![]() |
|
Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnite manuale moderne, capabile espresso (/Thread-Rasnite-manuale-moderne-capabile-espresso) |
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 25-10-2018 Inca una care daca nu ar avea spatele asigurat de Pavoni am sari ca arsi ca a copiat pe Kinu... cum oare nu s-a scris inca de ea pe aici pana acum ![]() http://coffeegeek.co/en/apollo-vs-kinu-m47-a-review-of-apollo/ Pretul este la paritate cu Kinu, in jur de 1000 lei, Kinu a inceput sa se gaseasca... asa ca nu vad de ce am prefera-o... RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Laddu - 25-10-2018 Poate pentru ca e branduita? :) RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 25-10-2018 Te rog reformuleaza ideea completa, ce anume s-ar intampla sau ar trebui sa se intample pentru ca e rebranduita ?
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Laddu - 25-10-2018 Nu am zis rebrand uita... Ai întrebat de ce am prefera-o și am răspuns pentru ca are stanta Pavoni pe ea, poate atrage un posibil posesor de Pavoni sa o prefere din varii motive. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - lracu - 25-10-2018 Dupa concluziile review-ului, Apollo e prea buna, puncteaza mai bine decat Kinu la toate ... Asa o fi, om trai s'om vedea. Rasnite manuale moderne, capabile espresso - cradun - 25-10-2018 OMFSM, nu imi vine sa cred ce am citit in review-ul acela. Apollo mi se pare de prost gust ca estetica (exceptie varianta aurita :))) Cea mai tare a fost afirmatia: "Although visually similar, the mechanisms of Kinu M47 and Apollo are totally different"... Folosirea cuvintelor pompoase ("totally") si punctele alese pt comparatii in defavoarea lui Kinu (inclinatia palniei, pe bune??? Sau ca se vede un spatiu de 0.5 mm intre opritoare si corpul rasnitei) sunt niste red lights pt mine, caveat emptor. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 26-10-2018 Eu știam de Apollo și citisem review-ul de ceva vreme. Aveam impresia că aici pe forum am aflat despre ea, dar s-ar putea să mă înșel(probabil de la acest post citit săptămâna trecută mi se trage acum impresia greșită că aș fi aflat despre râșniță tot de aici). În ultima vreme numai râșnițe manuale visez. Dar văd că se știa de copie din aprilie-mai: aici (tot rdumitrescu e autorul) și aici.Trecând peste, chiar dacă poate fi o copie care poate răni ceva orgolii, mie îmi place cum arată și ce îmbunătățiri sau modificări are față de Kinu M47(menționate în acel review). Bine, spre exemplu nu mi-a plăcut că a scos în evidență problema de la primul pahar cu magneți de la Kinu, deși parcă din primăvară există deja versiunea mai nouă, îmbunătățită. Și nu e ca și cum nu s-ar rezolva pe garanție. Ar fi bine și dacă ar fi mai ușor de cumpărat, cu livrare din Europa. Din ce înțeleg BPlus este din Taiwan și de acolo se fac livrările. Și dacă sunt aici, să nu țin doar pentru mine, vă mai arăt 2 râșnițe manuale de la Helor. Deși nu știu pe cine ar ajuta pentru că se pot cumpăra doar în/din China. - Helor 108 - Link Taobao (puteți încerca și google translate) iar la comentarii se găsesc mai multe poze reale de la cumpărători. Pe acest site sunt 2 filmulețe cu asamblarea și utilizarea ei: 1 și 2(pot apărea reclame video în chineză vreo 15 secunde, nu vă speriați). Helor 108 seamănă foarte mult cu Helor 101 care se găsește internațional. Dar a apărut mai recent, este puțin mai scumpă, recipientul pentru cafea e cu prindere pe magneți, are ~ 45mm diametru, are aceleași cuțite(conventional pentru brew și/sau contemporary pentru espresso). Fixarea cuțitului exterior nu se mai face cu 3 șuruburi, ci se înfiletează un "inel" pe corpul râșniței peste cuțit. Este mai ușor de montat/demontat(cu mâna "goală"), dar din ce am înțeles cu timpul se desfiletează mai greu acel inel. Însă m-a intrigat o chestie... modul în care au gândit blocarea cuțitului exterior să nu se învârtă în corpul râșniței(un bolț subțirel și mic are contact cu partea oblică de pe cuțit, într-un singur punct, perpendicular pe el). La Helor 101 era o piesă metalică mai lată care după părerea mea era mai sigură deoarece avea contact pe aproape toată porțiunea oblică de pe cuțit. În primul filmuleț de mai sus se poate vedea cum se asamblează râșnița Helor 108, dar am adăugat și o imagine cu câteva explicații aici: - Helor 163 - Link Taobao (google translate) tot așa la comentarii se găsesc poze reale, dar mai puține, e o râșniță scumpă totuși. Este destul de apropiată de Helor 106 (Helor Flux), după care s-a lansat, dar o idee mai ieftină. Oricum ambele sunt Science Fiction, ca preț mai ales. :D S-ar putea să iau cumva o Helor 108 sau 101, dacă reușesc să mă hotărăsc.
