și din câte știu, este singurul loc din Oradea de unde se pot cumpăra boabe proaspăt măcinate.

Asa este, locul e foarte fain.
LeLit PL62T, Quamar Q13, Kinu M47, IMS Competition 17g ridgeless
 
Reply
#18
Salut. Intervin si eu in acest subiect. Desi am încercat diverse tipuri de cavei din Bucuresti, Buzău, Timisoare, Sibiu, etc., parca tot cea de la Semiramis e pe gustul meu, respectiv cafeaua prăjită putin mai tare (french medie). Dintre ele Santos, India Plantation si Dominca San Domingo sunt preferatele mele. Cele mai bune shoturi le-am scos cu aceste cafele de la Semiramis. Totusi, trebuie sa spun ca la ultima achizitie, India Plantation m-a dezamagit total, nu mai era aceea cafea cu un gust si retrogust foarte puternic si aromat. Boabele sparte, prăjite neuniform, dimensiuni mici si mari, chiar optic nu-mi venea sa cred ca e India dupa atatea experiente nu plăcute ci senzationale cu aceasta cafea. Scriu aici nu pentru a ma plânge, ci pentru a trage un semnal. Eu nu as fi putut scoate la vânzare asa ceva. Păcat, eu îmi doresc constanta in calitatea produselor, pentru ca nu îmi doresc sa mai am experiente de genu. La gust a fost dezamăgitoare, numai India nu a fost. O cafea fada fără culoare, fără corp si fără aroma si miros urat. In schimb am încercat Dominica si a fost extaz. Foarte buna. Niste boabe asa mari si frumoase nu am mai văzut. Mi-ar place mult sa avem întâlniri regulate cu d-l Gabor, ca sunt convins ca putem invata unii de la altii si avem numai de castigat. Cat despre doamna care împarte cafeaua la punga numai de bine, simpatica dar pe lângă subiect, desi de multe ori mi-as dori sa deschid subiecte despre cafea.

[Image: 203aa4e06fdeb54d810111811af5cbf7.jpg]
Gaggia Classic '15 12 bar/Lelit PL043MMI/Sita IMS Competizione 14 g, 641 găurele/Tamper custom made® 58,5 mm
 
Reply
#19
(29-04-2016, 18:51)Gozmin Wrote: Buna seara!
Multumesc pentru critica pozitiva si negativa!
Despre pozitive nu prea am ce spune, multumesc inca o data si in numele fetelor care lucreaza la cafenea.
Sa vorbim despre cafeaua de origine India.
Aveti perfecta dreptate. Ultima (si sper sa fie chiar ultima din aceast LOT de India) achizitie nu a fost norocoasa.
Aveam Inida Cherry, dar s-a terminat stocul si in Triest, m-am gandit sa incerc ceva altceva.
A fost o greseala sa cumpar India Plantation AA Bababudan, greseala si mai mare fiind ca am scos-o la vanzare asa cum e. Nu mai am mult din ea, o sa incerc altceva daca nu gasesc Cherry.
Toata echipa pleaca in concediu, dupa ce revenim va invit la o cafea, avem noutati (Brazil Pico Mirante, Uganda Bugishu) si gasim o modalitate sa compensez cumva achizitia aia de India  [Image: smile.gif]
 
Reply
#20
Primiti la intalnire si alti espressomani din Oradea? clienti fideli oricum Smile
LeLit PL62T, Quamar Q13, Kinu M47, IMS Competition 17g ridgeless
 
Reply
#21
Unde se pot vedea produsele?
lelit 41 tem powered by vladislav, sita precision competition, tamper lelit, fake OCD 3D printed, pitcher motta, rasnita msj
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)