(16-06-2016, 17:53)tristian Wrote: Quote:Referitor la aceste discutii: am inteles cu totii, inca de la inceput, ca nu sunteti interesati sa cumparati Kinu (se stiu persoanele, nu are rost sa nominalizez).
Simplu eu mi-am achizitionat rasnita principala (cea din semnatura) acum 2 sapt la un pret comparativ cu Kinu (tinta mea a fost achizitia unei rasnite bune cu raport bun calitate-pret, manuala-electrica nu a contat ).
Kinu a fost un candidat serios la care m-am gandit dar cateva lucruri m-au facut sa nu o comand imediat. Principalul motiv pentru care nu am cumparat-o este ca nu exista nimic care sa-mi arate daca e mai buna sau nu decat alte rasnite similare sau complementare (deci nu pot stii daca are un raport bun calitate-pret). Intre timp cat ezitam am gasit o " pomana" evidenta moment in care am si cumparat.
Daca producatorul e dispus sa inteleaga cum a pierdut un potential client si probabil altii ca mine (bine) daca nu iar bine.
În situația actuală, tu nu faci sau nu mai faci parte (ca potențial client) din următoarele categorii (toate referitoare la Kinu):
1. Producător
2. Colaborator pe orice segment al producerii sau vânzării
3. Tester și/sau recenzor
3. Client și utilizator
4. Potențial client
5. Revânzător
6. Concurență
În ce calitate ceri tu recenzii "serioase", de 30 de pagini de la această comunitate, din care faci parte?
Ai habar câte sute de ore au dedicat, gratuit, unii membri espressoman.ro, pentru ca tu să beneficiezi de aceste opinii?
Nu sunt suficient de exhaustive? Ai dreptate. Plătești tu un astfel de proiect? Știi cum se face?
Arată-ne tu! Mă angajez, cu acordul tău, să-ți trimit un Kinu 47 și un Lido 3.
Dacă nu, ce rost mai au opiniile tale aici? Nu că ar fi vreo problemă, numai zic...
Nu am avut timp să scriu că plasticul OE Lido 3 este unul ordinar, iar îmbinarea rezervorului și a suportului cuțitului exterior, ambele din acest plastic, este făcută cu șuruburi! Iar filetul contrapiuliței de blocaj are un pas imens, care la blocajul efectiv determină de multe ori pierderea alinierii.
Da @
radudani. Este un plastic fără BPE, nu este rezultatul vreunei tehnologii ACM, cum fără niciun motiv ai presupus. Chiar te respect mult și mă miră faptul că, deși îți place terenul solid al științei, faci presupuneri despre un produs pe care nu l-ai văzut sau testat.
Am cumpărat Lido 3 anul trecut în mai, în Miami fiind. Când mi-a sosit, la finețe Aeropress (6 din 10, 2 espresso și 10 presă franceză), cuțitele se atingeau într-un punct la măcinare. Nu are rost să spun că producea o măcinatură cu granulaţie foarte variată și rezultatul în ceașcă catastrofal. De acolo am mers direct la World Coffee Festival, la Gothenburg. Am dat acolo de Doug Garott și soția lui, Barb, deținătorii Orphan Espresso. I-am povestit despre problemă și s-a oferit să o realinieze a doua zi. Zis și făcut, a doua zi s-a chinuit 45 de minute până să reușească, după ce inițial mi-a spus că are nevoie de maximum 10 minute. Mi-a mai spus că este ciudat și nu înțelege ce se întâmplă cu ea.
O perioadă am făcut cafea bună cu ea, inclusiv espresso, dar ulterior a luat-o razna din nou.
Pot să o refac? Probabil, dar nu mai vreau. Folosesc Kinu de 4-5 luni și funcționează superb, în espresso, Kalita și AeroPress.
Despre evaluarea în ceașcă și educația papilelor gustative prin gustarea cafelei (exclus lapte și /sau zahăr), testarea prăjitorilor și preparării în cafenele de referință din SUA și Europa, vom vorbi în episodul următor.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...