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 29-10-2018 BYUAN HOME (sau Yuhang home) nu stau locului se pare, au scos recent un model nou BYUAN HOME MYM54. În 10-11 noiembrie vor fi oferte pe Aliexpress. Despre "îngrijorarea" mea legată de Helor 108 aveți vreo părere sau deja sunt "un ciudat"?
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 29-10-2018 MYM54 dar cutitele par sa fie de maxim 38mm. Sa fie reglajul stepless? ![]() La nici 400 de grame pare o optiune foarte ok pentru brew in deplasare. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 29-10-2018 Pahar colector cu o-ring... cah :) Nu ar avea motiv sa nu o faca stepless... ciudatenia aia ieftina de am luat-o de pe eBay are un sistem incredibil de simplu care ar face de rusine har-lex-urile... e chiar mai costisitor sa mai gravezi in plus niste canale ca sa o faci in trepte. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Cafencu - 06-11-2018 Salut. Pana la urma are cineva rasnita XEOLEO ? Daca da as fi vrut sa stiu ce impresia i-a lasat si daca are plaja de finete ajustabila de la preparare la ibric si pana la French Press. Multumesc. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 06-11-2018 Salut! Da, o are cineva, colegul George Gabriel, modelul de 45mm, vezi pagina anterioara. Eventual il rugam, cand mai viziteaza forumul, sa ne impartaseasca alte impresii dupa doua luni de utilizare. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 06-11-2018 Ibric cert nu ! Alea nu sunt cutite optimale nici de espresso, darmite de ibric... RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Cafencu - 06-11-2018 (06-11-2018, 11:58)renatoa Wrote: Ibric cert nu ! ...ca sa fiu complet sincer nu pentru preparare specifica ibricului caut rasnita ci mai degraba pentru French Press pentru care la acest moment folosesc(cu durere si rusine in suflet, desigur ) o rasnita electrica cu lame...rasnita manuala mostenita e capabila de ibric si espresso d.p.d.v. al finetii dar plaja e foarte limitata si dureaza mult, cam 50% in minute din cantitate, adica tre' sa prestez 10 minute pentru 20 grame de boabe si cum o portie "familiala" are 32 grame "electrica" e cam singura optiune rezonabila...
