(05-05-2014, 15:32)robo374 Wrote: Da, asta stiu. Vroiam o parere de la cineva ce consuma de mai mult timp espresso si a consumat ceva apropiat de ce caut eu.
Este greu de recomandat o cafea , pur si simplu .
Gustul este perceput diferit , de fiecare dintre noi in parte .
Doua shoturi de espresso , din aceeasi cafea preparate pe acelasi aparat dar macinatura realizata pe rasnite din categorii diferite , vor diferi si ele la gust .
Boabele macinate pe aceeasi rasnita dar cafeaua facuta la espressoare diferite vor furniza in ceasca gusturi diferite .
Cu aceleasi boabe , aceeasi cantitate , aceeasi rasnita , acelasi espressor dar temperaturi diferite si vom avea gusturi diferite .
De exemplu , si Kenia dar si Ethiopia au o componenta ciocolatie in gust , care poate fi evidentiata printr-o prajire full city , o temperatura de 95-96 gc la extractie si o dozare maxima in sit de 18 g .
Revin , in concluzie trebuie sa incerci singur mai multe tipuri de cafea si sa observi care dintre acestea se apropie cel mai mult de ce iti doresti.
Sansele cresc folosind , asa cum au indicat si alti colegi , o cafea proaspata dar pajia mai tare . Roaga-i pe prajitori sa iti dea ceva prajit full city + si chiar peste , adica boabe intrate in secound crak ( prajitorii stiu despre ce este vorba ) .
Si incalzeste foarte bine aparatul si portafiltrul inainte de a prepara shotul .
Succes !