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 06-11-2018 Vezi @nechezol ce manuala vintage si-a tras, 20 grame pe minut le face de voie... ii testezi macinatura si cine stie... :D Tot o rasnita turceasca a avut si el, si acum nu ii vine sa creada ce diferenta e la V60... Alea de ibric practic nu au cutite, zdrobesc, nu rasnesc. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 06-11-2018 Am vrut sa spun si eu asta dar nu mi permit sa dau genul asta de sugestii, unora pur si simplu nu le plac lucrurile vechi, sh, etc. Un bilet la lozul vintage nu costa mult dar poate fi necastigator, nu poti sti ce e inauntru sau cum va macina. Xeoleo sunt convins ca face treaba buna pentru brew, intrebarea legata de ea este tema topicului, daca este capabila de espresso sau nu. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 06-11-2018 Pai @Cafencu a zis ca pentru FP vrea, de asta i-am zis ... RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 06-11-2018 Da, sigur ca da, dar asta zic, o fi capabila espresso sau nu? Si ghinionul e ca proprietarul nu e bautor de espresso. :) RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Zaheyu - 06-11-2018 Era un Comandante pe Olx, in Bucuresti, la pret bun. Pt brew cred ca e imbatabila. Nu stiu daca tine 32g o data. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - korbus - 06-11-2018 Tine sigur. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - otniel.magda - 18-11-2018 Deci merita un Comandante? Ca sa nu astept cine stie cate luni dupa Kinu...se pare ca nu mai au nimic in stoc. Prepar in general espresso si cappuccino Rasnite manuale moderne, capabile espresso - micrenda - 18-11-2018 Comandante este o rasnita foarte bună, și, importante in cazul tău, disponibil de acum. Pentru espresso uni colegi de forum au niște retineri (eu nu l-am folosit) dar, în linea generala, este un produs de calitate. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - KrisssKros - 18-11-2018 Din punctul de vedere al majoritatii persoanelor ce le-au folosit cu adevarat pe ambele, se pare ca C40 MK3 Comandante (mai ales si cu Red Clix) merita mai mult decat Kinu M47. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Zaheyu - 18-11-2018 Nu stiu ce efort e necesar pt rasnire la comandante, dar femeie+kinuM47+3rdWave sigur da eroare. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - cradun - 18-11-2018 Pt mine, Comandante e pt brew si Kinu pt espresso. Rasnite manuale moderne, capabile espresso - micrenda - 18-11-2018 User-ull este un băiat, doar ca are un nume de familie care poate fi confuz. Are cam același problema ca mine (ma numesc Michele) RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - SCatalin - 20-11-2018 (18-11-2018, 20:08)cradun Wrote: Pt mine, Comandante e pt brew si Kinu pt espresso. Cu scuzele de rigoare pentru off-topic: ce se poate spune despre timpul de rasnire la cele doua, Kinu vs Comandante ? Diametru mai mare = timp semnificativ mai mic de rasnire? Multumesc. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - korbus - 20-11-2018 Kinu rasneste fara discutie mai repede in conditii comparabile, dar Comandante solicita mai putina forta (e mai "smooth"). Asa, empiric, ca sa-ti faci o idee, la acelasi sortiment de cafea, la o macinare pentru espresso cu granulatie apropiata, 18 gr. de cafea le macin in ~35-40 de sec. cu Kinu si ~55-60 cu Comandante. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 20-11-2018 Diferenta poate fi semnificativa sau nu, depinde cum stai cu posibilitatile de efort. Strict teoretic, la aceasi dantura si material al cutitelor, efortul depinde de diametrul de iesire, care la M38 si Commandante e cam 28-30mm, iar la M47 cam 34-36, nu mai tin minte exact, sunt valorile prin forum in topicele aferente. Dar la un efort mai mic, daca ai putere suficienta, instinctiv vei macina mai rapid, asa ca in final e posibil sa ajungi cam la acelasi timp. Practic insa depinde masiv de care geometria cutitelor si daca sunt acoperite sau nu cu pelicule protectoare de diversi oxizi, cum e noua generatie de Kinu sau Feldgrind. Acestea rasnesc mai usor, chiar ca semnificativ... am masurat diferente de la 4 la 11 kgf intre doua rasnite diferite cu cutite de 38 ambele. In final, cu nici una nu cred ca depasesti un minut pentru 20 grame, poate doar cu o cafea super-light. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 21-11-2018 @SCatalin Am să extrag un citat din postul tău din celălalt thread (Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare) să nu poluăm acolo. (21-11-2018, 01:28)SCatalin Wrote: 2. A venit vreodata in discutie echiparea cu un multiplicator manual compact de turatie? Ceva in genul unei sistem epiciclic sau planetar? Stau asa si ma gandesc ca nu s-ar supara nimeni sa reduca cele 35-40 secunde la 10 sau in cazul macinaturilor foarte fine la 1-2 minute Dacă te "pasionează ideea" de multplicator pe o râșniță portabilă manuală vezi Helor 106, denumită internațional Helor Flux. Și de asemenea cred că are sistem similar și noul model Helor 163 care se găsește doar în China. Am postat puțin mai sus despre ele, postul #97. Mi se par "jucării" serioase și totuși parcă prea scumpe. ![]() Eu abia aștept să primesc "piticania" Helor 108. Mâine ar trebui să ajungă la mine. Dar n-am ce măcina, că din toate ofertele de Black Friday n-am reușit să aleg ceva cafea și să-mi comand... Dacă nu voi avea răbdare trebuie să iau cafea din oraș și nu mă încântă prea tare ideea.
|